divendres, 19 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXV)

Anterior



25

El que el general Derricote aconseguís abstenir-se de deixar anar juraments i malediccions en trobar-se envoltat per l'asfixiant atmosfera de Borleias no va sorprendre excessivament Kírtan Loor. El bon general tenia un port i unes maneres prou semblants als d'un gripau perquè l'oficial d'intel·ligència pogués imaginar-se que aquella particularitat li salvava de fondre’s sota els efectes de la calor i la humitat. L’obès comandant de les forces imperials destacades en el sistema de Pyria va equipar el seu rostre amb un somriure, i la brusca corba descrita per la seva boca va ser immediatament imitada per la curvatura de les dues papades que oscil·laven sota d'ella.
-Em complau veure que la setmana i mitja que porta a Borleias no sembla haver-li afectat excessivament, agent Loor. -Derricote va col·locar les seves mans de gruixuts dits sobre la fosca fusta de la superfície de l'escriptori -. Heu trobat tot el que necessitàveu per a la seva inspecció de les nostres defenses?
Kírtan va assentir, i després es va quedar totalment immòbil i va contemplar en silenci l'oficial imperial durant uns segons. L'agent d'intel·ligència va esperar, sense dir res i sense moure’s, fins que les comissures del somriure d’en Derricote van començar a tremolar.
-La meva segona inspecció va ser satisfactòria -va dir després -. Tot està tal com hauria d'estar. Els seus generadors d'escut es troben en bon estat, els seus dos esquadrons de caces TIE estan sent mantinguts en un elevat nivell de preparació, i el seu programa d'ensinistrament obliga els seus pilots a treballar tantes hores que els seus exercicis resultarien més que suficients per al doble dels efectius de què disposa.
-La preparació és el preu que cal pagar per una vigilància constant, agent Loor.
-La veu d’en Derricote va mantenir el seu to entre presumptuós i desafiant, però els marrons ulls d'aspecte boví del general van començar a parpellejar una mica més de pressa del que haurien hagut de fer-ho normalment -. Som aquí per detenir a la Rebel·lió, i això vol dir que hem d'estar preparats.
Kírtan va somriure afablement, i després es va inclinar sobre l'escriptori del general.
-I ho estan. Ha fet molt bé al esforçar-se per mantenir la seguretat d'aquesta base i, de fet, els seus sistemes de seguretat informàtica són més eficients que qualsevol dels que he vist fins ara fora del mateix Centre Imperial. I des de la mort de l’Emperador no he conegut cap oficial que prestés tanta atenció al seu deure, general...
-La meva vida està consagrada a l'Imperi.
-Doncs jo diria que la seva vida està dedicada a vostè mateix, general. –Kírtan va permetre que els tous dels seus dits tamborinessin sobre el quadern de dades incorporat a l'escriptori d’en Derricote -. M'he pres la llibertat de visitar el seu despatx quan vostè no estava aquí, i he consultat els arxius secrets del seu quadern de dades. És vostè un autèntic artista. Duplica totes les peticions i sol·licituds de subministraments i els afegeix complexes etiquetes de classificació burocràtica..., i després les envia a múltiples comandaments, cada un dels quals creu que vostè es troba sota la seva supervisió. Ha aconseguit obtenir el combustible i els subministraments suficients per mantenir quatre esquadrons de caces TIE. Atès que aquí només hi ha dues esquadres, he de suposar que els altres es troben en el complex de biòtica d’Alderaan.
-No sé de què m'està parlant.
-Ho dubto, general. He llegit el seu expedient. Va estudiar a l'Acadèmia Naval de l'Imperi, però es va concentrar de manera molt especial en totes les assignatures relacionades amb la biologia i la botànica. Es troba perfectament qualificat per dirigir una instal·lació militar d'aquestes característiques, per descomptat, però té qualificacions realment úniques pel que fa en aconseguir que el complex de biòtica torni a estar en condicions d'operar. -Kírtan va somriure -. I potser fins i tot podria aconseguir que tornés a donar beneficis, oi?
El rostre d’en Derricote es va tornar d'un gris cendrós, però el seu somriure no va arribar a desaparèixer del tot.
-Això no suposa una completa sorpresa per a mi, agent Loor. Disposo de recursos.
Kírtan es va estirar quan alt era i després va abaixar la mirada cap en Derricote.
-Això no em sorprèn, general. La instal·lació hidropònica de Biòtica d’Alderaan amb prou feines va arribar a ser alguna cosa més que una font d'estalvi d'impostos per a la corporació que la va crear abans que l'Imperi canviés les lleis impositives. Quan això va passar, va ser confiada a la cura dels androides de manteniment i després va acabar sent oblidada. I després Alderaan va ser sotmès al que podríem anomenar un tractament disciplinari, i el mercat per als articles procedents d’Alderaan va començar a florir... Els meus càlculs, que són de naturalesa més aviat conservadora i estan basats en dades de fa uns dotze mesos, indiquen que si vostè fa dos anys operant ja hauria d'haver obtingut dos milions de crèdits.
-Només portem quinze mesos produint al nostre nivell màxim, però el capítol de despeses generals és reduït, pel que en realitat hem obtingut dos coma setanta-cinc milions de crèdits..., encara que una gran part d'aquesta suma es troba immobilitzada en inventaris emmagatzemats en altres mons.
-El seu capítol de despeses generals és tan reduït per l'única raó de què l'Imperi està finançant les seves activitats, oi?
El general va formar un pont amb els dits.
-Pensi-hi emprant la paraula «nostres».
-Podria pensar-hi com les meves activitats, general. -Kírtan es va creuar de braços -. Però no crec que pogués mantenir-les durant molt de temps. Al repassar el seu sistema de seguretat vaig percebre evidències del que podria haver constituït un cert grau d'interferències de l'Aliança amb els missatges de la xarxa hologràfica.
Els ulls d’en Derricote es van endurir, i el general es va aixecar de darrere del seu escriptori.
-Això és cosa dels bothans. Sempre estan intentant interferir totes les comunicacions de la xarxa hologràfica. Jo els proporciono dades, i això els manté contents.
El sobtat fil tallant que havia adquirit la seva veu va sorprendre considerablement en Kírtan, igual que ho va fer la transformació física del general. El sol fet d’alçar-se i alçar la barbeta havia estat suficient perquè Derricote deixés de ser un sicofanta fracassat i servil i es convertís en la classe d'home capaç d'organitzar el complicat engany que havia possibilitat l'existència de les seves activitats agrícoles clandestines. «M'ha mostrat únicament el que volia que veiés perquè el subestimés...»
Derricote va fregar la pantalla del seu quadern de dades amb la punta d'un dit.
-Tant la freqüència com la durada dels contactes han estat augmentant últimament. He de relacionar aquest canvi amb la seva visita, agent Loor, o he de limitar-me a pensar que el fet que tant l'Aliança com l'Imperi estiguin començant a sentir-se tan interessats per la meva petita llar només és una coincidència?
Kírtan va aclucar els ulls.
-El sistema de Pyria és un dels diversos sistemes on el perfil indica que poden oferir-los un camí d'accés al Nucli.
-El sistema de Pyria encaixa amb aquest perfil únicament perquè els rebels no coneixen les meves defenses.
-Dos esquadrons de caces TIE més no significaran gran cosa per a ells.
-Ah, així que després de tot hi ha algunes coses que no sap sobre Borleias... Això sí que és realment sorprenent, agent Loor. -Derricote va somriure -. Vaig a dir-li una cosa, fill: deixi que jo m'encarregui de les defenses. Vostè és un agent d'intel·ligència, no un general militar.
Kírtan va assenyalar el quadern de dades particular del general.
-Quan vaig examinar els seus arxius no vaig veure res que indiqués que és vostè un geni militar, senyor.
Derricote es va colpejar suaument la templa amb la punta d'un dels seus gruixuts dits.
-Això és perquè sóc prou llest per saber que les úniques dades que es troben realment fora de perill són els que estan emmagatzemats aquí dalt. He estat esperant l'inici d'alguna classe d'acció contra Borleias des que vaig descobrir que l'estació de biòtica seguia trobant-se en condicions d'operar, i he traçat els meus plans en conseqüència.
L'oficial d'intel·ligència va percebre la confiança que hi havia a la veu d’en Derricote, i també va aïllar un altre component en el to que acabava d'emprar. «Impaciència...»
-Està esperant ser atacat, i a més crema en desitjos que l’ataquin.
-Pot ser que hagi organitzat el meu petit negoci particular, agent Loor, però sóc un fill lleial de l'Imperi. –L’obès general va arronsar les espatlles -. I a més, vaig estar a Derra IV. Allà vaig aprendre a passar-ho bé matant rebels, i durant la meva estada a Borleias he anat donant forma als meus plans amb vista d’aconseguir que aquest sistema arribi a ser igual de mortífer per a l'Aliança.
-Un comboi va resultar totalment aniquilat en Derra IV, general. Va ser un esdeveniment molt elogiable, per descomptat, però no es tractava d'una força militar. -Kírtan va bellugar el cap -. En canvi, no dubto que aquí haurà d'enfrontar-se amb el millor de què disposen els enemics de l'Imperi..., l'Esquadró Rebel inclòs.
-Que enviïn el millor o el pitjor m’és absolutament igual. -El general Derricote va somriure sense immutar-se -. Els rebels esperen arribar a Borleias per extingir una espelma, però quan arribin seran consumits per una nova.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada