dijous, 18 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (XXII)

Anterior



22

La llançadora d’en Kírtan Loor va emergir de l'hiperespai un segon abans que l'onada de torpedes protònics arribés a la Devastadora. Suspès a uns deu quilòmetres per sobre de la llunyana fragata de la classe Llàncer, l'agent d'intel·ligència només va poder veure com un con verd de potent llum làser viatjava per l'espai i, després, una intensa claredat sorgida del no-res que va aparèixer a la base del con i va il·luminar l'estructura de la fragata on cremava. Esclats subsidiaris van envoltar la nau amb flamarades de foc, i després la fragata va començar a allunyar-se lentament mentre els mòduls d'escapament sortien disparats en totes direccions per escapar de la seva deriva.
- En el nom dels Sith! Què ha passat aquí?
El pilot de la llançadora va moure el cap.
-No ho sé, però les meves lectures indiquen que allà fora hi ha una burladora de bloquejos de l'Aliança i un nombre considerable de caces. Vaig a posar rumb immediatament cap a l’Incontenible!
La por que hi havia a la veu del pilot gairebé va aconseguir imposar-se al sentit de la missió d’en Kírtan.
-Mentre ho fa capti la màxima quantitat de xerrades de comunicacions possible, tinent. Vull poder disposar de tot el que es digui. Compta amb alguna sonda d'exploració? Llanci una.
-Els sensors ens estan dient tot el que necessitem saber sobre la fragata que els rebels acaben de destruir, senyor.
-No estic, interessat en ella, estúpid. Llanci la sonda cap a la burladora de bloquejos i els caces -va dir Kírtan, i si es va abstenir d’estrangular el pilot va ser únicament perquè no sabia portar la llançadora -. Si tingués un làser per cervell, ni tan sols podria fondre un tros de gel amb ell.
-Sonda llançada. -El pilot el va mirar -. Alguna cosa més, o puc posar rumb cap a la coberta de l’Incontenible perquè sortim d'aquí?
- Aquests caces suposen una amenaça realment seriosa per a nosaltres?
-Probablement no. Es troben massa lluny, però no vull córrer el risc que ens trobin.
-Molt bé. Llavors dugui a terme la seva maniobra d'atracada, però no interrompi el flux de dades d'aquesta sonda.
-Com ordeneu, milord.
Kírtan va ignorar l'òbvia burla que contenia la seva veu i es va recolzar en el seu seient per pensar. La minúscula sonda-coet proporcionaria escasses dades útils. Havia estat dissenyada perquè s'enfonsés en l’atmosfera d'un planeta i transmetés dades atmosfèriques i informació sobre els vents a una llançadora amb vista a determinar com aquestes condicions afectarien al vol i al descens. La sonda també disposava de les capacitats bàsiques imprescindibles per a la detecció de comunicacions, i d'uns quants sensors visuals que potser poguessin proporcionar algunes dades sobre la burladora de bloquejos i els caces.
I tot això només serviria per confirmar el que Kírtan ja sabia: els caces, o almenys una part d'ells, pertanyien a l'Esquadró Rebel. La seva necessitat de tornar el cop després de la incursió soferta per la seva base resultava tan evident com el que la Rebel·lió necessitava castigar l'almirall Devlia per haver gosat atacar-los.
Kírtan va unir les mans, ajuntant les puntes dels dits.
- Estem rebent alguna mena de senyal de la Gran Illa, tinent?
-Només les de les balises d'advertència automàtiques i algunes localitzacions molt tènues procedents de restes de caces TIE.
«Excel·lent... Això vol dir que Devlia acaba d'aconseguir just el que es mereixia.»
Kírtan ja estava segur que l'Esquadró Rebel i la Rebel·lió es venjarien de la incursió fins i tot abans d'haver deduït la seva localització, i aquesta era la raó per la qual havia volgut que l'enviament d'una sonda mecànica precedís a un atac a gran escala. Destruir l'Esquadró Rebel hagués creat un seriós obstacle per a les operacions rebels en el sector de Rachuk, i no hi havia dubte que també hagués evitat la pèrdua de la Devastadora, així com de la Gran Illa «Si les coses s'haguessin fet a la meva manera, ara l'almirall Devlia seria un heroi en comptes d'un cadàver...»
Kírtan va tancar els ulls i va fer anar a la seva memòria tota la informació de què disposava sobre els efectius i les ubicacions dins de l'esfera d'espai que envoltava a Coruscant. Tant Corèllia com Kuat es trobaven en la porció més densament habitada de la galàxia i, a causa de les seves drassanes, tots dos mons es trobaven molt bé defensats.
Els seus respectius sectors albergaven una activitat rebel bastant limitada, en gran part a causa de la presència imperial. Encara que eren prou arrogants per creure que podien destruir l'Imperi, els rebels no eren estúpids. Atacar l'Imperi allà on aquest disposava de més forces no era una bona forma de guanyar la guerra.
Sectors com Rachuk constituïen baules febles al perímetre, però no eren les claus per obtenir la victòria en la guerra civil galàctica. La guerra industrialitzada exigia la destrucció de la capacitat per lliurar la guerra d'una de les dues forces enfrontades, i el fet de conquerir mons primitius que produïen molt poc de tot contribuïa a l'esforç de la guerra no era una bona forma d'assolir aquest objectiu. La facilitat amb què es podia traslladar als efectius necessaris des d'altres guarnicions imperials perquè ataquessin Rachuk significava que, com a posició ocupada, resultaria molt difícil de defensar, i en conseqüència Kírtan havia donat per fet que els rebels no intentarien conservar les seves conquestes.
«I deixar-ho a les nostres mans vol dir que hem de dedicar certs efectius a defensar-lo, la qual cosa dilueix encara més la nostra fortalesa...»
L'elecció ideal per a un atac rebel seria un sector de l'espai en el qual la mobilitat estigués severament limitada a causa de la presència de forats negres, núvols de gasos ionitzats i altres anomalies gravitatòries que tornessin impredictibles i perillosos els viatges hiperespacials. Aquest sector també hauria de trobar-se fora de les àrees més densament habitades de la galàxia perquè això minimitzaria la quantitat de suport que l'Imperi podia arribar a dedicar-li, però no es trobaria tan lluny d'aquestes mateixes àrees com perquè l'Aliança, que també obtenia una gran part del seu suport dels mons més populosos de l'Imperi, no pogués proveir-se i defensar-lo.
Kírtan va rebuscar en la seva memòria enciclopèdica i va extreure d'ella els noms d'una dotzena de sectors-candidats, i a més estava segur que hi havia d'haver com quatre vegades aquest nombre de sectors sobre els quals no sabia absolutament res. L'agent d'intel·ligència es va abstenir deliberadament de seleccionar un objectiu. «Si enganyar-me a mi mateix sobre la veracitat d'una hipòtesi de treball és realment la classe d'error que va causar la mort de Gil Bastra, naturalment que no em puc permetre tornar a cometre semblant error...»
El pilot va accionar un interruptor a la consola de control de la llançadora i les ales es van retreure. L'aparell de transport de la classe Lambda es va posar sobre la zona dorsal del casc del creuer, i les pinces de retracció es van tancar amb un espetec. Un tremolor va fer vibrar la llançadora quan el túnel d'atracada va colpejar suaument la nau des de baix i va formar un segell hermètic al voltant de la rampa de sortida de la llançadora.
Kírtan es va treure l'arnès de seguretat.
-Gravi totes les dades i transmissions de la sonda en targetes separades i després esborri la memòria d'aquesta nau, tinent.
-Sí, senyor.
Kírtan va sortir de la cabina i va baixar per la rampa fins a la coberta de l'Incontenible. El capità Rojahn el va rebre amb una brillantor de curiositat als ulls.
-Benvingut de nou, agent Loor. Ha sabut calcular el moment amb una gran precisió, perquè no hem hagut d'esperar molt.
-Em temo que la tripulació de la Devastadora veurà les coses des d'una perspectiva molt menys optimista.
Rojahn va bellugar el cap, i després es va posar bé la gorra grisa.
-Potser no. Si se'ns permet recuperar els mòduls d'escapament, llavors potser podrem preguntar.
- Si se'ns «permet» recuperar-los?
-La majoria va cap a Vladet, però alguns s'estan dirigint cap a l’espai. Probablement suposen que els rebels prendran el planeta. -Rojahn va arronsar les espatlles -. Jo els recuperaria, però he rebut ordres molt estrictes de posar rumb cap al sistema de Pyria quant vostè hagués tornat a bord.
El sistema de Pyria era un dels sistemes candidats que Kírtan havia inclòs en la seva llista. El món habitat d'aquell sistema es deia Borleias, i l'Imperi mantenia en ell una petita base supervisada pel general Evir Derricote. Per Kírtan el sistema no tenia absolutament res de particular, a part del fet que figurava en la seva llista de sistemes que els rebels podien arribar a triar com objectius.
L'agent d'intel·ligència va arquejar una cella.
- I les ordres procedien del Centre Imperial, de la directora Isard?
Rojahn va assentir.
-Hi hi ha ordres segellades que l'esperen en la seva cabina.
Kírtan va reflexionar durant uns segons i va acabar assentint.
-Tregui’ns d'aquest sistema. Si recollim alguns mòduls d'escapament abans de saltar, per mi d'acord. Haurà de traçar un rumb evasiu cap al nostre destí. Si els mòduls poden concentrar-se en el nostre vector de sortida, són tots seus.
El capità de l'armada va somriure.
-Gràcies, senyor.
-No cal que m'ho agraeixi, capità. Tots estem junts en això, oi?
Kírtan es va abstenir de somriure tot i la sensació de poder que estava començant a créixer dins el seu pit. «El que faig ara és renunciar a una mica de temps per obtenir més lleialtat..., i això és una cosa que no sabia fer quan estava a Corèllia. Amb cada nova lliçó que aprenc em vaig tornant una mica més mortífer per a la Rebel·lió. -I, finalment, va acabar somrient -. I com més mortífer sóc per a la Rebel·lió, més útil em torno dins de l'Imperi. Aquesta utilitat es tradueix en poder, i en l'Imperi el poder és l'essència de la vida...»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada