dimecres, 10 de juliol del 2013

L’Esquadró Rebel (X)

Anterior



10

El pilot de la llançadora va tornar el cap per mirar per sobre l'espatlla esquerra.
-Probablement, voldrà posar-se l'arnès de seguretat, agent Loor. Anem a sortir de l’hiperespai.
Kírtan va començar a lluitar amb les tires de l'arnés i després es va afanyar a alçar el cap, tement que la seva falta de coordinació traís el nerviosisme que sentia.
-Gràcies, tinent, però ja he viatjat per aquesta ruta amb anterioritat.
-Sí, senyor -va replicar untuosament el pilot -, però aposto a què aquesta és la seva primera visita al Centre Imperial.
Kírtan hagués desitjat emetre alguna rèplica tan sarcàstica que reduís al silenci al pilot, però de sobte es va sentir envaït per una aclaparadora sensació de desastre. Havia deixat transcórrer dues setmanes senceres abans de comunicar la mort d’en Gil Bastra als seus superiors. Durant aquest temps, Kírtan va analitzar frenèticament totes les pistes que Bastra havia ofert durant el seu interrogatori i va intentar expandir-les al màxim. Totes semblaven ser carrerons sense sortida que no portaven enlloc, però Kírtan sabia que si aconseguia disposar del temps suficient per esbrinar el seu significat ocult, acabarien conduint-lo fins en Còrran Horn.
En el seu informe havia intentat posar el major èmfasi positiu possible, però poques hores després d'haver-lo enviat va rebre l'ordre de presentar-se al Centre Imperial, anteriorment conegut com Coruscant. Se li va ordenar que anés a la capital imperial el més ràpidament possible. Com si la sort estigués de la seva part –d’una mena en què Kírtan no veia absolutament res de benigne -, el passatge en una sèrie de naus va ser organitzat amb les mínimes dificultats possibles. Aquesta última nau, una llançadora prestada per l’Agressor, el portava sense cap esforç cap a la seva perdició.
El mur de llum visible a través del finestral es va dissoldre en un bilió de punts de llum quan la nau va sortir de l’hiperespai. El Centre Imperial, un món grisenc cobert de núvols i envoltat per un anell de plataformes defensives Golan, semblava encara més imponent i aterridor del que s'havia imaginat Kírtan. L'agent d'intel·ligència havia esperat trobar-se que el món que va arribar a convertir-se en una gegantina ciutat es trobava tan mort i gelat com l'Emperador que havia governat des d'ell. En comptes d'això, la presència del formiguer de núvols il·luminats per la blancor dels llampecs feia que la veritable naturalesa del planeta quedés tan embolicada i amagada com el futur d’en Kírtan.
-Centre Imperial, aquí la llançadora Objurium sol·licitant permís per entrar al Vector del Palau.
-Transmeti codi d'autorització, llançadora Objurium.
-Transmetent. -El pilot es va tornar novament cap en Kírtan -. Esperem que el codi sigui vàlid. Ens trobem dins del radi d'abast de les dues estacions Golan més properes.
-És absolutament vàlid -va dir Kírtan, empal·lidint una mica -. Vull dir que..., bé, és el codi que em van entregar juntament amb les meves ordres.
Es va disposar a donar més explicacions, però va veure que el pilot i el copilot intercanviaven un ràpid gest de complicitat i va comprendre que li estaven prenent el pèl.
-No es preocupi, agent Loor, els dies en què l'Imperi feia trossos una de les seves pròpies llançadores per matar un agent del servei d'intel·ligència pertanyen al passat. Anem escassos de naus i ja no ens podem permetre aquest luxe, i això és el que fa que em senti una mica més segur.
- I com sap que no he vingut fins aquí únicament per observar el seu comportament i informar sobre ell, tinent? -Va replicar Kírtan, adoptant un to de veu el més sec i tallant possible.
-No és el primer home a qui he portat cap a la seva mort, agent Loor.
-Permís concedit, llançadora Objurium -va grallar el comunicador -. Posi rumb cap a la balisa 784.432.
-Entès. Control.
El pilot va introduir el número de la balisa a l'ordinador de navegació i després va llançar una mirada bastant ombrívola al seu copilot.
- Què passa?
Kírtan va intentar no balbucejar la pregunta i va començar a preparar-se per rebre alguna rèplica burleta del pilot, però aquesta no va arribar.
-Anem cap a la Torre 78, nivell 443, hangar 32.
- I?
Kírtan va veure que la nou del coll del pilot pujava i baixava convulsivament.
-L'única ocasió en què em van assignar aquest vector va ser quan vaig tenir el plaer de transportar lord Vader fins a la presència de l'Emperador, senyor. Va ser després del desastre ocorregut a Yavin.
Kírtan va sentir que un fred inexplicable s'infiltrava en el seu cos i anava ascendint lentament al llarg de la seva columna, gelant una vèrtebra darrere l'altra. «Em pregunto si lord Vader temia que les seves accions fossin castigades tal com ho estic tement jo...
L'Emperador potser havia pensat matar-lo, però Vader va redimir la seva vida portant notícies de l'existència d'un altre Jedi al seu amo i senyor. -El puny d’en Kírtan va caure sobre la cuixa dreta -. Si hagués disposat d'una mica més de temps, hauria pogut lliurar-los la seva presa...»
Kírtan va veure sorgir una sèrie de raigs dels núvols que s'estenien davant de la llançadora. Els llamps van pujar cap a l'espai i es van estendre, il·luminant tènuement una zona hexagonal suspesa damunt dels núvols.
- Què és això?
-L'escut defensiu. -El pilot va prémer un parell de botons de la seva consola de control. Un model en miniatura del món es va materialitzar entre el pilot i el passatger, i després dues esferes formades per elements hexagonals van embolicar el món. Les esferes van començar a moure’s en direccions oposades al voltant del món, girant constantment i amb els hexàgons de la capa superior cobrint més àrea que els de la inferior -. Per raons òbvies, el Centre Imperial compta amb el sistema d'escuts defensius més sofisticat de l'Imperi. Una petita porció s'esvairà per deixar-nos passar, i després aquesta secció serà reforçada darrere de nosaltres al mateix temps que una altra s'obrirà més a baix.
-Res no pot entrar sense permís.
El pilot va assentir.
-Ni sortir. Han sorprès a més d'un agent rebel intentant sortir mentre estaven entrant naus. És una aposta desesperada, però gairebé mai dóna resultat.
El copilot va estendre un braç cap a la consola i prémer un botó il·luminat.
-Hem passat el primer escut.
-La nostra pròxima obertura sorgirà a dos graus al nord i quatre a l'est.
-Curs fixat, senyor.
-Ja no falta molt perquè hi arribem, agent Loor. L'única cosa que podria anar malament ara és que un núvol comencés a descarregar i intentés aconseguir l'escut superior a través de la nostra obertura.
- Això passa?
-De vegades.
- Amb freqüència?
El pilot va arronsar les espatlles.
-L'energia de l'escut superior arriba a través d'obertures en l'escut inferior. Això tendeix a ionitzar un munt d'àtoms, fent que els llamps viatgin molt més de pressa per aquestes rutes. Però pel que sembla, el nostre forat no ha servit com a conducte d'energia recentment, per la qual cosa no suposarà cap problema.
Les turbulències van envoltar la llançadora mentre aquesta travessava la capa de núvols. Kírtan va tensar algunes de les tires que el subjectaven, i després es va agafar al suport de la butaca del copilot amb la força suficient perquè els seus artells empal·lidissin. Hauria volgut culpar de la seva creixent sensació de nàusees a la forma en què es tentinejava la llançadora durant el seu descens a través de l'atmosfera, però sabia que aquella no era l'única causa. «El món que hi ha sota d'aquests núvols serà l'últim que veuré abans de morir...»
La llançadora va acabar de travessar la closca de vapors estès al voltant del planeta, i el pilot li va somriure.
-Benvingut al Centre Imperial, agent Loor.
Malgrat la seva por, Kírtan Loor es va dedicar a contemplar el fosc món que s'estenia sota ells i es va sentir aclaparat pel panorama. Instantàniament reconeixible, el Palau Imperial s'alçava com un volcà que s'hagués elevat a si mateix a través del cor de la metròpoli que dominava tot un continent de Coruscant. Les torres el fistonaven, com punxes en una corona, i milers de llums brillaven com joies incrustades en un mosaic incandescent sobre la seva pell de pedra. Sota ell, empetitida fins a la insignificança, es trobava el Pujol del Senat. Els seus diminuts edificis, erigits com monuments a la justícia i la glòria de l'Antiga República, semblaven trobar-se paralitzats per la por que el Palau fos a créixer i a consumir-los.
Estenent-se cap a fora a partir d'aquell punt central, brillants llums de neó de tots els colors imaginables palpitaven com si fossin nervis que transportaven informació al palau i en treien d'ell. Kírtan va seguir amb la mirada un riu de llum mentre aquest passava del vermell i el verd a l'or i el blau, estenent-se des del cor del planeta fins l'horitzó. Quan la nau va baixar una mica més, Kírtan va veure profunditats escampades dins dels corrents de claredat en les que s'havien anat acumulant els edificis, convertint els carrers en serpentejants congostos plens d'obstacles. Sabia que la llum no podia arribar fins al fons d'aquells canons, i la seva imaginació no va tenir cap dificultat per a poblar aquelles negres esquerdes amb criatures de malson i perills letals.
«Però el perill letal a què m'enfronto té el seu domicili per sobre de tot això...» Kírtan es va recolzar en el seu seient mentre la llançadora descrivia un viratge i el seu morro s'elevava una mica. El pilot va estabilitzar l’Objurium mentre accionava un interruptor situat sobre el seu cap. Un quadrat vermell va aparèixer en el finestral de la llançadora i va envoltar el cim d'una de les torres del Palau. Fileres de llums parpellejaven al voltant d'una obertura massa petita per admetre la llançadora fins i tot suposant que aquesta tingués les ales replegades.
-No podem estar anant cap aquí. On descendiria?
-Sembla petit perquè encara ens trobem a tres quilòmetres de distància, agent Loor.
Kírtan es va quedar bocabadat mentre el seu cervell intentava imposar una perspectiva a tot el que estava veient. Els carrers de baix, que havia pres per estrets carrerons, havien de ser de la mida de grans avingudes. I les torres no eren esvelts minarets semblants a agulles, sinó gegantins edificis dissenyats per allotjar centenars o milers de persones en cadascun dels seus nivells. Pel que fa a les estructures de la superfície, recobrien el planeta amb un autèntic blindatge format per capa rere capa de ferrocret.
Kírtan es va estremir en comprendre fins a quina profunditat devien arribar els caus i caus d'aquell planeta, encara que dubtava que ningú hi hagués posat els peus en el subsòl de la Ciutat Imperial des de feia segles.
Que un món pogués albergar tanta quantitat de persones li havia semblat impossible, però allò era Coruscant. Era el cor d'un imperi que podia presumir de milions de mons coneguts. Si cada un requeria només un miler de persones perquè s'ocupessin d'ell i dels seus problemes, llavors Coruscant hauria de servir de llar a milers de milions de persones.
I per atendre les seves necessitats, milers de milions de persones més haurien d'estar en ell, treballant, construint i netejant.
De sobte Kírtan va passar de preguntar-se com era possible que Coruscant allotgés a tantes persones a preguntar-se si fins i tot amb milers de milions d'individus n'hi hauria prou per dirigir i regular el funcionament de l'Imperi. «O del que queda d'ell...»
L’Objurium va seguir aproximant-se a la torre. L'obertura semblava un forat negre que esperava l'arribada d’en Kírtan per absorbir i atomitzar. Encara que hi havia molts arguments aclaparadorament lògics en contra de la teoria de què l'Imperi hagués gastat l'elevada suma de diners necessària per tal de portar-lo fins a Coruscant merament per matar-lo, Kírtan sabia que la mort es trobava molt a prop i que l’estaria buscant. Hi havia fracassat, i l'Imperi obligava a pagar un preu terriblement elevat pels fracassos.
Kírtan va lliscar un dit al llarg del coll de la jaqueta per afluixar. Argumentar contra la seva mort, deixant de banda el malbaratament dels diners gastats en el seu viatge, li semblava absolutament i extraordinàriament ridícul. L'única forma de seguir amb vida seria posseir una cosa que la persona que li havia ordenat navegar pogués trobar de valor, però Kírtan no era més que un home. L'únic que s'imaginava posseir i que no estava duplicat per altres deu, cent o mil persones en Coruscant era la seva vida. «No tinc res més que sigui realment únic...»
L'obertura ja es trobava prou a prop perquè Kírtan pogués veure figures movent-se d'un costat a l'altre per entre les seves ombres. El pilot va prémer un botó de la consola de control. Les ales de la llançadora van pujar i es van unir mentre el tren d'aterratge començava a baixar. La llançadora va seguir avançant, va entrar a l'hangar i després va baixar lentament fins posar-se sobre la coberta. L'aterratge només va estar acompanyat per una lleu sacsejada, però els nervis d’en Kírtan la van amplificar fins que li va semblar tan terrible com l'impacte letal d'un full vibratori descarregat sobre el seu coll.
Preparant-se per al pitjor, Kírtan va deixar caure el palmell de la mà sobre la sivella que reposava damunt del seu estèrnum i es va alliberar de les tires de l'arnès de seguretat.
-Li agraeixo tot el que ha fet per mi, tinent.
El pilot el va contemplar en silenci durant uns moments, i després va assentir.
-Bona sort, senyor.
Kírtan es va posar uns guants de cuir negre i va flexionar la mà dreta.
-Que tinguin un bon viatge de tornada a l’Agressor.
L'agent d'intel·ligència es va incorporar lentament, permetent que les seves cames s'anessin acostumant a la gravetat del planeta, i després va donar l'esquena a la cabina i va anar cap a la rampa de sortida. A la base de la rampa quatre guàrdies imperials, resplendents amb els seus uniformes de color escarlata, esperaven en posició de ferms. Quan Kírtan va passar per entre ells, els quatre guàrdies van girar sobre els seus talons com una sola persona i el van acompanyar fins a l'entrada situada a l'altre extrem de l'hangar.
Les poques persones a les que Kírtan va veure a l'hangar no el van mirar directament. Fins i tot quan Kírtan va tombar el cap, intentant observar alguna d'elles de cua d'ull, no li van prestar cap atenció. «És que han vist arribar per aquí a tantes persones sense que tornessin que això ja no els resulta notable? O pensen potser que prestar una atenció indeguda faria que ells també acabessin sent arrossegats per allò acabarà amb mi?»
L'alçada d’en Kírtan gairebé li permetia poder veure per sobre de la cúpula vermella dels cascos dels guàrdies. Pel que podia veure, els quatre eren idèntics en alçada i altres dimensions físiques, però les seves capes ocultaven els seus cossos prou bé perquè els detalls que potser els haguessin diferenciat no poguessin ser distingits. Això feia que semblessin ser idèntics a tots els hologrames de guàrdies imperials que havia vist Kírtan..., amb una petita excepció.
Les seves capes estaven rivetejades per una cinta negra. L'escassa llum feia que resultés difícil de distingir, i la seva presència gairebé creava la impressió que els guàrdies caminaven a uns centímetres de distància del sòl. L'any de dol oficial obligatori havia acabat feia més d'un any..., excepte, naturalment, en aquells mons als quals la notificació de la mort de l'Emperador havia arribat amb retard o on, el que era encara pitjor, havia inspirat una rebel·lió oberta. A Coruscant aquest possible problema no existia, i en conseqüència Kírtan va interpretar la cinta com un signe de la continuada devoció que els guàrdies seguien professant al seu amo i senyor assassinat.
Van sortir de l'hangar i van entrar en un petit passadís que semblava prolongar-se interminablement. Kírtan va creure percebre un lleuger arquejament del sòl i un tremolor en l'estructura que li van suggerir que havien entrat en un dels ponts que s'estenien entre la torre i el Palau pròpiament dit. L’estret passatge no tenia finestres, i qualsevol classe d'ornament que pogués haver en les parets estava tapat per metre rere metre de setí negre.
Després de recórrer aquell passadís i avançar l'altra, els guàrdies el van portar cap a una porta al costat de la qual romanien immòbils dos membres del seu cos. Els seus escortes es van aturar quan els altres dos guàrdies es van tornar i van obrir les dues fulles de la porta. Kírtan va creuar el llindar per entrar en una gran sala, la paret del fons estava totalment feta de vidre. La silueta d'una dona alta i prima es retallava davant seu, encara que la llum procedent de la superfície del planeta la rivetejava de vermell.
-Vostè és Kírtan Loor.
No era una pregunta, sinó una afirmació plena d'importants conseqüències.
-Presentant-se tal com se m’hi havia ordenat. -Kírtan va intentar que la seva veu sonés tan ferma i plena d'energia i vitalitat com la de la dona, però no ho va aconseguir i un grall de pur nerviosisme va puntuar la seva frase.-Puc explicar el meu informe i...
-Si hagués volgut una explicació del seu informe, agent Loor, hagués fet que els seus superiors extraguessin aquesta explicació de vostè fos com fos. -La dona es va girar lentament cap a ell -. Té alguna idea de qui sóc?
A Kírtan se li havia assecat la boca de sobte.
-No, senyora.
-Em dic Ysanne Isard, i sóc la Intel·ligència Imperial. -Va estendre els braços -. Ara governo aquí, i estic decidida a destruir aquesta rebel·lió. Crec que vostè pot ajudar-me en aquesta tasca.
Kírtan va empassar saliva.
- Jo?
-Sí, vostè. -Les mans de la dona van tornar als seus costats -. Espero que la meva creença no sigui infundada. Si resulta ser-ho, m'hauré pres moltes molèsties i hauré gastat molts diners per portar-lo fins aquí... per a res. Les partides comptables hauran de ser ajustades, i no crec que hi hagi cap manera de què vostè pugui pagar el que deu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada