diumenge, 27 d’agost del 2017

El Festival dels Alts Vents



El Festival dels Alts Vents




Tom Pixley



Aquesta aventura té lloc durant el Festival dels Alts Vents, una trobada anual de mercaders d'espècia, esclavistes, i senyors del crim al planeta presó imperial de Sevarcos.



La imatge dels macrobinoculars es va enfocar i desenfocar mentre el sistema de autoajust tractava inútilment de prendre una lectura precisa a través del vent de sorra. Jax va apagar l'enfocament automàtic i va ajustar ell mateix els controls, i la plataforma d'aterratge imperial va aparèixer davant la seva vista.
Una esquadra de soldats de les sorres estava en formació en l'exterior de la nau quan l’escotilla es va obrir. El primer presoner emmanillat va sortir i es va trontollar breument en prendre una marejant glopada de l'aire carregat d'espècia. Jax mai entenia la reacció d'alguns estrangers a l'atmosfera de Sevarcos. Per a ell l'aire sempre semblava dolç i vigoritzant després del fred aire estancat de les naus dels estrangers.
El presoner va recuperar l'equilibri i va avançar quan ell i altres presoners més van ser conduïts des de la llançadora a l'entrada de la mina subterrània. Jax es va centrar breument en cadascun dels rostres, comparant-los amb la tauleta de dades que tenia al seu costat. Llavors va reconèixer a un d'ells; un humà de cabell negre i amples espatlles que es movia amb passos ferms cap a l'entrada de la mina, girant lentament el cap per fer un breu cop d'ull al desert paisatge de Sevarcos abans de desaparèixer en la mina.
Almenys la informació rebel era encertada aquesta vegada.
Jax es va apartar reptant de la vora del cingle mentre pensava en l'última vegada que havia ajudat als rebels. La informació que li havien proporcionat llavors havia estat totalment defectuosa. Però Jax coneixia el desert i coneixia als imperials. Amb una mica d'ajuda d'un altre rastrejador de clan nòmada va poder localitzar l'objectiu i gairebé salvar la missió abans que arribés l'equip d'operacions rebel.
Els maleïts estrangers amb la seva tecnologia «superior» i el seu intel·lecte «superio... certament no necessitaven l'ajuda d'un estúpid habitant del desert tan primitiu que encara usava una arma de projectils. Per descomptat, qui els havia salvat quan la seva nau va ser abatuda per volar en un espai aeri restringit i els seus blàsters es van sobrecarregar per la tempesta de sorra?
Jax va arribar a una petita duna de sorra i va introduir la mà en un lateral, revelant un petit navegavents tapat amb un tendal cobert de pols. Mentre alçava el petit masteler i es posava en marxa pel desert, va pensar a qui enviarien els rebels després de l'última i desastrosa missió. Fos qui fos, esperava que fos més capaç que l'anterior d'adaptar-se a Sevarcos.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada