dijous, 31 d’agost del 2017

Invencible (Pr)



invencible




El llegat de la Força 9

Troy Denning





Et nomeno Espasa dels Jedi. Sempre estaràs a primera fila, un foc que cremarà als teus enemics, una foguera que guiarà als teus amics...
Un cop una profecia misteriosa, les paraules d’en Luke Skywalker s'han tornat realitat. Però pot fins i tot l'Espasa dels Jedi enderrocar a un dels més poderosos Lords Sith de tots els temps?
Cap guerra pot durar per sempre. Ara, en la llarga batalla de càstig entre els campions desafiadors del Nou Orde Jedi i el gegant que és l'Aliança Galàctica, per fi el final és a prop. Amb tant perdut -i amb ni més ni menys que el curs del futur encara en joc no pot haver marxa enrere. Sense importar les conseqüències.
La causa rebel està perdent terreny davant els cops bessons de l'assassinat de l'almirall Gilad Pellaeon i la mort de la Mara Jade Skywalker. Alhora, després d'haver obtingut el suport del Romanent Imperial i les seves forces d'implacable eficàcia, l'Aliança Galàctica, amb l'extraordinari poder i la brillant foscor del recent ascendit Lord Sith Darth Caedus al timó, pot ser imparable. Turmentat i esquinçat entre la crida del deure i la set de venjança, Luke ha buscat en la Força i va tenir una visió indescriptible de la galàxia esclavitzada sota una tirania més monstruosa fins i tot que la de Palpatine. Ara sembla que l'última i millor esperança rau en mobilitzar els Jedi dispersos en una decisiva missió de recerca i destrucció. L'objectiu: eliminar a Darth Caedus.
És un pla que serà tan difícil i perillós d'executar com atrevit. Ja que Caedus és un descendent de tots dos llinatges Skywalker i Solo el domini de la Força supera fins i tot al del seu avi Darth Vader. Només hi ha una persona que està lligada pel destí a fer-li front en el que segurament serà un duel a mort, l'única amb una remota possibilitat de fer caure al senyor fosc que alguna vegada va ser Jacen Solo.
El fracàs no és una opció. Els furiosos moments finals entre el poder i la pau són aquí, i qualsevol que s'enfronti a Darth Caedus decidirà el resultat... i el destí dels que quedin en peu.





PRÒLEG

FA MOLT DE TEMPS...

Jaina Solo està asseguda sola al fred, amb les genolls premuts contra el pit i els braços al voltant de les cames per conservar la calor corporal. Té catorze anys, i fa dies que no dorm, perquè els seus raptors inunden la seva cel·la amb una intensa llum brillant a intervals irregulars. Mai ha estat tan famolenca, i el seu cos li fa mal per les pallisses diàries que els seus botxins li donen i en diuen «entrenament». Ella sap el que estan tractant de treure-li, i es nega a renunciar-hi. Però està sola i espantada i amb més dolor del que mai ha suportat abans, i la seva voluntat és un bri de seda d'aranya que sosté un canelobre de vidre. Una pallissa més, un temps de descans sense dormir més, una hora més tremolant en una llitera de duracer nu, i ella podria deixar caure aquest canelobre. I això la espanta més que morir, perquè significa rendir-se a la seva por, abraçar la seva ira... perquè significa tornar-se cap al Costat Fosc.
Llavors el lloc en el seu cor que li pertany al seu germà comença a escalfar-se, i sap que Jacen està pensant en ella. Se l’imagina assegut en la seva pròpia cel·la en un altre radi de l'estació espacial, amb el seu ondulat cabell castany i despentinat, amb la mandíbula premuda amb decisió seriosa, i el lloc càlid en el seu cor comença a créixer. Deixa de tremolar, la seva fam s'esvaeix, i la seva por es converteix en resolució.
Aquest és el do del seu vincle de bessons: que ni Jaina ni Jacen mai estan realment sols. Comparteixen una connexió a través de la Força que sempre va a sostenir-los. Quan un es debilita, l'altre l’enforteix. Quan un pateix dolor, l'altre l’alleuja. És un vincle que no pot ser trencat per cap poder de la galàxia, és una part d'ells tant com la mateixa Força.
Així que la Jaina deixa de banda la seva desesperació i enfoca els seus pensaments en la fugida, perquè quan ella i Jacen treballen junts, res és impossible. Estan en una estació espacial, així que hauran de robar una nau espacial. Hauran de trobar la manera d'habilitar el camp de contenció de l'hangar, potser mitjançant sabotatge o falsificant una autorització de llançament. I això vol dir que necessitaran una mica de temps abans que els guàrdies s'adonin que s'han anat... especialment perquè han d’alliberar el seu amic Lowbacca abans de fugir.
L'única forma de notar el temps a la cel·la és comptar els batecs del seu cor, i Jaina està massa ocupada planejant per fer-ho. Així que quan el lloc d’en Jacen en el seu cor comença a fer-se més gran i més complet, no té idea de quant temps ha passat. Però ella ha sentit la sensació milers de vegades abans, i sap el que vol dir: que el seu germà està de camí.
El pols de la Jaina comença a bategar amb entusiasme, i aviat pot sentir el pols d’en Jacen bategant al mateix ritme. Ara ell està molt a prop, venint pel passadís fora de la seva cel·la... i ella no pot sentir cap altra presència acompanyant-lo. Ella no vol que ell sàpiga com d’espantada que havia estat -o el prop que havia estat de trencar-se - pel que comença un exercici de respiració Jedi per calmar-se.
Llavors el sent detenint-se a dues cel·les de distància.
Aquí no, pallús, pensa la Jaina. Segueix avançant.
Hi ha un aleteig al cor de la Jaina quan la confusió d’en Jacen creix, i ella es preocupa que el seu germà estigui a punt d'obrir la cel·la equivocada i arruïnar la seva fugida. S'estén a ell en la Força, tractant de tirar-lo físicament cap a ella, i aviat el panell de control davant de la porta de la seva cel·la comença a fer clics.
Jaina exhala un sospir d'alleujament, i després es creua de braços i es recolza contra la paret. Sap que això demorarà una estona, perquè Jacen és realment dolent amb la maquinària.
No obstant això, d'alguna manera, ell desactiva l'alarma abans d'obrir la cel·la, llavors se les enginya per obrir la cel·la sense necessitat d'activar l'intercomunicador amb el centre de control. Finalment, la porta s'obre amb un xiuxiueig, i Jaina veu el seu germà bessó parat fora, somrient-li amb una rèplica del famós somriure tort del seu pare.
-Hola, Jaina -diu ell-. Suposo que no voldries...
-Per què vas trigar tant de temps? –preguntà la Jaina, interrompent la diversió del seu germà. Ell sempre està fent bromes i acudits, i sempre són dolents-. T'he estat esperant.
Ella surt de la seva llitera i passa per la porta al costat d'ell, llavors mira pel passadís en ambdues direccions, a la recerca de guàrdies o altres senyals de problemes. Jacen no és molt millor en fer plans que arreglant maquinària, per la qual cosa -tot i que se les va enginyar per arribar fins aquí- hi ha una bona probabilitat que els guàrdies ja ho hagin descobert.
Però avui la famosa sort Solo sembla estar amb ell, i Jaina no veu més que les portes tancades de les altres cel·les. Li agradaria alliberar els altres captius, però sap que és millor no intentar-ho. Les seves voluntats ja han estat trencades, i segur que algun alertaria als guàrdies. Així que la Jaina es limita a tancar la seva pròpia porta i s'inclina per acostar-se a Jacen.
-I ara què? -preguntà-. Ja has esbrinat on està Lowbacca?
Jacen es ruboritza, llavors, deixa que la seva mirada caigui a terra.
-Encara no -admet ell-. Jo tenia com l'esperança que tu poguessis tenir un pla.
Jaina somriu.
-És clar que sí -diu ella-. No et vaig dir que t’he estat esperant?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada