dissabte, 26 d’agost del 2017

El Planeta Misteriós (XLIX)

Anterior



CAPÍTOL 49

Ànakin va fer que la seva nau sobrevolés el cim de la muntanya en un arc tan bonic com impecable, controlant a la perfecció cadascuna de les maniobres.
Un silenci absolut regnava a la cabina. Jabitha s'havia fet un cabdell en la seva llitera i semblava estar tractant de dormir. Ànakin només pensava en com protegir-la, però de moment no podia fer res. Qualsevol conducta temerària suposaria la seva mort immediata, i no era el moment més adequat per deixar-se portar per les seves impetuoses tendències juvenils.
–El palau hauria d'estar aquí mateix –va dir. Ke Daiv va guardar silenci, amb la punta de la seva llança immòbil al costat del coll del noi–. No veig res... Cap pista de descens, res!
–Has estat aquí abans? –va preguntar Ke Daiv.
–Fa uns dies –va dir Ànakin–. El palau era enorme... Ocupava tot el cim de la muntanya.
–I aquesta és l'única muntanya –va murmurar Ke Daiv amb veu pensativa–. No estaràs intentant enganyar-me, oi, Jedi?
–No –va dir Ànakin, ple de frustració–. Ja ho vaig intentar i... no va donar resultat.
Ke Daiv va emetre una mena de suau cloqueig.
–Traça un altre cercle.
–Hem arribat al palau? –va preguntar Jabitha de sobte, i Ànakin no va saber què respondre.
–Vine aquí i ensenya'ns on hem d'anar –va ordenar Ke Daiv.
La jove es va aixecar de la llitera i es va dirigir cautelosament cap a ells.
–No el veig –va dir amb veu tremolosa, i llavors va obrir molt els ulls–. Espera un moment... Això és la Cova del Drac, plena de vapor just al costat d'una glacera subterrània... Fa anys solíem anar d'excursió en aquest lloc. Però què és això? Mai ho havia vist. –Senyalà un llarg talús detrític, una mena de vessant format per enormes trossos de roca immòbils en un precari equilibri temporal sobre un dels costats de la muntanya, allà on els cingles descendien per sota de les núvols–. Això és nou.
–Abans vas dir que portaves un any sense venir per aquí –va dir Ànakin–. No havies tornat a la muntanya després de l'atac?
Jabitha va enrogir.
–Pare va dir que mai havíem de parlar de l'atac amb els estrangers.
Ke Daiv els observava i escoltava amb cautelós interès.
–Sembla com si la muntanya hagués estat aconseguida per les ràfegues d'un canó làser, o per alguna cosa encara més poderoses –va observar Ànakin, sabent que allò probablement no fos el que la noia volia sentir.
–Ridícul! Pare ens va dir que la muntanya era... –Jabitha va tancar la boca i va sacsejar el cap en una tossuda negativa–. No revelaré cap secret.
–Ara ja és massa tard per als secrets –va dir Ke Daiv–. Explica-ho tot.
–No sé què dir!
–No sap res –va dir Ànakin–. Jo vaig estar aquí fa poc, i vaig veure un palau.
–Encara figura en els mapes que hi ha a Distància Mitjana –va dir Ke Daiv, a manera d’assentiment–. No sabem què va passar, però fos el que fos hem de trobar combustible.
–Hem de trobar el palau! –va insistir Jabitha–. És aquí. El meu pare és aquí. Han d'estar aquí!
Ànakin va virar per inspeccionar la zona des de major altura, i va ser llavors quan va veure les flors de les mines celestes escampant-se per sobre d'ells. Ke Daiv les va veure al mateix temps que ell.
–Es diria que no els importa perdre't –va murmurar Ànakin.
El tallador de sang mirava pel finestral amb la cara indesxifrable, però la punta de la llança va baixar lleugerament. Ànakin va comprendre que era el moment de posar la nau, deixar a Jabitha al cim de la muntanya i tornar a enlairar emportant-se a Ke Daiv.
Les mines celestes li proporcionarien l'excusa perfecta. Havien estat dissenyades per impedir que les naus poguessin abandonar un planeta i molt poques vegades esclataven en la superfície.
–Hem de baixar en algun lloc –va dir Ànakin.
–Fes-ho –va dir Ke Daiv.
Jabitha, que s'havia enganxat a l’Ànakin per poder mirar pel finestral, va deixar escapar un sanglot ofegat.
–Aquí! –va cridar.
Estaven sobrevolant el centre del cim de la muntanya. Pràcticament enterrades per un colossal corriment de terra arribat de les elevacions superiors, podien distingir-se les ruïnes d'un enorme complex d'edificis. L'àrea havia estat alterat tan dràsticament, i el complex estava tan completament cobert, que les havien passat per alt durant el seu primer recorregut del cim.
Ànakin va veure la vora de l'antiga pista de descens amb la seva superfície de lava negre rogenca.
–Baixaré allà–va dir.
–On és el meu pare? –va preguntar Jabitha amb les galtes humitejades pel plor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada