diumenge, 27 d’agost del 2017

El Planeta Misteriós (LIV)

Anterior



CAPÍTOL 54

Jabitha va creuar la pista de descens cap a les dues figures amagades, l’una al costat de l'altra. La seva lluita, sí lluita havia estat, només va durar uns segons, però tot i així havien acabat quedant sota l'ombra d'un enorme penyal, on la jove amb prou feines podia distingir els seus perfils. Jabitha es va aproximar lentament, temorosa del que podia trobar. No volia tornar a sentir la llança del tallador de sang, i tampoc desitjava descobrir que el noi era mort. Però hi havia una altra cosa que li donava gairebé tanta por.
Perquè l’aterria pensar que aquell noi pogués haver sobreviscut a l'enfrontament amb un oponent tan formidable.
–Ànakin? –va cridar quan es trobava a uns quants passos de la roca.
El tallador de sang va emergir de les ombres, els braços d’articulació triple penjant flàccidament al costat dels seus costats. Semblava exhaust. La seva pell relluïa amb un fosc color ataronjat sota les últimes resplendors del dia, i Jabitha va sentir que li donava un salt el cor. Encara vivia. El noi no s'havia mogut de sota el sortint rocós.
– Ànakin! –va tornar a cridar amb veu tremolosa.
Ke Daiv va anar cap a ella i va aixecar una mà. Jabitha estava tan espantada que no s'atrevia a mirar-lo a la cara, però quan per fi ho va fer, va cridar. Els ulls del tallador de sang s'havien tornat blancs, i la carn s'havia esquerdat al voltant del seu coll i el seu cap. Sagnava profusament, i la seva fosca sang ataronjada degotava de les seves espatlles. Estava intentant dir alguna cosa.
Jabitha va retrocedir, emmudida pel terror.
–Vaig intentar controlar-ho –va dir Ànakin, i va sortir al crepuscle.
La glòria purpúria de la roda de foc els va il·luminar amb l’esvaïment de l'ocàs. El tallador de sang va anar trontollant pas a pas cap al límit del camp, allunyant-se de la nau sekotana.
–Atura’l –va dir Ànakin–. Ajuda’m a detenir-lo, si us plau.
Jabitha va començar a caminar al costat del noi mentre aquest anava cap a la patètica figura del seu enemic.
–S'està morint? –va preguntar.
–Espero que no –va dir Ànakin, com si se sentís molt avergonyit–. Per la Força, espero que no.
–Anava a matar-te –va dir ella.
–Això no importa –va dir Ànakin–. No hauria d’haver-la deixat en llibertat d'aquesta manera. Ho vaig fer tot malament.
–Deixar en llibertat què?
El noi va bellugar el cap, intentant dissipar un malson, i va agafar el tallador de sang pel braç. Ke Daiv va girar com si estigués damunt d'una taula rotatòria i va caure de genolls. La sang gotejava de la seva boca.
Jabitha es va aturar davant d'ells, el noi de curts cabells castanys i l'alt tallador de sang daurat que potser estigués agonitzant.
–Ens vas salvar, Ànakin–va dir, sacsejant el cap en desesperada confusió.
–Així no –va dir–. Estava sent valent de l'única manera en què sabia ser-ho. Ell és com jo, però mai va tenir als Jedi perquè li ajudessin. –I a Ke Daiv li va dir–: Sigues fort, si us plau. No et moris.
Jabitha no ho va poder suportar més.
–He de trobar al meu pare –va dir i, girant sobre els seus talons, va tornar cap a les ruïnes.
Ànakin va agafar el braç d’en Ke Daiv i va mirar el cel. Els espantosos glifs escrits per les mines s'estaven esvaint i les esteles apuntaven en direcció est, surant a la deriva i esfumant-se entre els vents que bufaven per sobre dels núvols.
Ke Daiv va parlar en la seva llengua nativa. Cada so li va costar una agonia. A jutjar per la cadència, estava repetint alguna cosa familiar, un poema o un cant. Desplomant-se sobre una mà, el tallador de sang es va anar inclinant lentament cap a terra.
Ànakin va romandre al costat d'ell, sostenint el braç fins que va morir. Després el noi es va aixecar i, tornant-se un cop més, va cridar, escoltat únicament per la muntanya, el cel, les pedres trencades i calcinades, les ruïnes esbaldregades del palau del Magíster.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada