dimecres, 26 d’abril del 2017

El caçador de les tenebres (XV)

Anterior



Capítol 15

El Jedi twi'lek va saltar guiat per la Força i va aterrar netament darrere d’en Maul, sobre la capota del motor posterior de la motojet amb forma de T. El seu moviment va agafar per sorpresa al Sith, que no s'esperava un acte tan valent i temerari.
Però per inesperat que fos, Maul va tenir temps de bloquejar amb el seu sabre làser el cop de l'altra fulla energètica. Va activar el pilot automàtic de la motojet i es va retorçar al seient, balancejant la seva arma contra el pit del Jedi. Aquest bloquejà el cop i va contraatacar amb un altre.
Maul sabia que la batalla no podia continuar així. El pilot automàtic de la motojet no era prou sofisticat com per traçar un rumb segur a gran velocitat pels tortuosos carrers de la superfície. Aferrà el manillar i va desviar la motojet cap a una cornisa de càrrega d'un edifici proper situat a trenta metres del carrer. Van passar com una exhalació al costat de l’aerocotxe, que havia disminuït la velocitat després d'abandonar-la el Jedi, i es va elevar cap a la cornisa. Quan aquesta va estar a l'abast dels sensors del pilot automàtic, la lliscadora va disminuir la marxa per després posar-se en el sortint de ferrocret.
El Sith i el Jedi van saltar de la motojet a la plataforma per continuar amb el seu combat. La cornisa de càrrega només tenia deu metres per quinze, tot just espai suficient per maniobrar. Maul sabia que havia de desfer-se ràpidament del seu contrincant, abans que Pavan tornés a desaparèixer en el laberint dels nivells inferiors de Coruscant. Va pressionar amb un atac salvatge, bloquejant i colpejant, traçant amb les fulles bessones una xarxa lluminosa al seu voltant.
A jutjar per l'elegant forma en què desviava i contraatacava, resultava obvi que el Jedi també era un mestre en les arts de combat teräs käsi. Però, als pocs moments de la topada, Darth Maul va saber que ell era millor combatent, adonant-se que això també ho sabia el Jedi, i que això mancava de tota importància. El Jedi estava decidit a detenir el Sith, o almenys a retardar-lo prou com perquè els altres poguessin allunyar-se. Encara que això signifiqués perdre la vida.
Maul va ensenyar les dents. No tornaria a perdre la seva presa! Redoblà els seus esforços i va atacar amb més duresa, destrossant les defenses del twi'lek. El Jedi va cedir terreny, però el Sith va seguir sense poder travessar les seves defenses.
Llavors va sentir una cosa: el distintiu so del motor avariat de l’aerocotxe. Va deixar que la seva consciència s'expandís amb les ones de la Força, i el que va sentir li va produir a la cara un sinistre somriure de satisfacció.
L’aerocotxe tornava, i amb la seva presa a bord.

* * *

Al principi, Darsha no podia creure que el Mestre Bondara hagués saltat de l’aerocotxe a la motojet del Sith. El seu primer gest va ser un reflex, minorar la marxa i acudir en ajuda del seu mentor.
–Què estàs fent? –va cridar Pavan–. Va dir que et dirigissis al Temple!
–No penso abandonar-lo davant d’aquest monstre! –va cridar Darsha en resposta.
Va veure com la motojet passava davant seu, abans d’elevar-se per dirigir-se cap a una cornisa de càrrega que sobresortia d'un edifici abandonat.
–Sap el que fa li va dir l’androide–. Estàs disposada a fer que el seu sacrifici sigui inútil?
Darsha sabia que les paraules de l'androide tenien sentit, però no li va importar. Després de tot, portava diverses hores cometent un error darrere l'altre, per què anava a parar-se llavors? Feia molt que havien deixat de preocupar-li les conseqüències dels seus actes; l'únic que sabia era que no podia deixar que el Mestre Bondara s'enfrontés sol a un Sith. Li costava concebre una situació on el seu mentor pogués ser vençut en combat, però estava segura que si hi havia algú capaç d'això, aquest seria el Sith.
Va disminuir la marxa de l’aerocotxe i li va fer donar mitja volta, dirigint-lo cap a la cornisa, quan es va adonar que tenia un problema. Els repulsors danyats havien bloquejat l'alçada màxima a la qual podia arribar al vehicle, i la plataforma estava a uns bons deu metres per sobre d'ells. I la seva pistola d’ascensió seguia unida a la mònada, situada a un quilòmetre de distància de la seva actual posició.
No suposaria cap problema saltar deu metres cap amunt, ja que, en els exercicis d'entrenament, havia fet servir la Força per realitzar salts molt superiors en aquest. Però un salt semblant, a una plataforma tan estreta i enmig d'un furiós duel amb sabres làser, era una tasca considerablement més complexa. Al Mestre Bondara no li seria de cap utilitat que es fes matar pel Sith.
Però no tenia altra sortida. Encara que el seu mentor pogués sentir la presència de l’aerocotxe i saltar de tornada a ell, no hi havia garanties que pogués fer-ho enmig del fragor del combat. Darsha va aturar el vehicle sota la plataforma. Les dues figures en duel quedaven ocultes a la seva vista per la cornisa de ferrocret, però podia veure els diferents esclats, i sentir els furiosos brunzits i espetecs dels sabres làser mentre s’entrexocaven. Havia d'actuar de seguida. Es va aixecar, va treure el sabre làser del ganxo del cinturó i es va disposar a saltar.
I el món es va dissoldre de sobte en un ensordidor rugit i un esclat de llum encegadora.

* * *

Darth Maul va veure en els ulls del seu enemic que s'havia adonat que no podria derrotar-lo. Una vegada que es concedeix mentalment la derrota, la seva realitat es torna inevitable. Només és qüestió de temps.
Va tornar a redoblar la força del seu atac en una intensitat encara més gran, fent retrocedir al Jedi cap a la motojet, procurant atrapar-lo entre la motojet i el seu sabre làser de doble fulla. Amb els moviments així limitats, només trigaria uns instants en separar el cap amb cues de la resta del seu cos.
Però llavors va veure que la desesperació a la cara del seu rival donava pas a la comprensió, i després al triomf. Ràpidament, abans que Maul pogués intuir el que pretenia, el Jedi es va tornar cap a la motojet, va alçar el sabre làser i el va enfonsar fins al pom a la carcassa que contenia el motor repulsor.
Maul es va adonar de les seves intencions suïcides, però ja era tard. L’ardent fulla d'energia va travessar amb llampegant rapidesa la carcassa del motor per enfonsar-se en el nucli de cèl·lules energètiques de la motojet. Maul va donar mitja volta per saltar lluny de la plataforma, invocant el Costat Fosc, embolicant-se en ell en el mateix instant en què la cèl·lula energètica explotava, i l'ona de calor i pressió vaporitzava al Jedi en un microsegon abans d'expandir-se famolenca cap a ell.

* * *

La plataforma de càrrega va protegir l’aerocotxe de la major part de l'explosió; o els tres passatgers no haurien pogut sobreviure a ella. Tot i així, l'ona de xoc va derrocar la Darsha de la seva posició alçada, llançant-la a la part posterior del vehicle. I hauria caigut al carrer de sota de no haver-la agafat Lorn pel canell quan va passar al seu costat. I-5 es va fer càrrec dels controls i va lluitar per estabilitzar el vehicle, que s'agitava i movia frenèticament. Per un instant, que li va semblar etern, Darsha va penjar de l'abisme, massa atordida per utilitzar la Força i alçar-se posant-se a fora de perill. Llavors Lorn va tirar d'ella i la va pujar al compartiment dels seients posteriors.
Però encara no havia passat el perill; l'explosió havia fet que la cornisa es deixés anar dels seus suports. Va començar a esfondrar-se, separant-se de la paret de l'edifici, i en aquell instant va poder veure la forma fosca del Sith saltant des de la cornisa a la foscor de sota. En caure, la plataforma va tocar un costat de l’aerocotxe, llançant-lo en un gir descontrolat en direcció al carrer.
I-5 forcejà amb els controls i se les hi va arreglar per redreçar el vehicle just quan va arribar a terra. Els espectadors que van acudir atrets per l'explosió es van dispersar espantats quan l’aerocotxe va rebotar en un accidentat aterratge.
Darsha estava mig atordida, i vagament conscient d'un insistent xiulet que augmentava en to i freqüència. Quan el seu desconcertat cervell va comprendre per fi el significat de la xiulada, es va sentir agafada per un potent braç i apartada de l’aerocotxe estavellat. Mentre rebotava pel paviment ple d'escombraries es va adonar que l'androide els treia del vehicle a Lorn Pavan i a ella.
–De pressa –va balbucejar ella–. La cèl·lula energètica es sobrecàrrega...
–Un fet del que sóc molt conscient –va replicar I-5.
Es va aturar davant d'un quiosc. A la porta hi havia un cartell de "Prohibit el pas" escrit en bàsic, però l'androide el va ignorar i va usar el raig làser del seu dit índex per fer saltar el pany.
El quiosc donava a una escala estreta i mal il·luminada. La van baixar precipitadament mentre, darrere d'ells, els xiulets d'alarma arribaven el seu volum màxim. Un instant després, una segona explosió, més potent que l'anterior, feia tremolar la zona. Darsha va sentir que l'escala es movia i s'estremia com si això assenyalés l'inici d'un tremolor de terra. Els llums es van apagar, va sentir que queia i no va saber res més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada