diumenge, 30 d’abril del 2017

El caçador de les tenebres (XXXII)

Anterior



Capítol 32

Obi-Wan Kenobi va tornar a sentir la mort quan es va acostar un cop més al lloc on es va estavellar l’aerocotxe del Mestre Bondara. No era la del Mestre Jedi que havia sentit abans, sinó alguna cosa nova.
En apropar-se més, va veure que el fum s'alçava des del carrer i va notar les llums giratòries dels creuers policials que envoltaven la zona. Era evident que havia tingut lloc algun nou desastre, i prou important com per atraure la policia local.
Després de deixar l’Oasi Tusken, va tornar a l'últim lloc on van ser vistos per última vegada Darsha Assant i el Mestre Bondara, que havia estat a l’aerocotxe de l'últim. Un control flotant va avisar al padawan que retrocedís i per un moment va estar a punt de fer-ho. Després de tot, era al Passadís Carmesí. Sens dubte investigaven algun crim sense relació amb el que li portava allà, i només aconseguiria fer nosa.
Però llavors va tornar a sentir-ho. Va sentir aquesta sensació ominosa que tant li havia enervat la vegada anterior que va estar en aquest lloc.
Obi-Wan va maniobrar el vehicle per superar el control. Un androide forense va estar a punt de donar-li un avís, però el va deixar passar veient que era un padawan. Al Jedi no li agradava utilitzar els seus poders seculars, però dins de la República tenien capacitat per travessar els cordons policials de qualsevol investigació relacionada amb una de pròpia.
Dos investigadors sense uniforme es van acostar a interceptar-lo quan va aterrar al costat de la línia d'escàners policials. Un era un mrlssi, l'altre sullustà, i els dos tenien aspecte de voler estar en qualsevol altre lloc que no fos aquest. El mrlssi va parlar primer.
–Podem ajudar-lo?
Obi-Wan va decidir veure quines respostes podia obtenir per aquesta part. No hi havia motius per dir-los que havien desaparegut dos Jedi.
–Estic seguint els informes d'un criminal que es diu actua a la zona. Sembla ser que han tingut lloc diversos assalts... –va deixar la frase penjada, concentrant-se en la reacció de la parella, esperant provocar així una resposta a ells–. M'han fet pensar que podrien estar relacionats amb aquest succés.
–Bé, potser sigui així. Vingui a fer una ullada –va dir el sullustà mirant al mrlssi.
Obi-Wan va seguir als dos policies; cap a un altre vehicle estavellat, situat a una mitja illa del qual va pertànyer al Mestre Bondara. Malgrat estar molt cremat i amb el metall molt retorçat pel foc, resultava evident que li havien arrencat una bona part i que hi havia un tall net a la cabina on s'asseia el pilot androide.
–Alguna idea, padawan...?
–Kenobi. Obi-Wan Kenobi.
–Reconeix el tipus d’aerocotxe? –va afegir el sullustà.
–Té això alguna importància? –va contestar, negant amb el cap.
–Això és, o era, un PCBU, un creuer policial de suport. Està dissenyat per ajudar als agents que responen a una crida a llocs com el Corredor Carmesí. Se suposa que han de surar deu metres darrere i quinze per sobre de les unitats policials.
L'aprenent de Jedi es va adonar del problema a què s'enfrontaven els policies. Com podia algú saltar quinze metres en l'aire per arribar al PCBU sense que li disparessin?
–Ha mort algú? –va preguntar, encara que ja coneixia la resposta.
–Dos patrullers –va dir el mrlssi.
Obi-Wan va fer que sí als dos investigadors.
–Pot ser obra dels homes del Sol Negre. Contactaré amb el Temple per informar d'això. Tindran la plena cooperació dels Jedi en aquest assumpte –va dir, encaminant-se a continuació cap al seu aerocotxe.
L'assumpte s'havia complicat massa perquè un padawan s'ocupés d'ell. La possible implicació del Sol Negre i la mort dels dos policies feien que el més prudent fora informar als seus superiors. Caldria dur a terme una investigació completa, en col·laboració amb les forces de seguretat.
Va elevar l’aerocotxe fins a arribar al desè nivell, sota l'estrat inferior de trànsit però prou elevat com per traçar un rumb recte cap al Temple. Fos el que fos el que havia passat, estava segur que hi havia alguna cosa més en joc que la desaparició del Mestre Bondara i de la Darsha.

* * *

Darth Sidious va poder sentir una lleugera torbació en la Força abans que el seu comunicador l'avisés que tenia una trucada, i va saber que el seu aprenent estava a punt de connectar-se. Va trepitjar la reixeta de l’holoprojector i la va activar. Les mesures de seguretat van brillar verdes abans que ell parlés.
–El meu aprenent. Has completat la teva missió.
Era una afirmació, no una pregunta. Sidious sabia que Darth Maul no li trucaria per comunicar-li un fracàs, i no hi havia senyals inadequats en les energies que envoltaven la seva imatge.
–Sí, Mestre. La padawan Jedi va morir en combat. Va lluitar bé per ser una neòfita. Una explosió que va tenir lloc durant el nostre enfrontament va matar Lorn Pavan i l’androide.
El Senyor Sith va assentir. Sentia la veritat d'aquesta afirmació fins i tot a través de la distància que els separava. Eren notícies excel·lents. S'havia anul·lat qualsevol fuga d'informació que poguessin tenir els seus plans. Segurament hi hauria altres problemes, encara que només fos perquè desconfiava tant de les habilitats combatives dels neimoidians com de la seva veracitat, però serien obstacles que tindrien lloc quan el seu pla estigués ja massa avançat com per ser detingut.
–Vull que portis l’holocró en aquest lloc –va dir al seu deixeble, proporcionant-li les coordenades i instruccions que necessitaria per franquejar als androides de seguretat.
Darth Maul va assentir, acceptant les instruccions.
–Tingues molta cura, aprenent meu. La discreció és vital. Els Jedi estaran molestos per perdre dos dels seus, i buscaran una explicació. Has de procurar que no en trobin cap.
Després de dir això, va apagar la connexió, trencant la comunicació. No va esperar cap resposta; no era necessària.
Ja era hora de fer nous preparatius. Hora de posar en marxa el pla que portava dècades preparant-se i que culminaria amb la destrucció final dels Jedi.
Aviat.
Molt aviat.

* * *

Obi-Wan conduïa l’aerocotxe a la major velocitat que li permetia la seguretat, recorrent l'estret laberint de carrers i edificis. Tot d'una, la seva atenció es va veure distreta per una rumor i una fogonada de llum ataronjada a dos carrers de distància.
Una altra explosió, es va dir intrigat mentre es dirigia cap a ella. No sabia el que estava passant, però si no s'interrompia aviat, tota aquesta part de la ciutat acabaria semblant l'objectiu d'un bombardeig des de l'espai.
Va aturar l’aerocotxe en una plataforma d'aterratge i es va acostar a l'edifici en flames, tornant a fer servir la Força per intentar discernir els fets. Els seus sentits es van expandir per l'edifici, sense detectar senyals de vida però trobant els residus d'un poderós duel. Podia sentir la presència de la Darsha i els mateixos tentacles de maldat que havia trobat al llarg de tot el dia. Mirant al seu voltant, el padawan va veure uns enderrocs expulsats de l'edifici per l'explosió. Una cosa brillava entre ells, i es va acostar a veure el que era.
La sorpresa li va recórrer el cos, i va haver de fer un esforç per calmar-se, forçant la seva ment a obrir-se i acceptar el que veia.
Va emprar la Força per agafar el brillant tros de metall, traient-lo d’entre la runa, atraient-lo fins a la seva mà.
Era el pom retorçat i fos d'un sabre làser, socarrimat fins a ser gairebé irreconeixedor.
Gairebé.
En els duels de pràctica del Temple, els padawan solen intercanviar-se una salutació abans d'iniciar el combat, alçant el pom dels sabres làser fins al front abans de connectar les seves llengües d'energia. Obi-Wan s'havia fixat més d'una vegada en l'intricat agafador de l'arma de la Darsha; tenia un disseny únic.
El mateix que veia en aquell moment.
Qualsevol dubte l’hi va dissipar la Força. Darsha Assant havia mort.
Obi-Wan Kenobi va guardar silenci, mirant al pom que tenia a la mà.
No hi ha emoció; hi ha pau.
Com va desitjar que fos així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada