dimecres, 5 d’abril del 2017

Infern (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

En aquesta altura en els wroshyrs, les branques tot just eren prou amples per caminar sobre elles, mentre que els núvols baixos cobrien cada superfície amb una freda rosada. Els wookiees no tenien problemes en penjar-se pels estrets camins i petites plataformes per a espectadors que envoltaven la Roca del Consell, però per a éssers sense urpes, éssers com Han i Leia, l'avanç era més lent, perillós i enervant.
Han es va aturar en una bifurcació de la branca.
Una branca descendia cap al porxo cobert per la boira i l'altra serpentejava cap a una plataforma d'espectadors que ja es corbava sota el pes de massa wookiees. Espurnes del penya-segat totalment negre, la Roca del Consell, estaven començant a aparèixer a través de la paret dansaire de fulles de davant.
El seu guia, un jove wookiee llargarut amb els cabells color bronze i ecos d’en Chewbacca en la seva expressió, es va detenir tres passos més avall per la branca que descendia, després va mirar per sobre de la seva espatlla i va rugir una pregunta.
-Ho estem portant... bé -va panteixar en Han-. No et preocupis per nosaltres.
-Encara que veig per què vas insistir en que deixéssim a 3PO amb el Falcó. –La Leia va arribar a l'altura d’en Han i va embolicar una mà sobre l'espatlla d'ell, agafant-se mentre pretenia descansar, però, sospitava en Han, comprovant realment per veure com de ferm que estava ell-. Això és una excursió, Waroo.
-Dotze hores és una excursió -es va queixar en Han-. Quatre dies és una kríffida expedició. No veig per què no podíem haver agafat un cotxe núvol, almenys fins a Ciutat Thikkiiana.
Waroo, més apropiadament Lumpawaroo, el fill d’en Chewbacca, va grunyir una llarga explicació.
-Sí, així que podríem haver agafat el Falcó i haver volat fins a Ciutat Thikkiiana i llavors aquí és on hauríem començat.
Waroo va deixar escapar un grunyit de disgust molt semblant al d’en Chewbacca i, negant amb el cap, va començar a baixar de nou per la branca.
-Saps que no funciona d'aquesta manera -va dir la Leia-. El camí és part de la tradició.
-No m'estranya que siguin tan lents per decidir alguna cosa -es va queixar en Han-. Cal mig any només per reunir a tothom.
-Inclosos a nosaltres -va apuntar la Leia. Li va donar un cop de colze a Han perquè seguís al seu guia-. Afanya't. Waroo va dir que estaven a prop de prendre una decisió.
-Segur. Qualsevol mes d'aquests.
Han va estendre els seus braços per mantenir l'equilibri i va començar a baixar per la branca relliscosa, tenint cura de col·locar cada peu just al centre i intentant mantenir flexionats els genolls de manera que Waroo no li fes caure accidentalment. Amb la Leia just darrere d'ell i llesta per obrir-se a la Força en el mil·lisegon que es donés compte, ell no tenia por de caure realment, però hi havia més d'una manera de morir aquí dalt. A la seva edat, la vergonya podria ser una autèntica assassina.
Mentre s'acostaven a l'atestat porxo, Han va començar a sentir les veus wookiees retrunyint des de l'entrada del cercle del consell. Estaven parlant en xaczik, el difícil dialecte de l'Illa Wartaki que havien utilitzat per enganyar als seus amos d'esclaus imperials feia tres guerres, de manera que en Han no podia enxampar completament el que els delegats estaven dient. Però sonava com si el consell estigués a punt d'arribar a un acord. L'orador actual estava rugint un discurs més que grunyint-lo i les exclamacions que amenaçaven amb ofegar-lo se sentien clarament, fetes amb entusiasme més que per discutir.
-Uh, oh -va dir en Han-. Sona com si arribéssim just a temps.
-Així que potser es van a comprometre amb Jacen en algun moment d'aquest mes -va dir la Leia, refregant-li pel nas seu propi sarcasme-. Vaig dir que les seves flotes s'estaven preparant.
-D'acord, et crec -va dir en Han-. Ara els wookiees tenen pressa. Qui ho sabia?
Waroo va arribar al porxo i va començar a donar empentes a la multitud, rugint disculpes i grunyint explicacions. Podia ser el fill del poderós Chewbacca, però era jove i encara tenia cent quilograms de menys per rugir i demanar. De tota manera, la multitud es va separar, baixant la mirada cap a Han i la Leia amb sorpresa i grunyint conjectures sobre el que ells podrien estar fent allà.
Finalment, Han i els seus companys es van acostar prou a la part davantera del porxo per veure un parell d'enormes guàrdies drets sota una arcada de branques doblegades de Wroshyr. Darrere d'ells, un grup de graons de pedra negra pujaven fins al cim de la Roca del Consell, una prima columna de basalt volcànic que s'elevava gairebé tan alta com els propis arbres Wroshyr. Davant dels guàrdies penjaven un parell de portes de fustes lligades, tancades per indicar que el Consell de la Roca estava reunit i no se'ls podia molestar.
Dempeus sobre la barra inferior de la porta a mà dreta, penjant sobre la barra superior de manera que poguessin mirar cap amunt per les escales de pedra, hi havia un parell de figures baixetes i massa familiars. Un era pelut i negre amb una ratlla blanca que corria diagonalment per la seva esquena, mentre que l'altre era calb, amb orelles protuberants i una mica amb massa forma de pera per a un sullustà.
-Genial -va grunyir en Han-. Què estan fent aquí aquests dos?
-Escoltar d'amagat, segons sembla -va dir tranquil·lament la Leia-. Fins i tot si el teu discurs funciona, Jacen podria no estar tan sorprès com ens agradaria quan els wookiees retirin el seu suport.
Sentint la commoció darrere d'ells, les dues figures van mirar per sobre de les seves espatlles, llavors van obrir les seves boques per la sorpresa i van saltar fora de la porta.
-Princesa Leia! -El sullustà va caminar cap endavant i va inclinar el cap formalment, després es va tornar cap al Han i li va oferir la seva mà-. Capità Solo! Quin inesperat plaer!
-Sí, el mateix diem, Juun. -Han va permetre que el sullustà li agafés la mà i li sacsegés el braç amunt i avall-. És una galàxia petita, uh?
-És un plaer tornar-te a veure, Jae -va dir la Leia, dirigint-se al sullustà pel seu nom de fonts-. Assumeixo que esteu aquí monitorant la situació per l'almirall Bwua'tu.
Juun va negar amb el cap.
-Per a la pròpia almirall Niathal -va dir ell-. Des de la crisi del Niu Fosc, hem estat escalant fermament entre els rangs d'intel·ligència.
L’ewok de pèl negre va remugar alguna cosa aspre a Juun i després es va tornar per aixecar la vista cap a la Leia.
-No té sentit preocupar-se per això, Tarfang -va dir en Han, endevinant la naturalesa de la queixa de l’ewok-. Vosaltres dos no esteu exactament d'incògnit aquí. Aposto a què la Intel·ligència de la Confederació ja sap per a qui treballeu.
Tarfang va ignorar a Han i bramulà alguna cosa més. Aquest cop, Han i Leia van haver de mirar a Juun a la recerca d'una traducció.
-Tarfang diu que tots dos són traïdors. I em temo que té raó. –L’expressió d’en Juun es va tornar preocupada-. Això és territori de l'Aliança, ja saben. Vostès dos realment no haurien d'estar aquí.
-És clar que hauríem -va dir en Han. Va passar al costat dels dos espies de l'Aliança i es va dirigir als guàrdies wookiees-. Obriu-me, companys. Tinc una cosa important a dir al consell.
Els dos guàrdies van mirar a Waroo, que els va assegurar que els delegats voldrien sentir el que Han i Leia Solo havien d'informar. Llavors els hi va recordar que en Han s'havia guanyat un deute de vida del seu pare perquè no podia suportar veure un wookiee esclavitzat. Els dos guàrdies van assentir l'un a l'altre i llavors van començar a obrir la porta... fins que Tarfang va saltar sobre ella i va començar a xerrar tan ferotgement que tots dos van retrocedir per la sorpresa.
-Diu que no poden admetre'ls en el consell –Va traduir Juun-. Són agents enemics.
Els dos guàrdies van arrufar el nas davant això i diversos wookiees en la multitud van grunyir l'opinió que el «Petit Assassí» tenia raó. Els Solo eren simpatitzants corellians coneguts. Simplement no els deixarien dirigir-se al Consell de la Roca mentre portaven armes.
-Oblideu-ho -va dir en Han-. No vaig a abandonar la meva pistola làser.
Cada un dels guàrdies va extreure un parell de fulles ryyk semblants a falçs i van creuar les armes sobre els seus pits.
La Leia va agafar al Han per sobre del colze.
-Han...
-D'acord, d'acord. -Es va descordar el cinturó de la seva pistola làser i el va lliurar a Waroo perquè el mantingués fora de perill-. Els sacrificis que faig per mantenir-te allunyada dels problemes.
La Leia va fer el mateix amb el seu sabre làser i la seva pistola làser oculta i de nou els guàrdies van començar a obrir la porta. Aquesta vegada va ser Juun qui va caminar cap endavant.
-Saben que si obren aquesta porta, estaran violant la Clàusula d’Anti-Sedició de la Llei de Lleialtat Galàctica. Permetre a qualsevol simpatitzant terrorista dirigir-se a un fòrum públic es castiga amb l'empresonament en una Instal·lació Orbital de Màxima Seguretat durant un període de vint anys estàndard... o fins que acabi la insurrecció, el que sigui més llarg.
Els wookiees es van mirar l'un a l'altre, després es van encongir d'espatlles i van continuar obrint la porta... fins que Tarfang va saltar sobre la barra superior i va deixar anar una andanada d'insults que va fer que fins i tot en Han s’encongís.
-Tarfang diu que són terroristes –Va traduir en Juun-. I si aixequen aquesta porta per a ells, també ho són vostès.
Quan Juun no va dir res més, Tarfang el va mirar expectant.
-Estàs segur que vols dir-li això a un parell de wookiees?
Tarfang li va dir quelcom afirmatiu.
Juun va sospirar.
-Diu que si actuen com a traïdors -va dir mentre Tarfang tornava la seva mirada cap als dos guàrdies-, llavors ell els tractarà com a traïdors.
Un cor de sorpresos murmuris va recórrer la multitud i els dos guàrdies van semblar confosos.
També una mica nerviosos, però principalment confosos.
Juun es va aprofitar de la confusió per tornar-se cap al Han i la Leia.
-Realment seria millor si simplement marxessin -va dir-, abans que el deure m’obligui a fer alguna cosa que realment no vull fer.
-Fes el pitjor que puguis, només recorda qui va escriure el llibre dels trucs bruts. -Sense esperar la resposta del sullustà, Han es va tornar cap als guàrdies-. Aneu a obrir aquesta cosa o he de fer-ho jo mateix?
Va ser la mala sort d’en Han què va fer que els wookiees haguessin arribat finalment el seu límit de tolerància. Van anar cap endavant junts, un brandant les fulles en direcció al Han i l'altre llançant a Tarfang fora de la porta amb un cop de peu ràpid en la seva secció mitjana. Algú a la part de darrere de la multitud va suggerir que li preguntessin a l'Ancià Tojjelnoot què havien de fer.
-L’Ancià Tojjelnoot? -va preguntar la Leia.
-Ancià vol dir que és el líder del consell -va explicar en Han-. Espero que no estigui encara dolgut per Tojjevvuk.
-Oh -va dir la Leia-. Aquests Tojjes.
Han va assentir.
-Això em temo.
Diverses veus més provinents de la multitud van gemegar el seu acord amb la primera i un dels guàrdies finalment es va tornar per pujar per les escales.
-Genial -va dir en Han-. Just quan creus que les coses no són prou complicades.
El clan Tojj havia passat dècades intentant matar a Chewbacca en venjança per la mort d'en Tojjevvuk en una baralla per la futura esposa d’en Chewbacca, Mallatobuck. Waroo va començar a gemegar per assegurar-los que el consell no permetria que Tojjelnoot decidís l'assumpte basant-se en una vella disputa de clans... i llavors va deixar escapar un enorme rugit de sorpresa mentre un tret làser va passar xiulant sobre el seu cap.
Han i Leia es van girar simultàniament, tots dos allargant la mà cap a les armes que ja no tenien, i es van trobar mirant al canó d'una enorme pistola làser Merr-Sonn Flash IV.
-Tarfang! -va cridar en Juun-. Aparta aquesta cosa!
Tarfang va balbucejar un llarg reguitzell d'alguna cosa que definitivament incloïa una negació i després va cometre l'error d'apuntar amb l'arma a Han.
La mà de la Leia va pujar ràpidament i la pistola làser va volar de la mà d’en Tarfang i es va esvair per sobre del lateral de porxo. Ella va estendre el braç i en instant següent, el petit ewok estava volant subjectat per ella, cridant de ràbia i movent les urpes de les seves quatre extremitats en l'aire.
-Ja n'hi ha prou! -va cridar la Leia. Girà el seu canell, posant a Tarfang cap per avall i deixant-lo penjar en l'aire davant d’ella-. Pots tenir una marca de mort en nou planetes, però això no li importa a...
-Baixi’l. -La veu d’en Juun era inusualment forçada-. Ara.
Han va mirar per trobar al sullustà apuntant amb la seva pròpia pistola làser en direcció a la Leia.
-Juun, què dimonis estàs fent?
Els ulls d’en Juun no es van apartar de la Leia.
-Vaig intentar fer això d'una manera amable, però no em van escoltar. -La seva veu romania dura, la seva cara sense signes de disculpa-. I Tarfang és el meu company. No puc deixar que algú li faci això.
-Fer-li què? –demanà en Han, col·locant-se al costat del sullustà-. Tarfang va disparar primer.
Va donar un cop per arrencar-li la pistola làser a Juun i llavors va sentir una enorme mà peluda detenint el seu braç i aixecant-lo del terra. Una profunda veu wookiee li va rugir una ordre a l'orella.
Es va trobar nas amb morro davant d'un mascle de pèl platejat molt més gran del que ho havia estat Chewie.
-D'acord, pren-t'ho amb calma -va dir en Han-. No és que fos a matar ningú.
El wookiee va mirar la Leia i va grunyir una altra ordre. Han li va donar un cop d'ull d'amagat en direcció a Waroo i va descobrir que la multitud s'havia tancat al voltant d'ell, separant completament dels Solo de les seves armes... i del seu únic aliat.
-Uh, amor -va dir en Han-. Potser hauries de baixar ara a aquest amable ewok.
-Bé.
La Leia va baixar la seva mà i va permetre que Tarfang s'estavellés de cap. L’ewok es va posar dret immediatament i es va dirigir cap a ella... i llavors es va ensopegar amb les cames d'una gran femella rossa que el va mirar amb les celles arrufades i agitant un dit en direcció a ell.
El mascle de pèl platejat li va rugir al Han, advertint-li que el seguís en silenci.
-Estàs de broma? –demanà en Han-. Ens estàs arrestant?
La femella rossa va grunyir una explicació de disculpa, apuntant que la Leia i ell eren sospitosos en una ordre d'arrest de l'Aliança Galàctica i que acabaven d'assaltar a dos oficials degudament autoritzats de l'Aliança.
-No m'importa si són oficials de l'Aliança -va objectar en Han-. Són ells els que ens van assaltar a nosaltres...
El mascle va tornar a fer la seva petició, aquest cop rugint tan alt que a Han li van fer mal els timpans.
-D’acord, d’acord! -Han va mirar la Leia i va rebre un assentiment de cap resignat, després va sospirar i va separar les seves mans-. No hi ha necessitat de posar-nos tan violents. Anirem en silenci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada