dilluns, 16 de març del 2015

Cruïlla Doble a Ord Mantell


Cruïlla Doble a Ord Mantell
 

Michael Mikaelian


La contaminada atmosfera d’Ord Mantell dibuixa estranys matisos sobre la seva superfície quan es posa el sol en un altre lúgubre dia. Un vaixell negre descendeix lentament del cel i aterra en un ruïnós hangar. De la nau, un transport corellià, baixa una passarel·la i una figura solitària desembarca. Un grup petit de vilatans es queda mirant, però un cop d'ull al sinistre ser els fa córrer a refugiar-se. Això no és estrany per Cypher Bos, un conegut caça-recompenses. És més, tota l'espècie nalrithiana d'insectes és generalment temuda en la galàxia.
En Cypher va a gambades travessant carrers d’Ord Mantell, amb la seva ment concentrada en la seva destinació. S'obre pas entre l'escàs trànsit de vianants només amb la seva presència. Mentre s'aproxima a un parell de chadra-fan, pot sentir la seva por. Els éssers, semblants a ratpenats, suen una olor que reflecteix el terror a la cara. En Cypher somriu d'orella a orella, clarament orgullós de la seva habilitat d'inspirar por.
En Cypher ha vingut per parlar amb un chadra-fan anomenat Baajik, un agent secret doble, dels Rebels i dels Hutts, de qualsevol bàndol que atengui les seves necessitats immediates. Per ara, almenys, treballa per als rebels. Mentre els dos fugen, en Cypher s'adona que cap coincideix amb la descripció d’en Baajik.
Mentre en Cypher abandona l'avinguda principal per ficar-se en un carrer lateral fosc, està sent vigilat per una figura oculta en una capa, els trets estan amagats sota una gruixuda caputxa. Ja sap que el nalrithià es dirigeix ​​al Bantha Borratxo, l'únic lloc possible seguint aquest camí, ja que és on es pot esbrinar qualsevol informació valuosa que es conegui a Ord Mantell.
Amb el crepuscle acostant-se ràpidament, la figura encaputxada no té cap problema amagant-se dels soldats d'assalt imperials que patrullen pel carreró. Espera que se’n vagin, llavors continua amb cautela cap al Bantha. Com qualsevol rebel, sap que si l’atrapen l’executaran. Després de tot, porta a sobre informació robada sobre un transport imperial ple de crèdits. La Rebel·lió planeja interceptar la nau i usar els fons per equipar la seva nova base secreta a Hoth.
Tot i això, el misteriós rebel no està tan preocupat per les tropes imperials com ho està per Cypher Bos. Està segur que en Cypher també està aquí buscant crèdits, encara que en forma de recompenses imperials per espies rebels.
El Bantha Borratxo desborda activitat, gran nombre de races xerren en diferents idiomes, deixant que un altre dia de terror s'acabi. La figura encaputxada veu en Cypher, assegut en una cantonada retirada i fosca, parlant amb Baajik.
-Què és això? -Es va xiuxiuejar a si mateix el rebel, incrèdul d'estar sent traït per Baajik... Un dels seus propis agents! La caputxa del rebel va caure de la seva cara prou per revelar els seus trets insectoides nalrithians.
Hi ha un enllaç mental compartit pels companys d'ou nalrithians que els permet pensar i actuar com una única entitat. Però l'abast de l'enllaç està limitat a no més d'una dotzena de metres. Durant els últims vint minuts, Phoedris Bos, el rebel encaputxat, ha aconseguit suprimir l'enllaç entre ell i el seu company d'ou, Cypher Bos. Però ara, la commoció per la traïció d’en Baajik ha trencat la seva concentració, i el seu fort pensament -"No!" -Ressona a tot el Bantha Borratxo.
Naturalment, en Cypher detecta immediatament la presència plena de pànic d’en Phoedris i reconeix la por del seu company d'ou. Ho ha sentit dues vegades abans, quan caçava als seus altres dos companys d'ou. No obstant això, comparats amb Phoedris, van ser un joc fàcil i no un duel. En Phoedris és prou llest per evitar Cypher per sempre, però ara, la seva lleialtat a la Rebel·lió ha revelat el seu parador. Potser tots dos haguessin pogut formar equip, pensa en Cypher, però ràpidament es recorda a si mateix que en Phoedris, el defensor de causes justes, mai hauria accedit a això.
Amb menys gràcia de l'habitual, en Phoedris avança empenyent la multitud de pirates i contrabandistes. Intenta convèncer-se que en Cypher no ha detectat el seu arravatament mental, tot i conèixer les seves escasses probabilitats. La fúria d’en Phoedris va ser massa intensa, podria haver viatjat quilòmetres entre companys d'ou.
Un cop fora, a Phoedris el tempta córrer, però es recorda de la patrulla imperial. Va retrocedir diverses illes, cap a la cau rebel, agafant nerviosament el seu blàster... per si de cas.
Tot d'una, un tret de blàster brilla des de les ombres i impacta a l'espatlla d’en Phoedris. Si no fos per la seva capa onejant, el tret hagués encertat en el centre del seu pit. El dolor és insuportable, es gira, esperant rebre més trets. En canvi, és placat a terra pel seu atacant, Cypher. L'aire cruix amb energia amb la lluita dels companys d'ou, físicament i mentalment
-Espero que entenguis, germà, que la teva mort servirà a una causa major -crida en Cypher telepàticament -. Els gossos rebels mai sospitaran que t'he suplantat entre ells.
Tots dos companys d'ou senten el dolor de la ferida d’en Phoedris mentre lluiten, però en Cypher ho ha planejat bé.
-M'he preparat per això amb implants cibernètics -li diu al seu moribund germà -. La ferida és un lleu formigueig per a mi, mentre que tu et mors dessagnat.
La baralla és curta. Caient el cos sense vida d'en Phoedris a terra, en Cypher fredament s'apodera de la capa del seu company d'ou i se la corda. Ell també posseeix tots els coneixements d’en Phoedris, habilitats i records, incloent la localització secreta del cau rebel. No obstant això, hi ha un element que falta en el seu pla per enderrocar a la rebel·lió d'un sol cop mentre es dirigeix ​​cap al cau.
Entra sense fer soroll per una entrada secreta al cor de la caserna general d'intel·ligència rebel a Ord Mantell. Els seus moviments fan saltar un sensor de so, alertant als dos rebels de la sala subtilment il·luminada de davant. Com no vol alarmar, en Cypher avança ràpidament cap a la llum i fa enrere la seva caputxa.
-Tinc la informació que necessitem pel que fa al transport imperial -diu en Cypher -. Hauria d'haver crèdits suficients a bord per poder pagar tota la base de Hoth.
Amb tots els records del seu company d'ou, en Cypher continua recitant els detalls de la seva missió.
Un moment després, el sensor torna a xiular quan en Baajik entra en el cau. Veu immediatament al nalrithià, però no li enganya el canvi de robes. Els seus sentits augmentats li diuen que qui està davant d'ell no és en Phoedris. En Baajik agafa el seu blàster, però en Cypher reacciona i dispara primer, enviant la petita criatura “ratpenat” a les ombres, on cau amb una cremada sense flama. Amb el seu últim sospir, en Baajik xiuxiueja:
-Cypher Boss...
-Ha d’haver-me confós amb el meu germà, Cypher Bos, el caça-recompenses -diu l'assassí, rient per dins mentre continua la seva farsa, i intentant no semblar preocupat -. Però en Cypher em va tendir una emboscada mentre venia cap aquí. Afortunadament, li vaig disparar amb el meu blàster i vaig escapar.

FI
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada