dimarts, 24 de març del 2015

Les Cròniques de l’Stele (i Ep)

Anterior



Epíleg

En Maarek va veure l'almirall baixar de la seva llançadora personal i avançà cap a la sortida de l'hangar. Avançava lentament, aparentment sumit en una profunda reflexió. Al cap d'un instant, es va aturar i va mirar al seu voltant. Els seus ulls van recórrer la sala i es van aturar sobre ell. Durant un instant, no el va reconèixer, però la memòria li va tornar ràpidament.
- Stele! - Va cridar.
- Almirall? -va respondre el jove pilot mentre avançava cap a l’almirall Mordon, i saludant-lo a la manera oficial amb la mà dreta posada sobre el pit.
L'almirall li va fer un gest perquè deixés de saludar, i li va somriure.
- Llavors, ara que has provat les alegries de la vida de pilot, t'agrada?
- Sí, senyor! I tant que sí!
En Mordon va esclafir a riure.
- T'has convertit en un bon pilot, Stele, Però encara ets capaç de reflexionar? Vaig a dir-te una cosa: aquesta galàxia no fa cap regal als que perden la seva força de voluntat. I crec que les coses canviaran molt aviat.
- Què vol dir? -Va preguntar.
- Ah, jove Stele. Sento la traïció i la mentida. He sobreviscut molt temps en aquest treball perquè sento aquest tipus de coses. Així com també sento la lleialtat, la devoció i l'esperança. Pots creure’m. No cal fiar-se de les aparences -l'almirall semblava tenir ganes de parlar, encara que en Maarek tenia la impressió que parlava mentre pensava en una altra cosa. Però encara no havia acabat -. Fes-te valer en les missions i potser tu també puguis endevinar els esdeveniments. Presta molta atenció al que t'envolta, i potser... potser tu també arribis a comandar una nau almirall algun dia.
- Sí, senyor -va respondre en Maarek -. Però què he de fer fins llavors?
- És una bona pregunta, pilot. Sobreviure. Destruir l'enemic. Obeir les ordres. Complir amb la teva missió, guanyar les teves citacions, obrir els ulls i tancar la boca. Però, sobretot, seguir viu. És l'essencial -l'almirall trobava les seves paraules molt divertides, i va esclatar en una enorme riallada -. Stele, em diverteixes. Vine a veure’m un d'aquests dies. La meva porta sempre està oberta. Utilitza aquesta contrasenya amb el sentinella. Digues-li que hi ha boira sobre Ciutat Celadon, i et deixarà entrar. Fins aviat, Stele.
L'almirall va fer mitja volta. En Maarek va sentir-lo riure sorneguerament mentre s’allunyava. Va tornar a les seves tasques intentant no pensar en l’Almirall Mordon.
 

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada