dimarts, 24 de març del 2015

La Prova del Tirà (i Ep)

Anterior



EPÍLEG
Coruscant, vuit dies més tard


Un vent fred i humit que sorgia d'un cel mig ennuvolat va bufetejar en Luke Skywalker mentre romania immòbil al cingle que s'alçava sobre el seu refugi costaner. En Luke va estar allà durant molta estona, i es va dedicar a pensar en totes les raons per les que havia fet sorgir aquell refugi de les sorres rocoses i en el treball que havia pensat dur a terme allà.
Hi havia reunit els fragments de la fortalesa de la solitud del seu pare i havia intentat convertir-los en alguna cosa que pogués redimir de la seva història, però per fi havia comprès que l'únic que va aconseguir amb això va ser construir una presó, i que havia tingut molta sort de poder escapar-hi.
En Luke va estendre les mans i la voluntat, va trobar els punts de més tensió ocults a l'interior de l'estructura i va exercir pressió sobre ells, i després va trobar els punts de major fragilitat i els va aixafar. El refugi es va ensorrar amb un rugit que va rivalitzar durant uns moments amb l'udol del vent, i les ruïnes es van desplomar sobre el caça que seguia estacionat al seu interior.
Però això no era suficient per satisfer en Luke, i no seria suficient perquè la temptació quedés definitivament esborrada. En Luke va anar alçant un per un els fragments del refugi i del caça destrossat, traient-los de la sorra i elevant-los pels aires per rebregar-los amb el poder dels seus pensaments fins que només va quedar un espès núvol de partícules metàl·liques i trossets de la mida d'un còdol que giraven bojament en el buit durant uns instants.
Després, amb un últim i convulsiu esforç de la seva voluntat, va llançar el núvol de restes cap a la llunyania i la va impulsar més enllà dels rompents, on va caure sobre l'onatge en una fugaç pluja i es va esvair.
-Encara no ha arribat el moment de què me’n vagi -va dir al vent a manera d'explicació -. I quan arribi aquest moment, me n'aniré a un lloc millor que aquest.

La Leia va saludar l'androide de vigilància amb un assentiment de cap mentre passava al costat d'ell i intentava aconseguir que els seus tres fills creuessin la reixa per davant d'ella.
-Ja pots tancar el perímetre -va dir l'androide-. Passarem la nit a casa, i la resta del món pot esperar fora fins que hagi sortit el sol.
-Sí, princesa.
En Jacen i la Jaina van arrencar a córrer al llarg del sender vorejat de flors, i uns riures i crits de delit totalment inesperats van arribar a les oïdes de la Leia uns instants després que els bessons haguessin desaparegut darrere d'un racó. Deixant a l’Ànakin al centre del camí perquè seguís endavant pel seu compte, la Leia va arrencar a córrer cap a la casa per esbrinar quina podia ser la causa de tota aquella commoció. Però només havia donat unes quantes llargues gambades quan la seva carrera va ser frenada en sec per la visió d’en Luke duent la Jaina sobre un braç mentre en Jacen tirava del seu altre colze. Els tres estaven somrient d'orella a orella, encara que el somriure d’en Luke es va esvair ràpidament quan va veure l'expressió de la Leia.
-M'acaben d'explicar que has anat a l'hospital de la flota -va dir en Luke, preparant un buit en l'altre braç per l’Ànakin -. Com es troba en Han?
-Està millor -va dir la Leia-. Ja ha sortit del tanc, i comença a semblar el Han de sempre. És la primera vegada que he anat a visitar-lo amb els nens. Què estàs fent aquí?
-Acceptar amb força retard una invitació que m'havien fet -va dir en Luke, intentant somriure.
-Ajuda’m a posar a dormir als nens -va dir la Leia.
Això va requerir algun temps, ja que la inesperada aparició d’en Luke havia dissipat del tot qualsevol possible somnolència que poguessin estar sentint. Els nens literalment es van negar a separar-se d'ell fins haver-li arrencat la promesa que tornarien a veure’l al matí.
-D'acord, però ara la vostra mare i jo hem de parlar -va dir en Luke amb fermesa -, i això vol dir que cal apagar els llums i que heu de tancar els ulls. Penseu en el vostre pare i envieu pensaments curatius perquè pugui tornar a casa el més aviat possible.
La Leia l'observava i l'escoltava amb una passiva curiositat. Quan ella i en Luke per fi van estar a soles sota la tènue i acollidora il·luminació de la sala familiar, la Leia es va tornar cap a ell.
- Qui ets i què has fet amb el meu germà? -Li va preguntar, mig en broma i mig seriosament.
En Luke va riure.
-No he canviat tant com probablement voldries.
- Vas trobar el que esperaves trobar?
La brillantor del riure va desaparèixer dels ulls d’en Luke.
-No -va dir -. Però com passa algunes vegades, vaig trobar una altra cosa. No estic molt segur de poder explicar què és.
-Puc percebre una diferència en tu -va dir la Leia-. Sembles... més tranquil.
-Han passat moltes coses i he après algunes lliçons, Leia -va dir en Luke -. Segueixo volent saber qui era la nostra mare i què ens va donar. Això continua tenint molta importància per a mi. El fet de no saber-ho és com un forat buit ocult en el meu interior, i una part del que em va dir l’Akanah ompliria tan bé aquest buit que segueixo volent creure que no em va mentir.
-Però has tornat.
-El que em va fer tornar va ser precisament aquest petit fragment que potser hagi aconseguit trobar -va dir en Luke -. Una lliçó sobre l'amor i la família d'una dona a la qual mai vaig conèixer, i a la qual probablement mai coneixeré... Això és el que he portat de tornada amb mi. Leia, que em dediqui a perseguir una esperança des de la Vora fins al Nucli mentre que tu i aquests nens esteu aquí, reals i en carn i ossos, és una autèntica bogeria. I si encara estàs disposada a deixar-me prendre part en la tasca de voler, ensenyar-los el que han d'arribar a saber i compartir amb tu el delit que sents veient com creixen... Bé, llavors sóc l'oncle Jedi que anaves buscant.
La Leia, amb els ulls lleugerament velats per una boirina de llàgrimes, va anar cap a ell i va embolicar el seu germà en una llarga abraçada plena d'apassionada alegria.
-Benvingut a la meva família, Luke -va murmurar, oferint i acceptant al mateix temps la calor familiar i reconfortant de la unió -. Benvingut a casa.

fi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada