dijous, 5 de març del 2015

Rialles a boca de nit (III)

Anterior



III 
En Ross va esperar fins que la fuita de vapor hidràulic pressuritzat es dissipés abans de col·locar-se sota la junta del puntal per tornar a connectar la mànega. Ajupint-se sota la vàlvula defectuosa, es va cremar la punta dels dits intentant tornar a segellar el conducte. Va deixar anar un vehement jurament corellià i es va posar ràpidament els guants, aconseguint assegurar la unitat danyada. El puntal de suport va baixar del casc i va assegurar el seu peu d'atracada sobre el sòl del moll. Amb la suspicàcia activada pel seu instint de contrabandista, va deixar anar cautelosament el fiador de la seva pistolera, subjectat el blàster pesat contra el seu costat. Llavors, amb fingit interès en el puntal, va observar des d'un costat com el comissari del port i un equip de set homes s'acostava a ell des de la terminal del port.
- És vostè en Ross? -Va preguntar el cap de l'equip. Era un home corpulent, vestit amb la granota de treball taronja i gris de la terminal de càrrega, subjecte amb un cinturó d'eines que tot just aconseguia envoltar la mola del seu ampli estómac.
- Potser. -En Ross es va recolzar en una barra d'integritat estructural, inclinant lleugerament el maluc per mostrar el blàster desenfundat -. Qui vol saber-ho?
L'home de més edat va somriure amb sorna.
- Això no cal, capità Ross. Em dic Hante. -Mirant per sobre de la seva espatlla, va fer un gest a un dels treballadors que estava darrere seu. El jove llargarut avançà cap al vaixell de càrrega -. La torre ens va donar instruccions de portar la càrrega tan aviat com hi arribés.
Les contrasenyes necessàries van ser suficients per tranquil·litzar les sospites d’en Ross, però abans de poder avisar en Winterrs, un dels homes de l'equip estava pujant la rampa cap a la nau.
- Mala idea -va sentir dir a Trep al passadís -. No t'he escoltat demanar-ho educadament.
Un moment després, el treballador va reaparèixer a la rampa amb el blàster d’en Trep apuntant-li directament al nas. En Ross va deixar caure el cap i va riure en silenci.
-Segueix avançant -va grunyir en Trep, pressionant el canó contra el nas de l’aterrit estibador. A la part inferior de la rampa, es va aturar per activar l'escotilla, tancant i assegurant l'entrada de la nau.
En Ross va activar el seu comunicador amb un somriure.
- 194?
- Et rebo, Ross.
- Kierra, està assegurat el passadís interior del celler?
- Tal com volies.
- Obre les portes del celler de càrrega per als cavallers.
En Hante va fer un senyal al seu equip i va observar com s'apropaven un carretó repulsoelevador fins a les portes de càrrega del vaixell de càrrega, que començaven a obrir-se. Mentre els seus homes es reunien a la vora del transport, va tornar la seva atenció cap al Ross, tendint la mà al contrabandista.
- Em van dir que li donés això tan aviat com arribés al planeta.
En Ross va prendre els petits papers platejats i allargats, observant la inscripció i els segells.
- Entrades?
- Lady Saahir està donant una actuació a la Cruïlla d’en Merich. No queden seients lliures, segons crec. -En Hante es va aturar per acusar recepció del senyal que li feia amb la mà un dels seus homes -. Si es dóna pressa, potser arribi a veure els últims minuts de l'espectacle.
-Potser ho faci. -En Ross va sentir que l'ombra d’en Trep queia sobre les seves espatlles i va començar a avançar cap a les portes de l'hangar.
Una tempesta a última hora de la tarda havia deixat la ciutat d’Ifeoma sumida en boires i rosades nocturnes. En els carrers deserts, la música de la Taverna de la Cruïlla d’en Merich causava una lleugera vibració en la multitud de tolls que van quedar després de la tempesta. En Ross va somriure, ansiós per reunir-se amb la Saahir.
-Almenys un de nosaltres té alguna cosa pel que somriure -es va queixar en Trep. Amb les mans ficades profundament en les butxaques de la jaqueta, observava els carrers com si esperés problemes.
- Què et consumeix?
-Alguna cosa fa pudor en aquest tracte, Ross. Has vist com es van alinear aquests tipus a la rampa de càrrega? Aquesta formació la fan servir equips de càrrega d'estil militar, unitats de càrrega militars altament entrenades. No m'agrada.
- Així que estan utilitzant una tècnica militar. Molts espaiports han optat per usar aquesta classe d'eficiència.
-No ho entens. Puc olorar a un rebel a mig quilòmetre de distància, i aquest lloc fa pudor, Ross, t'ho dic jo. Crec que la Saahir està intentant un dels seus trucs.
En Ross va arronsar les espatlles restant importància a les preocupacions del seu soci, ignorant, les seves pròpies persistents sospites. Va creuar les portes dobles de la taverna i va ser engolit per un batec ressonant de música i soroll de fons. Per la densitat de cossos i fum a la sala principal, es va adonar que en Hante no estava exagerant sobre la quantitat de gent, i es va trobar obrint-se camí a cops de colze entre l'atapeïda audiència.
Envoltant un grup d’ithorians fascinats, en Ross va donar un ràpid cop d'ull a l'escenari central. Va somriure veient brillar el vestit de la Saahir sota el bombardeig dels focus. D'acord la seva veu s'esvaïa al mateix temps que la música, es va tornar cap a un home humà de cabell molt curt i elegantment vestit que es trobava dret al costat a l'escenari, i li va llançar un petó. En Ross es va aturar, lluitant contra una sobtada onada de gelosia. Ignorant al Trep, que li tirava enjogassadament de la màniga, va romandre immòbil, observant com l'home caminava fins a l'escenari i lliurava a la Saahir un gran ram d'alguna classe de flors exòtiques. Encara que d'entrada l'acció no semblava fora de lloc, la reacció de la Saahir va llançar calfreds per tot el cos d’en Ross.
Davant l’horroritzada mirada d’en Ross, la radiant Twi'lek va envoltar l'estrany amb els seus esvelts braços i el va besar. No era un petó juganer i bonic com el que havia usat per enamorar-lo en una actuació similar, molt temps enrere. No era el petó d'uns amics que acabaven de conèixer-se, ni d'uns vells i estimats amics que es retrobaven. Era una ostentació de passió, com solia besar-lo a ell, com solia abraçar-lo durant la seva relació de tres anys. Era la manera en què li havia abraçat i besat la nit anterior, allò era el que suggeria la seva intimitat amb aquest estrany.
Un estrany nus es va formar en la seva gola. La seva mà va volar cap al seu blàster mentre avançava entre la multitud.
- No, no facis això -va grunyir en Trep, agafant al Ross de la màniga i tirant d'ell -. Deixa-ho. - Va assenyalar a tres jawes que estaven asseguts en un reservat cap al centre de la sala. Les diminutes criatures es van aixecar i van lliscar entre la multitud -. Sembla que et vindria bé un glop. -En Trep va portar al Ross a una de les cadires i va fer un gest cridant a la cambrera.
- No tinc set. -En Ross va permetre que la crua emoció li envaís, insuflant vida a la seva ràbia. Va llançar una furiosa mirada a la Saahir, desitjant que la Twi'lek li mirés. Un moment després, ho va fer, però la mirada va ser fugaç. Reconeixent-lo a la sala principal, es va tornar a l'humà que estava al seu costat i li va donar un copet a l'espatlla, assenyalant cap a on en Ross i en Trep estaven asseguts. Ell va fer un gest amb el cap a un company proper i després la va seguir fora de l'escenari.
- Ho has aconseguit! -Va dir la Saahir efusivament. Amb els braços envoltant la cintura de l'humà, va romandre dubitativa a la vora de la taula, encongint-se lleugerament sota la ferotge mirada d’en Ross. Mirant cap enrere en un gest desafiant, la Twi'lek va agafar aire eixamplant els forats del nas, com reptant al contrabandista a qüestionar la seva relació amb l'humà que estava al seu costat -. Juri, aquests són el capità Thaddeus Ross i el seu soci, Trep Winterrs -. Mirant fixament al Ross, es va inclinar cap a la parella i va xiuxiuejar, a penes audible sobre els sorolls de la multitud -: Nois, aquest és en Juri Marbra, el meu promès.
En Trep va gemegar, posant previsorament la mà sobre el blàster d’en Ross per evitar l'impensable.
La Saahir va seure a la cadira que en Marbra li va oferir.
- Deixa de mirar-me d'aquesta manera! -Va xiuxiuejar, mantenint un volum baix en la seva veu per no atreure atenció indesitjada.
- I com hauria de mirar-te? - Va grunyir en Ross -. Després de tres anys junts, mai -va dir, donant un cop de puny al tauler de la taula -, mai m'hauria figurat que eres una simpatitzant rebel!
- No tractis de negar l'evidència, guapet -va dir en Trep amb to imparcial -. Ho tens escrit per tota la cara.
- No li ho vas dir? -Va xiuxiuejar en Marbra a cau d'orella de la Saahir.
- Vaig decidir no fer-ho -va respondre la Saahir, sense ser tan discreta -. Com pots veure, això hagués complicat les coses.
- No puc creure que m’involucressis en això, sabent el que penso de les causes perdudes.
- I què és el que vostè considera una causa perduda, capità Ross? -Va preguntar en Marbra, amb la veu brusca de qui està acostumat a donar ordres.
En Ross va llançar una furiosa mirada a la Saahir, responent a la pregunta sense necessitat de paraules. Va ser recompensat amb la brillantor d'unes llàgrimes que van apuntar als ulls de la Twi'lek.
- Abans o després, tots ens veiem involucrats -va comentar en Marbra -. Avui en dia ja no existeixen espectadors desinteressats.
- Ah, no?
- La majoria estan morts. -En Marbra semblava incòmode mentre la seva mirada passava d’en Ross a la Saahir i després de nou al Ross. Després, l’assajada expressió neutral d'un militar va tornar al seu rostre -. Comprovem la nostra càrrega?
Quan les primeres llàgrimes van rodar per les seves galtes, la Saahir es va aixecar.
- He de canviar-me -va xiuxiuejar, assecant-se destrament els ulls. Després de fer un petó al Marbra al front, es va tornar per mirar fixament en Ross, i després es va retirar a la seguretat de les ombres.
Deixant que en Trep li guardés les esquenes, en Ross va sortir ràpidament del bar, avançant davant d'ells amb llargues i furioses gambades. El nus de la seva gola estava expandint-se, deixant pas a emocions que preferiria haver evitat. En Ross va envoltar amb la mà la freda culata del seu blàster, preparant-se per un enfrontament quan van entrar a la zona principal de l'hangar a través de les portes de l’espaiport. Furiós per la traïció de la Saahir i per ser un peó involuntari de l'Aliança Rebel, estava preparat per emportar-se qualsevol que s'enfrontés a ell.
Fingint desinterès, un trio de guàrdies de seguretat armats vigilava des d'uns quants molls de distància del Kierra. Com a grups separats - l'equip de càrrega, els guàrdies, els oficials de duanes -, els rebels podrien enganyar fins i tot a l'oficial imperial més suspicaç, però vistos en conjunt, no podien enganyar-lo a ell. En Ross es va adonar que tots estaven tallats amb el mateix patró militar i professional, i mostraven la mateixa actitud d'equip de precisió, assegurant-li al seu sentit de contrabandista que tots formaven part d'un mateix elaborat esquema. El fet que ells sabessin més que ell només servia per enutjar-lo encara més.
En un intent d'agitar la seva actitud tranquil·la, En Ross va caminar directament a la part posterior del seu vaixell de càrrega i va entrar al celler de càrrega, on s'havien carregat diverses piles de caixes. Mirant el document d'escaneig d'algunes de les caixes, no va reconèixer la codificació i parpellejà horroritzat quan el document d'escaneig va canviar de sobte, mudant-se i degradant-se davant els seus ulls.
- Pots entendre això?
- No necessites llegir el document per saber el que hi ha a la caixa, Rosco -va dir en Trep amb un esbufec​​. Agenollant-se al costat de la caixa, va assenyalar el segell imperial estampat -. Aquesta és la marca imperial del cap de municions del sector.
- Armes? Municions?
- Armes, municions, i més coses d'acord amb l'etiqueta -va dir en Trep amb un mig somriure, recolzant-se en la caixa -. Tot el material que fa divertida la guerra.
- Tant de bo pogués compartir el teu punt de vista -va dir en Marbra amb veu uniforme, mirant al Trep. Després va apuntar al Ross amb la seva mirada crítica i va fer un gest als seus homes, indicant-los que sortissin del lloc -. Sap, capità? -La seva veu va ressonar en l'espaiós compartiment -, ha estat bastant dur amb la Saahir. No calia.
En Ross es va redreçar de cop, tancant amb força els punys. En Trep es va interposar entre ell i el rebel, preparat per mantenir una aparença de pau.
- I vostè on creu que va passar ella la nit passada? Mentre vostè reunia la seva càrrega...
- Estava amb vostè. -En Marbra somreia amb plaer inesperat, divertit per la sorpresa del corellià -. La Saahir és una dona, capità Ross, una dona de mètodes mundans. Però, ja ho veu, l'estimo, i perquè l'estimo, no espero que canviï de la nit al dia. Li van fer falta anys per aprendre a sobreviure en aquest promiscu estil de vida, i li costarà anys superar-lo i oblidar-ho. I estic preparat per esperar i ajudar-la de qualsevol manera possible. A més, vostè la necessitava i ella el necessitava a vostè per al nostre carregament. Només va fer el que va fer per assegurar la seva cooperació. Però si encara vol un pagament en metàl·lic -En Marbra va extreure un val de crèdit de la butxaca del seu pit -, puc complaure'l.
- És home mort! -Va cridar en Ross, tractant d'alliberar-se de l'agafada d’en Trep.
- Ross! -Va cridar en Trep -. No sé el que estaves esperant, col·lega. La mateixa Saahir de sempre, fent trucs per a les masses de classe alta. Calma't. -Mentre mantenia al corellià a ratlla, va donar un cop d'ull al val -. Són 10.000 crèdits. - Li va ensenyar al Ross, esperant que la visió de les riqueses fes que el contrabandista es comportés.
En Ross va ignorar els diners, lluitant amb el frenètic impuls de desenfundar el seu blàster i disparar al líder rebel.
- Quin és el tracte?
-Estem entre el blàster i la paret, capità Ross -va començar a dir en Marbra -. La gent per a la qual hem obtingut aquestes armes està en problemes. Necessitarem un pilot experimentat i hàbil amb les armes per arribar-hi. La Saahir m'assegura que només podem confiar en les seves habilitats. -Va somriure al Trep -. Però un renegat de l'exèrcit imperial serà més que benvingut, si és d'ajuda.
En Trep es va allisar la jaqueta de vol, alçant una cella al Marbra.
- Amb els diners extra, són 2.500 per a cada un per la nostra ajuda.
- I si digués que no n'hi ha prou?
- Què? -Va panteixar en Trep -. Ross, és tres vegades...
En Marbra va treure una fitxa més de la seva butxaca.
- Podrien 5.000 crèdits addicionals assegurar els seus serveis?
En Ross va assentir i en Trep va recollir la fitxa. Després va donar l'esquena a Marbra i va creuar la porta que donava al passadís.
- Vinga, acabem amb això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada