dimarts, 31 de març del 2015

Lleialtat (XI)

Anterior



Capítol Onze

La nau d’en Chivkyrie, com estava previst, ja estava esperant quan la nau correu de la Leia va sortir de l’hiperespai sobre el deshabitat planeta de trobada. També es podien veure dues naus més, avançant en òrbites paral·leles: els dos líders de la Rebel·lió que havien vingut a discutir contra qualsevol que fos el pla que Chivkyrie venia a presentar. Fent una mirada pel finestral, respirant profundament i fermament de la manera que el seu pare li havia ensenyat, la Leia va observar com el seu pilot maniobrava posant-se al costat de la nau d’en Chivkyrie. Només és una altra negociació, es va dir fermament. Com els centenars en què havia participat durant la seva carrera.
Però hi havia alguna cosa ominosa en aquesta, una rara intranquil·litat que refusava desaparèixer. De sobte, va desitjar que en Luke estigués amb ella. O fins i tot en Han.
No havia tingut moltes ocasions de tractar amb adarians quan estava al Senat Imperial, els seus interessos i els d’Alderaan rarament havien coincidit. Però des que es va unir a la Rebel·lió s'havia vist obligada per la necessitat a aprendre més de les seves costums i psicologia. Viure en un estat de guerra, li havia dit una vegada el seu pare, l'obliga a un a aprendre geografia. Participar en una guerra, havia descobert la Leia, l'obliga a un a aprendre sobre la gent.
El ritual de benvinguda a bord de la nau d’en Chivkyrie va ser curt però densament cobert d'història, costums i significat, i la Leia es va alegrar en gran manera d'haver tingut la bona idea d'estudiar prèviament la cerimònia. Es va desenvolupar en ella amb només alguns petits errors, tots ells deguts al fet que el seu aparell vocal humà difícilment podia pronunciar algunes de les paraules adareses.
-Vostè honra la meva nau i la meva companyia amb la seva cortesia -va dir Chivkyrie quan va acabar la cerimònia, amb la seva boca adariana destrossant les paraules en bàsic gairebé tan horriblement com la Leia havia fet amb el seu llenguatge-. Permeteu-me presentar als altres líders que busquen la seva saviesa. -Va assenyalar a un mungra amb penetrants ulls taronges que es trobava a la seva esquerra-. Aquest és Ydor Vokkoli, líder de Liberata Kaisu.
-Lider Vokkoli -va dir la Leia, saludant-lo amb una inclinació de cap. Els mungres eren una de les dues espècies natives del sector Shelsha, un poble que ja havia creat un regne d'una dotzena de colònies interestel·lars quan va començar la Gran Exploració de la galàxia fa mil·lennis.
-Princesa Organa -va dir Vokkoli, inclinant en resposta el seu cap d’embullada cabellera.
-I aquest és Thillis Slanni de Brilliant Hope -va continuar Chivkyrie, assenyalant a un alt ishi tib a la seva dreta.
[Encara que jo no sóc el líder, sinó simplement el director de planificació], va corregir Slanni en la complexa sèrie de grinyols, gralls i espetecs que conformaven el llenguatge tibranès.
-Comprenc -va dir la Leia-. L'habilitat organitzativa del seu poble és ben coneguda. Em complau tenir-los aquí tant a vostè com al líder Vokkoli per ajudar a guiar la meva decisió.
-Una decisió que pot significar la vida o la mort per a tots nosaltres -va dir secament Vokkoli.
Massa per a una xerrada informal.
-Llavors anem a seure i discutim -va dir la Leia-. Lider Chivkyrie, si és tan amable de mostrar-nos el camí...
La sala de conferències estava seguint el passadís des de l'entrada, i mostrava el sòl escalonat i la taula de conferències de diversos nivells típics del disseny adarià. Chivkyrie acompanyà a la Leia a la part superior de la taula, i després va prendre seient en el nivell immediatament inferior. Vokkoli va prendre el seient cara a ell, al mateix nivell a la taula, mentre que Slanni es va asseure un nivell per sota de Vokkoli, al seu costat.
Era una configuració estranya, havia pensat la Leia sovint, i en reunions llargues tendia a causar als participants vertigen i mal de coll. Malgrat tot, havia d'admetre que feia que quedés perfectament clar quin paper representava cadascun en l'assumpte que s'estigués tractant.
-Primer de tot -va dir després que els servents d’en Chivkyrie haguessin deixat begudes i plats de nibblings en cada un dels nivells ocupats-, necessito saber per vostè, líder Chivkyrie, els detalls d'aquest pla que ens està proposant.
-És la senzillesa en si mateixa -va dir Chivkyrie-. No comprenc com pugui haver algú que no vegi el vast potencial de benefici...
-Discutirem els beneficis dins d'un moment -el va interrompre suaument la Leia-. Primer, necessito conèixer el pla en si mateix.
Chivkyrie mirà a través de la taula als seus camarades rebels, i la llum es treia pel forat de ventilació del seu allargat crani en fer-ho.
-Proposo portar el sector Shelsha al costat de la Rebel·lió. -Va mirar-la -. El sector sencer.
-Interessant -va dir la Leia, mantenint fermament la cara de diplomàtica-. Com aconseguirà això, exactament?
-Aquesta és la part més deliciosa del pla -va dir Chivkyrie-. Nosaltres, l'Aliança Rebel, necessitaríem fer molt poc. És el propi Governador Choard qui ho ha proposat.
- Li ha dit ell això a vostè? -Va preguntar la Leia.
-No el governador personalment -va dir Chivkyrie-. Però he parlat llargament amb el seu assistent, l'administrador en cap Vílim Disra. M'assegura que el governador Choard ja ha posat en moviment un pla perquè Shelsha se separi de l'Imperi i en declari la independència.
[El que no és el mateix que afirmar que Shelkonwa vagi de fet a unir-se a la rebel·lió com un membre actiu], va assenyalar Slanni.
-L'administrador en cap Disra m'assegura que aquest seria el següent pas -va dir Chivkyrie-. El governador Choard ha vingut horroritzant-se cada vegada més pels horrors del govern del Centre Imperial, i comprèn que unir-se a la Rebel·lió és l'única resposta possible.
-Si el Centre Imperial permet realment que semblant desafiament obert passi -va retrunyir Vokkoli, amb els harmònics subsònics de la seva profunda veu enviat vibracions a través de la taula-. Liberata Kaisu creu que, en lloc d'això, Palpatine respondrà enviant tot el poder de la Flota Imperial contra Shelkonwa.
-I això és precisament la raó que una Aliança amb la Rebel·lió sigui vital per a l'èxit d’en Choard -va replicar Chivkyrie-. Atacs simultanis de les nostres forces en altres parts al llarg i ample de la galàxia mantindrien ocupades a moltes de les forces imperials que d'una altra manera serien usades contra el sector Shelsha.
[Brilliant Hope està d'acord amb el líder Chivkyrie en què els guanys polítics i psicològics de semblant acció seran immenses], va dir Slanni. [Però no estem d'acord sobre que Choard pretengui realment unir-se a l'Aliança.] Va assenyalar a Vokkoli. [Ni tampoc creiem, com el líder Vokkoli ha suggerit, que l'Aliança tingui la fortalesa militar per diluir prou la resposta d’en Palpatine]
-Si les nostres accions són suficients o no, depèn directament de l'abast dels preparatius del governador Choard -va assenyalar Chivkyrie.
-Estic d'acord -va dir la Leia, intentant avaluar les implicacions d'aquesta inesperada bomba. Slanni tenia raó: les notícies que un sector complet s'hagués separat de l'Imperi serien devastadores per a la il·lusió d'unitat que Palpatine havia construït tan acuradament al voltant del seu Nou Ordre. Crearia un punt de reunió natural per al descontentament, i donaria a la Rebel·lió una legitimitat que l'Aliança no podria esperar aconseguir per si sola. De fet, un sector separatista podria molt bé demostrar ser el principi del final del govern d’en Palpatine.
D'altra banda, la cara fosca d'assumpte era que va ser precisament el mateix tipus de moviment separatista una generació abans el que va esquinçar la República en sagnants trossos. L'últim que ella i els altres líders de l'Aliança volien era una repetició d'aquesta era de caos i mort en massa.
- Sabem alguna cosa sobre els propis plans d'en Choard? -Va preguntar la Leia a Chivkyrie.
-Sé que està preparant-se i posicionant forces per prendre el control d'instal·lacions clau -va dir Chivkyrie-. A part d'això, no tinc detalls.
-Detalls que són de principal importància -va dir Vokkoli.
-És cert -va concedir Chivkyrie, amb una inclinació de cap cap al mungra-. Per això, precisament, vaig demanar a la princesa Leia Organa que s'unís a nosaltres.
La Leia va sentir que es quedava sense alè quan sobtadament va comprendre cap a on es dirigia la conversa. Per descomptat que Chivkyrie no havia parlat directament amb Choard, un governador de sector estava molt per sobre d'ell en l'escalafó, i per a un adarià això feia que una conversa d'igual a igual fora impensable. Però la Leia era una princesa, de sang reial alderaaniana, encara que el món que li va concedir aquest títol ja no existia.
- Sap si el governador estaria o no disposat a parlar amb mi? -Va preguntar.
-L'administrador en cap Disra m'ha assegurat que el governador parlaria amb qualsevol del seu propi nivell, li va assegurar Chivkyrie-. Amb el seu permís, partirem immediatament cap a Shelkonwa.
-No li han donat el meu nom, oi? -Va preguntar la Leia.
-Per descomptat que no -va dir Chivkyrie, com si això li escandalitzés bastant-. D'una banda, no estava segur de qui enviaria l'Aliança Rebel. D'altra, mai li hauria donat cap nom sense permís. -Va tornar a mirar a través de la taula-. Però l'administrador en cap Disra em va advertir que els preparatius del governador estan gairebé completats -va afegir-. Si volem formar part d'això, hem de moure'ns ràpidament.
-Comprenc la necessitat d'afanyar-nos -va dir la Leia-. Però el líder Vokkoli i el director de planificació Slanni també tenen raó preocupant-se. Això comportaria un gran risc per a l'Aliança Rebel, i podria resultar en va.
-Tot en la vida comporta un risc que pot resultar en va -va dir Chivkyrie, amb un cert punt d'impaciència crepitant en la seva veu-. Vostès els líders de l'Aliança afirmen que pretenen reunir a tots els enemics de l'Imperi sota un mateix sostre. Si no estan disposats a acceptar al governador Choard en aquesta reunió, potser no sigui una veritable unitat el que pretenen.
[Però és la nostra victòria el que pretén el governador Choard?], Va replicar Slanni. [O aconseguiria la seva independència només per canviar de tàctica i expulsar-nos del seu territori?]
Això convertiria el sector Shelsha en una zona neutral, potser com a part d'un tracte amb Palpatine per permetre a Shelkonwa més llibertat sobre el govern imperial? La Leia sabia que coses semblants s'havien fet en el passat, al Sector Corporatiu i altres llocs. Si la nova llibertat d’en Choard venia acompanyada per anuncis públics de la seva lleialtat cap al Centre Imperial, Palpatine podria estar disposat a cooperar, especialment si l'alternativa era desplaçar els recursos militars necessaris per fer que Shelkonwa tornés a les seves línies. El resultat final seria que Choard hauria guanyat la limitada independència que aparentment desitjava, i que l'Aliança hauria lluitat i mort per a res.
O podria ser pitjor. Choard podria ser un imperial completament lleial, i que tot això no fos més que un elaborat intent d'atreure alguns líders de l'Aliança cap a una trampa.
-Si deixem que aquesta oportunitat se'ns escapi sense aprofitar-la, de segur que el governador Choard serà derrotat –va irrompre Chivkyrie en els seus pensaments-. La seva aposta per la llibertat es convertirà en res més que una nota marginal a la fosca història del govern d’en Palpatine. -Va inclinar el seu cap cap a ella-. I República Redux necessitaria considerar si l'Aliança Rebel és realment la llar apropiada per a nosaltres.
Així que aquí estava. La Mon Mothma havia advertit a Leia que Vokkoli i Slanni havien amenaçat d'abandonar l'Aliança si s'acceptava el pla d'en Chivkyrie. Ara Chivkyrie estava llançant el mateix ultimàtum.
Semblava que, d'una manera o altra, la unitat de les forces rebels al sector Shelsha estava condemnada.
Però potser podria posposar aquesta condemna, almenys per un temps.
-No cediré al xantatge -va advertir a Chivkyrie, posant doble ració de real descontentament en la seva veu-. Però tampoc deixaré fora del meu abast qualsevol possibilitat d'acostar-nos a la nostra victòria definitiva contra l'Imperi. Tornaré a la meva nau i comunicaré amb els meus companys els líders de l'Aliança. Si estan d'acord, aniré amb vostè a Shelkonwa per avaluar la situació.
Va tornar la mirada a Vokkoli i Slanni.
-També sol·licitaria la seva presència i consell en aquest viatge -va afegir.
Chivkyrie es va estremir en el seu seient, però va romandre en silenci. Vokkoli mirà a Slanni i després va tornar la mirada a la Leia.
-Ens honrarà acompanyar-la, princesa -va dir greument el mungra-. Que la Força us acompanyi a vostè i a les seves decisions.
-Gràcies -va dir la Leia, reprimint una ganyota mentre s'aixecava. La Força. Si tan sols tingués l'habilitat Jedi per accedir a aquesta font de poder i saviesa. Però no la tenia.
-Tornaré en una hora.
-Esperaré seu retorn -va dir Chivkyrie greument-. Però li adverteixo: quan transcorri aquesta hora tornaré a la meva llar. Amb o sense vostè.


Luke estava realitzant exercicis de sabre de llum amb el remot de pràctiques quan Han va arribar de la cabina.
- Com, una altra vegada? -Va rondinar a Chewbacca, que observava des de l'interior de la sala.
Chewbacca grunyí la pregunta lògica.
-No, no sé en quin altre lloc podria practicar -va admetre en Han-. Però, qui ha dit que hagi de practicar precisament a bord del Falcó? Què passa si llesca un conducte de cablejat o una línia hidràulica, o es talla el seu propi braç?
Malgrat tot, havia d'admetre que Luke estava millorant amb aquesta arma ridícula. Aquelles primeres vegades en què el vell Kenobi li havia fet enfrontar a l'exercici, el noi havia bloquejat potser un de cada deu atacs. Ara, mentre en Han mirava, el remot va llançar un atac de sis trets, només un dels quals va aconseguir passar.
-Encara podria tallar-se un braç -va murmurar.
Chewbacca va bordar un recordatori de les ambicions i responsabilitats d’en Luke.
-Sí, i aposto a què si practica cada dia creixerà per ser un fantàstic Cavaller Jedi -va dir en Han amb només una petita dosi de sarcasme-. Luke? Ei... Luke.
Hi va haver una lleugera pausa, quan el noi va haver de reajustar la seva atenció cap a alguna cosa que no fos el remot.
- Què passa? -Va preguntar, girant-se per mirar al Han-. Ei... hola, Chewie. No em vaig adonar que estaves aquí.
Mentalment, en Han va agitar el cap. Quin Cavaller Jedi clarivident i omniscient era en Luke. Trucs simples i sense sentit, tal com ell sempre deia.
-Estem arribant al sistema Purnham -va dir al Luke-. Necessito que disparis els quàdruples.
-D’acord.
Apagant el seu sabre de llum, Luke va caminar envoltant el remot, que seguia brunzint, i va tocar un interruptor en el panell de control d'enginyeria, enviant la bola flotant de tornada a la seva estació de recàrrega.
Mentre ho feia, va sonar la familiar advertència bitonal d'aproximació.
-Anem... dóna’t pressa -va dir en Han, creuant l'escala i dirigint-se cap avall-. Casement estarà veritablement insatisfet si els pirates arriben a la festa abans que nosaltres.


-Allà -va dir Marcross, assenyalant al capdavant a través del parabrisa-. Un vaixell de càrrega, just davant.
-El tinc -va confirmar Quiller, fent que els seus dits dansessin sobre el teclat intentat obtenir una identificació-. És... no, no és el nostre corellià. Sembla un suronià d'algun tipus... no estic familiaritzat amb el model concret.
- Obtens alguna lectura d'armament? -Va preguntar LaRone
-Un parell de canons blàster -va dir Quiller-. Res inusual per aquesta classe.
-Guanys fàcils, en altres paraules -va murmurar Marcross -. Exactament, quan arribarà el corellià?
-Assumint que hagi continuat amb la velocitat que tenia quan va saltar, hauria d'estar aquí en qualsevol moment -va dir Quiller-. Si ha trepitjat realment a fons, no seria impossible que hagués arribat i s'hagués marxat.
-No sabia que els YT-1300 poguessin anar tan ràpid -va dir Brightwater.
-No poden; aquest pot -va dir Quiller-. Vaig detectar tota mena d'interessants millores i modificacions abans que saltessin. Si aquests tipus no són pirates, aposto a què són contrabandistes o burladors de bloquejos.
Va sonar un avís al tauler.
-Companyia -va Quiller, mirant fixament les seves pantalles-. Sorgint d'aquest grup d'asteroides a estribord.
-Els veig -va dir LaRone ombrívolament.
Hi havia dues naus apareixent a la vista, vaixells de patrulla d'algun tipus, elegants, ràpids i fortament armats. La nau corelliana que havien estat seguint podia ser o no pirata, però aquestes dues definitivament ho eren.
I estaven caçant. Girant les seves proes, van accelerar cap al vaixell de càrrega distant.
-Intercepció en uns noranta segons -va advertir Quiller-. LaRone?
LaRone va prémer els llavis.
-Bé, si tot el que volem és interrogar un grapat de pirates qualsevol...
- Vaja... aquí està! -Va dir Grave de sobte, assenyalant al capdavant i a l'esquerra-. Aquí està el nostre corellià.
-Fill de gossa -va xiuxiuejar Brightwater -. Realment van arribar aquí abans que nosaltres.
-I allà van -va afegir Marcross quan el YT-1300 va accelerar bruscament-. Sembla que estan apuntant als nostres pirates.
-Res com tenir un bufet ben assortit per triar -va comentar Quiller-. Teniu alguna preferència sobre quines naus viuran durant els propers minuts?
LaRone estudià la situació que es desplegava davant d'ells. El procediment militar estàndard indicaria inhabilitar les tres naus sospitoses si fos possible i distingir l'amic de l'enemic després. Però segons el que havia notat en les seves pròpies vagues sensacions i impressions sobre el corellià i els seus amics...
-Anem per les dues naus patrulla -va ordenar-. Sabem que són pirates. Dispara primer als seus motors, i intenta desactivar almenys una sense convertir-la en trossos.
- Què passa amb el corellià? -Va preguntar Grave.
-Deixem-lo tranquil de moment -va dir LaRone -. No li dispareu llevat que ens dispari abans a nosaltres.
Brighwater va donar un copet a l'espatlla d’en Grave.
-Ara ens toca a nosaltres -va dir-. Descobrim com de precisos que són aquests canons a llarga distància.


Les naus pirates s'acostaven cada vegada més amenaçadors mentre Chewie reduïa la distància, i Luke estava assentant la seva ment en mode de combat Jedi quan va sentir la veu familiar xiuxiuejant de nou en la seva ment. Luke.
-Sí, ho sé -va murmurar en Luke, enfocant els seus pensaments en els pirates.
No enfoquis, li va amonestar la veu d’en Ben. Encara no. Primer busca i identifica totes les possibles amenaces, allà on puguin estar aguaitant.
Luke va arrufar les celles. On vulgui que puguin estar aguaitant? Què se suposava que significava això?
Estén-te amb la Força, Luke. En totes direccions.
Amb una ganyota, Luke va buidar la seva ment, obligant-se a ignorar els objectius obvis just davant d'ells, i sentint que la seva consciència fluïa cap a fora. Encara que d'on carai podria venir qualsevol altre perill...?
La sensació de ments llunyanes van tocar sobtadament la seva. Mirà ràpidament al seu voltant, tractant de localitzar la font.
I va contenir l'alè. Apareixent a la vista al costat d'un dels asteroides propers hi havia una altra nau, establint un curs d'intercepció darrera del Falcó.
- Han! -Va exclamar.
-Sí, el veig -va grunyir la veu d’en Han pels seus auriculars-. Hi hauria d'haver suposat que tindrien suport. Chewie, curs evasiu cap a Casement. Luke, ocupa't del convidat d'última hora. Mantingues-lo a distància, o abat-lo.
-El tinc -va dir Luke. Apropant-se per sota de la seva popa, la nau perseguidora amb prou feines estava en el seu rang de foc.
Però només podia fer el que podia fer. El Falcó començava a girar com un dewback borratxo quan Chewbacca el va llançar en una sèrie de rínxols i girs, i des de la vora del nucli va poder veure múltiples centelleigs vermells quan Han va disparar contra les dues naus pirates que estaven perseguint. Girant per complet la seva palanca de control de foc, Luke va apuntar els seus canons quàdruples el més a popa que va poder i va esperar que les maniobres evasives d’en Chewbacca el col·loquessin en posició per un tret net.
Luke, enfoca els teus pensaments.
Luke va fer una altra ganyota. Ara Ben volia que enfoqués els seus pensaments. Va respirar profundament, tornant la seva ment cap als nouvinguts.
I es va aturar. Amb els seus pensaments enfocats, i amb l'altra nau començant a guanyar terreny, la sensació general dels homes de bord s'aclaria.
Però no era el mateix sentiment de depredador llest per atacar que va sentir al tapcafè de Ciutat Agru. Tenia una mica de la seva mateixa força i expectació, però definitivament hi havia alguna cosa diferent en això. Quelcom menys irat, o menys ferotge. Menys maligne.
La Força et guiarà, si la deixes.
La nau que s'acostava estava gairebé a l'abast. Luke la va observar, preguntant-se com se suposava que anava a obtenir aquesta guia.
Potser de la mateixa manera que deixava que la Força controlés els seus moviments quan practicava amb el remot? Prenent una profunda inspiració, dolorosament conscient del risc que estava prenent, va col·locar les mans a la palanca i va permetre que la Força fluís per ell.
I, per sorpresa seva, els seus dits es van aixecar dels controls de foc.
, va dir de nou la veu d’en Ben, i Luke poder sentir aprovació en el seu to. No tots els estranys són enemics.
Luke va haver de somriure davant una obvietat com aquesta. Malgrat tot, era una lliçó que faria bé guardant-la en la seva ment. Fent una última mirada a la nau que s'acostava, va fer girar els canons quàdruples i va col·locar la mira en les naus pirates davant ells. Una vegada més va deixar que la guia de la Força fluís per ell, i un cop més els seus dits es van moure segons la seva pròpia voluntat.
Només que aquesta vegada, va ser per col·locar-se fermament en els controls de foc.
El missatge era clar. En lloc d'encarregar-se de la nova nau, Luke anava a unir-se a l'atac d’en Han contra els pirates coneguts.
Tan sols va desitjar que la Força sabés el que estava fent.


- Voleu mirar això? -Va murmurar Quiller quan el Suwantek es llançava cap a la batalla-. Làsers quàdruples bessons. Això és, quant? Una sentència de tres anys de presó?
-Probablement, però és millor que deixar que t’esborrin del cel -va dir Marcross, amb els seus trets il·luminats momentàniament de verd quan els canons làser del propi Suwantek enviaven una altra descàrrega a les dues naus patrulla-. Em pregunto quan els pirates van a començar a buscar alternatives per a si mateixos.
-En realitat, no tenen cap -va dir Quiller-. Amb el corellià cobrint el flanc de babord i nosaltres colpejant les seves popes, estan gastant tota l'energia que poden aprofitar en aquests dos deflectors. Qualsevol direcció en què girin ara obrirà un altre flanc d'atac, i no s’ho poden permetre. Ni tan sols poden separar-se i tractar de dividir els nostres trets.
- No podria el de la dreta elevar-se almenys una mica per poder llançar els seus canons contra el corellià? -Va preguntar Marcross.
-És clar que podria -va confirmar Quiller-. Però llavors ell també estaria a l'abast dels quàdruples del corellià. Deu a un a què aquesta és la nau que maneja el comandant de l'atac.
LaRone va sentir que el seu llavi es torçava. Típic. Colpejar a vaixells de càrrega indefensos estava bé, però quan arribava una lluita real els pirates generalment es mostraven com els covards que en el fons eren.
-Llavors, què estan fent?
-L'únic que poden -va dir Quiller-. Estan tractant d'arribar al vaixell de càrrega atacat i usar-lo com a cobertura.
-Assumint que a qualsevol de nosaltres ens preocupi que el vaixell de càrrega acabi fet miques, és clar -va murmurar Quiller.
-És cert, però, com vaig dir, és tot el que tenen -va dir Quiller-. De fet, en aquesta distància i amb la seva potència de foc, el corellià podria causar molts més danys dels que està fent. Sembla que ell també està intentant atrapar-los amb vida.
-Què útil per a nosaltres -va dir Marcross. Va fer una ullada a LaRone -. Encara que m'he perdut la part en què ells i nosaltres vam començar a treballar junts en això.
-Aliats de conveniència -va dir LaRone -. Només hem d'esperar i veure quant dura aquesta conveniència.
-Podem estar a punt d'esbrinar-ho -va dir Quiller-. Sembla que està a punt de fer algun tipus de moviment.
LaRone observà a través del parabrisa. No veia res diferent, però estava disposat a acceptar la paraula d’en Quiller en això.
-D'acord -va dir-. Grave, Brightwater: atureu el foc un moment. Vegem què va a fer el corellià.


- Chewie? -Va preguntar en Han-. Preparat?
Hi va haver un grunyit afirmatiu a través dels auriculars. Han tornà a subjectar amb força la seva palanca de tir, tractant d'ignorar les incerteses que s'arremolinaven al seu estómac. Després de tot, havia entrenat personalment Chewbacca en aquest tipus de llunàtiques maniobres, i el gran wookie era gairebé tan bo com Han.
Però encara hi era enrere aquest signe d'interrogació amb forma de Suwantek, un signe d'interrogació amb molta més potència de foc de la que seria habitual en un vaixell de càrrega d'aquesta mida. Fins ara, el convidat d'última hora havia concentrat la seva atenció en les dues naus pirata i ignorant al Falcó, però això podria canviar en qualsevol moment.
I si només estaven esperant el moment adequat per canviar d'objectiu, això segurament els hi donaria.
- Luke?
-Fet.
-D'acord -va dir en Han, agafant fort-. Chewie... ara.
Hi va haver un altre assentiment des de la cabina, i sobtadament el Falcó va estar en moviment, trencant el seu curs paral·lel per precipitar-se lateralment cap als dos pirates. El casc va caure en picat quan Chewbacca el va llançar lliscant de costat sota les altres naus, deixant-les fora de la vista d'en Han. Des de dalt podia sentir els trets dels quàdruples superiors quan Luke va llançar una salva cap amunt contra les seves panxes, i el grinyolant grinyol del làser contra els reflectors quan els pirates van retornar el foc. L'impuls lateral va enviar al Falcó disparant fins a sobrepassar al segon pirata, amb un ris de llevataps que va fer que els estels giressin sense control al parabrisa d'en Han, Chewbacca els va portar al voltant del flanc dels pirates i sobre la seva superfície superior.
Amb una caiguda final i un soroll sord, el wookiee els va fer caure sobre l'altra nau, subjectant fortament al Falcó amb les seves urpes d'atracada.
La torreta dorsal del pirata estava directament a popa, a no més de tres metres del propi pou artiller d’en Han. Un punt cec en el rang de tret per a tots dos, només que en Han estava llest per al truc i l’artiller pirata no.
La torreta tot just havia començat a girar quan Han la va fer saltar pels aires metàl·lics.
-Molt bé, Chewie.
Es va sentir un clic quan Chewacca li va passar el senyal del comunicador.
-Primera i última oportunitat -va dir en Han pel seu micròfon-. Rendiu-vos o Moriu.
La nau pirata que els flanquejava va respondre amb un ampli moviment, alçant-se des de la seva original posició defensiva fins on podia col·locar tot el seu flanc ple d'armament per enfrontar-se a aquest increïblement insolent autoestopista. En Han va girar els seus quàdruples, posant-se en línia amb el seu flanc mentre Luke feia el mateix.
Les torretes dels pirates encara estaven alineant-se per a la seva descàrrega quan el Suwantek els va convertir en pols venint des del darrere.
Han va observar a l'altra nau. Si quedava algun dubte que el Suwantek no estava amb aquests altres pirates, això tancava la qüestió d'una manera prou clara. Però encara podria tractar-se d'una banda rival... i amb una nau enderrocada i el Falcó agafat com un paràsit a l'altra, havien arribat al moment de la veritat.
-Vaixell de càrrega Suwantek no identificat...
-No dispari, vaixell de càrrega corellià -el va interrompre una veu-. No, repeteixo, no destrueixi la nau patrulla a la qual està unit. Volem a algun d'ells amb vida.
-Entesos, Suwantek -va dir en Han acuradament. L'interlocutor no s'havia identificat, però el seu to havia sonat horrorosament militar.
Els pirates restants també van pensar el mateix, aparentment. Hi va haver una sacsejada quan la nau pirata va dirigir energia cap als seus motors subllum, tractant clarament de treure’s el Falcó de sobre. Hi va haver una resposta en forma de flaix vermell, una brillant explosió des d'alguna part cap a popa...
-Millor així -va dir de nou la veu militar quan el motor dels pirates es va apagar-. Un cop més, corellià, si us plau no dispari.
Almenys aquesta vegada havia dit si us plau.
-No hi ha problema -li va assegurar en Han-. En realitat, nosaltres també volem parlar amb aquests tipus.
-Excel·lent -va dir l'altre-. Espereu aquí. Pujarem abans a bord.
-És clar -va dir en Han-. Com si estigués a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada