dimecres, 29 d’abril del 2015

Caça dels Caçadors


Caça dels Caçadors


Bill Smith 


L'ombra de l'Imperi Galàctic és molt llarga, però de vegades encara segueix sent necessari recordar als caça-recompenses.


Senyor Darth Vader,

Seguint la seva directiva, he preparat un informe sobre l'evasiu caçador de recompenses amb el nom de Nariss Siv Loqesh. És algú difícil amb qui treballar, fins i tot per als estàndards d'altres caçadors, però és també molt bo en el seu treball. Segons les seves ordres, se li ha ordenat a Nariss que s'uneixi als caçadors de recompenses Boba Fett, Bossk, IG-88, Dengar, 4-LOM i Zuckuss en l'intent de rastrejar als elusius proscrits rebels Han Solo i Leia Organa. Estic segur que les seves considerables habilitats seran de gran utilitat.
Segueixo sent el seu servidor fidel,

Major Herrit
Intel·ligència Imperial

***

Arxiu Imperial d'intel·ligència:
Nariss Siv Loqesh és un caçador molt reeixit amb un índex de captures de gairebé el 90%. Ha treballat com a caçador autoritzat durant més d'una dècada, sent una carrera inusualment llarga en aquesta professió tan mortal.
No hi ha expedients visuals de la identitat d'aquest individu, a causa d'uns inusuals forats en els expedients d'ordinador. La seva insistència a utilitzar una armadura que li cobreix tot el cos, encobreix amb eficàcia la seva identitat. Rastrejant en els expedients d’OIIC*, els meus agents han determinat que el seu primer permís de caça-recompenses va ser atorgat per una agència local a Sperin (sector Bajic). No hi ha altres dades disponibles.
Malgrat el misteri que envolta els seus orígens, els resultats d’en Loqesh són inqüestionables. És un tirador expert amb un blàster. Tendeix a fer un ús excel·lent dels facilitadors i d'informants per recopilar informació. Mai ha treballat directament per a l'imperi.
Encara que el seu parador actual sigui desconegut, entrarem en contacte amb Nariss a través d'un facilitador d'informació conegut com Crote. En Crote va ser vist per última vegada a Garnib i es presumeix que estarà encara al planeta.

*.OIIC, Oficina Imperial d’Investigacions Criminals, en anglès IOCI. (N. Del T.)
***

Era una nit calorosa, que no ajudava molt a millorar l'humor d’en Bie Breil'lya. El jove bothan estava content d'estar dins.
Mentre que regirava la seva butxaca a la recerca del palm-coder de la cambra, en Bie pensava en totes les tortures horribles que voldria infligir sobre el seu cosí primer, Tav, per enviar-lo en aquest món desgraciat enmig de l'estiu. Esperava que un got fresc de chi'ffa gelat fos prou per refrescar-lo per sota del seu pelatge.
L'única llum a la cambra enfosquida era l’oscil·lant tauler comunicador. En Bie va sospirar profundament mentre llançava la seva bossa al sofà. Va ordenar al tauler reproduir el missatge mentre que arribava fins al panell de llum.
Amb un parpelleig, la pantalla es va encendre i va mostrar un Twi'lek vestit amb una llarga capa amb caputxa. Estava inquiet, pel soroll de fons en Bie podia notar que la gravació havia estat feta amb un comunicador públic.
- Breil'lya, hem de canviar la nostra reunió. Demà al matí, 0500 hores, en el petit cafè a la cantonada de...
Click! En Bie es va girar quan va sentir el so inequívoc del fiador d'un blàster sent alliberat. La figura cuirassada, mig amagada en les ombres va anivellar la seva pistola apuntant-li.
- Vostè és en Bie Breil'lya, del clan Alya.
En Bie va aixecar les mans, l'ondulació dels pèls de la seva pell demostrava el seu pànic.
- Puc doblar la recompensa que li han promès. La meva família és rica. Li donaré qualsevol cosa si em deixa anar!
- Ja ho ha fet.
L'energia blava va embolicar al bothan.

***

En Bie va lluitar per recobrar el sentit. Estava recolzat en una cadira, les mans subjectes per unes manilles. La cambra intensament enllumenada, feia olor de servo lubricant i fuites d'impulsor. Com totes les parts del planeta, era incòmodament calorosa. Mentre que la seva visió s'aclaria, va poder veure un iot espacial negre fora, a l'hangar.
El brunzit d'un generador d'energia mal alineat li colpejava les orelles... Llavors va comprendre que el generador estava bé i que era el seu cap el que li martellejava. Més enllà del palpitant mal de cap, tota la resta semblava estar en correcte funcionament.
- Ah, el meu amic pelut bothan està despert ara.
En Bie va seguir lentament a la font del soroll, i després es va esforçar per concentrar-se en la figura que es col·locava davant seu. Els efectes del blàster atordidor seguien sent bastant forts. No va reconèixer la veu, però quan va seguir amb la vista de la figura que tenia a sobre, es va adonar que s'havia tret la familiar armadura i el casc. Una horrible cara marcada amb una cicatriu el va mirar fixament.
- Si fos així de lleig, em posaria de nou el casc. -La única resposta de l'estrany va ser canviar de posició per repartir el seu pes d'una cama a l'altra.
Fent apilament del seu valor, en Bie es va posar dret -trontollant en realitat- intentant ser tan poderós com fos possible. Es va concentrar a controlar l'ondulació nerviosa del seu pelatge... calmant-se... traspuant valor i determinació.
- Mai no te’n sortiràs amb la teva. -Va sonar com si digués «Vai et Nsobtiàs amb la tevva.»
L'estranger va somriure.
- No saps quantes vegades he sentit això. Ara, seràs un bon xaval i cooperaràs?
Amb una ràpida empenta, en Bie va ser enviat a batzegades cap a la nau. L'estranger es va inclinar per acostar-se.
- Respirant o no, vals el mateix. M'imagino que preferiries respirant.

- Bé, Nariss, puc veure que has capturat al teu bothan. - La veu aguda però innegablement masculina es va sentir per sobre del ronc dels generadors d'energia.
Una baixa figura humanoide va entrar lentament a l'hangar. Era un Bimm: d'aspecte essencialment humà, però d'un metre d'alt. Aquesta figura en particular anava vestida amb una llarga capa negra, inusual perquè la majoria dels bimms preferien les robes de colors brillants, però semblava tenir el mateix comportament insofrible i alegre del seu poble.
En Nariss, si aquest era el seu veritable nom, es va girar.
- De nou, estic en deute amb tu, Crote. Aquest cop per una suma de 400 crèdits. – En Nariss va tirar d'una petita bossa del seu cinturó i va seleccionar vuit petits discos de plàstic.
- Què vols fer amb aquest, Nariss? -En Crote preguntà mentre s'embutxacava les monedes.
En Nariss va somriure -el que era una imatge atemoridora per si mateixa - i li va donar uns copets a Crote al cap.
-A vegades és millor que un facilitador d'informació no conegui tots els detalls, no creus? Aquest val una bonica suma per a un hutt bastant generós... i és un blanc temptador per a alguns dels meus competidors. És un «esquer» excel·lent.
Un apagat «esquer?» Va emergir de la boca del bothan. En Nariss es va fixar en la seva víctima.
- No parlava amb tu, amic. Ara, si us plau queda't callat. Estàs interrompent la meva concentració. - La mà d’en Nariss va lliscar per recolzar-se sobre el seu blàster i recalcar l'amenaça.
- Doncs deia, ell és un esquer. Hi ha alguns «col·legues professionals» pels que tinc un interès personal. La recompensa pel cap d'aquest bothan els temptarà fins i tot a ells a venir a per ell. I només llavors veuran que era un parany preparat per mi. Estic segur que la major part d'ells es van oblidar de mi fa temps.
El Bimm va sacsejar el seu cap i va riure entre dents.
- Un caçador que caça als caçadors. Nariss, ets únic en el teu tipus. Abans que lliuris aquest lamentable tros de pell, l'Imperi t'ha encarregat una caça. Volen que atrapis a aquesta princesa capritxosa convertida en rebel i, escolta, a Han Solo i el wookiee.
- Solo. Primer en Jabba, ara l'Imperi. Té un talent especial per fer-se notar. Qui serà el següent a enfadar-se amb ell, en Vader?
- En realitat, en Vader està darrere d'ell. Tots els millors caçadors estan en això...
- Tant s’hi val. No treballo per a l'imperi. Treballo per a mi. Les meves caceres. A la meva manera.
- Però, Nariss... Fett, Bossk i Dengar ja estan en això. Si vols ser considerat un dels millors, has de fer-ho.
- Jo sóc el millor, el meu petit amic. Si en Fett vol ser un gos faldiller imperial, aquesta és la seva elecció.
En Crote sacsejà el seu cap.
-No ho entens. No pots rebutjar algú com Vader.
En Nariss mirà a Crote als ulls. Odiava posar en perill el Bimm. I sabia que els imperials voldrien interrogar-lo si pensaven que ell sabia alguna cosa.
El petit lladre mereixia alguna cosa millor. Hi havia tret a Nariss de més d'un problema durant aquests anys.
- Necessito acabar això. No m'has vist. No saps on sóc. Si qualsevol pregunta, especialment l'Imperi, digues que vaig desaparèixer sense deixar rastre. Però no et preocupis. Estaré en contacte.

***

Senyor Darth Vader,

Malgrat les advertències fermament redactades, el caçador conegut com Nariss Siv Loqesh pel que sembla... ha declinat... la invitació de treballar en la caça de la princesa Leia Organa i Han Solo. Segons en Crote, el seu facilitador d'informació, en Nariss no ha estat vist en diverses setmanes.
Segons les seves directives vigents, una recompensa per «localitzar-lo i detenir-lo» pel crim de traïció ha estat fixada sobre aquest caçador tan desagraït. No tinc cap dubte que la recompensa de 25.000 crèdits serà suficient per garantir la seva captura... i recordarà a altres caçadors exactament on estan els seus interessos.
Segueixo sent el seu servidor fidel,

Major Herrit
Intel·ligència imperial.

***

Notes del joc: Nariss Siv Loqesh és un caçador de recompenses amb un gran odi cap als altres caçadors. Després de rebutjar la petició d’en Lord Darth Vader per participar en la recerca d’en Han Solo i la Leia Organa, en Loqesh simplement va desaparèixer. No obstant això, gairebé un any i mig després, un nou caçador amb el nom d’Andov Syn va aparèixer en els cercles criminals. En Syn, igual que en Loqesh, caça principalment a altres caçadors que tenen recompenses sobre ells publicades per criminals i corporacions. En Syn evita caçar per a tots dos, l'Imperi i la Nova República, en canvi caça pel seu compte. I, igual que en Loqesh, en Syn usa una armadura de combat que encobreix la seva identitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada