dimarts, 14 d’abril del 2015

Tan sols negocis (i II)

Anterior



II
La Sha'Dria alçà la mirada cap al cel nocturn, ocult entre els rascaestrelles de Lianna. Trobava petits retalls de cel entre les gegantines construccions i somreia davant de cada nova troballa. La Sha'Dria es va imaginar surant entre elles, o deixant-se portar a la superfície d'un estany de fragant aigua de font; en realitat, s'imaginava en qualsevol lloc que no fos asseguda sobre compactadors d'escombraries en un brut carreró amb la seva pròpia fragància.
Amb un sospir, va donar un cop d'ull al seu enjoiat cronòmetre. Gairebé s'havia acabat el seu temps de descans...
-Un crèdit pels teus pensaments...
La Sha'Dria abaixà la mirada per veure el seu cap dempeus al costat del compactador, amb les seves cares vestidures fora de lloc entre els munts de deixalles. No va poder evitar riure.
-Que potser et semblo un embolic barat?
-En absolut. -En Vocta es va enfilar al costat de ella-. T'importa si et faig companyia?
Ella va arronsar les espatlles.
-Eh, és el teu compactador d'escombraries.
-Ho és -va assentir en Vocta.
-Què éstàs fent aquí fora?
-També és el meu carreró.
-Ho és.
-De sobte em vaig adonar que passava la major part del dia en aquesta oficina i vaig tenir el terrible pensament que m'estava convertint en el meu pare. -En Vocta va examinar les estrelles sobre els seus caps-. Quina nit tan bonica. És una llàstima malgastar-la tot sol.
La Sha'Dria el va mirar de reüll.
-Ets un home difícil d'entendre.
-Si us plau, diga'm Yin.
-Com a treballadora teva, això estaria fora de lloc.
-Estaria fora de lloc que et neguessis. -En Vocta la va mirar i va somriure-. I jo estaria fora de lloc si ho convertís en una ordre. Fes el que vulguis.
-Habitualment ho faig.
-No ho dubto -va dir en Vocta. Va advertir la nova polsera d'arc de sant Martí trenat que ella portava al canell-. Alguna mostra de l'amor d'algú?
-Hmmm? -Ella va seguir la seva mirada i va deixar anar una rialleta-. Ah, això? No. . Més o menys... És de la Miri. Una nena amb la qual treballo a la Casa Santhe.
-La beneficència de moda entre l'alta societat de Lianna... Un orfenat, no és així?
La Sha'Dria va assentir. Treballo de voluntària allà dues vegades per setmana. Està bé.
-Segur que els nens estan encantats.
-I jo. Només són unes poques hores i, ja saps -va dir, tornant-se per mirar-lo-. Els petits gestos són els més importants.
En Vocta la va mirar als ulls...
-Hi ha una vella dita entre el meu poble. Les paraules són mentides, les accions són veritat.
-I quines mentides m'has explicat?
-Jo...
-Senyor!
L'anòmid va tancar els ulls i va respirar profundament.
-Què passa, Tezz?
Apuntant la meitat del cos des de la porta del darrere, en Tezz va bellugar emfàticament el cap.
-Crec que li interessa veure això...
La Sha'Dria va baixar de la compactadora d'un salt.
-De tota manera, ja havia de tornar a la feina.
Va passar ràpidament al costat d'en Tezz i va desaparèixer a l'interior.
-El teu instint està millorant -va dir en Vocta, assassinant al seu assistent amb la mirada-, però encara necessitem treballar en la teva elecció del moment.
En Tezz el va conduir al magatzem de subministraments, on els contenidors de menjar i licors s'apilaven fins al sostre. En Jik'Tal es trobava entre la partida d'excedents, juntament amb un resident liann esprimatxat que en aquell moment estava doblegat-se sobre si mateix... principalment a causa del fet que el jawa agafava l'humà pels cabells.
-Forno Tanalodi. Lladre de pacotilla, aspirant a negociant del mercat negre, i principal nerf negre del seu clan. Tot i que no sembla importar-los recórrer a tu quan necessiten aconseguir alguna cosa il·legal. Suposo que és bonic sentir-se necessitat... -En Vocta va ajupir el cap per mirar a la cara del jove-. Com t'han anat les coses, noi?
-Què vol dir això? Exigeixo...
La queixa d'en Forno es va aturar abruptament quan en Jik'Tal va col·locar la seva vibronavalla corba a la gola de l'humà.
-Al Jik'Tal no li agraden els crits -va explicar-li en Vocta-. I a mi tampoc. De fet, resulta que també detesto els éssers que parlen a les autoritats sobre els meus tractes privats. Particularment quan aquest discurs pot fer que jo o els meus associats acabem en petites cel·les humides, fredes i infestades de riivs.
-No li vaig dir a Byeslee ni una paraula -va quequejar el jove-. Deu haver estat algú de la meva organització. La setmana passada, el Comandant va arrestar tres d'ells per infraccions de classe 2.
A Vocta no li va agradar com sonava això.
-Però sí que vas parlar amb una altra persona?
-Estava aquesta noia que preguntava per vostè -va començar a dir, reticent-. Semblava bastant inofensiva. Molt amigable i bonica, i em va convidar a un glop, i el següent que recordo és que no podia deixar de parlar. -Les llàgrimes van inundar els seus ulls-. Juro que vaig tractar d'aturar-me, però vaig respondre a totes les preguntes que em va fer. Oh, va ser horrible, com si estigués controlant la meva ment -va dir en Forno entre sanglots-. Crec que era una Jedi fosca o alguna cosa així...
-Dubto que fes falta un Mestre de la Força per dominar el teu intel·lecte. La dona es va limitar a amanir la teva beguda amb alguna classe de sèrum de la veritat. -En Vocta va posar els ulls en blanc-. Deixa que endevini... Una rossa atractiva, amb un vestit breu i una gran ampolla de porto de Bespin.
-Això és! Exactament! Anava a venir a dir-t'ho, ho juro.
-Però?
-Però ella em va mostrar un tallador làser i em va dir que no digués res a ningú si no volia que em tallés el...
-Prou! -En Vocta amb prou feines podia creure el que estava sentint-. Això és d'allò més inquietant. Els agents imperials de l'OIS no malgasten els seus talents en vigilància de rutina. -Va mirar amb serietat a Tezz-. Saben això del carregament. -Els ulls d'en Vocta van tornar lentament fins a Tanalodi-. No és així?
Només hi va haver silenci.
-Tekka ne tes mekk? -va preguntar en Jik'Tal.
-Sí, ja he acabat amb ell. Gràcies, amic meu.
-Ootaynee! -va exclamar el jawa mentre es preparava per llescar la gola d'en Forno. El jove humà va deixar escapar un udol horroritzat.
En Vocta va alçar la mà.
-Tsk, Tsk. Saps com detesto contemplar la violència...
En Forno va semblar alleujat per un instant.
-Teska Nu? -va preguntar en Jik'Tal, una mica perplex.
-No, No. És clar que pots matar-lo -va dir en Vocta, restant-li importància a l'assumpte amb un gest de la mà-. Però primer emporta-te'l fora.

***

La Solette va observar pels seus macrobinoculars com Forno Tanalodi es trobava amb el Creador en el carreró posterior del Bantha Traxx, amb una mica d'ajuda d'un jawa bastant desagradable que semblava gaudir plenament del seu treball.
-Llàstima -va dir en veu baixa des de la seva posició, a tres teulades de distància-. Els bons idiotes són difícils de trobar.
Aquesta missió li havia ofert dos d'ells; bé, ara només un. Entre Forno i aquest rebel ignorant d'en Broegan, podria haver realitzat l'operació en pilot automàtic droide mentre es feia les ungles.
A propòsit... la Solette es va mirar la seva recent manicura. L'ungla del dit petit s'havia estellat. Era molt molest. Per 50 crèdits, esperava una cosa millor. La vella dita tenia raó. Si vols que alguna cosa es faci correctament, amenaça de mort a qui ho ha de fer. Quan acabés aquí, tornaria al saló de bellesa i tindria una llarga i significativa xerrada amb aquesta manicurista descerebrada. Una conversa que amb tota probabilitat inclouria algun equip causant de dolor. El fet de pensar-hi li va tornar el somriure al seu rostre.
La Solette va guardar els macrobinoculars en el seu petit sarró de replicuir i va activar el seu comunicador segur.
-Control, estàs aquí?

***

A la seva oficina, en Vocta es va inclinar sobre el seu monitor esperant un to de confirmació del relé de comunicacions. Quan el va rebre, l'anòmid va prémer un petit botó.
Un missatge va aparèixer a la pantalla i va parlar suaument al sensible micròfon que alterava digitalment la seva veu.
-Aquí Control. Informe d'estat...

***

-Per una banda, tenim a aquest bufó d'en Broegan, d'Operacions Especials de l'Aliança. D'altra banda, hi ha l'adorable Solette, paladí de l'Imperi. Situat al bell mig està el nostre pertinaç comandant Byeslee i la Guàrdia Militar de Lianna. I ara descobreixo que aquesta insípida mena de reptiloide d'en Na-Grujha és aquí, a Lianna, molt probablement disposat a jugar-me-la quan arribi el carregament. -En Vocta va sospirar pesadament, aixecant la vista de la tauleta de dades-. Això és una mica més complicat del que pensava originalment.
-Podria cancel·lar la festa -va suggerir voluntariosament en Tezz.
-I perdre tots aquests crèdits en potència, per no parlar del prestigi? No és una opció.
-No és això millor que perdre el carregament, o els diners d'en Na-Grujha? -En Tezz va començar a comptar amb els dits-. O la seva llibertat, o la seva vida, o...
-Prou.
-Suposo que podria limitar-se a matar-los a tots... -Després d'un incòmodament llarg silenci per part d'en Vocta, en Tezz es va afanyar a afegir-: Per descomptat, només feia broma.
En Vocta alçà una cella.
En Tezz sospirà.
-Potser és més encertat acomodar-se a les circumstàncies, senyor.
-Mai m'acomodo si puc evitar-ho -va dir en Vocta-. Prefereixo manipular.
-Donades les circumstàncies, aquest enfocament serà... difícil.
-Difícil no és equivalent a impossible. Hi ha nivells de dificultat, saps?
-En serio? I en quin nivell estaria treure una Estrella de la Mort de la...?
-De fet -el va interrompre en Vocta, favorablement impressionat-, això em dóna una idea interessant.

***

La nit de la gala benèfica, el Bantha Traxx estava tancat a tothom excepte a les personalitats VIP. Mossos d'aparcament impecablement vestits esperaven els convidats a la porta davantera, preparats per comprovar les invitacions i aparcar cares barredores.
L'interior del club estava decorat amb gust, encara que no era difícil per a qualsevol ésser adonar-se que s'estava a punt de celebrar una festa. El sòl estava cobert d'hidroglobus i els globus gravitatoris s'apinyaven al sostre. Lumalàmpades de múltiples colors brillaven a cada cantonada. Holobanderoles penjaven dels aplics del sostre, canviant de color en funció de la il·luminació. Les estacions de refrigeris estaven ateses pels seus millors cambrers, vestits adequadament per a l'ocasió. La Sha'Dria tenia un aspecte resplendent amb un vestit de brilloseda blau clar i el seu cabell trenat amb liles estel·lars porpres i blanques.
En Vocta es va ajustar el coll del seu esmòquing l'dau confeccionat a mida, col·locant en el seu lloc la mitja capa de replicuir a joc. Va llançar una altra mirada a la Sha'Dria, qui en aquesta ocasió es va adonar i li va fer l'ullet donant-li ànims.
En Tezz ajudava al seu cap, lligant-li el cordó de la capa amb un nus de tres llaços.
En Vocta li ho va agrair amb un gest de cap, i va prendre una glopada d'aire per calmar-se.
-Ja saps què fer quan arribi el carregament.
-Com el meu propi nom, senyor.
-Excel·lent.
L'anòmid li va donar un copet a l'espatlla i se'n va anar a realitzar els últims preparatius.
En passar al costat de l'Oasi, la Sha'Dria li va dir amb un somriure:
-Un crèdit pels teus pensaments.
En Vocta la va mirar amb ull escrutador.
-Només pensava en com d'extraordinàriament bella que estàs aquesta nit... No crec que mai hagi vist una dona que tingués tan bon aspecte com per posar-me en evidència.
La Sha'Dria es va posar vermella, o almenys la seva màscara ho va fer.
-Però tu t'acostes prou, estimada -va dir l'anòmid amb un gest de complicitat, i després va desaparèixer pel passadís.
Amb la boca oberta per la sorpresa, la Sha'Dria va recuperar de seguida les bones formes i va riure entre dents per a si mateixa.
La gent havia anat entrant constantment durant l'última hora i el club bullia amb parroquians exquisidament vestits. Els rostres més famosos de Lianna es podien veure entre la multitud, rient, fent broma, i bevent... Les coses que l'alta societat millor sabia fer. Tots estaven presents: Terri Karl, Phillip Santhe, Sian Tirc, Kashan Santhe, Jerris Santhe, Turen Makee, i, per descomptat, Lady Valls Santhe.
En Vocta donava voltes entre ells submisament, interpretant al perfecte amfitrió, fent compliments a les dames i xerrant de foteses amb els cavallers. Un «Estimada, ets tota una visió» per aquí, un "Aquests Bandits Corellians encara no poden donar per guanyat el campionat de pilota zonal» per allà. Es dedicava personalment a omplir les copes, oferia consells d'inversió als quals mostraven curiositat per Vec-Tech, i intercanviava xafarderies amb la flor i nata del safareig de Lianna.
L'animat anòmid va acabar de servir el que quedava en el seu decantador de brandi a la Copa d'en Turan Makee i es va dirigir a la cuina a per una altra ampolla. A mig camí, la seva atenció va ser atreta per un vestit carmesí especialment fi que se cenyia a l'esvelt cos d'una atractiva dona rossa... la Solette.
Sense mirar massa per on anava, en Vocta va xocar accidentalment amb un jove perfectament vestit per a una vetllada d'aquesta categoria, d'haver tingut lloc dos anys abans. En Broegan murmurà unes disculpes i precipitadament va tractar de barrejar-se, sense èxit, entre la gent.
En Vocta respirà profundament i va mirar el seu cronòmetre.
-Esperant a algú? O potser alguna cosa...? -va preguntar una veu familiar.
L'anòmid va mirar al Comandant Byeslee, resplendent amb el seu uniforme militar de gala complet, ple de cilindres de rang, xarreteres de cordons, i suficients medalles com per obtenir un droide astromecànic si les refonies.
En silenci, en Vocta va començar a examinar minuciosament l'uniforme del comandant.
-Puc ajudar-lo? -va preguntar en Byeslee, retrocedint amb una sorollosa dringadissa d'honors atorgats.
-Només buscava el dispositiu antigravetat.
-Què?
-Bé, amb totes aquestes medalles vaig suposar que deu tenir-ne un d'ocult en algun lloc -va dir en Vocta-, o, altrament, sens dubte el pes li faria inclinar-se.
Alguns convidats que es trobaven drets a prop van ocultar les seves rialletes rere dels seus tovallons. No obstant això, abans que en Byeslee pogués respondre-li, vermell de ràbia, va sonar un suau timbre marí Mon Calamari; era l'anunci que s'havia de servir les postres.
En Tezz va aparèixer per les portes de cuina conduint un petit trineu repulsoelevador ocupat per cinc caixes obertes que contenien pastissos, pastissets, galetes, i dolços gelats. Murmuris d'apreciació van recórrer la multitud mentre el dolç festí es col·locava en les taules.
-Només cinc caixes? -va preguntar en Byeslee amb una ganyota sarcàstica-. Vaig creure que n'havia encarregat deu. De fet, havia apostat per això.
-Disculpi? -va preguntar en Vocta amb innocència.
En Tezz es va afanyar a tornar a la cuina, però es va trobar obligat a tornar de nou a la sala principal, a punta de blàster. La multitud, envoltant les taules de postres, es va aturar sorpresa veient sortir de la cuina a un parell de Guàrdies Militars de Lianna armats amb pistoles blàster, escortant a fora a Tezz i als cambrers. Immediatament darrere seu anava una altra parella de guàrdies que portava un segon trineu ocupat amb cinc caixes tancades més. Semblaven idèntiques a les anteriors, amb l'etiqueta «FRÀGIL - MANIPULAR AMB CURA - PASTISSOS».
-Mira això. Vaja, aquí estan... -En Byeslee va avançar lentament cap a elles-. Em pregunto què hi haurà dins.
-Jo creia que un Comandant de la Guàrdia sabria llegir -va dir en Vocta inexpressivament.
-Per què no les obrim?
-No crec que sigui el moment -va dir en Vocta, assenyalant les taules-. Encara en queda molt, veu?
Ara, la multitud mostrava curiositat, prement-se per apropar-se i tenir millor vista.
-Insisteixo. -En Byeslee va fer un gest als guàrdies que envoltaven les caixes. Van enfundar les seves armes i un dels homes va alçar una clau de palanca...
El gemec d'un tret blàster va fer que tothom quedés en silenci. El tret va colpejar al sostre, llançant espurnes per tot arreu.
En Broegan apuntà als guàrdies amb el seu blàster pesat fumejant.
-Que ningú es mogui. Anem a portar-nos aquestes caixes.
-Tu i quin exèrcit? -va preguntar en Byeslee amb desdeny.
Cinc convidats van extreure immediatament les seves pròpies armes, cobrint la resta dels guàrdies. Finalment, l'equip d'Operacions Especials de l'Aliança es donava a conèixer.
Aparentment, això era just el que la Solette estava esperant... Va sortir de la multitud darrere d'en Broegan, pressionant el seu atordidor iònic contra la seva templa.
-Bon consell -va dir ella-. Suggereixo que tu també el segueixis.
Quan els rebels van tornar les seves armes cap a la dona que retenia el seu líder, una esquadra de soldats d'assalt imperials va sortir en formació del magatzem, brandant les seves carrabines blàster i prenent posicions al voltant de la sala.
En Vocta xiuxiuejà a Tezz, que s'havia acostat lentament fins a ell.
-Assegura't que no responem a això.
Rebels i imperials es van apuntar entre si...
La Solette es va dirigir a la multitud.
-Aquest establiment es troba ara en quarantena i vaig a confiscar aquestes caixes sota l'autoritat de l'Imperi. Si romanen en els seus llocs, ningú sortirà ferit de forma innecessària.
-Estic completament d'acord -va dir el Comandant Byeslee mentre mitja dotzena més dels seus guàrdies militars irrompien al club i tancaven totes les sortides disponibles. Cadascun d'ells sostenia un rifle blàster pesat i en aquell moment apuntaven amb ells tant als agents de l'Aliança com als imperials, que al seu torn van tornar les seves mires als guàrdies lianns nouvinguts que els apuntaven.
En Byeslee va continuar parlant.
-Queden tots arrestats per greu violació de l'Ordenança de Lianna nombre 316.640, que prohibeix la possessió no autoritzada de qualsevol classe d'arma. -va apuntar la seva pròpia pistola blàster cap a Vocta, assenyalant les caixes del segon trineu repulsoelevador-. I a vostè se l'acusa d'importar detonadors termals al planeta. -convertit en el centre d'atenció, el Comandant va alçar la veu encara més i gesticulà teatralment per delit de la multitud-. I no són precisament unes armes de destrucció massiva qualsevol. Unitats personalitzades construïdes per Luu-Mah «Termal» Mah-Luu amb suficient baradi com per crear cràters de 100 metres de radi. Aquests detonadors inusualment potents tenen un valor al carrer de 10.000 crèdits cadascun. Amb cinc caixes que contenen 50 detonadors cadascuna, el total d'aquest contraban puja a 250.000 crèdits. -En Aquest moment va fer una pausa per permetre que la multitud emetés un xiulet de sorpresa incredulitat-. Que és exactament la quantitat que en Yin Vocta anava a embutxacar-se un cop vengués aquestes terribles armes al senyor del crim da'lor ipharià, Itahn Na-Grujha.
Era un moment realment teatral; En Byeslee estava pràcticament radiant. I llavors els esdeveniments es van tornar encara més emocionants quan una petita explosió va sacsejar el club. La depressió a terra al centre de la sala que servia com a pista de ball del Traxx va desaparèixer de sobte entre un formidable núvol de fum. Es va obrir un gran forat i quatre éssers es van alçar des del túnel de clavegueram que corria sota el club. Les figures ombrívoles van grimpar a la sala sota la cobertura de la boirina artificial.
Quan el fum es va aclarir, era difícil saber qui estava més sorprès, si els assistents a la festa o els que l'estaven aigualint. L'Itahn Na-Grujha estava dempeus enmig del caos, sostenint un parell de pistoles blàster i agitant les punxes de la seva cua de forma amenaçant. El senyor del crim estava flanquejat per tres mercenaris gamorreans armats amb grans vibrodestrals. Òbviament, la intenció d'en Na-Grujha era crear por en una multitud dòcil. Per desgràcia, era impossible que imaginés que gran part d'aquesta multitud estaria fortament armada.
-Molt bé, nerfs, mantingueu la calma! Només volem les caix...
Per molt ignorant de la situació que pogués estar en Na-Grujha, immediatament va ser conscient de la mateixa... Quan l'armament d'una quarta part dels presents es va tornar en la seva direcció.
Per no ser menys, va apuntar amb les seves pròpies armes.
-Et mataré per això, Vocta!
L'anòmid va quedar immediatament envoltat per vuit agents jawa de túniques negres als quals ningú havia vist ni sentit en tota la nit, i que van aparèixer de sobte de les ombres circumdants. Cada un d'ells portava una pistola atordidora en una de les petites mans. En Vocta va haver d'ajupir-se una mica per quedar totalment protegit.
En Na-Grujha va deixar anar una riallada al veure-ho.
Llavors els jawes van ocupar les seves mans lliures traient mini-granades de l'interior de les amples mànigues de les seves túniques.
El riure del da'lor ipharià es va encallar en la seva gola quan en Jik'Tal va aterrar a l'esquena d'en Na-Grujha. El jawa va aferrar la cresta espinal del senyor del crim amb una petita mà i amb l'altra va col·locar una vibrofulla dentada a la seva gola.
En Vocta va tornar a incorporar-se i es va aclarir sonorament la gola.
-Dames i cavallers. Estic segur que podem arribar a una solució justa i equitativa... Preferiblement una en la qual el meu bar no quedi irreconeixiblement danyat i ningú es trobi prematurament amb el seu creador.
-I com proposa que passi aquest miracle? -es va mofar en Byeslee.
-Perquè ha de ser així. O si no... -En Vocta va extreure un petit dispositiu de mà-. Tothom morirà.
-Què estàs remugant, anòmid? -va dir en Na-Grujha xiuxiuejant mentre mostrava els seus ullals, encara que amb extrema cura de no moure massa el coll.
-Això és un dispositiu de SEE, un petit acrònim que significa «Sistema d'Evacuació d'Emergència». Per usar-se quan les coses vagin de mal en pitjor, i per descomptat crec que ens hem trobat amb una situació que compleix els requisits. Si premo aquest petit botó d'aquí -va dir en Vocta, mostrant la multitud allò al que es referia-, cada porta i finestra del club es segellarà immediatament amb quatre polzades de transpariacer. Instants després, un centenar de petits conductes alliberaran gas chemtrox al club, matant en qüestió de segons a tots els que es vegin exposats. Els vapors són letals al cent per cent.
-I com galàxies permet això escapar a ningú? -va preguntar en Byeslee.
-No ho ha entès. El SEE és per a mi i només per mi. -Els ulls d'en Vocta van brillar rere la màscara vocalitzadora-. El chemtrox no t'afecta si no el respires...
-No et lliuraràs d'aquesta -va dir el Comandant.
-No he fet res dolent.
-Llavors deixa'm obrir aquestes caixes i deixem que els bons ciutadans de Lianna decideixin això per si mateixos.
-Endavant.
-Bon intent, Vocta. -En Byeslee va tornar a dirigir-se a la multitud-. Com tots vostès potser sàpiguen, o no, el baradi és altament inestable.
-I si hi ha algun expert en inestabilitat... -va murmurar en Vocta, prou alt perquè tothom pogués escoltar-lo.
En Byeslee l'ignorà a ell i a les rialletes que van seguir.
-Si pateixen sacsejades innecessàries o s'exposen a la calor excessiva, els detonadors podrien explotar. Per això he portat aquesta thalivita incendiària. -va mantenir en alt un gruixut bloc de matèria blanca-groguenca amb un interruptor detonador incrustat al mig-. Una explosió relativament menor alliberarà a l'aire circumdant partícules de thaliv, que es combinaran amb el baradi i el deixarà inert per un breu espai de temps. -El Comandant va oferir a Vocta la seva millor mirada triomfal-. Com sempre, la meva ment va un pas per davant de la de tots els altres. -Fixà el dispositiu en una de les caixes i després es va afanyar a retrocedir uns passos, observant el compte enrere amb alegria mal dissimulada-. A vegades em meravello fins i tot a mi mateix.
La multitud va retrocedir una mica, i molts dels convidats es van cobrir els apèndixs auditius.
El somriure victoriós d'en Byeslee es va eixamplar quan una petita explosió va sacsejar el trineu repulsoelevador. Una cortina de farciment de xocolata va esclatar a la zona de l'explosió. Fragments de caramel, galeta, i algunes gotes de dolç van ploure per la sala. Un grumoll de grans dimensions de nata gelada va volar pels aires i va aterrar directament a la cara del Comandant amb sorprenent precisió.
Els membres de la Guàrdia van tractar d'ajudar-lo obrint la resta de les caixes, encara que l'únic article il·legal que van descobrir va ser una quantitat relativament immoral de natilla cremosa.
En Vocta va parpellejar.
-Deixaré que la ironia parli per si mateixa. -va sostenir en alt el SEE. I ara, tornem a la nostra destrucció en massa. O més aviat, a la nostra no-destrucció, amb una mica de sort. -L'anòmid es va tornar cap a Broegan-. Vostè i els seus homes, siguin els que siguin, se n'aniran els primers. Que tinguin un bon dia, no tornin, i espero un xec voluminós pels danys del sostre.
No li va fer falta repetir-ho dues vegades. En Broegan i els seus companys rebels van marxar ràpidament.
El comandant es va acabar de netejar el gelat de la cara.
-Això és intolerable -udolà.
-A veure. A quina de les seves ofenses s'està referint ara, Comandant? Difamació, amenaces, detenció amb falsos càrrecs, destrucció voluntària de béns privats... Cal que segueixi?
En Byeslee tancar la boca.
En Vocta es va tornar cap a la Solette.
-Quant a la nostra adorable agent de l'OIS... Ho sento, espero no acabar d'espatllar la seva tapadora... Crec que ja no hi ha en joc cap interès imperial. Així que hauria de deixar d'entrar il·legalment a la meva propietat.
Furiosa, va donar mitja volta sobre els seus talons d'agulla i va marxar precipitadament. En Vocta es va inclinar sobre Tezz.
-Odio veure que se'n vagi, però gaudeixo observant-la com se'n va. -En veu més alta, va afegir-: No s'oblidi els seus soldadets de joguina.
La Solette va fer un gest per sobre de la seva espatlla nua. Els soldats van donar mitja volta i van sortir desfilant en fila de a un per la porta principal.
-El que no deixa res a fer per la distingida Guàrdia Militar de Lianna -va dir en Vocta-, llevat detenir al famós senyor del crim Itahn Na-Grujha...
-Què?
-I ja que segueix sent buscat en uns 20 sistemes estel·lars, qualsevol que l'arresti -va dir l'anòmid girant-se cap a Byeslee-, sens dubte apareixerà com un heroi a totes les xarxes de notícies galàctiques.
L'ànim del Comandant es va aixecar una mica.
-No em sorprendria en absolut que es concedís una medalla -va afegir voluntariosament en Vocta.
Els llavis d'en Byeslee van tremolar, però va aconseguir no somriure. Extraient del seu cinturó un parell de manilles magnètiques, va arrestar personalment a Na-Grujha, després que en Jik'Tal acceptés a contracor baixar de l'esquena del senyor del crim. La resta de la Guàrdia va escortar fora del club als tres còmplices gamorreans del senyor del crim. En Byeslee va seguir als seus homes, portant com a presoner al furiós da'lor ipharià.
-No és res personal, Itahn -li va xiuxiuejar en Vocta a Na-Grujha quan van passar al costat de ell-. Només negocis.
En Na-Grujha va respondre a Vocta entre xiuxiuejos, escopint un llarg reguitzell de grolleres malediccions da'lor ipharianes que, per sort, ningú va poder entendre.
Això va deixar sol a Vocta amb els seus sorpresos convidats. L'anòmid respirà profundament i es va tornar per mirar-los.
El clar so d'algú aplaudint va ressonar per la silenciosa sala. Confós, en Vocta va tractar de veure qui estava fent aquest so. La Sha'Dria estava abocada a la seva estació de refrigeris, aplaudint sonorament. Aviat es van unir alguns més, i després més i més, i encara hi va haver fins i tot alguns xiulets i aclamacions, fins que tota la multitud va oferir a l'anòmid una eixordadora ovació.
-Si alguna cosa sap fer en Yin, és com muntar un bon espectacle. -Lady Valls va sortir de la massa d'éssers i va posar amb aprovació la seva mà sobre el braç d'en Vocta-. No puc esperar a veure què ens planejat per a l'any que ve.
Per primera vegada a la vida, l'anòmid s'havia quedat totalment sense paraules.
En Tezz ràpidament es va avançar per sortir en auxili del seu cap.
-El Cap està una mica atabalat per la seva amable aprovació, però crec que el que està tractant de dir és gràcies a tots vosaltres per venir. Ens agrada que els hi hagi agradat l'espectacle, i, si us plau, gaudeixin de la resta de la vetllada aquí al Bantha Traxx.
En Vocta va assentir amb entusiasme.
Mentre la gent es dispersava, en Tezz es va acostar al seu cap i va creure escoltar un clar sospir d'alleujament escapant de la màscara d'en Vocta.
-Tinc curiositat -va dir en Tezz en veu baixa-. Exactament, com pot ser que la meva menció de l'Estrella de la Mort hagi donat peu a aquest pla?
L'anòmid per fi va recuperar la seva veu.
-Molt simple. Tots dos esforços tenien una probabilitat d'èxit d'un entre un milió...
-No obstant, encara hi ha algunes coses que no comprenc.
-Com quines, Tezz?
-Per què l'Aliança enviaria a un bufó com Broegan a una missió tan important?
-Potser era alguna mena de gundark expiatori.
En Tezz estava atordit.
-Tal vegada per desviar l'atenció d'un agent que ja era al terreny...?
En Vocta va arronsar les espatlles, abastant el club amb una mirada prolongada que es va aturar potser massa temps sobre la Sha'Dria.
-Tot és possible. -Retornà la seva atenció a Tezz-. Alguna altra pregunta?
-Pel Fosc cor dels Sith, com va aconseguir amagar els 250 detonadors autèntics?
-Ho descobriràs demà -es va limitar a dir en Vocta, i després, sempre el perfecte amfitrió, va tornar a la seva festa.

***

La Sha'Dria va acabar de llegir a la Miri «El Petit Bantha», per la qual havia de ser ja la mil·lèsima vegada. La petita nena mai es cansava d'escoltar aquest conte. Encara era bastant aviat aquell matí, i la sala de temps familiar de la Casa Santhe estava relativament tranquil·la. La majoria dels nens estaven adormits al pis de dalt, somiant amb tenir pares de veritat que cuidessin d'ells, els hi expliquessin històries i els hi compressin regals.
La Miri i la Sha'Dria eren les úniques que estaven al pis de sota, i per tant les úniques que van escoltar el feble timbre de la porta. Es van mirar entre elles i la petita va córrer a respondre, obrint la porta abans que la Sha'Dria pogués reaccionar.
Allà, al llindar, es trobava un petit bantha de peluix amb un gran llaç vermell al voltant del coll. Del llaç penjava una etiqueta en la qual podia llegir-se «PER A LA MIRI». La nena ja l'estava abraçant amb totes les seves forces, amb els ulls il·luminats com lumalàmpades a plena potència. Feia molt de temps que la Sha'Dria no veia tan feliç la Miri.
Una altra etiqueta va sortir de l'interior de la bèstia i va caure surant fins a terra. La Sha'Dria es va inclinar per recollir-la i va poder llegir: «ELS MEUS GERMANS I GERMANES SÓN PER A TOTS ELS ALTRES.» Amb precaució, va fer un pas cap a l'exterior i va veure un enorme munt de banthes de peluix a l'exterior de la Casa Santhe.
249, per ser exactes.
La Sha'Dria va agafar un bantha de peluix de la pila i va comprovar el seu interior, que estava lleugerament dilatat com si recentment s'hagués ficat dins alguna cosa pesada i rodona. Tenia el pressentiment que la resta dels ninots patirien la mateixa condició inusual.
La Sha'Dria va bellugar el cap sorpresa, i no va poder evitar esbossar un somriure mentre tornava a l'interior per despertar els altres nens.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada