divendres, 3 d’abril del 2015

Lleialtat (XVI)

Anterior



Capítol Setze

LaRone just havia acabat de vestir-se quan Quiller li va cridar per l'intercomunicador.
-Una hora –va dir-. Començant revisió de sistemes pre-combat.
-D'acord -va dir LaRone -.
-Grave, -va dir la veu d’en Brightwater –ves als pous artillers i comença les vostres pròpies revisions.
Va rebre confirmacions, i amb el seu casc subjecte sota el braç es va dirigir a la cabina.
Com era de suposar, Marcross ja hi era abans que ell, assegut al seient del copilot amb el seu propi casc guardat sota la consola de control.
-Tot sembla estar bé -va informar mentre LaRone ocupava el seu lloc habitual a l'estació de sensors i escuts darrere d’en Quiller-. Com estan els nostres convidats?
-Fa unes tres hores estaven bé -li va dir LaRone -. Les vaig passar l'horari actualitzat i els vaig suggerir que podrien voler dormir una mica abans que les coses es posin mogudes.
-Aposto que van demanar unir-se a la festa -va dir la veu d’en Grave per l'intercomunicador del pou artiller.
-En realitat, no ho van fer -va dir LaRone -. Probablement van pensar que això no els ajudaria en res.
-Tenien raó en això, per descomptat -va dir Marcross amb un grunyit-. Quiller, què és aquest bucle d'alarma que tinc en el sensor de babord?
-No és res -va dir Quiller-. Deixa’m veure si puc solucionar-ho.
Escoltat només a mitges, LaRone, mirava la seva pròpia pantalla i va començar a preparar la seva ment per al combat.


Luke.
Luke va despertar sobresaltat del seu lleuger entreson.
- Ben?
Aixeca't, va xiuxiuejar al cap la veu d’en Ben, i Luke va poder sentir la urgència que jeia en les paraules. La Leia està en perill.
Luke va sentir que se li gelava el cor.
- Quina mena de perill? -Va preguntar, estirant–se per recollir les seves botes-. On és?
A Ciudad Makrin, a Shelkonwa. L'administrador en cap del governador ha tancat l’espaiport i alertat a l'Imperi de la seva presència.
Luke va sentir un nus a la gola. Hi havia temut que alguna cosa com això passés, havia estat preocupat per això fins i tot des del moment en què la Leia li havia demanat que fos amb Han en lloc d’anar-hi amb ella.
- Què faig? -Va preguntar-. Estic atrapat aquí.
Hi va haver un instant de silenci.
No tan atrapat com penses, va tornar a dir la veu d’en Ben a contracor. Vés a l'ordinador.
Arrufant les celles, Luke es va acostar a l'escriptori. Se suposava que havia d’imaginar com entrar en el sistema de comunicacions de la nau i contactar amb el general Rieekan demanant ajuda?
Concentra't en el teclat, li va instruir en Ben. Concentra't en els números.
Concentrar-se en el teclat?
-No veig res -va dir en Luke, mirant d'un costat a un altre la fila de nombres. Va intentar utilitzar la Força, però no va sentir res aquí.
El primer número és set.
Luke va desplaçar la seva atenció cap a aquesta tecla. Hi havia una sensació perdurant aquí? Col·locant els seus dits sobre el teclat, es va obrir a la Força, oferint-li el control del seu cos com havia fet durant el combat amb les naus pirates.
Però els seus dits van romandre immòbils. Sense la immediatesa i la tensió del combat per dirigir els seus pensaments i emocions, no estava aconseguint res.
-Jo no..., no puc veure-ho -va dir.
Hi va haver un murmuri en la seva ment que podria haver estat un sospir.
Els nombres són set set vuit u tres u dos.
Luke va teclejar la seqüència. No va passar res.
- I ara què?
Ben no va respondre. Amb una ganyota, Luke va mirar al seu voltant, tractant d'escoltar de nou en la Força. Els seus ulls es van desplaçar a la pantalla repetidora que mostrava la posició, el vector i l'estat de sistemes actual de la nau. Gairebé podia sentir alguna cosa aquí, però intentant-lo amb totes les seves forces no va poder aconseguir que la sensació es convertís en alguna cosa més clara.
Passa els teus dits per sota de la vora inferior del marc de la pantalla repetidora.
Luke va obeir, i aquest cop es va sentir un suau clic després de fer-ho. Es va girar, i per la seva sorpresa va veure que una secció de la mida d'una porta de la mampara al final del llit s'havia obert un parell de centímetres. Compartiments de contraban, potser? Creuant la cabina, va obrir completament la porta.
No era un amagatall de contraban. Era un dipòsit d'armes.
Un dipòsit que incloïa dos jocs d'armadures de soldat d'assalt imperial.
Luke es va quedar mirant les brillants vestidures, amb una esgarrifança de terror recorrent-li l'esquena. S'havia passat els últims dies preguntant-se si LaRone i els seus homes eren pirates o contrabandistes o caça-recompenses o fins i tot els agents de Seguretat de navilieres que deien ser. No obstant això, la possibilitat que poguessin ser imperials no havia travessat mai per la seva ment.
No et preocupis, li va calmar la veu d’en Ben. No és el que penses. Almenys, no del tot.
Luke mirà per sobre l'espatlla a la porta de la cabina.
-Això no fa que em tranquil·litzi massa.
Confia en mi, Luke. Pren un dels blàsters i carrega’l.
Luke va mirar les armes, desitjant ferventment que Ben no fos a demanar-li que s'encarregués de cinc soldats d'assalt ell sol, i es va disposar a agafar el blàster més gran de la prestatgeria.
Luke, li va reprendre en Ben.
Es va aturar, respirant profundament i sumint-se en la Força. D’acord. Però si se suposava que no havia d’agafar el blàster més gran...
La seva mirada va caure sobre la més petita de les armes, i petit blàster de mà. Concentrant-se encara en la Força, el va agafar de la prestatgeria. Encara no podia sentir cap guia real en la seva decisió.
-Bé, podries fer tot això molt més fàcil -es va queixar mentre trobava el paquet d'energia i el cartutx de gas adequat i els carregava en l'arma.
I també el teu oncle podria haver-te portat pujat a la seva esquena fins que tinguessis quinze anys.
Luke va fer una ganyota. Això havia estat una estupidesa per part seva.
-Ho sento -es va disculpar.
Estàs donant els teus primers passos en un món molt més gran, Luke. Però et falten molts, molts més passos. Jo no puc acompanyar-te durant tot el teu camí personal. Tot el que puc fer és guiar-te, i ensenyar-te, i ajudar-te a trobar el camí per tu mateix.
-Comprenc -va dir en Luke, sospesant el blàster a la mà-. He d'entendre que se suposa que he de descobrir per mi mateix què fer amb això?
Tu i la Força ho fareu junts, li va assegurar en Ben. Paciència. Escolta la Força. Quan sigui el moment, ho sabràs.


-Allà anem -va murmurar Quiller, prenent les palanques d’hiperespai i tirant d'elles. Les línies estel·lars es van esvair en estrelles, i estenent-se davant d'ells LaRone va poder veure l'ombra fosca que era el planeta Gepparin.
Va arrufar les celles. Directament cap a la superfície, la foscor nocturna del planeta s'havia trencat per un estret raïm de taques brillantment resplendents d'un color groc vermellós.
- Què és això? -Va preguntar, començant a alçar una mà per assenyalar-ho.
I mentre ho feia, un brillant llampec de llum verda va creuar la seva mirada, apunyalant el paisatge d'allà baix i afegint un altre punt resplendent al raïm que ja existia.
- Què dim...? -Va començar a dir Marcross.
- Au, fusst! -Va esbufegar Quiller, llançant al Suwantek cap amunt i cap a un costat en una tancada corba en espiral, tornant al lloc pel qual havien vingut. Des de dalt un altre raïm de verdes descàrregues de turbolàser van llampegar cap avall.
Il·luminada breument pel reflex d'aquell tret, la forma de falca d'un destructor estel·lar imperial va aparèixer en la distància.
-No pot ser -va dir LaRone en un sospir.
-Ho és -va confirmar ombrívolament Quiller-. És el Represàlia. Ens han trobat.


Luke caminava d'un costat a un altre de la seva cabina quan el brusc gir del Suwantek el va llançar contra una de les mampares. Va recobrar l'equilibri, amb els palmells de les mans enrogides en les parts que havien colpejat el mur.
Com Ben havia promès, estava realment clar que el moment havia arribat.
Traient el blàster de butxaca de l'interior de la jaqueta, va creuar la porta.
Espera, va dir la veu d’en Ben quan el Suwantek va fer un altre gir brusc. Sent la Força. Sabràs quan.
-D'acord -va dir en Luke. Pressionant la boca del blàster contra el pany de la porta, es va agafar a la vora de la taula de l'ordinador per mantenir l'equilibri i va esperar.


-Capità, tenim un intrús -va exclamar algú des de la trinxera de tripulació-. Acaba d'arribar al sistema, i ara tracta d'escapar.
-Doni’m una lectura -va ordenar l’Ozzel, deixant de banda la contemplació de la base pirata cremant allà baix a la llunyania i recorrent la passarel·la de comandament cap a l'estació de sensors. La configuració del vaixell de càrrega era una que mai abans havia vist, i es va acostar a la vora de la passarel·la per veure-la millor.
-Això ha de ser una barreja -va dir Somoril al seu costat-. Una nau enganxada a una altra.
-Té raó -va murmurar l’Ozzel, i d'aquesta manera, l'estranya forma va cobrar sentit de sobte. La nau remolcada era un vaixell de càrrega lleuger corellià, probablement classe YT o YR. La que estava funcionat era un...
Somoril va agafar aire entretalladament.
-Això és un Suwantek.
L’Ozzel va sentir que es quedava bocabadat.
- No creurà...?
- Oficial de tracció! -Va cridar Somoril, girant-se -. Atrapi aquesta nau. Ja!
-Faci-ho -va confirmar l’Ozzel, amb una sobtada esperança bategant al seu interior. Havien arribat allà per silenciar a una agent imperial que podria conèixer el seu vergonyós secret... i ara, contra tot pronòstic, se'ls havia donat l'oportunitat d'enterrar aquest secret juntament amb ella-. I llancin caces TIE -va afegir-. Aquesta nau no s’escaparà de nosaltres.


Per un llarg instant, LaRone va pensar que anaven a aconseguir-ho. Llavors el Suwantek es va agitar violentament i va començar a moure’s de costat, a desgrat.
- Quiller?
-Ens tenen -va deixar anar l'altre-. Raig tractor.
-Encara estem bastant lluny -va dir Marcross -. Potser puguem sacsejar-nos per alliberar-nos.
-Intenta-ho -va ordenar LaRone.
El rugit dels motors subllum va canviar de to quan Quiller va canviar la direcció, orientant el Suwantek en angles perpendiculars al raig tractor mentre intentava alliberar-se.
- Hi ha alguna cosa? -Va preguntar LaRone.
-Espera un minut -va dir Quiller-. Tenim una mica de llibertat en aquesta direcció, però perquè funcioni hem de superar la vora de l'escombrat abans que puguin enganxar-nos amb un altre projector.
Es va sentir un sobtat cop sec seguit d'un grinyol provinent de la popa.
-O abans que puguin arruïnar els nostres motors -va afegir intensament Marcross.
-Grave, Brightwater, torneu el foc -va ordenar LaRone quan un altre tret de turbolàser va xocar contra els seus escuts de popa.
Com a resposta, els canons làser del Suwantek van escopir llum verda.
-Estem massa lluny com per causar cap dany -va dir Marcross.
-Ho sé, però hauríem d'estar prou a prop com per confondre els seus sensors una mica -va dir LaRone -. Vinga, Quiller; Deixa'ns anar.


Hi va haver un pessigolleig a la Força, exactament igual al que va sentir Luke quan estava enfrontant-se al remot, i quan el primer tret làser va colpejar contra l'escut de popa, ell va disparar el seu blàster contra el pany.
La porta es va obrir lliscant, i va mirar amb precaució a l'exterior. El passadís estava desert. Va anar ràpidament a la porta d'en Han, trontollant amb les contínues maniobres violentes del Suwantek, i la va obrir.
En Han estava dempeus al costat de la taula de l'ordinador, agafant-se a ella per mantenir l'equilibri, amb la cara estàtica com si estigués esculpit en pedra mentre mirava les pantalles repetidores.
- Estàs bé? -Va preguntar en Luke.
En Han va trigar a reaccionar.
- T'han deixat sortir?
-No exactament -va dir en Luke-. Han, la Leia està en perill.
-Nosaltres tampoc estem exactament fora de perill -va dir en Han, arrencant el blàster de les mans d’en Luke i fent un gest de disgust-. D'on has tret això, d'una màquina de llaminadures?
-Està atrapada a Ciutat Makrin, a Shelkonwa, i l'Imperi sap que està allà -va insistir Luke.
-Després, noi. –Apartant-lo bruscament, en Han va avançar pel passadís.
En Luke podia escoltar els grinyols d'en Chewbacca fins i tot sobre el rugit dels motors. Han va fer saltar el pany i va retrocedir un pas quan un pelut braç wookiee va saltar salvatgement cap a ell a través de la porta oberta.
-Tranquil... som nosaltres -va exclamar en Han.
Chewbacca recuperà l'equilibri al mig del passadís, mirant a banda i banda del corredor mentre bordava alguna cosa.
-No ho sé, però qualsevol que sigui ens té enganxats -va dir en Han-. Baixa al Falcó i prepara’l.
- Ens anem? -Va preguntar en Luke, amb l'alleujament instintiu per abandonar una batalla lluitant contra la instintiva culpa per pensar d’abandonar LaRone i els altres a mercè de qui vulgui o el que sigui que els estigués atacant.
-Encara no -va grunyir en Han-. Què penses, Chewie? Encebar i canviar?
El wookiee ho va pensar, després va grunyir una resposta i es va dirigir a l'escotilla que conduïa a l'escotilla ventral del Suwantek. La va obrir i va desaparèixer baixant l'escaleta.
- Què vols que faci? -Va preguntar en Luke.
-Estigues a un costat -va dir secament en Han. Alçant el blàster, es va dirigir a proa.
La sala de descans estava buida, igual que l'avantsala posterior. Colpejant l'interruptor d'obertura de la cabina, en Han va irrompre dins. Va avançar un parell de passos abans d'adonar-se’n, aparentment de cop, de les armadures de soldat d'assalt.
Luke es va estremir. Massa tard, es va adonar que hauria d'haver informat a l'altre sobre els seus raptors. Però amb només un mínim dubte en Han va continuar avançant.
- Situació? -Va etzibar.
-Un destructor estel·lar ens té enganxats -va dir LaRone. El seu rostre es va tensar quan va veure el blàster a la mà d’en Han, però la seva veu estava temperada i professional-. Potser llancin TIE’s.
-Estem intentant un pèndol -va afegir l'home al timó, segurament Quiller.
- Alguna altra nau a la zona? -Va preguntar en Han.
-Cap -va dir Marcross, mirant ombrívolament al Han des del seient del copilot-. La base pirata també sembla haver estat efectivament neutralitzada.
-Bé. –En Han va mirar breument a través del parabrisa a la forma triangular que planava en la distància sobre ells, i després va colpejar a Marcross a l'espatlla de la seva armadura-. Aparta.
- Què? -Va preguntar Marcross amb un to d'advertència en la seva veu.
-He dit que t'apartis -va dir en Han, donant un pas enrere per deixar-li espai a Marcross. Va començar a baixar el blàster de mà a la funda buida de la seva cintura, es va adonar aparentment que la petita arma es perdria aquí, i en el seu lloc la va enganxar al costat esquerre del seu cinturó, en posició creuada-.Tenim algunes maniobres difícils a fer, i no tinc temps d'explicar-te-les.
-Mira, Solo...
-Fes-ho -va dir LaRone.
Furiós, Marcross es va deixar anar l'arnès de seguretat i abandonà el seu seient. Va passar fregant al Han, qui va ocupar el seu lloc.
-Doneu-me comunicació amb el Falcó -va ordenar, fent un ràpid cop d'ull als controls-. Chewie? Estàs preparat?
Un rugit de resposta va arribar per l'altaveu.
-Bé -va dir en Han-. Que algú estigui preparat per segellar l'escotilla ventral i deixar anar l'anell de connexió.
-Digues quan -va dir Quiller.
-Ja -va dir en Han-. I Passa’m el timó.
Quiller va prémer un parell d'interruptors. Un instant després el Falcó va aparèixer a la vista sota el Suwantek, disparant davant d'ells i inclinant-se fortament cap a la dreta.
-LaRone, el corellià està escapant-se -va deixar anar la veu d’en Grave per l'intercomunicador.
-Està bé, deixa que se’n vagi -va dir LaRone -. Segueix disparant al Represàlia. Quiller?
-El raig tractor encara ens té -va dir Quiller-. Sigui quin sigui aquest truc, més val que sigui bo.
-Doneu-li un minut -va dir en Han, llançant al Suwantek en un ris amb forma de vuit a l'extrem de la seva corda invisible-. Primer han de descobrir-lo.
Tot d'una, una salva de llampades verdes van brillar per l'espai rere del Falcó.
-D’acord, ja l’han descobert -va dir en Han-. On són aquests TIE’s que vas dir que estaven llançant?
-Potser hagin canviat de... no, aquí vénen -es va corregir LaRone -. Quatre parelles de l'hangar principal.
Luke va alçar la vista, buscant en el cel. Un instant després va aconseguir veure els vuit caces TIE escurçant distàncies cap a ells. Sis anaven clarament cap al Suwantek, els altres dos es van separar.
-Sembla que una parella es dirigeix ​​cap al Falcó -va advertir.
-Bé, això és el que se suposa que han de fer -va dir en Han. Va alçar la vista, després va recargolar amb força la palanca de control i va prémer l'accelerador, donant la volta al Suwantek-. Chewie, necessitem un esquer.
- Teniu un esquer? -Va preguntar Marcross -. On?
- Què és un esquer? -Va preguntar en Luke.
-Un confusor de raig tractor -va dir Quiller, amb estranyesa en la seva veu-. Una bomba de capes d'onada que conté partícules d'alta reflectivitat dissenyades per trencar un enganxall. Però no vam trobar res com això quan vam registrar la vostra nau.
-Això és per què no en tenim cap -va dir en Han mentre tornava a donar la volta al Suwantek.
-Llavors, d'on planeges aconseguir-ne un? -Va preguntar LaRone.
-No aconsegueixes un esquer -va corregir en Han, tornant a alçar la vista-. El fas. Chewie: endavant.
El Falcó es va inclinar fortament a l'esquerra com a resposta, fent una espiral ascendent cap als caces TIE que s'acostaven. Esquivant el seu foc làser, Chewbacca va respondre amb la seva pròpia andanada ràpida. Els brillants centelleigs vermells van impactar al TIE de cap just a la proa, convertint-lo en una bola de fum i flames.
I de petites partícules metàl·liques reflectores.
- Això és el nostre esquer? -Va dir en Luke.
-Ho has agafat -va confirmar en Han. Mentre el segon TIE esquivava al seu company, va enviar un impuls extra de potència al motor del Suwantek, enviant la nau en una trajectòria corba just sota el punt de la destrucció i dirigint el raig tractor que els lligava directament al creixent núvol de runa.
I amb una violenta sacsejada, el Suwantek estava lliure.
- Ho has aconseguit! –Va bordar Quiller-. Vinga, vinga, vinga!
-Estem lliures, Chewie -va exclamar en Han mentre girava el Suwantek per allunyar-se del destructor estel·lar i donava la màxima potència al motor, retorçant-se com un peix a l'ham per evitar que els projectors recuperessin el contacte-. Sortim d'aquí.
No hi va haver resposta.
- Chewie? -Va cridar en Han-. ¡Chewie!
- On és? -Va preguntar en Luke, estirant el coll per poder veure’l.
-Allà -va dir Quiller, assenyalant-. Està dirigint-se al planeta.
En Han va llançar un jurament mentre tornava a donar la volta al Suwantek.
-Aguanta, amic... Allà anem -va exclamar.
- Què estàs fent? -Va preguntar Marcross.
- A tu què et sembla? -Va replicar en Han.
-Si tornem enrere ara i segur que ens atrapen -va dir Marcross.
-No ho aconseguiran sense lluitar.
- Nosaltres contra un destructor estel·lar? -Marcross va agafar al Han de l'espatlla-. Estàs boig?
-Deixa’m anar -va grunyir en Han, tractant d'apartar-li la mà-. Luke, treu-me’l de sobre.
-Espera un moment -va dir Luke, observant amb les celles arrufades l'escena que tenia lloc en la distància. Tots els TIE’s restants havien passat a perseguir al Falcó... i a menys que veiés visions, també ho feia el mateix destructor estel·lar-. Ens estan ignorant -va dir-. Van darrera del Falcó.
-Saben que no poden atrapar-nos abans que puguem saltar -va dir LaRone amb tensió a la veu-. Gairebé és com si ja ens haguéssim anat, així que l’Ozzel ha decidit anar a pel qual pot atrapar.
-I van a volar-lo a trossos -va dir en Han serrant les dents-. Quiller, què...?
-Estic reprenent el control -va dir el pilot mentre el Suwantek es recuperava del seu boig descens cap a un Falcó que avançava donant batzegades-. No serem de cap ajuda simplement perseguint-lo. Necessitem un pla.
-Anirem darrere -va insistir en Han, deixant anar els controls i dirigint la seva mà cap al blàster del seu cinturó.
Però la mà d’en Marcross estava més prop que la d’en Han, i òbviament el mateix Marcross havia estat esperant aquest moviment. El soldat d'assalt hi va arribar al mateix temps que en Han, arrencant destrament l'arma de la mà d’en Han i retrocedint fora del seu abast.
-Quiller té raó -va dir fermament-. En lloc de discutir, doneu-nos un pla que funcioni.
-No necessitem un pla -va interrompre en Luke, assenyalant les línies de dades que havien aparegut de sobte a la pantalla de comunicacions-. Chewie ja en té un.


- Transmissions? -Va preguntar l’Ozzel, mirant a la trinxera de tripulació-. Quina classe de transmissions?
-No ho sé, senyor -va dir l'oficial de comunicacions, mirant per sobre l'espatlla dels seus subordinats mentre ells treballaven febrilment en el senyal-. Estan encriptades, i només hem estat capaços d'interceptar-ne una part. Però anava definitivament orientada a la base pirata i els turons al nord de la mateixa.
L’Ozzel va esbufegar.
-Bé, el que vulgui que fos, no els servirà de res ara -va dir-. Control de foc: vull veure aquest vaixell de càrrega corellià fet miques.
-No tan ràpid, capità -va dir Somoril, ajustant els ulls-. Han corregut un gran risc acostant-se prou com per fer aquesta transmissió. Preferiria saber què era.
L’Ozzel serrà les dents. Però Somoril tenia raó.
-Ignorin aquesta ordre -va exclamar-. Control de raig tractor: enganxin al corellià. -Va mirar fixament en aquesta part de la trinxera de tripulació-. I aquesta vegada tractin de mantenir-lo agafat.

-Sembla que el teu amiguet es dirigeix ​​a l'espai de nou -va dir Marcross, sonant confós-. Per què no li han colpejat mentre encara estava entre ells i el planeta?
-Hi ha d'haver alguna cosa en aquesta transmissió que ha convençut l’Ozzel que el volen viu -va dir LaRone -. Colpejar-lo a tan poca distància hauria fet que s'estavellés contra el terreny.
-Bé, estan tractant de fer-ho ara -va dir ombrívolament Quiller-. Allà van els TIE’s, directes cap a ell. Probablement estiguin preparant també els rajos tractors.
-Cap problema -va dir en Han, tractant de sonar més confiat del que sentia. Ell i Chewbacca havien dut a terme aquest tipus d'estratègia de vol dotzenes de vegades, i habitualment funcionava bé.
Només que aquesta vegada només estava Chewbacca allà fora, tractant de manejar a un temps la nau i els canons quàdruples ell sol, i amb un hipermotor danyat a reiniciar. El gran wookiee era bo, però en Han no estava segur que fos tan bo.
-Gairebé prou lluny per saltar -va dir Quiller-. Encara no hi ha adherència tractora.
-Allà van els TIE’s, intentant tallar-li el pas -va afegir Marcross -. Sembla com si l’Ozzel finalment hagués despertat al fet que va a perdre.
Però en Han va poder veure que era massa tard, amb els TIE’s massa endarrerits per a aquest tipus de trampa. Ho van intentar, llançant onada rere onada de foc esquitxant els escuts de popa del Falcó. Un dels trets es va obrir pas a través d'ell i en Han va fer una ganyota quan el fuselatge va rebre un altre bony més.
-Vinga, Chewie, mou-te -va murmurar gairebé sense alè.
-Potser el seu hipermotor no funcioni -va dir sòbriament LaRone.
-Encara no ho ha intentat -li va dir en Han-. El tossut està tractant d'assegurar-se que tothom està darrera de la seva estela i massa lluny com per seguir-nos a nosaltres.
Quiller va deixar anar un lleuger xiulet.
-Demostra agalles.
-I estupidesa -va grunyir en Han, fent una ganyota quan el destructor estel·lar reobria tardanament el foc amb els seus turbolàsers.
Però una vegada més el capità va ser massa lent. Amb una andanada final dels canons quàdruples als seus perseguidors, el Falcó centellejà amb un pseudomoviment i es va esvair.
-Van a rastrejar-lo -va advertir Quiller-. Captura de trajectòria, pou de probabilitats de destinació... tota la llista.
-Poden intentar-ho -va dir en Han, deixant anar un lleuger sospir d'alleujament. Chewbacca podia dur a terme les acrobàcies més boges posant en perill la seva pròpia vida-. L'únic lloc on anirà és de tornada aquí.
- I què passa si deixen enrere alguna nau com a defensa? -Va preguntar en Luke-. Em refereixo a alguna cosa més gran que aquests TIE’s, com una o dues naus patrulla.
-Això seria intel·ligent -va acordar en Han-. Però no crec que aquest capità sigui tan brillant com per a això.
-Definitivament no -va confirmar LaRone -. Per sort per a nosaltres.


- L’estem rastrejant? -Va bramar l’Ozzel sobre el pont-. Oficial de sensors! L’estem rastrejant?
-L’estem rastrejant, capità -va respondre una veu-. Calculant probabilitats... no.
-No, què? -Va preguntar l’Ozzel.
-El pou se centra en el sistema Alderaan -va dir l'oficial, sonant confós-. Però no hi ha res allà. Ja no.
L’Ozzel va somriure lleugerament. Escòria astuta. Però no prou astuta.
-El que el fa el lloc perfecte per amagar-se -li va dir a l'oficial-. Establiu curs de persecució.
- Què hi ha de la base pirata? -Va preguntar Somoril, assenyalant cap al planeta sota ells-. Encara no hem acabat amb això.
L’Ozzel va donar un cop d'ull als focs que resplendien a la superfície del planeta.
-Els hem vençut completament -va dir-. Els TIE’s poden acabar la demolició.
-Però encara hi pot haver supervivents -va dir Somoril, baixant la veu-. Particularment... ja sap.
-Si encara no està morta, ho estarà aviat -li va assegurar l’Ozzel-. Els TIE’s s'encarregaran d'això. Però si està tan preocupat... -Es va girar de nou a les trinxeres de tripulació-. Doneu-me foc de saturació en aquestes zones d'aterratge al sud i l'est del complex -va ordenar-. Destrueixin totes les naus. Correcció; destruïu-les totes excepte el vaixell de càrrega pesat rendili.
- Senyor? -Va preguntar Somoril, sonant confós.
-El Camí de Happer encara té quinze dels AT-ST s de la seva Excel·lència a bord -li va recordar l’Ozzel amb impaciència. És que ell era l'únic a bord d'aquella nau que podia pensar en aquestes coses? -Tornarem a recollir-lo, i als TIE’s, quan acabem amb aquest pirata corellià.
-Senyor, realment no crec...
Deliberadament, l’Ozzel li va donar l'esquena. Somoril podria saber més que ell sobre traïció, assassinats, i aguaitar des de les ombres, però ell, Ozzel, era aquí l'expert en naus i realment l'únic en autèntic combat.
I aquest corellià no anava a escapar-se d'ell. No després d'ajudar en aquests soldats d'assalt desertors a escórrer-se de nou d'entre els seus dits.
Ni parlar.
-Curs a Alderaan establert, senyor.
L’Ozzel va llançar una última mirada en direcció a la nau dels traïdors, burlant-se en silenci d'ell en la distància. Els atraparia també a ells, ho prometia. Tard o d'hora, els atraparia també.
-Endavant.


Les paraules tot just acabaven de sortir de la boca de LaRone quan la immensa nau de guerra centellejà i va desaparèixer.
-I allà va -va dir en Han, amb l'alleujament i el desdeny lluitant per dominar al seu cervell. Aquest capità realment era maldestre-. Ni tan sols es molesta a tornar a portar aquests TIE’s a bord.
-El que només vol dir que planeja tornar -va dir Marcross -. Si anem a buscar en aquest niu pirata, hem d'arribar allà abans.
-No serà fàcil amb aquests TIE’s vigilant -va advertir en Luke,
Però en lloc de volar en cercles en una formació de vigilància, els set caces restants van virar per dirigir-se cap al planeta.
-Només que no hi són per mantenir-se apartats -va dir amb aire ombrívol Quiller-. L’Ozzel els ha deixat per acabar de destruir la base dels Cicatrius Sagnants.
-Això facilita les coses -va dir en Han, subjectant la palanca de control de nou-. Entrarem. Quiller, passa’m el control.
Quiller va mirar per sobre de la seva espatlla.
- LaRone? -Va preguntar, amb un matís estrany en la seva veu. LaRone dubtà.
- Quin és el problema? -Va preguntar en Han, passant la vista de l'un a l'altre-. Vols pilotar tu? Perfecte. Però anem-hi.
Els ulls de LaRone es van centrar en Marcross.
-No ho sé -va dir dubitatiu.
En Han el va mirar arrufant les celles... i de sobte ho va comprendre.
-Aquesta era la vostra nau, no? -Va preguntar amb calma-. Coneixeu a tots aquests pilots de TIE.
-No els coneixem exactament. -Semblava que LaRone es tractava de convèncer a si mateix-. I no és la nostra nau. Ja no.
-Està bé -va dir en Han, tractant de mantenir un to de veu despreocupat mentre mirava al Luke. El noi tenia una mena d'expressió de dolor al rostre, però semblava bastant disposat-. No hi ha problema, Luke i jo podem manejar-ho. -Sabia que era la solució fàcil, però d'alguna manera no creia que aquests tipus anessin a acceptar-la.
Per descomptat, no ho van fer.
-No -va dir LaRone, amb nova fermesa en la seva veu-. Va ser decisió nostra. És tasca nostra.
-Espera -va tallar Luke, assenyalant pel parabrisa-. Mira.
En Han es va girar, i va sentir que la mandíbula se li sortia. On hi havia hagut set TIE’s feia un instant, ara només hi havia cinc... i mentre mirava, un tret de foc làser des d'algun lloc dels turons sobre la base pirata va acabar amb dos més.
-Jo diria que allà baix no hi són tots morts -va comentar.
-Diria que no -va dir ombrívolament LaRone -. Però si volem més informació, encara necessitem entrar. Quiller?
-D'acord -va dir el pilot, girant en rodó el Suwantek-. Grave, Brightwater; tracteu de localitzar les posicions d'aquests canons làser.
-Estem en això -va respondre ràpidament la veu d’en Brightwater -. Encara molt fora d'abast, per descomptat.
-No per molt temps -va dir LaRone -. Quiller, porta'ns allà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada