dijous, 30 d’abril del 2015

La Nova Rebel•lió (XLI)

Anterior



Quaranta-un

*
 Wedge estava immòbil al centre del lloc de comandament del Yavin amb les mans darrere de l'esquena i les cames separades. El seu lloc de comandament es trobava a sobre d'una petita protuberància protegida per una barana. Els últims models de creuers estel·lars que estaven sorgint de les drassanes de Mon Calamari eren molt més sofisticats que aquells a bord dels que havia iniciat la seva carrera militar. Els nous creuers havien estat construïts partint de zero, a diferència d'aquells primers models en què s'havien limitat a redissenyar els iots d'esbarjo. Les noves naus estaven dotades de centres de comandament circulars que aprofitaven tot l'espai disponible. El centre de comandament era una bombolla transparent situada al centre de la nau i travessada per diverses passarel·les de primíssims filaments que formaven una graella de diamants i que li proporcionaven una visió imperfecta de l'àrea superior i inferior.
Els nous models havien estat dissenyats pels seus congèneres, però l'almirall Ackbar s'havia mostrat rotundament en contra d'ells perquè considerava que permetien que l'enemic localitzés el centre de comandament amb molta més facilitat. En Wedge, en canvi, els trobava magnífics. Els nous creuers estel·lars li permetien tornar a experimentar les sensacions dels seus temps de pilot de caça, quan només es trobava separat de la immensitat de l'espai per una prima capa de metall.
També li proporcionaven una perspectiva supèrbia i li permetien recordar que en les batalles espacials, a diferència del que passava en les batalles de superfície, els atacs podien arribar des de qualsevol direcció. Una nau espacial podia ser atacada des de dalt, des de baix, des del darrere i des dels costats, i per desgràcia molts comandants oblidaven aquesta terrible realitat quant portaven alguns anys allunyats de la butaca de pilotatge d'un caça.
I ja havia transcorregut massa temps des de l'última vegada en què Wedge només havia de respondre davant de si mateix de les decisions que adoptés.
A vegades trobava a faltar aquells dies.
-Una flota de naus acaba d’enlairar-se de la superfície del planeta, general -va dir el tinent del nivell inferior.
-Mantingui’m informat -va dir en Wedge.
-Crec que hauríem de reactivar als androides, senyor -va dir la Sela. Sela, una dona prima i nerviosa que tenia una punteria supèrbia i havia demostrat ser una ajudant realment inapreciable a Coruscant, era el seu lloctinent. Malgrat les seves grans qualitats, Sela encara havia de demostrar la seva vàlua en una situació de combat.
-Podem lluitar sense ells -va dir en Wedge.
-Si el general em permet dir-ho, el fet de no poder comptar amb ells farà que els nostres serveis de suport hagin d'enfrontar-se a bastants dificultats suplementàries.
En Wedge va assentir.
-Però la presidenta Organa Solo s'ha pres bastants molèsties per informar-nos del que passa amb els androides. Crec que hauríem de respectar la seva elecció.
-La presidenta Organa Solo no mana la flota -va dir la Sela.
En Wedge va discutir amb si mateix si havia de retreure aquella infracció de l'etiqueta militar o passar-la per alt, i va acabar optant per no ser massa dur amb ella.
-La presidenta Organa Solo ha manat a més soldats en situacions de combat dels que vostè ha vist mai durant tota la seva vida, Sela. Els anys m'han ensenyat a prestar atenció als seus suggeriments.
La Sela va sospirar. La seva reacció deixava molt clar que havia captat la suau reprimenda.
-Sí, senyor.
-Tot i així, major, si aconseguís trobar una forma de duplicar els serveis que anaven a prestar els androides sense necessitat de reactivar-los o apartar-los de llocs essencials al nostre personal... Bé, en aquest cas li quedaria molt agraït.
La Sela va somriure i va assentir.
-Sí, senyor.
Després va girar i es va anar a corre-cuita per la passarel·la, com si hagués estat desitjant rebre aquella ordre des del primer moment.
-Aquestes naus s'estan acostant amb una gran rapidesa, senyor -va dir Ginbotham des del nivell inferior.
Ginbotham era un hig, una esvelta criatura blavosa famosa per l'habilitat amb què sabia pilotar qualsevol classe de nau.
- Què vol dir exactament amb això? -Va preguntar en Wedge.
-Que són més veloces que qualsevol de les nostres naus, senyor.
-Em resulten familiars, senyor -va dir Ean, un mon calamarià -. Crec que són naus imperials.
- Què? -Va exclamar en Wedge-. Com és possible?
-Em baso en el seu disseny, senyor. Són Destructors Estel·lars de la classe Victòria, i totes les modificacions que he detectat encaixen amb l'estil imperial.
- Quants hi ha? -Va preguntar en Wedge, al que tot allò no li estava agradant gens. Ja s'havia enfrontat a destructors de la classe Victòria amb anterioritat. Aquelles naus tenien les seves debilitats, però resultava bastant difícil d’explotar-les -. Amb quants enemics ens haurem d’enfrontar?
-Porto comptats tres, senyor -va dir l’Ean -, juntament amb tot un contingent de suport de caces TIE. Encara que hi ha alguna cosa estranya en aquests caces...
-Esbrineu què és exactament -va dir en Wedge-. Informeu la Sela de què necessitarem els ales-A, i que s'han de desplegar per l'espai el més aviat possible.
Va respirar fondo. No era el que esperava, per descomptat. Una flota més o menys improvisada composta per diverses naus antiquades de diferents models o fins i tot potser una força de suport planetària eren opcions que entraven en els seus càlculs, però Destructors Estel·lars i en un nombre tan elevat... No, això era una cosa totalment inesperada.
En Kueller comptava amb personal militar ben ensinistrat capaç d'utilitzar algunes de les naus més poderoses de la galàxia. Com havia aconseguit arribar a acumular aquests recursos en tan poc temps?
I per què seguia semblant-li que hi havia alguna cosa indefiniblement errònia en tota aquella situació?
Wedge no disposava del temps necessari per tractar de trobar una resposta a aquestes preguntes. Es va disposar a donar les instruccions necessàries perquè la flota adoptés el pla de batalla 2-B..., i durant un moment va sentir la temptació de retardar aquesta ordre. Alguna cosa anava malament. No sabia què era, però estava segur d'això.
-Comuniqui a la Sela que ha de tornar immediatament al centre de comandament i posi’m en contacte amb el general Ceousa -va dir.
- Anem a trencar el silenci de comunicacions, senyor? -Va preguntar l’Ean.
En Wedge va assentir. Havia de saber si els instruments de Ceousa mostraven al mateix esquadró dirigint-se cap a ells i esbrinar si en Kueller se les havia arreglat d'alguna manera misteriosa per manipular l'equip sensor de la flota. Tant la Leia com el missatge que li havia remès a través dels seus oficials semblaven suggerir que en Kueller havia aconseguit sabotejar els androides. Potser també era capaç de controlar els seus sistemes sensors.
Així i tot, en Wedge havia de preparar-se per una batalla a gran escala.
I per primera vegada en anys, estava bastant nerviós.
En Wedge sempre havia odiat les sorpreses.

***
 Tots els efectius militars de què disposava, que ascendien a diversos milers d'homes entre soldats i personal de superfície, estaven solcant l'espai a una velocitat vertiginosa. En Kueller mai havia esperat haver d'arribar a usar-los.
Però estava preparat. Malgrat el que li havia dit a Yanne, disposava de plans per enfrontar-se a qualsevol contingència possible. Això no impedia que estigués una mica sorprès davant el fracàs de la seva arma. Els objectius que hauria hagut d’aniquilar seguien amb vida, i altres persones havien mort al seu lloc. Els androides no havien estat enviats al lloc adequat.
En Brakiss pagaria molt car aquell error.
Però això hauria d'esperar, perquè de moment en Kueller s'havia de concentrar en la batalla.
La proximitat de la Leia Organa Solo creava un nou factor de distracció. En Kueller havia captat la seva presència en quan la seva nau va entrar en l'atmosfera, però no havia tornat a observar-la des de llavors. No resultaria difícil de localitzar-la. Els seus poders Jedi indicaven la seva situació amb tanta claredat com si l’estiguessin apuntant amb el feix lluminós d'un potent reflector.
Ja tindria temps d'ocupar-se, després d'haver derrotat la seva flota.
En Kueller gairebé va desitjar que la Leia Organa Solo estigués en una d'aquelles naus.
Gairebé...
Però coneixia molt bé els riscos que això hauria suposat, i l'últim que necessitava en aquells moments era haver d'enfrontar-se a nous riscos. Estava a punt d'assolir els seus objectius, i no podia permetre’s el luxe de baixar la guàrdia.
Fos quin fos el desenllaç de la batalla que s'anava a lliurar a l'espai, tindria molta menys importància que el que aconseguís derrotar Skywalker i a la seva germana. Quant haguessin desaparegut, la galàxia seria seva. N'hi hauria prou amb un sol instant perquè totes les amenaces que pesaven sobre ell desapareguessin d'una vegada.
Sempre que en Brakiss no hagués tornat a trair-lo, naturalment...
-El comandant Bur desitja saber si dirigireu la batalla des d'aquí, senyor -va dir Gant, el seu nou assessor i conseller.
En Kueller va somriure. Els seus esbirros mai sabien què anava a fer en un moment donat.
-Digues-li al comandant Bur que confio plenament en les seves capacitats militars..., i que observaré tot el que passi a través de les pantalles.
 -Sí, senyor -va dir en Gant.
Aquella advertència era més que suficient. Tots sabien que en Kueller no perdonava el fracàs. Si arribava a percebre ni que fos la més mínima ombra de debilitat o por en el seu comandant favorit, aquest comandant moriria. En Kueller mai dirigiria una flota en el sentit tradicional de la paraula, i sempre havia pensat que els líders que perdien el temps amb trivialitats del tipus de qui eliminava a qui acabaven perdent les batalles. Però faria quan pogués des de la superfície d’Almània. L'únic que li importava era que la batalla seguís el curs que havia previst per a ella.
I tant li feia qui sobrevisqués, per tal de què ni un sol enviat de la Nova República arribés a posar els peus a Almània.
Excepte la Leia Organa Solo, naturalment...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada