divendres, 17 d’abril del 2015

La Nova Rebel•lió (XXIII)

Anterior



Vint-i-tres

*
Quatre nous llenguatges durant l'últim dia. C3PO estava assegut a la sala d'ordinadors de les estances de la família Solo. La marxa dels nens l’havia alliberat de totes les seves obligacions, i C3PO estava utilitzant aquest temps lliure per posar-se al dia sobre els nous llenguatges. Dos procedien de planetes recentment descoberts, i els altres dos eren llenguatges androides. Això elevava el total a divuit nous llenguatges androides durant l'última setmana, o 2,571 llenguatges per dia.
La sala d'ordinadors es trobava bastant a prop de les habitacions dels nens. C3PO estava assegut perquè en una ocasió la Jaina havia insistit en això. L’Ànakin havia omplert les parets amb adhesius dels herois de l'Antiga República. C3PO li va demanar que els tragués, però l’Ànakin s'havia «oblidat» de treure’ls. El petit solia usar aquesta paraula quan volia deixar ben clar que es negava a fer el que li demanaven.
Una icona diminuta que representava una petita unitat R2 va començar a parpellejar en una cantonada de la pantalla. C3PO va pressionar una tecla amb un dit daurat i la icona va créixer fins a ocupar tota la pantalla. Després va pressionar una altra tecla i la icona es va convertir en un missatge parpellejant:
EMERGÈNCIA
EMERGÈNCIA
EMERGÈNCIA
Hi havia un codi minúscul sobre de l’u. C3PO va obrir el codi, i una llarga seqüència de llenguatge binari es va desplegar per la pantalla. El missatge procedia de l'R2. Es trobava a l'hangar de càrrega amb algú anomenat Cole Fardreamer, i els dos estaven sent acusats de sabotatge. El missatge acabava de ser enviat, i es repetia una vegada i una altra.

***

Kueller sempre es sorprenia davant la rapidesa amb què desapareixien els crèdits. Estava assegut darrere del seu escriptori a Almània. Les cortines es trobaven descorregudes, revelant els llums de la ciutat que s'estenia sota. Les torres dels je'hars eren taques negres que es retallaven sobre l'horitzó nocturn. El buit, les ruïnes... Tot allò era un senyal més del terrible poder d’en Kueller.
Però el poder es basava en la riquesa. En Kueller hauria de despullar a Pydyr de tots els seus tresors i vendre'ls al mercat obert. Els seus agents ja havien començat a establir discrets contactes amb els col·leccionistes de la galàxia. Si podia vendre les llars de Pydyr sota la forma d'un sol lot, les gemmes de Pydyr en un altre i les robes de Pydyr com un tercer, disposaria dels crèdits suficients per completar la fase tres de l'Operació.
La Fase u ja havia acabat, i la Fase dos estava considerablement avançada.
En Kueller es va recolzar en la seva butaca. Els seus guants eren sobre la taula, al costat de les cinc petites pantalles d'ordinador. La llum artificial feia que les seves mans semblessin curiosament pàl·lides. Semblaven les mans d’un jove, i no les de l'home més poderós de la galàxia.
Encara que en realitat en Kueller encara no era l'home més poderós de la galàxia, naturalment.
Però ja no faltava gaire temps perquè ho fos.
Un suau dringueig musical li va indicar que tenia una trucada en la seva línia privada. En Kueller va respondre a ella fregant la pantalla amb la punta d'un dit. La cara d’en Brakiss va aparèixer en ella. Els seus rossos cabells estaven despentinats, i hi havia una expressió turmentada en els seus ulls. En Kueller sabia reconèixer aquells senyals, i de seguida va comprendre que indicaven que en Brakiss s'havia enfrontat amb Skywalker.
-Bé, bé... -Va dir sense esperar que en Brakiss parlés-. Veig que l’Skywalker ha fet sorgir noves preguntes en el teu trist i torturat cor.
En Brakiss es va encongir visiblement. Si l’Skywalker podia temptar en Brakiss, un home que havia estimat l'Imperi amb tot el seu retorçat cor, podia temptar a qualsevol. En Kueller havia escollit: el pas següent havia de consistir a destruir l’Skywalker i a tots els que creien en ell. En Kueller mai aconseguiria triomfar a menys que ho fes.
- S'ha convertit l’Skywalker en el teu nou amo, Brakiss? -Va preguntar.
- No!

***

C3PO va pressionar dues tecles més. L’R2 no havia tallat la connexió. C3PO es disposava a enviar un missatge de contestació quan la pantalla es va enfosquir de sobte. C3PO va esperar durant uns moments, però la pantalla va seguir apagada.
El senyal de l’R2 acabava d’interrompre’s.

***

En Brakiss estava tan nerviós que va arribar a retrocedir davant la pantalla. La seva imatge es va empetitir..., i en Brakiss també semblava haver-se empetitit.
-Bé, en aquest cas... Qui és el teu amo, Brakiss?
-Ningú -va dir en Brakiss. La seva boca s'havia convertit en una prima línia de carn pàl·lida, i els seus ulls estaven plens de terror i tristesa -. No vull tenir res més a veure amb tot això, Kueller. He acabat.
En Kueller va permetre que la seva màscara somrigués, tot i que se sentia profundament irritat.
- Què t'ha fet Skywalker?
-Res -va respondre en Brakiss.
- I a què ve llavors aquesta sobtada pèrdua de fe?
-No té res de sobtada, Kueller. No vas voler permetre’m que matés l’Skywalker.
-Però ho vas intentar.
En Brakiss va tornar a encongir-se davant la pantalla.
En Kueller es va inclinar cap endavant, sabent que el moviment faria que la seva màscara de la mort omplís tot el camp visual del receptor d'en Brakiss.
-Ho vas intentar i has fracassat, i l’Skywalker, gràcies a la gran bondat del seu cor Jedi, va permetre que continuessis vivint. I ara et sents molt agraït al teu antic mestre, i dubtes que ningú el pugui vèncer..., i en realitat ni tan sols estàs massa segur que ningú hagi de tractar de vèncer-li. He encertat, Brakiss?
-Odio l’Skywalker -va dir en Brakiss.
En Kueller va moure el cap.
-No odies a Skywalker. Odies les emocions i els sentiments que l’Skywalker desperta en tu. T'odies a tu mateix, Brakiss. Odies allò en el que t'has convertit.
En Brakiss va alçar el mentó.
-L’Skywalker diu que podria tornar a l'Acadèmia Jedi. Diu que podria abandonar el costat fosc. Diu que en Vader ho va fer.
-Per descomptat que Vader ho va fer -va replicar en Kueller amb veu tranquil·la i impassible, encara que es delia de fer trossos en Brakiss castigant-lo per què s'hagués atrevit a escoltar l’Skywalker-. Vader s'estava morint, i l’Skywalker es trobava al seu costat. L'Emperador ja no hi era i al Vader no li quedava res, ni poder, ni esperances. Va acceptar el que l’Skywalker li oferia perquè no tenia cap altra elecció.
-L’Skywalker diu que hagués pogut fer moltes altres coses.
-L’Skywalker estava intentant apoderar-se de la teva voluntat. Ho va aconseguir, Brakiss?
Brakiss es va creuar de braços.
- És que no pots saber-ho sense necessitat que jo t'ho digui? -Va preguntar.
En Kueller va somriure i es va alegrar de no haver utilitzat l’holoprojector. La pantalla li feia semblar més gran i poderós, i en aquell moment necessitava tot aquest poder.
-Crec que l’Skywalker podria haver-te convençut que tornessis amb ell si realment ho desitgés..., però no ho desitja. No li interesses. No signifiques res per a ell. Ni tan sols ets digne que et mati.
En Brakiss va tornar a encongir-se davant la pantalla. En Kueller no va tenir cap dificultat per interpretar la seva reacció: en Brakiss havia baixat les seves defenses i havia fet tot el que estava a les seves mans perquè l’Skywalker pogués matar-lo sense cap dificultat..., i el virtuós d’en Luke Skywalker li havia perdonat la vida.
-L’Skywalker vol acabar amb mi -va dir en Kueller-. Sap que ha de derrotar-me si vol preservar el seu poder.
-L’Skywalker ni tan sols sap que existeixes -va dir en Brakiss.
El seu to contenia un cert desafiament. En Brakiss encara era capaç de mostrar prou desafiant per seguir resultant útil.
-Oh, sí que ho sap -va dir en Kueller-. Et vas assegurar que acabarà venint a mi, oi?
-Li vaig advertir que no havia d'acostar-se a Almània.
Els ulls d’en Brakiss es van desorbitar en el mateix instant en què les paraules sortien de la seva boca. Pel que semblava no havia planejat dir-li el que havia fet.
-Excel·lent -va dir en Kueller -. Ara hi ha moltes més probabilitats que l’Skywalker vingui a Mi. T'has portat molt bé, Brakiss.
- M'he portat molt bé?
En Brakiss semblava perplex.
-Sí -va dir en Kueller-. Vas portar a terme la teva missió molt millor del que m'havia atrevit a esperar.
-Llavors puc... Puc quedar-me aquí?
En Brakiss estava quequejant com un nen petit. Adorava aquella fàbrica d'androides. Li proporcionava una sensació de pau que en Kueller trobava molt útil.
- És això el que vols? -Va preguntar en Kueller.
En Brakiss va assentir molt a poc a poc, com si tingués por que amb això anava a revelar els seus més profunds secrets a Kueller.
-Doncs llavors naturalment que pots quedar-te a la fàbrica, Brakiss. M'has servit molt bé.
- I no enviaràs a ningú més aquí?
En Kueller va somriure.
-No hi ha cap necessitat que ningú més hi vagi allà. Telti és teva, Brakiss. Seguiré aportant els fons necessaris perquè res canviï, i tu seguiràs treballant per a mi tal com has fet sempre... I mai més tornarem a parlar de l’Skywalker, l'acadèmia o Yavin IV. És això el que vols?
-Vull que l’Skywalker no s'acosti a aquest lloc.
-Sempre estaràs sol allà, Brakiss. El teu gran talent per a l'ús de la Força es malgastarà inútilment en aquesta lluna, però tu seràs l'únic perjudicat per aquesta pèrdua. La teva utilitat ha acabat.
- I l’Skywalker?
-Ara l’Skywalker és meu -va dir en Kueller -. I aviat deixarà de ser un destorb, Brakiss..., i l’Skywalker mai més tornarà a crear problemes a ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada