dimecres, 29 d’abril del 2015

La Nova Rebel•lió (XXXVIII)

Anterior



Trenta-vuit

*
La flota seguia avançant. En Kueller la contemplava en les seves pantalles sense dir res. La sala estava tènuement il·luminada, i l'única claredat sorgia de les pantalles i de les llums enceses en els llocs de control. La cúpula mostrava el silenciós cel nocturn. Resultava difícil creure que en Kueller s'alçaria amb la victòria sense cap dificultat en la batalla que anava a lliurar allà dalt dintre d'uns moments.
Yanne havia donat l'ordre. En Kueller havia vist com els números de sèrie desfilaven a tota velocitat pel seu control remot.
I ja havia transcorregut massa temps.
Al principi en Kueller es va preguntar si la flota seguia avançant per pura inèrcia. Però després, quan l'onada de fred i mort que hagués hagut de caure sobre ell no va arribar a materialitzar-se, va comprendre que no havia passat res.
- Vas donar l'ordre, Yanne? -Li va preguntar al seu ajudant, creient necessari dur a terme una comprovació.
-Sí, senyor.
I l'onada va arribar per fi, aterridorament freda i feble, com si vingués de molt lluny. Es va anar prolongant d'una manera molt estranya: primer hi va haver unes quantes morts, després hi va haver unes quantes més i, finalment, algunes morts més. En Kueller va alçar els braços i va sentir com el poder s'agitava dins d'ell, però no hi havia cap satisfacció en això. No sabia com havia pogut arribar a ocórrer o per què, però els androides que havia dissenyat especialment per a la flota de Coruscant es trobaven en un altre lloc.
Va anar baixant els braços a poc a poc. Yanne l’estava observant sense tractar de dissimular la curiositat que sentia, com si no l’hagués vist mai abans. En Kueller va sentir la gairebé irresistible temptació d'alçar el seu cos vell i arrugat pels aires i trencar-li el coll com a senyal del seu poder. Però sabia que no aconseguiria res amb això.
Els navilis seguien aproximant-se. Hi havien masses. Si permetia que s'acostessin massa, acabarien destruint Almània.
-He desplegat les nostres naus -va dir Yanne.
-Excel·lent -va dir en Kueller, ignorant el to gairebé triomfal d’en Yanne. Aquell homenet volia que en Kueller fos derrotat, però en Kueller no seria derrotat-. Vull que el primer que vegin sigui els navilis de combat imperials. Vull que pensin que encara estan lluitant contra l'Imperi.
- I no creieu que això pot proporcionar-los un cert avantatge psicològic, senyor?
En Kueller va somriure.
-En realitat això els col·loca en una situació de desavantatge psicològic, Yanne. L'Imperi es converteix en l'enemic que mai mor, i si s'enfronten a l'Imperi s'utilitzaran estratègies que mai utilitzarien amb nosaltres.
- I això ens beneficia?
-Mantenir oculta la veritable naturalesa del nostre atac només pot beneficiar-nos, Yanne. -Kueller es va inclinar cap endavant-. Dirigiré la batalla des d'aquí. Vull esbrinar què ha anat malament, i vull saber per què la nostra arma no ha fet efecte.
-Confiàveu massa en aquesta arma -va dir Yanne. En Kueller moure el cap.
-Els androides han esclatat, Yanne, però han esclatat en un altre lloc. Vull que m’informis en quin lloc s'han produït els danys i que ha passat a bord dels vaixells d'aquesta flota.
En Yanne el va contemplar en silenci durant uns moments mentre en Kueller li fulminava amb la mirada.
-Sí, senyor -va dir per fi.
La insolència d’en Yanne estava començant a molestar-lo. Yanne era un home competent que estava a punt de donar els seus primers passos pel camí que havia portat a la mort la Femon. Però Yanne li havia servit molt bé, pel que mereixia rebre una advertència.
Una advertència simbòlica...
En Kueller va alçar una mà i va tensar els dits fins a formar un puny.
Yanne es va emportar una mà a la gola. S'estava asfixiant, amb la llengua fora de la boca i els ulls desorbitats.
En Kueller va anar relaxant els dits.
Yanne va caure de genolls i va romandre immòbil en aquesta postura, panteixant i tossint.
-Has de recordar que sóc més poderós que tu, amic meu, i que sempre ho seré.
-Mai he... oblidat això..., el meu... senyor.
-El teu comportament m'està indicant el contrari. Valoro la teva opinió i les teves idees, pel que hauries d’assegurar-te que no fas res que m'obligui a perdre els teus valuosos consells.
-Sí..., senyor. -Yanne es va anar incorporant lentament. El seu coll s'havia cobert de morats allà on s'havia posat la mà imaginària d’en Kueller-. Faré... el que pugui... per evitar-li aquesta... pèrdua.
-Excel·lent. -Kueller li va donar l'esquena-. Duu a terme les meves ordres.
 -Sí, senyor.
Kueller va sentir el pes impalpable de la mirada d'en Yanne durant uns moments més abans que sortís de la sala. Quan Yanne es va haver marxat, en Kueller va cridar a una sentinella amb un gest de la mà.
La dona va inclinar el cap davant seu, visiblement espantada.
 - Sí, senyor?
-Porta-m a Gant.
 -Sí, senyor.
La sentinella va fer entrexocar els seus talons i va desaparèixer.
Gant no posseïa els talents d’en Yanne, i ni tan sols se’l podia comparar amb la Femon. En Kueller no disposava de ningú a qui les capacitats fossin ni remotament comparables a les que havia posseït la Femon. Però Gant podia arribar a ser el seu pròxim conseller, pel que seria millor que iniciés immediatament el seu ensinistrament. En Kueller tenia el pressentiment que en Yanne no seguiria molt de temps al seu costat.

***
 Aquella vegada el fred va ser tan intens com si algú estigués deixant caure un diluvi de glaçons de gel sobre ella. La Leia va allargar una mà tremolosa per connectar el sistema de pilotatge automàtic de l’Alderaan, sorprenent-se de veure que era capaç de fer allò mentre percebia la presència invisible de la mort que l'envoltava per tot arreu. Aquella onada no era tan potent com les anteriors però va durar més temps, la qual cosa va fer que resultés encara més esfereïdora. No va poder localitzar el seu origen, però les sensacions eren les mateixes: perplexitat sobtada causada per una traïció tan incomprensible com inesperada a la qual seguia un esclat de por..., i després res excepte una colossal marea de fred.
La Leia va tensar els músculs en una reacció instintiva i es va preparar per suportar la visió del rostre d’en Kueller però, sorprenentment, aquest cop la màscara no va aparèixer davant d'ella. El que va percebre va ser la presència d’en Luke.
Les sensacions no eren molt intenses i semblaven limitar-se a un dolor molt agut barrejat amb una vaga impressió de grans esforços, però tot i així no hi havia cap dubte que procedien del seu germà. En Luke era viu.
Estava viu...
La Leia va intentar establir contacte amb ell. «Luke...?»
I no va obtenir resposta. Però enlloc d’entristir-la i abatre-la, allò li va donar noves forces. Almenys no havia xocat amb la impenetrable muralla blanca que havia detingut tots els seus intents anteriors.
En Luke era viu.
La Leia va empassar saliva. Estaven entrant en el sector Almanià, i la flota no trigaria a aparèixer a les pantalles dels equips de rastreig de què disposés en Kueller. La Leia no tindria gaire temps per prendre una decisió, i hauria d'actuar el més de pressa possible.
Seguia estant sola a la cabina de control. Hi havia mantingut al personal militar allunyat d'ella mitjançant la promesa que els permetria que l’ajudessin quant comencés la batalla. A aquestes altures la Leia ja hagués hagut de sentir-se cansada, però estava experimentant una mena d'estrany goig. Ja ho havia experimentat diverses vegades al llarg de la seva vida, i la sensació sempre li havia resultat molt agradable. Ho havia sentit per primera vegada el dia en què va conèixer en Han. Després de l'horrible experiència amb l'androide interrogador, després d'haver vist com Alderaan quedava fet miques i d'haver-ho perdut tot, la Leia mai hagués hagut de ser capaç de córrer per tots aquells passadissos, obrir-se pas fins a arribar a aquell dipòsit per a les escombraries i utilitzar el seu desintegrador per pujar a bord del Falcó. Però ho havia fet.
En Han deia que la Leia podia fer totes aquestes coses gràcies a les reserves de fortalesa invisibles que romanien ocultes en el més profund del seu ésser, però es tractava d'alguna cosa més que això. Passés el que passés, la Leia mai es rendiria. Venceria i correria riscos de la mateixa manera en què ho feia en Han. Ho havia demostrat quan va enviar la flota a Koornacht l'any anterior.
Hauria de tornar a fer-ho.
Però aquesta vegada anava a arriscar la seva pròpia vida..., i la d’en Luke.
La Leia esperava que podria posar-se en contacte amb ell abans d'arribar a Almània. El seu pla depenia que sabés on era en Luke.
I llavors, com si el sistema de comunicacions hagués captat els seus pensaments, la llum indicadora de la cadena de missatges privats es va encendre a la consola davant d'ella. El missatge havia arribat pel canal que utilitzava per parlar amb en Luke, un canal particular en el que havien confiat des que la Leia va poder disposar de l’Alderaan.
Va bloquejar la connexió amb la resta d'altaveus de la nau i després va ordenar al sistema que li mostrés el missatge i va tornar la mirada cap a la pantalla.
MISSATGE PERSONAL CODIFICAT, va llegir en ella.
La Leia va teclejar el codi d'acceptació. L’Alderaan ja sabia qui era, pel que no hi havia necessitat de dur a terme un examen de retines. L'ordinador es va saltar tots els preliminars i va passar directament al missatge.
ESTÀ EN BINARI. VOLEU QUE HO TRADUEIXI?
En Luke mai li havia enviat un missatge en binari, però la Leia no sabia a quines circumstàncies s'estava enfrontant seu germà en aquells moments. Fer servir el binari potser sigui la forma més segura i ràpida de posar-se en contacte amb ella de què disposava.
ELS NOUS MODELS D’ANDROIDES SÓN MOLT PERILLOSOS. CAL DESCONNECTAR TOTS ELS ANDROIDES PER A NO CÓRRER RISCOS. REPETEIXO. ELS NOUS MODELS D’ANDROIDES SÓN MOLT PERILLOSOS. CAL DESCONNECTAR TOTS ELS ANDROIDES PER A NO CÓRRER RISCOS.
No hi havia cap signatura. Però el missatge va seguir desfilant per la pantalla, repetint-se una vegada i una altra.
La Leia ho va estudiar en silenci. Allò no tenia sentit. Si en Luke realment s'havia ficat a la classe d'embolic en què la Leia creia que estava ficat, llavors no hi hauria enviat un missatge semblant..., llevat que es tractés d'un altre codi.
O llevat que el que estava llegint fos purament i simplement la veritat.
Es va estremir i va obrir el canal de comunicacions amb la cuina.
-Tingui la bondat de venir a la cabina de control, tinent Tchiery.
El tinent va respondre a l'instant i va tallar la connexió. Uns segons després en Tchiery va aparèixer a l'entrada de la cabina i va creuar el llindar, havent de fer unes quantes maniobres per aconseguir que la seva rodona silueta passés per una porta que havia estat dissenyada pensant en els humans.
La Leia li va ensenyar el missatge, li va explicar les circumstàncies i va sol·licitar la seva opinió.
El tinent la va mirar i després va tornar els ulls cap a la pantalla.
-Aquest missatge explica moltes coses, presidenta -va dir -. Aquests detonadors que vam trobar en els ales-X podrien formar part del mateix pla.
La Leia va assentir. Ja havia pensat en això.
- Quina importància tenen els androides de la flota per a l'èxit de la missió?
-Són bastant importants -va dir en Tchiery -, però podem arribar a prescindir-ne si és realment necessari fer-ho. No estem utilitzant molts ales-X, i encara confiem en els éssers vius per a la major part de les rutines de bord.
-Llavors vull que vostè i el seu equip transmetin aquest missatge a la flota.
-Deixaré a un parell d'oficials a bord de la nau.
-No -va dir la Leia, esperant que la seva negativa no semblés massa precipitada -. No podem enviar missatges. He rebut aquesta transmissió gràcies al codi particular que el meu germà i jo hem desenvolupat. Si deixa a dos oficials aquí i si el missatge és realment important i passa alguna catàstrofe, sempre ho lamentarem. Ens trobem prou a prop de la flota perquè puguin lliurar-los el missatge i tornar de seguida, i no estaré sola durant molta estona.
-He rebut ordres de tenir cura de vostè, senyora.
La Leia, que ja ho sospitava, va somriure.
-Em temo que sempre he sabut tenir cura de mi mateixa, tinent. Vaig a alterar les seves ordres. No podem perdre el temps discutint, perquè vaig a iniciar la maniobra d'atracada amb una de les naus més properes dins d'uns moments.
-Sí, senyora.
El tinent va inclinar el cap, va agafar la còpia impresa del missatge que acabava d'escopir la ranura lectora del sistema i va sortir de la cabina de control.
La Leia va deixar escapar un perllongat sospir i va recolzar el cap en el respatller de la butaca de pilotatge. Uns instants més i es quedaria sola a bord. Deixaria l'assumpte dels androides en mans d’en Wedge, i confiaria en què ell sabria quina decisió prendre.
I en Wedge prendria aquesta decisió després que la Leia hagués partit cap Almània. Sola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada