dimarts, 28 d’abril del 2015

Interferències



Interferències
 



John Jackson Miller

Nota de l'autor: Aquesta història està ambientada a principis de 3963 ABY, poques setmanes després de l'atac per sorpresa dels mandalorians a la República. Es porta a terme entre els volums 4 i 5 de la sèrie de Dark Horse Star Wars: Cavallers de l'Antiga República.

Mandalorians Atenció! Mantingueu-vos en sintonia amb aquesta freqüència per a un anunci de vital importància!
* * *
Mandalorians Atenció! Aquest és el seu amic de la República, el Capità anomenat Goodvalor!
Estic ocupat movent la meva nova nau de guerra, el Serroco, però els meus companys de feina a l'Almirallat m'han demanat que faci una crida a les forces que lluiten per Mandalore. Estic parlant en una freqüència que els transceptors dels seus cascos poden recollir. És un truc que vaig aprendre dels seus companys guerrers que ja han vist la llum i creuat les línies per defensar, la República!
Han tingut poca sort fins ara encara que no és una sorpresa, després de la quantitat de cops que heu llançat. Però els temps fàcils s'han acabat, deixeu-me dir-ho!
De fet, jo us ho diré. Assegureu-vos que vosaltres i tots els vostres amics que parlin bàsic estiguin escoltant per la meva propera transmissió, la seva vida pot dependre d'això!

* * *
Su'cuy, guerrers! La conquesta de la zona del pol sud del planeta està gairebé completada. Atendre als seus amos de desplegament per a més informació.
Alguns de vostès han informat d'una major audiència de guirigall a la banda Z del Neo-casc. Simplement ignorin-lo.

* * *
Mandalorians Atenció! El Capità Goodvalor us torna a cridar, com us havia promès.
Si has sobreviscut el temps suficient per a sentir-me ets bo! No tots van tenir la mateixa sort, o això he sentit. Les seves forces es van esforçar, si que ho van fer, però la resistència de Taris va escapar per lluitar un altre dia. I tornaran a la lluita, ho faran. Perquè si bé no poden haver estat a la República molt de temps, tenen el que es necessita, el que compta.
Ho fan. I volen fer-ho. Però què passa amb vosaltres?
Així és: Hem estat prenent les seves mesures en aquestes primeres setmanes des que van irrompre en territori de la República des que vau començar amb les vostres petites provocacions poc abans d'això. La diferència és que nosaltres som capaços de fer alguna cosa.
Es tracta dels números, els meus amics. Hi ha més de nosaltres que no de vostès i no hem de perdre el temps construint les drassanes i arsenals sobre la marxa. Ja ho hem aconseguit. Perquè, quant de temps pensen realment que es necessita per muntar una fàbrica per produir naus d'atac armades? I quantes fàbriques de naus t'imagines que hi ha a tota la República Galàctica, eh?
No ho haureu d'imaginar per molt temps. Aneu a veure el que podem fer de prop i personalment molt aviat.
Aquest és Goodvalor, acomiadant-se. Pengeu el lema, tinent.
La República. Avui, aquí, aquí demà.
* * *
Ke'sush, guerrers! Aquest és Sornell, de nou, amb el lloc de senyals de Taris.
Sí, has de romandre a la banda Z. Els pesos pesants segueixen arribant. Tu no vols estar dret en el lloc equivocat quan caiguin les bombes, per això estigues atent a mi.
Només has de mantenir la concentració.
* * *
Mandalorians Atenció! Goodvalor, un cop més. Mentre esperen el final per venir i si germans, està de camí! Vaig pensar que podríem de tenir una xerrada sobre vosaltres. Ja saben, el Mando'ade - els "fills i filles de Mandalore." Això sona bé, però odio haver d'escurçar la vida a la majoria de vosaltres, vosaltres sou adoptats.
Ells ens van dir que molts de vostès van ser una vegada respectables, els residents amants de la pau dels mons envaïts per Mandalore i el seu pinxo, Cassus Fett. I que molts de vostès van ser atrets, mitjançant amenaça o engany, per posar-se l'armadura i unir-se a "la seva boja causa!" Però, realment sabeu quina causa és? Sabeu per quina cosa esteu lluitant? És per l'ego. Ego adolorit és tot el que és, no val la pena posar la pell (o escates, o el que sigui) en perill per això.
En Goodvalor té ja una edat i omplirà els buits: Fa una generació, a la Gran Guerra Sith, els clans Mandalorians van ser creats per servir a un únic murri Jedi, després d'haver vençut el seu líder en el combat. I fins al dia d'avui, ningú amb les muscleres de metall ha estat capaç de superar-lo. Així que ara, el Mandalore actual, el nom que el seu actual líder pocavergonya es va posar, com és tan barrut? Està llançant les seves vides en una guerra galàctica. Només per aconseguir reparar què? El seu ego ferit, amic! Amb el vostre coll!
Ja sé que no és el tipus de cosa que t'expliquen a la classe d'armadura. Potser hi hagi una raó per a això. Pensa en això: Només es va necessitar un Jedi per humiliar-vos abans i tenim molts més d'on va venir aquest! És cert que l'Orde Jedi continua sent oficialment neutral. Però potser vostè ha sentit per part del Revengista un Jedi que pressiona pel canvi, fins i tot mentre parlo! Aquest so que se sent és el de sabres de llum encenent-se?
Les coses es veuen bé per al dia d'avui, saquejant botigues de roba i llocs de fruites en mons de la Vora com Taris i Suurja. Però la tendència està canviant. De quin costat aneu a estar? Tot el que heu de fer és deixar el casc i tornar-vos respectables. O millor encara, posant-vos al servei de la República que tant us ha donat!
Només la foscor de la tomba espera Mandalore. No us uniu a ell. Uniu-vos a nosaltres!
A la República. No hi ha foscor. Només la glòria.
* * *
Sornell aquí. Necessitem fer saber a aquest utreekov que té aparcada la seva nau de combat Davaab, a la part superior de la - Què és això? La Torre de la Banca de la Ciutat Alta. Necessitem l'espai per a la plataforma del nou receptor.
Aconseguiu que vingui aquí i aconseguiu que tregui la seva nau abans que l'empenyem per la borda.
* * *

Mandalorians Atenció! Aquest és el Comandant Truth, primer oficial del capità Goodvalor.
El capità es disculpa, però no serà capaç de transmetre a l'actualitat. Eren tants els Mandalorians que van creuar les línies i es van unir a la República després del seu últim missatge, que ha estat massa ocupat.
Ell els hi envia les seves salutacions.
La República. Els hi envia les seves salutacions.
* * *
Lloc de senyal. Bé, ara, que acabo de veure-ho. No m'importa els Jetiise absurds que estan en l'aire, tu no pots anar apagant els seus transmissors-receptors!
Estem absolutament segurs que es va fer una crida. Quan va ser, Gorrga, fa deu segons? Deu segons després vam empényer el caça sobre el costat de l'edifici. Hi havia un munt de temps, si s'escolta. Vostès a la Ciutat Baixa tenen la necessitat de romandre al cim de les coses.
Ah, i ah, "anem a recordar, perquè som eterns."!

* * *
Mandalorians Atenció! Els hi parla el capità que vosaltres ja sabeu. Estic assegut davant d'un deliciós plat de Bilovi Temperi, aquí a la sala de la meva nau bellament decorada amb un clima controlat. I va ser llavors quan - no, amos, no hi ha més vi, però gràcies - em vaig posar a pensar sobre vosaltres.
Tu, tu criatura valent, atrevida que tires amb dificultats per aquí pel camp de Vell Rustface. Digues-me, com està la vida?
No contestis crec que ho sé! Els amics teus m'han parlat a mi a sobre de descriure les condicions vils que estan obligats a suportar. "Estil de vida nòmada" de fet. Cap estil de vida, germans i germanes, el fet d'haver d'anar penosament a través d'un fangar de la Vora Exterior rere l'altre durant diverses setmanes cada vegada. Digues la veritat: Amb quina freqüència arribeu a netejar aquesta armadura? Vull dir a l'interior, on compta? No et preguntes com els teus campaments s'estenen cap a fora!
Ho sentim per seguir amb això, però, en realitat, els seus ex-companys d'armes no poden deixar de parlar sobre com de millor estan per aquí. En realitat, alguns dels nostres nouvinguts hi seran més una mica més tard. S'estan caient per les begudes a terra després de la fira. Ara que penso en ella, he de saber si estan portant a les seves dades, haurem de posar més cadires al costat de la piscina.
A la República. Llits Reals. L'aigua corrent.


* * *
Su'cuy, Cassus Fett, i tot l'honor als morts de la seva família. Sornell aquí, al lloc d'escolta.
Sí, tots ho hem estat sentint.
No, jo no sé què és el "Bivoli Temperi". Estem demanant-lo a tot arreu.

* * *
Mandalorians Atenció! Permetin-me explicar sobre aquest dia que ha estat molt emocionant. Sóc el capità Goodvalor, per descomptat, però avui, sóc un Okyaabi!
Avui en dia, jo estic amb el poble orgullós d'Okyaab VI, que es va treure els grillons deixant de ser esclaus mandalorians i es van aixecar per unir-se a la República. Un sistema fronterer petit, sens dubte, però també la prova de la mesquinesa de Mandalore, ja que cap comunitat agrícola tranquil·la, cap col·lecció dels artesans és massa petita per merèixer un dels seus covards atacs. Però després de menys d'una setmana sota el govern il·legítim del fetitxista pels vestits Mandalore i els seus companys, els Okyaabi han reprès el seu món.
És gratis, els meus amics Mandalorians, poden participar lliurement del comerç amb la República de nou i gaudir de la prosperitat que molts de nosaltres hem arribat a conèixer. Ser lliures d'anar on vulguin i viure on vulguin, sense ser impulsats sempre cap endavant en alguna recerca vana d'una altra venjança personal. Lliures per ser el tipus de gent que poden ser. És a dir, si opten per evitar el destí de les forces Mandalorianes que una vegada van esclavitzar als Okyaab. Jo hauria posat a un dels supervivents, en l'aire per parlar vosaltres, però no va poder ser, simplement no s'han trobat ofertes de...
A la República. Llibertat ara, llibertat per sempre!

* * *
Aquest és Sornell, per a l'equip de Desembarcament de SoroSuub, o com li diguin. Vegem si poden aconseguir que el visor de dades gran vagi avall sense destrossar totalment el sistema electrònic. M'agradaria obtenir una sola peça d'equip d'aquest viatge sense que jo hagi de reconstruir-la, això seria un canvi.
I, no, mai he sentit parlar d'un planeta anomenat Okyaab. Té alguna cosa a veure amb fer les peces que et vaig demanar? Perquè sé que cap de vosaltres vol perdre el temps.
I perquè els nous reclutes: Mando'a diu "ogir'olar Cui" perquè "és irrellevant". O, com deien al meu clan ", tu sagnaràs molt si li ho preguntes de nou." Així que no diguin que no ho sabien.


                                                                                                              * * *

Mandalorians Atenció! Crida d'en Goodvalor. Em diuen que molts Mandalorians són supersticiosos. (Igual que tu no podries dir les de coses rares que hi ha a tot arreu. I hi ha moltes d'elles! Tu mai has sentit parlar d'apartaments? Cases? Unitats d'emmagatzematge?)
De tota manera, això us pot interessar. Hem après dels nostres molts informants en les seves files que un lot de les seves forces en el sistema de Taris es prepara per anar a pescar pròximament a Zongorlu. El que no saben és que no van anar només els campaments militars a Serroco què en Mandalore tan cruelment i criminalment van atacar amb armes nuclears. Hi havia camps de vacances per a cries Zongorlu - nou camps, en representació de tots els majors guerrers de les tribus del planeta!
Des de llavors, no hem vist a la gent de Zongorlu fora visitant tan sovint la República. S'han convertit en tipus que es queden a casa i, això és una mica més delicat. Fins i tot el seu senador acaba de demanar un permís d'absència i un canó d'assalt pesat.
No crec que anés a Zongorlu si jo fos algun de vostès.
A la República. Mirem cap a fora per a vostè.
* * *
Aquí Sornell. A tothom que forma en el camp d'aquí, l'estació de senyals no és el lloc per a les seves preguntes sobre la biologia extraterrestre. Si realment voleu saber el que és un Zongorlu, podeu esperar fins que arribem allà.
No m'importa pel que et vas unir a nosaltres. El següent noi que em molesti serà colpejat fins a la mort.

* * *
Mandalorians Atenció!
El Capità Goodvalor tornarà en breu. Mentrestant, aquest informe meteorològic per a la República de Zongorlu:
Vents huracanats en gran part del planeta, amb tempestes magnètiques a través de la ionosfera. Una calor abrasadora a la superfície, amb intermitents fluxos piroclàstics d'algunes de les gammes més grans d'activitat volcànica. El contingut de sofre atmosfèric segueix sent alt, amb pluges àcides a les regions polars.
Essencialment, per a Zongorlu, és un dia temperat.

* * *
Necessitarem un parell de dies a l'estació de senyal mòbil, Cassus. Hem estat capaços de gorrejar la majoria de l'equip de les botigues aquí a Taris, però estem bastant segurs que a Zongorlu necessitarem algun tipus de servei pesat de blindatge per al transmissor. Estem forjant alguna cosa ara. Us cridaré quan estiguem llestos.
No, encara estem rebent les emissions i sí, són un problema. No és que realment Mando'ade "mirsh'kyramud kaysh" és tot el que sents d'ells. No podria importar menys. Però no sé res sobre alguns d'aquests nois que es van posar un casc dels Neo-Creuats fa cinc minuts per unir-se a la diversió.
Sempre estan preguntant per què no embusso les transmissions de la República, com ho vam fer quan estàvem d'aterratge. Jo els dic que en un lloc és una cosa; un atac a un sistema de comunicació enemic és com un atac contra un exèrcit enemic, i que una ocupació és una altra cosa. En Jamming no serveix per a res ara. Estem acabant amb la República, ningú pot parlar per aquí i pel que fa a nosaltres mateixos, cap guerrer que es preï ha de donar importància. Això és el que s'ha de fer, però...
... Bé, deixa'm dir-t'ho. El meu cosí és un mestre d'expedicions corrent amb un munt d'aquests novells com si fossin un equip de demostració, netejant la Ciutat Subterrània. Ahir se suposava que havien d'estar cuidant els detonadors quan una altra d'aquestes emissions va arribar a algun estúpid, i alguns di'kut sense sentit es van preocupar i es van endur per endavant una illa de la Ciutat Alta cadascun, amb el meu cosí i tot.
Gràcies però no. En realitat, mai vàrem pensar gran cosa d'ell.
* * *
Mandalorians Atenció! Aquí el Capità Goodvalor perdoneu-me per estar sense respiració. Jo estava prenent un altre passeig per les cobertes del Serroco, i estic sense alè. No he tingut gaire temps per fer exercici des dels meus entrenaments a l'Acadèmia.
No he parlat molt sobre la meva bona nau, oi? Quina vergonya. Sóc un amfitrió terrible. Bé, alguns de vostès poden haver vist algunes de les nostres naus més grans, defensant valentament i retardant les seves forces en altres llocs, amb noms com Vanquo, Tarnith, i - si - Serroco. Bé, estaríem tots encaixant perfectament en la badia d'aterratge d'aquesta bellesa. Amb espai de sobres!
Només que no s'escatima molt l'espai, perquè el necessitem. Sí, cada trosset d'espai (no dedicat als molts entreteniments que he esmentat anteriorment) està compromès als habitatges per les tropes de desembarcament, les seves municions, i una mostra del més saludable complement de míssils guiats de precisió. Els dissenyadors navals de la República no escatimen en res! I si vosaltres penseu que els Mandies sabeu d'armadures, hauríeu fer una ullada a la nostra protecció! Per què, jo em jugo que hi va haver uns pocs asteroides menys en el Nucli Profund, un cop que van aconseguir construir aquest miracle!
I aquesta flota! Sé que això és només d'àudio, però deixeu-me pintar el quadre per a vosaltres. En aquest moment, estic mirant per la meva finestra a un cel tan ple de naus, que es pot caminar des d'aquí fins al proper sistema. Creuers martell! Transport de classe Conductor! Portadors de droides Militars! Mai he vist tants en un sol lloc. És com una vella reunió de l'Acadèmia només que sense partit per jugar. No, tothom aquí té una missió molt important. Una de molt important, una missió molt secreta.
Quina de naus! Que de tropes! No estic segur si Zongorlu té espai suficient per a tots nosaltres.
Ui! Estic una mica allunyat d'allà, no?
A la República. Imaginin el que podem fer.
* * *

Aquí Sornell. Tothom que es posi en la seva tasca, afanyeu-vos i aconseguiu carregar aquestes ferralles. El planeta no va a envair-se a si mateix.

* * *
Atenció, totes les naus civils de la República en el sistema Zongorlu! Aquí el capità Goodvalor del Serroco, assessorant-lo per sortir de la zona.
No és que no podem garantir la seva seguretat contra els Mandalorians, estem aquí per protegir tot el sistema, després de tot. No obstant això, amb moltes naus de guerra venint per aquí, ara, el trànsit a la zona està una mica congestionat.
Tornin en una setmana, un cop que tinguem tots els cossos blindats llançats lluny, Zongorlu hauria d'estar oberta per als negocis de nou.

* * *
Aquest és Sornell, a bord del transport de tropes Shaadlar Nehutyc. Informeu a Cassus Fett que estem pel bon camí.
Cap paraula més d'ara en endavant de Zongorlu encara. No hem pogut confirmar molt de res, ni tan sols podem trobar algú que hagi vist un vaixell com aquest "Serroco", ni tan sols algun dels nois, que es va acostar a la República. Però en qualsevol cas estigui allà on estigui, estem preparats per a això.
* * *
Mandalorians Atenció! Capità Goodvalor, i... perdonin el meu badall. Sí, estic despert fins tard. Sempre és difícil dormir la nit abans de la batalla, no? És de nit on som, en guàrdia, en òrbita per sobre de la més gran ciutadella de Zongorlu. Però per als nostres visitants abans d'arribar, la nit no tindrà fi. I és per això que volia parlar amb vostès: no com a soldat ras a capità enemic, sinó com un ésser sensible a un altre.
Encara hi ha temps per canviar les seves ments, per canviar els seus camins. Per prendre el control de les seves naus de transport i de les seves vides, i en fer-ho, salvar-les.
Sigui quina sigui la importància estratègica que pugui haver dit que té Zongorlu en un esquema més ampli de Mandalore, considereu el cost. Ja els he dit el que els està esperant, aquí. Això és tot el que puc fer.
Aquesta nit no em sento àgil per lemes. Aquest és el capità Goodvalor, acomiadant-se.

* * *
Això és Zongorlu, que la mort vagi per davant. Tornarem a trucar quan l'estació de senyals aquest al seu lloc. Feliç caça.
Oya!
* * *
Aquí Koblus Sornell a Zongorlu. Passa'm a Cassus.
Bé, digueu-li que ha de posar-se en contacte amb mi, immediatament.
Això és... estrany.
* * *
Cassus, el lloc del senyal està en funcionament. El seu mariscal encara és al camp, però et puc donar l'informe des d'aquí.
En primer lloc, el planeta. Els informes que teníem deien que estaven plens de gas. El planeta és bastant decent, amb bon temps, i el que no hagin problemes està deprimint a tots. I les tropes de xoc van ser un malbaratament. Els Zongorlu són una espècie de planta. Són conscients, tots van drets, però són grans i voluminosos i es mouen al voltant d'un metre al dia. Creu-me que vàrem parpellejar quan vam aterrar. No crec que hi hagués camps de cries a Serroco, a menys que ells tinguessin un jardí en algun lloc!
I la flota és de molt menys. Hi havia un parell de vaixells abandonats surant en òrbita, Mandalore l'Indomable podria haver-los vist quan es va passar fa una generació, hauries de veure-ho per creure-t'ho.
Però el més dini'la, el més boig, el més boig és just on sóc. Estic parlant des d'una estació de transmissió, la qual està bé però no és la que m'hi va portar. Pels registres, el millor que puc dir és que aquest era el lloc on aquest tipus estava parlant de nosaltres. El Capità Goodhaven, o quin sigui el seu nom!
Ells tenen un transmissor direccional aquí, que hem endevinat que estaven usant per apuntar cap a punts en la Vora Exterior. Tot el temps aquest anomenat "capità" estava parlant de la seva gran nau, quan ha estat assegut en una habitació petita que no podria cabre en un basilisc, rosegant peix sec dreeka i dirigint-se'l a la seva boca!
No, ell no és aquí sembla que ho va deixar tot quan va saltar a l'hiperespai. Els seguidors han trobat marques que va enlairar una petita nau.
Com he dit, és estrany. Però és una bona lliçó per als nois nous. Aquesta és la forma en què els Mandalorians col·lapsem una emissió, prenent la font!
Sornell tallo.

* * *
Sornell, al camp - Cassus ens diu que necessitem mantenir l'estació durant almenys una setmana. Aquesta operació se suposava que havia de portar-nos molt més temps.
Hailie Cetare! Preneu una copa, gaudiu del clima.
* * *
Sornell, al camp. Mira, Cassus ens cridarà quan ens toqui moure'ns de nou. Té algunes altres coses passant.
I si heu d'entretenir-vos vosaltres mateixos, no ho feu calant foc als Zongorlu. No ha plogut durant tota la setmana. El campament pot incendiar-se.
* * *
Guerrers, no serveix de res estar a la banda Z, de res en absolut. No hi ha trànsit de bombardeig de què preocupar-se, ja que aquest frau de la República no estarà per allà, tampoc.
Tots els dies no poden ser una batalla. Crec que algú va dir això alguna vegada. Troba una cosa que fer, jo vaig a trobar alguna cosa perquè tu puguis fer-ho.

* * *
Informe de situació de Zongorlu. Està tranquil aquí.
Molt tranquil.
No puc creure que en realitat calgui que estiguem en aquest estúpid lloc.
* * *
Mandalorians Atenció! Mantingueu-vos en sintonia en aquesta freqüència per a un anunci de vital importància!
* * *
Haar'chak! Haar'chak! Haar'chak!
Jo em retracto.
* * *
Mandalorians Atenció! Aquest és que parla és el capità Goodvalor!
Sí, com heu vist, les nostres forces van ser cridades de forma inesperada fora de Zongorlu, i jo, jo mateix, vaig ser convocat a Coruscant per a una important reunió amb el Ministeri de marina i els representants del Senat! I com a part del nostre compromís a llarg termini per al medi ambient, les meves forces es van assegurar de deixar Zongorlu sent un lloc encara més plàcid del que era quan vam arribar. Esperem que facin el mateix.
Ara, estic parlant-des d'una posició encara més a l'interior de l'espai de la República amb un missatge que esperem que trobareu d'interès. De fet, els recordo que com a representant de la República per als Mandalorians aquestes últimes setmanes, estic segur que reconeixeran la meva oferta com a oficial.
I és una oferta. Diuen que tenen a veure amb com els Mandalorians fan les coses d'una manera Mandaloriana. Bé, el mateix passa a la República. I què és el cor República, en primer lloc, sinó un vehicle per a l'enriquiment de tots els pobles? No hi ha cap raó en absolut per què les forces de Mandalore no puguin tenir un seient a la taula com qualsevol altra persona.
I així, l'oferta és la següent: La República donarà la benvinguda a un cessament de les hostilitats amb els Mando'ade. A canvi, el Senat estaria disposat a donar una participació de tots els impostos dels planetes Republicans i dels carrils hiperespacials en l'actualitat sota l'ocupació Mandaloriana perquè marxessin els ocupants. Així és: el botí de guerra, per aturar la guerra. És un preu just, i que a més a més deu satisfer totes les seves necessitats. Amb les seves victòries en aquestes setmanes, el seu honor ha estat restaurat. La galàxia ho sap. Els Jedi que no van fer res per detenir-los, ho saben. I tindran el premi, una part de la riquesa d'aquestes estrelles, sense haver de seguir fent la seva voluntat sobre elles. Sereu lliures per explorar les vostres opcions en altres llocs, en direcció cap a fora de la República - i aneu a estar millor finançats per poder fer-ho.
Aquesta és una oferta que només es farà una sola vegada, realitzada només en aquest canal, i dirigida al representant dels Mandalorians a Zongorlu perquè la hi lliuri als seus superiors. No es repetirà o es reconeixerà en el futur, si és rebutjada, i no formarà part de la història oficial. Anem a tornar a com estàvem, amb la República preparant-se per a expulsar-vos i amb les paraules que el capità Goodvalor està preparant el camí. Jo, parlant amb vosaltres dia rere dia, en totes les freqüències que puguem trobar per arribar fins a vosaltres, fins que un de nosaltres es rendeixi.
L'elecció és seva. Penseu en la possibilitat d'acabar bé. Esperem la seva resposta.
A la República. Ofertes de places per a tothom.

* * *
Sí, Cassus, li he respost ja. He utilitzat el transmissor d'aquí a Zongorlu.
Sé que hauria d'haver esperat. Qui és Sornell Koblus, de totes maneres? Només un guerrer. Seguint consells d'experts, però un guerrer. Un guerrer Mandalorià...
... I com un guerrer Mandalorià, la seva "elecció" no podia ser realment una altra en absolut. El fet de parlar per tots nosaltres: El seu "negoci" era ridícul.
Pensa en això: Podríem haver tingut una batalla gloriosa, una mesura real del que realment val la pena. Això seria una ganga. En canvi, estan tractant de donar-nos a triar, que un suborn? Per comprar la pau com un pagès en una botiga? Tot el que compta és qui ha tingut coratge.
I pensava que podríem estar d'acord amb ell! Què els hi va donar aquesta idea?
Són iguals que aquest "capità Goodvalor" tractant de fer negocis amb nosaltres. Fingint ser el vencedor de grans batalles, això ja és un insult bastant gran sol per si mateix. No obstant això, aquesta gran xerrada sobre el que podem fer, com de grans que són les seves forces? Mentides sobre persones que surten del nostre costat? De debò creien que algun Mandalorià de veritat l'escoltaria?
Realment ens té tan poca por?
Van a trobar-se amb què independentment del tipus d'enemics als quals la República està acostumada, al final s'adonaran que nosaltres som una mica diferent.
Jo no els entenc. I no crec que ens arribem a entendre.

FI
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada