divendres, 15 de juliol del 2016

El Passat Ocult (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Van abandonar la plataforma d'aterratge i van prendre per un carrer estret i serpentejant que els va conduir al centre de la ciutat. El Mestre Jedi va ordenar al seu deixeble que es posés la caputxa per amagar la cara.
-Hem d'estar a Phindar. Només ens hem creuat amb phindians, i sé que vam haver de desviar-nos prop de Gala. Hem d'estar a Laressa, la capital. No crec que hi hagi molts alienígenes en aquest món i cal procurar no cridar l'atenció. Oculta els teus braços amb la capa.
Obi-Wan va obeir.
-Però, Mestre, per què dius que serà Pilot qui ens trobi? Com ho saps?
-No va ser accidental que aterréssim aquí.
Al noi li havia semblat un complet accident, però sabia que no havia de dir-ho. En comptes d'això, es va concentrar en el que l'envoltava. Ja no estava distret. Hi havia oblidat que era el seu aniversari, havia oblidat tot el que no fos fixar-se en la manera en què Qui-Gon es desplaçava pels carrers. Hi havia anat canviant la seva actitud a mesura que s'apropaven al centre de la ciutat i els carrers s'anaven omplint de gent. El port del Cavaller Jedi cridava normalment l'atenció; era un home alt, de poderosa constitució i que es movia amb gràcia.
Però en aquest planeta es movia d'una altra manera. Havia perdut allò que el distingia dels altres i procurava barrejar-se amb la multitud. Obi-Wan va observar i aprendre, i va equiparar el seu pas al dels que l'envoltaven, va mirar cap a on ells miraven, apartava els ulls per fixar-los en el camí, i va mantenir el mateix ritme que els transeünts. Es va adonar que el seu Mestre feia el mateix, i que s'estava fixant en tot el que l'envoltava, encara que no tingués la seva habitual mirada ferotge i escrutadora.
Phindar era un món estrany. La gent vestia amb senzillesa, i el jove es va adonar que portaven robes diverses vegades apedaçades. Els cartells de les botigues anunciaven "Avui no hi ha res" o "Tancat fins nou repartiment". Els phindians miraven els cartells, sospiraven i prosseguien el seu camí, portant les cistelles de la compra buides. Davant les botigues tancades hi havia moltes cues, com si els phindians esperessin una ràpida obertura.
Hi havia androides assassins per tot arreu, les seves juntes espetegaven, els seus caps rotaven. Pels carrers sense pavimentar i plens de fang circulaven brillants lliscants platejats sense prestar atenció a les normes de trànsit o als transeünts que intentaven creuar-les.
Entre la gent semblava dominar un sentiment comú i l'aprenent Jedi va intentar identificar-lo amb la Força. Quin era aquest sentiment?
-Por -va comentar Qui-Gon en veu baixa-. Està per tot arreu.
Tres phindians vestits amb platejades túniques metàl·liques van aparèixer de sobte a la vorera. Caminaven espatlla amb espatlla, amb la cara tapada per foscos visors que s'empassaven la llum del sol. Els altres phindians es van apartar a corre-cuita de la vorera per trepitjar l'enfangada calçada. Sorprès, Obi-Wan va ensopegar. La gent s'havia mogut amb molta rapidesa, sense pensar, trepitjant el fang en una reacció nascuda de l'hàbit. Els phindians vestits de plata no van titubejar, prenent possessió de la vorera com si tinguessin aquest dret.
El Cavaller Jedi va tirar de la capa del seu deixeble i els dos van deixar de seguida la vorera pavimentada per trepitjar l'enfangada calçada. Els homes coberts de plata van passar desfilant al costat d'ells.
Tot just van passar, els altres phindians van tornar a la vorera pavimentada sense que intervingués cap paraula. Un cop més van reprendre el procés de mirar les botigues i d'apartar-se d'elles quan comprovaven que no hi havia res a la venda.
- Has notat alguna cosa estranya en algun d'ells? -va murmurar en Qui-Gon-. Mira'ls a la cara.
El jove Kenobi va mirar als vianants a la cara. Va veure resignació i desesperació, però no va trigar a adonar-se que en alguns d'aquests rostres veia... res. Hi havia un estrany buit en els seus ulls.
-Hi ha una cosa que va malament aquí -va comentar el seu Mestre en veu baixa-. És quelcom més que la por.
Tot d'una, un gran lliscant daurat va aparèixer per una cantonada. Els phindians del carrer van córrer a posar-se fora de perill, mentre els que eren a la vorera s'enganxaven contra els edificis.
Obi-Wan va sentir que el Costat Fosc de la Força envoltava el lliscant daurat. Qui-Gon li va tocar suaument a l'espatlla, incitant-lo a apartar-se silenciosament i ràpidament. Es van ficar en un carreró des d'on van veure passar la nau.
Als controls hi anava un conductor enterament vestit de plata. Al seient posterior anaven dues figures. Vestien llargues túniques daurades. La dona phindiana tenia bells ulls ataronjats amb vetes del color de la seva túnica. L'home que anava amb ella era més alt que la majoria dels seus congèneres, i tenia els braços llargs i forts del poble de Phindar. Tampoc portava un visor emmirallat i els seus petits i bronzins ulls exploraven el carrer amb arrogància.
Obi-Wan no necessitava que una lliçó del Temple li digués que havia de prestar atenció. Tenia tots els sentits en alerta. El seu Mestre tenia raó. Alguna cosa anava molt malament en aquest lloc. Fins a l'últim detall del que havia vist així li ho deia. Aquí actuava la maldat.
El lliscant daurat girà una cantonada, gairebé atropellant a un nen que va ser apartat frenèticament per la seva mare. L'aprenent de Jedi va mirar incrèdul com s'allunyava.
-Anem, Obi-Wan -va dir el Cavaller Jedi-. Anem al mercat.
Van creuar el carrer fins arribar a una gran plaça. Era un mercat a l'aire lliure semblant als que el jove havia vist a Bandomeer i Coruscant. Es diferenciava d'ells que si bé també hi havia moltes parades en ell, no tenien res a la venda. Tot just unes peces metàl·liques inútils o uns vegetals podrits.
Tot i així, el mercat estava ple de gent anant d'un costat a un altre. El noi no tenia ni idea del que podien estar comprant. A l'altre costat de la plaça hi havia un aparador on es podia veure a un treballador encenent el seu cartell lluminós. La paraula va brillar vermella: "Pa". Tot d'una, la massa de gent va començar a moure's i a empènyer i a apressar-se cap a aquesta botiga. En pocs segons es va formar una cua que serpentejava per tot el perímetre de la plaça.
Els dos Jedi van estar a punt de separar-se enmig de la confusió. Però, llavors, una figura va aparèixer de sobte al costat d'en Qui-Gon.
-M'alegro de tornar a veure als Jedi -va recalcar Pilot en to plaent, com si estigués parlant del bon temps-. Seguiu-me, si us plau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada