dimecres, 13 de juliol del 2016

La profecia final (XXXII)

Anterior



CAPÍTOL 32

-Bé, nois -va dir en Han quan va començar a sonar l'alarma de reversió-. Aguanteu. Si en Wedge segueix allà, serà probablement perquè els vong tenen interdictors perquè no pugui sortir; el que vol dir que a nosaltres ens trauran probablement de l'hiperespai de manera prematura. Un cop més.
-Espero que no sigui així-va dir C-3PO-. Em desagraden tant les reversions inesperades... Em provoquen ressonàncies desagradables en els circuits.
-Fantàstic -va dir en Han-. És el que em faltava: un androide hipocondríac.
-Senyor, és completament impossible que un androide sigui hipocondríac.
-Com tu vulguis, Lingot d'Or. D'acord, allà hi anem.
En Han tirà de les palanques de comandament, i el Falcó va sortir de l'hiperespai amb tanta facilitat com sempre; amb més de l'habitual, si és possible.
-Bé, qui ho havia de dir -va dir-. Hem sortit normalment. Suposo que això vol dir...
-Que estem massa lluny de l'interdictor -va concloure la Leia-. Però per poc.
La Leia tenia raó. Els seus instruments mostraven el perfil gravitacional, no d'un sol interdictor de dovin basal, sinó de dos. El Falcó havia aparegut just fora de l'abast del més pròxim. Si en Han hagués dirigit la reversió una mica més endavant, la seva predicció hauria estat encertada.
-Ai de mi -va dir C-3PO-. Sembla que és aquí el general Antilles. I que no li van molt bé les coses!
-Sí -va assentir en Han-. Bé pots dir-ho. Però no ho diguis -va afegir, dirigint una mirada severa a l'androide.
El sistema estava ple de naus yuuzhan vong. La més propera era un dels interdictors, suspès a l'espai com una espasa de dos talls i sense empunyadura. Més enllà hi havia una massa immòbil de coris i uns quants creuers, que pel que semblava custodiaven l'interdictor davant de qualsevol atac. La batalla principal s'estava lliurant més cap a l'interior del sistema, on deu naus capitals yuuzhan vong (dues de les quals eren monstruoses) lluitaven contra el que quedava del grup de combat d'en Wedge.
I no quedava gran cosa. En Han va comptar quatre navilis de l'Aliança de la mida d'una fragata o superior. Estaven apinyats, intentant evitar que els envoltessin. Però, com ja havia observat C-3PO, no semblava que els hi fossin molt bé les coses.
Més enllà de tot allò hi havia un altre interdictor. Aquest, com el que estava a prop del Falcó, guardava la distància, sense moure's, res més que per evitar que les naus de l'Aliança saltessin a l'hiperespai.
-Ui -va dir en Han-. Necessita reforços, i els necessita ara mateix.
-És un desastre -va murmurar la Leia. Després, es va aixecar i li va sorgir als ulls aquella mirada seva de Jedi.
-Què passa?
-És la Jaina.
En Han va esperar que la Leia donés més detalls, amb el cor gelat al pit.
-Està viva -va dir la Leia-, i em sembla que no està ferida. Però passa una cosa dolenta.
-Això ja m'ho figuro, si està aquí baix -va dir en Han, empassant saliva.
-Deu haver alguna cosa que puguem fer! -va dir C-3PO amb to plorós.
-Sí que n'hi ha -va dir la Leia.
-Sí -va dir en Han, mirant cap a l'interdictor-. N'hi ha.
-N'haurà... però, senyor, no aniràs a atacar l'interdictor? La darrera vegada, tot just vam sobreviure!
-Encara no s'han adonat que som aquí -va dir en Han-. Ni tan sols tenen naus en aquesta zona. Els tenim ben a l'abast. Amb una mica de factor sorpresa per la nostra part, amb una mica de traça... És clar, per què no?
-Però les nostres armes no són suficients per incapacitar una nau d'aquesta mida -va observar l'androide.
La Leia es va inclinar cap al Han i li va fer un petó a la galta.
-Això no ha estat mai obstacle per a ell.
En Han va sentir que se li s'engrandia el nus que tenia a la gola, però es va forçar a somriure.
-Això serà com sempre, 3PO. No et preocupis.
Va obrir un canal per comunicar-se amb els caces TIE.
-Capità Devis, puc encomanar-li que vagi a avisar immediatament de la situació al gran almirall Pellaeon?
-Vaig creure que anaves a fer-ho tu, senyor -va respondre en Devis.
-Pellaeon pot no arribar a temps. Potser fins i tot decideixi no venir si més no, donada la situació. Carai, pot tenir problemes propis. Nosaltres anem a quedar-nos per treure del mig aquest interdictor.
-Això pot ser una tasca bastant difícil -va dir en Devis.
-Res de l'altre món -va respondre en Han-. Tu afanya't i porta'ns alguns reforços, d'acord?
-Enviaré en el meu lloc a un company -va dir en Devis-, però jo em quedo a ajudar.
-Jo... -En Han va tornar a contemplar la batalla, recordant que la Jaina hi era a baix, en alguna part-. Agrairé l'ajuda, capità Devis. Gràcies.
Entrecreuà els dits i els va fer cruixir.
-Molt bé -va dir-. Anem a posar això en marxa.
Es va tornar cap a la Leia.
-Amor, pots posar-te en un dels turbolàsers? Els nostres amics, els noghri, van aprenent bastant de pressa, però en aquesta situació prefereixo tenir-te... -es va interrompre, gairebé incapaç de prosseguir, i la seva veu va perdre gairebé tota la fanfarronada-. Prefereixo tenir-te aquí, al meu costat -va concloure-. Però necessito que estiguis a la torreta superior.
Ella li va donar una encaixada a la mà.
-Ja ho sé. Posaré la Meewalh en l'altra.
La Leia es va aixecar per anar-se'n, però abans que hagués tingut temps de sortir de la cabina, en Han la va atreure cap a ell per fer-li un petó.
-Vés amb compte allà dalt, d'acord? -va dir.
-Sempre el tinc.
La va veure partir, desitjant de sobte que poguessin anar-se'n sense més, a buscar a Pellaeon, a veure una posta de sol...
Però la Jaina hi era, i tot i que la situació era...
-Ah, fantàstic -murmurà-. M'estic tornant com 3PO.
-Com diu, senyor? -va preguntar C-3PO.
-He dit que m'alegro que estiguis aquí dalt, 3PO.
-Vaja... Gràcies, senyor. Em sento francament commogut.
-Bé -va dir en Han. Va tornar a obrir el canal.
-D'acord, caces TIE, som-hi. Aguanteu fins que comencin a llançar-nos coris.

L'interdictor consistia en dos cons en forma d'espiga, units per les bases, i tenia gairebé la mida d'un destructor estel·lar. Els interdictors solien estar coberts de coris, però en aquella ocasió els coris estaven en una altra part, en combat o entre l'interdictor i la batalla, defensant-lo d'un possible atac d'aquella direcció. En Han posà el Falcó en picat cap a la part més gruixuda de la nau, sabent que només tindria ocasió de fer un bon atac abans que s'adonessin de la seva presència i li fotessin a sobre multitud de coris. Els caces TIE es van posar en formació a babord i a estribord.
-Atenció al pou de gravetat, nois -els va advertir-. Volem espatllar la pintura, però no a base d'esclafar-nos contra ells.
-Entesos -va respondre en Devis-. Corregint.
En Han inclinà la nau per tenir ben a tir la juntura dels dos cons, i va començar a disparar amb els quadrilàsers. Al cap d'un instant, els canons de les torretes es van sumar al foc. Van aparèixer buits amb aspecte de xarxa fosca, que absorbien els trets sumint-los en el no-res. En Han llançà un míssil d'impacte a cada costat de la via de foc, i va tenir la satisfacció de veure que tots dos xocaven contra la superfície irregular de corall, produint-li fissures i enviant ones expansives que es desplaçaven fins a les puntes estretes de la nau.
Després, en afectar la gravetat al seu rumb, va seguir una trajectòria corba al voltant de l'interdictor. Però en comptes d'aprofitar aquella força per allunyar-se amb major impuls, va adoptar una òrbita propera, sense deixar de disparar, intentant penetrar en la nau prou per provocar-li danys importants.
Els canons de plasma de l'interdictor van començar a disparar; però un dels motius pels quals en Han havia triat com a blanc la línia central era que la nau estava distribuïda de tal manera que tot el seu foc es dirigia cap als dos extrems, de manera que els hi resultava difícil disparar-li, i no podien dirigir un foc creuat. No obstant això, va passar rugint al costat de la seva cabina un tret pròxim, una explosió de matèria supercalent de vuit metres de diàmetre que li va fregar els escuts i va enviar una sacsejada d'ions pels circuits de protecció de la nau.
Mentrestant, cap dels trets de làser que havia llançat estava donant en el blanc, i només li quedaven uns pocs míssils d'impacte. La perforació del casc no avançava molt.
-Arriben coris -va anunciar en Devis-. Sis a la primera onada.
-Pots mantenir-los apartats de nosaltres, per si podem fer una altra passada almenys? -va preguntar en Han.
-Entesos, Capità Solo.
En Han va disparar un altre parell de míssils d'impactes. Un va donar en el blanc i l'altre va explotar quan l'anava a absorbir un buit. Allò va succeir tan a prop del Falcó, que l'ona expansiva el va treure de la seva òrbita i el va desviar de la línia central de la nau enemiga. Tot d'una, ja no estava fora de la línia de foc directe de l'interdictor, sinó que es trobava directament sota la mateixa. Va posar el Falcó de perfil respecte de l'interdictor per reduir al mínim el blanc, i es va posar a sortejar el foc abrasador, acostant-se més per evitar que convergissin sobre ell els trets. Quan pràcticament estava lliscant sobre la superfície de la nau, es va aixecar i es va allunyar bruscament.
-Carai -va sentir dir a Davis. En Han va estar a punt de quedar-se bocabadat: els dos TIE no s'havien apartat del seu costat. Darrere d'ells es veia a només tres coris dels sis que hi havia al principi. Amb uns pilots com aquells, en Han no va haver de preguntar-se què havia estat dels altres tres.
Mentre els mirava, els TIE es van separar i van traçar un ampli gir, deixant als coris entre ells i els grans canons del creuer, i van procedir a fer-los miques.
-Això sí que és pilotar -va comentar en Han-. Sort que no hi havia molts com vosaltres quan fèiem la guerra a l'Imperi.
-Gràcies, senyor -va dir en Devis-. Però tenim companyia. Molta més.
En Han mirà el monitor.
-Podem fer una passada més -va dir-. Després, les coses es posaran massa calentes per aquí.
De fet, sabia que aquella passada anava a ser més calenta del compte... probablement fins al punt de ser mortal.

* * *

-Caram -va dir en Prann, mirant per la pantalla de visualització de la Golan II.
-Què passa? -va dir la Jaina.
-Vine aquí -va dir en Prann.
La Jaina es va aixecar i es va dirigir a poc a poc a la pantalla de visualització. Li havien substituït la xarxa amb què estava lligada per uns grillons atordidors a les mans i als peus i un collaret d'esclau al coll. A més, el toydarià encara la vigilava de prop. No semblava que en Prann temés molt que la Jaina fora a intentar res.
Va arribar a la pantalla de visualització i va comprendre amb desànim al que es referia en Prann.
-Ha tornat la resta de la flota vong -va dir amb veu inexpressiva.
-Sí. D'aquí a unes hores, la teva flota no serà més que ferralla; i encara que a nosaltres ens donés per donar un cop de mà, no crec que poguéssim servir de molt contra tants.
-No intentis justificar davant meu la teva covardia -va dir la Jaina-. Moriran tots, i tu et quedaràs mirant.
-Que em quedaré mirant? -va dir en Prann-. Res d'això; sortiré cames ajudeu-me. El motor d'hipervelocitat està disposat per funcionar, gràcies als vostres recanvis. Per què creus que he tret el mantell encobridor? Però sembla que s'han oblidat que som aquí, de manera que primer anem a acabar de fer unes quantes simulacions per ordinador. El nostre motor improvisat és una mica capritxós, i no volem anar a parar a una estrella.
-Si us plau -va dir la Jaina-. Si volguessis escoltar-me...
-He dit que no, Solo. Escolta, mira-ho d'aquesta manera: tu vas a sortir d'aquesta, per explicar als de dalt el que ha passat aquí, cosa que és difícil que pugui aconseguir ningú més de per aquí. Vas a sobreviure, coronel... i ni tan sols serà culpa teva.
-Què significa això? -va preguntar la Jaina.
-Vol dir -va dir en Prann, inclinant-se cap a ella-, que jo també he fet la guerra en els meus temps, i que he conegut a altres com tu. El teu objectiu en la vida és fer-te matar, i no deixaràs de llançar-te a la lluita fins que ho aconsegueixis. Fins llavors, viuràs sumida en la desil·lusió constant.
-No em coneixes -va dir la Jaina-. No pretenguis conèixer-me.
-És igual, noia. No pretenc discutir sobre la qüestió. No val la pena.
-Porta aquesta estació de combat a la batalla, ara mateix! -va dir la Jaina de la manera més dramàtica possible. En Prann la va mirar atònit. La Jaina va sentir que el toydarià es posava tens.
-Bé... -va dir en Prann-. Bon intent.
La Jaina es va posar seriosa, en senyal de derrota; però, al mateix temps, va esbossar dintre seu un somriure maligne. No havia fet més que donar a Prann una lleu empenta amb la Força; el just per fer-li saber que hi era. Perquè, durant aquella petita discussió entre els dos, havia trobat un pla. No estava segura que donés resultat; però ara tenia més probabilitats de funcionar que feia uns moments.

* * *

-Pash? -va dir en Wedge.
-Posa'm amb el general Cracken!
Acabava de veure que el Memòria d'Ithor rebia una sèrie d'impactes forts, i els sensors indicaven que el seu nucli estava en estat crític.
-Estic aquí, Wedge -va dir al cap d'un moment la veu cansada del general-. Ho sento, però a partir d'ara ja no podrem ajudar-te molt.
-N'hi haurà prou amb que surtis d'allà -va dir en Wedge.
-Estem evacuant -va dir en Pash-. Haurem de sortir en càpsules de salvament, esperant tenir alguna oportunitat de salvar-nos. Aquí no en tenim cap. He intentat apuntar la nau cap a un dels interdictors, però em temo que no arribarà.
-Tu cuida't, Pash. Això no ha acabat encara.
-Bona sort, Wedge. Cracken tallo.
Al cap d'uns moments, el Memòria deixà d'existir amb una espurna. Wedge va esperar que en Pash hagués aconseguit sortir, però no va tenir temps de pensar-hi. El mateix Mothma estava en mal estat, i no trigaria molt a compartir la sort del seu vell amic. Si les coses no canviaven ràpidament, anaven a perir tots.

* * *

Quan el Falcó Mil·lenari i el seu escorta van estar una altra vegada a tir, ja els hi seguien vint coris. Els caces TIE seguien a la seva esquena, atraient el foc enemic per evitar que arribessin al Falcó, però estaven passant molts trets, de manera que el camí resultava tremendament mogut.
-Capità Solo -es va lamentar C-3PO des del seient del copilot-; em temo que el nostre deflector posterior comença a fallar.
-Intenta desviar energia -va dir en Han, desitjant que estigués la Leia en aquell seient, malgrat el que havia dit abans.
-No puc detenir-los -va dir en Devis-. He perdut els meus escuts.
-Gràcies per la teva ajuda -va dir en Han-. Des d'aquí, podré arreglar-me-les jo. Retira't tu.
Va disparar els seus últims míssils d'impacte, obrint un altre forat a l'interdictor, i va centrar els seus quadrilàsers en el forat. El corall Yorik es trencava i s'evaporava. Va baixar més encara, confiant que no l'absorbís un buit, i va seguir disparant. Una explosió enorme sacsejà la nau.
-Què ha estat això? -va preguntar a tots en general i a ningú en concret.
-El meu company de vol -va respondre en Devis, amb veu una mica tremolosa-. Ha rebut un impacte directe.
-Segueixes aquí? -va dir en Han amb enuig-. Vés-te'n! Assegura't que ve en Pellaeon!
-Em temo que és una mica tard per això -va dir en Devis-. Però potser pugui ser útil encara. Ha estat un gran honor volar amb tu, capità Solo. Di... digues-li a l'almirall Pellaeon que vaig fer el que vaig considerar millor.
-Devis, què...?
Però llavors va passar xisclant el TIE pel seu flanc de babord. Girava com si hagués perdut un estabilitzador, però el noi havia aconseguit dirigir-lo d'alguna manera. Es va estavellar contra l'interdictor com un meteorit, arrencant un bloc de corall gairebé de la grandària del Falcó, i deixant un forat incandescent. Per l'orifici va sortir atmosfera, a més d'algunes figures que només podien ser yuuzhan vong.
En Han pujà, enduent-se a diversos coris que van rebre l'impacte de l'explosió.
-3PO? -va preguntar.
-Ho sento, senyor -va dir l'androide-. L'interdictor segueix funcionant.
«El que vol dir que el teu sacrifici ha estat inútil, noi», va pensar en Han. Va caure en el compte que ni tan sols havia arribat a conèixer l'aspecte físic d'en Davis.
-Què passa, Han? -li va arribar la veu de la Leia.
-Res -va dir ell-. Hem perdut als caces TIE, i l'interdictor segueix funcionant. Si no fem una altra passada, ens abatran amb tota seguretat.
-Si no fem mitj...
-Sí, ja ho sé -va dir en Han-. Encara que arribi Pellaeon, serà massa poc, massa tard. Per això, farem una altra passada, d'acord?
-D'acord.
-D'acord.
Va fer donar a la nau un brusc viratge que va tornar a posar a la vista l'interdictor.
-T'estimo, amor -va dir.
-Jo també t'estimo, vell pirata.

* * *

-Bé -va dir en Prann-, sembla que ja estem preparats, nois. Estic introduint els últims càlculs.
«Ja està», va pensar la Jaina. Va buscar amb la Força, de manera subtil, no per fer-se amb el control sinó per substituir les coordenades que Prann creia que estava introduint per les seves pròpies. La Jaina no dominava molt l'art de controlar les ments per mitjà de la Força; i, com Jacen, no tenia bon concepte d'això.
Però en aquella ocasió no li quedava una altra opció.
«Un-un-dos, no zero-zero-dos -va pensar, dirigint el pensament a Prann-. Zero-nou-un, no un-un-nou. Tota la resta està bé, és perfecte, serà el salt millor calculat de la història, i llavors estaràs lliure, ric i fora de perill dels vong per sempre».
No podia canviar gran cosa el salt, ja que altrament ell es donaria compte. Però no calia.
-Ei -va dir el toydarià. Devia haver-se fixat en la seva mirada de concentració-. Què fas? Deixa-ho, o et volo la mà d'un tret.
-No estic fent res -va dir la Jaina, intentant desesperadament mantenir el seu monòleg a través de la Força-. Què podria fer?
-En qualsevol cas, no importa -va dir en Prann-. Allà hi anem.
Va tirar de la palanca de salt, i es van posar en marxa.

* * *

-Què diantre...?
En Han tirà de la palanca cap enrere, traient al Falcó del seu picat, i va passar gairebé fregant l'objecte enorme que havia aparegut en el seu camí.
-Quan un es pensa que les coses no poden posar-se pitjor...
-Senyor! Senyor! -va cridar C-3PO-. És una estació de combat Golan II. De quina part de la galàxia pot haver sortit?
-Una Golan...?
-Estem salvats!

* * *

-Què...? Què ha passat? -va cridar en Prann.
-Has intentat saltar a través d'un interdictor -va respondre la Jaina-. I no ha funcionat.
-És clar que no! Vaig programar el salt en sentit contrari.
-Sí; bo, és evident que no.
En Prann es va aixecar d'un salt, empunyant la seva pistola de làser.
-Has estat tu. Te m'has ficat al cap d'alguna manera...
-Escolta'm, Prann -li va etzibar la Jaina-. Estàs interdictat. Ja et deuen tenir ben detectat; de manera que, si aixeques ara el mantell, no només seràs un blanc immòbil, sinó que seràs un blanc immòbil i cec. Només et queda una alternativa: treure del mig aquest interdictor, o morir. Què tries?
En Prann seguia apuntant-la amb la pistola làser, amb la cara contreta de fúria.
-Té raó, Erli -va dir Ghanol-. Ara hem de sortir d'aquí lluitant.
El dit d'en Prann tremolà sobre el disparador de la pistola... però, després, se la va guardar bruscament a la funda.
-Als canons, doncs. Però t'ho asseguro, Jedi, això m'ho pagaràs.

* * *

En Han es va dirigir ràpidament al costat de l'estació, mentre s'aixecaven els escuts. Al cap d'un instant, un fort bombardeig de làser començà a assotar l'interdictor. Ara, l'únic que havia de preocupar al Han era la dotzena o cosa així de coris que tenia a la cua, els seus escuts propis, que començaven a fallar, i les altres vint coses que fallaven en la seva nau.
-Aguanteu tots -va dir-. Això estarà apurat.
-Han -li va cridar la Leia.
-Estic una mica ocupat ara mateix, amor -va dir.
-La Jaina està en aquesta estació.
-De veritat? La història serà interessant... però, vaja, així és la nostra noia.
-No crec... Han, segueix tenint problemes.
-Ah, sí? -va dir en Han, mentre virava i tornava a redreçar el rumb, deixant el cori davant el foc dels cànons-. Bé, això ja ho arreglarem.

* * *

-Senyor! -va cridar la Cel-. La Golan II acaba d'aparèixer al costat de l'interdictor. L'està bombardejant a consciència!
En Wedge va mirar la pantalla, sense creure el que veia.
-Com l'hauran mogut? -es va preguntar.
No importava.
-Canvieu el rumb. Quan desaparegui aquest camp, vull estar fora de l'abast de l'altre. Nosaltres cobrirem la rereguarda.
El que quedava de la seva flota deteriorada virà pesadament, sota el fort foc enemic, per complir l'ordre. Tots, excepte el Mon Mothma. Les naus que estaven entre l'interdictor i ells s'havien realineat per fer front a l'estació de combat. El grup de batalla d'en Wedge tenia aclarit el camí fins allà, però algú havia de quedar-se per impedir que l'altre interdictor els seguís. I com aquell fracàs havia estat seu, semblava que l'escollit havia de ser ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada