divendres, 22 de juliol del 2016

La Marca de la Corona (I)


La Marca de la Corona



Aprenent de Jedi 4



Jude Watson

CAPÍTOL 1



Tan aviat com Obi-Wan Kenobi i Qui-Gon van descendir de la rampa de sortida del seu transport al planeta Gala, un cotxe núvol roncà detenint-se davant els seus peus.

La porta es va obrir sense fer soroll. Una rampa va lliscar cap avall. Un conductor vestit d'uniforme va sortir del vehicle i es va quedar esperant al costat de la porta oberta. Obi-Wan va poder entreveure un interior luxós.
-La Reina Veda ha enviat el seu transport personal per als Jedi -va anunciar el conductor.
-Agraeixi si us plau a la Reina la seva hospitalitat -va dir en Qui-Gon fent una petita reverència-. Però fa un dia molt bo. Preferim anar caminant a palau.
El conductor es va sorprendre.
-Però la Reina em va ordenar que...
-Gràcies -va tallar-lo en Qui-Gon i va passar caminant davant del conductor.
Obi-Wan va seguir al seu Mestre. Sabia que l'estat del temps no tenia res a veure amb que Qui-Gon hagués decidit caminar. La missió d'un Jedi comença en el moment en què els seus peus toquen la superfície d'un nou planeta. Cadascun dels seus sentits ha de concentrar-se en el que l'envolta. Conjuntant la vista, l'olfacte, el so i el tacte sempre ajuda a què la Força aparegui. Es diu que alguns Mestres Jedi han pogut veure la manera de solucionar una missió amb només donar uns pocs passos en un món nou.
Obi-Wan als seus tretze anys no era un Mestre, ni tan sols un Cavaller Jedi encara. Com aprenent tenia encara un llarg camí per recórrer. Però fins i tot un aprenent podia sentir els tremolors foscos que discorrien sota la plàcida superfície de Galu, la capital de Gala. Obi-Wan no podia preveure el final de la missió, però sí que podia gairebé sentir que l'èxit seria difícil d'aconseguir i que estava molt poc assegurat.
Van sortir de l'espaiport i es van endinsar en els amplis bulevards de la ciutat. Galu era una urbs construïda sobre tres muntanyes. Al cim de la més alta brillava un palau blanc, visible des de qualsevol punt de la ciutat.
Gala havia estat un planeta pròsper, la joia del seu sistema. Encara tenia un grup de ciutadans rics, però la distància entre aquells que tenien riquesa i els que no tenien res era gran. Alhora que els cotxes núvol gairebé tan luxosos com el de la Reina passaven brunzint, els captaires s'humiliaven per demanar menjar i diners en els carrers de la ciutat.
Obi-Wan havia estat a Galu en la seva última missió. Ja havia vist la decadència en els edificis que abans eren grandiosos. La pedra estava picada i desgastada i no havia estat recomposta. Els arbres que omplien abans els amplis bulevards ara romanien abandonats, morts i doblegats, erigint-se sobre el terreny com urpes.
-La Reina ha pres la decisió correcta -va assenyalar en Qui-Gon-. Les eleccions pot ser que estabilitzin el planeta. És el moment que la democràcia arribi a Gala.
-Fa temps que ja era el moment, em sembla -va corroborar l'Obi-Wan-. Per què creus que la reina Veda ha pres la decisió ara?
-Hi ha un gran perill que esclati una guerra civil aquí -va dir en Qui-Gon-. La dinastia Tallah ha estat en el poder mil anys. Això va funcionar un temps. Però el poder pot corrompre. Després que morís el rei Cana, la Reina sabia que el poder de la monarquia estava decreixent. Es va deixar portar pels desitjos de la gent i va convocar eleccions.
-És per això que el seu fill, el Príncep Beju, pot ser perillós -va afegir l'Obi-Wan-. Com creus que reaccionarà quan ens vegi?
Feia uns dies que els Jedi havien frustrat el pla del Príncep d'esdevenir un heroi davant la gent de Gala. Beju havia motivat l'escassetat de bacta a Gala. El bacta era una substància que es feia servir per curar ferides i regenerar teixits danyats. Les seves propietats miraculoses salvaven vides. Després que el Príncep va crear la falsa escassetat de bacta, havia fet un acord amb el Sindicat, un partit polític il·legal del planeta veí Phindar, per importar bacta a Gala. Obi-Wan havia arruïnat el seu pla fent-se passar pel Príncep i ajudant als ciutadans de Phindar a enderrocar el Sindicat del poder.
-No crec que em rebi amb els braços oberts -va continuar dient l'Obi-Wan-. Després de tot, jo el vaig segrestar.
-Té més a perdre si s'oposa a nosaltres -senyalà en Qui-Gon-. Ell hauria d'haver ajudat amb el pla sobre el bacta, però estic gairebé segur que no era idea de la reina Veda. Si ens mantenim en silenci sobre el que va passar a Phindar, no hi ha dubte que el Príncep tampoc parlarà d'això.
-Bé -va dir l'Obi-Wan.
-Encara que ell seguirà considerant-nos els seus enemics -va afegir en Qui-Gon.
Obi-Wan va tenir una visió interior. Sovint Qui-Gon li esmentava notícies contrastades i després les contradeia en la següent frase. Era la seva manera de dir-li que res estava assegurat, que les coses són canviants. "No comptis amb res. Tot canvia", li havia dit Qui-Gon moltes vegades. I sempre havia tingut raó.
Tot d'una, Obi-Wan va sentir una interferència en la Força, com una onada fosca.
-Sí -va murmurar Qui-Gon.
Es van parar un moment. El carrer per la qual havien baixat estava desert. I ara sentien uns crits.
Es van moure junts, sense parlar, cap al so. Cap va agafar el seu sabre làser, ni tan sols es van endur la mà al cinturó. Però cada nervi del seu cos estava en guàrdia, alerta.
Tot d'una, una multitud va sorgir darrere d'una cantonada avançant cap a ells. Portaven uns senyals làser intermitents que mostraven la paraula "Deca".
Obi-Wan es va relaxar. Es va adonar que era una manifestació política. Deca Brun era un dels candidats al govern de Gala.
-La democràcia ja funciona -va observar.
La gent s'animava davant les llums del làser, que un cop eren de color daurat i altres blaus.
Qui-Gon encara romania alerta.
-Passa alguna cosa més -va murmurar.
Es va tornar per mirar enrere.
D'un estret carrer perpendicular darrere d'ells va sorgir de sobte una altra multitud que va sortir al bulevard. Mostraven senyals en què es podia llegir "Wila Prammi".
-Wila Prammi, el tercer candidat -va remarcar l'Obi-Wan.
Yoda li havia explicat breument algunes coses sobre els dos candidats que s'oposaven al Príncep Beju.
La multitud que donava suport a Deca Brun es va tirar cap endavant i els simpatitzants de Prammi van començar a córrer cap a ells. Obi-Wan i Qui-Gon es van trobar atrapats enmig dels dos grups. Tot d'una, els estendards van començar a ser utilitzats com porres i els punys i les puntades de peu es van succeir quan els dos grups es van trobar.
Obi-Wan va mirar a Qui-Gon. No era el moment d'utilitzar els sabres làser. Cap dels dos grups brandia armes. Però tot i així, corrien perill. Eren al mig d'una multitud encrespada.
Un fornit habitant de Gala que portava un senyal làser de sobte es va abalançar cap a l'Obi-Wan, aixecant en l'aire el seu senyal. Obi-Wan es va inclinar cap al costat esquerre i, baixant la seva espatlla, es va encongir sobre si mateix. Va caure a terra uns pocs metres lluny de l'atacant quan el senyal lluminós queia sobre l'espatlla d'una altra persona.
Dos simpatitzants de Deca van agafar a Qui-Gon pels braços mentre que un tercer tirava el puny cap enrere per colpejar-lo. Qui-Gon va utilitzar una tècnica de fugida clàssica dels Jedi, retorçant el cos cap avall i després estirant-se, mentre colpejava amb el cap cap amunt. Els dos simpatitzants de Deca van acabar amb ferides en els seus braços i al cap. Van mirar al voltant buscant a Qui-Gon, però aquest ja s'havia anat, emportant-se a Obi-Wan a un dels costats del carrer.
-No fem res aquí -va dir a l'Obi-Wan-. Marxem.
Van esquivar a un simpatitzant de Wila Prammi que posava la traveta a un Deca i que després li colpejava al cap.
-El camí cap a la democràcia pot ser dur -va comentar en Qui-Gon, mentre s'afanyaven a allunyar-se d'aquell lloc-. Però a Gala, sembla que serà més dur que en qualsevol altre lloc.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada