dimarts, 5 de juliol del 2016

La profecia final (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

-I bé? -va preguntar Corran a la Nen Yim-. Què em pots dir?
Havien realitzat quatre salts més des que la Nen Yim els havia comunicat aquella avaluació de l'estat dels motors vius de la nau, i cada salt havia estat més difícil que l'anterior. El dolor de la nau havia passat de ser una lleu punxada a un suplici constant, i Corran s'alegrava que la majoria de les naus que havia pilotat no haguessin tingut sentiments. Sí, aquella era molt manejable... quan no estava malalta.
-El deteriorament és marcat -va dir la Nen Yim-. La nau imperial ha causat danys als dovin basal, i les tensions gravitacionals dels salts repetits han agreujat el seu estat.
-Per què no m'ho vas dir abans dels salts repetits? -va preguntar en Corran.
-No he pogut estar segura d'això fins després de diverses passades per l'espai fosc. A més... -va fer una pausa, i els seus palps es van agitar com serps-. A més, crec que la meva adaptació d'un motor yuuzhan vong a una nau que va ser dissenyada per funcionar amb un motor no vivent ha pogut ser imperfecta i haver contribuït al deteriorament. La ferida no ha fet més que agreujar aquest efecte. Cada vegada que saltem, apareixen microanomalies gravitacionals dins dels dovin basal o molt a prop seu.
-Se'ls estan menjant per dins -va dir en Corran-. Meravellós. Es pot reparar això?
La Nen Yim semblava fins i tot humil, per primera vegada des que l'havia conegut Corran.
-No -va respondre-. Amb els recursos que tenim aquí disponibles, no. A més, està clar que les meves nocions sobre la biologia sekotana són defectuoses; en cas contrari, això no estaria passant. Necessito més mostres.
-No crec que sigui una qüestió de biologia -va dir la Tahiri-. Crec que es tracta de la Força.
Els dos es van tornar cap a ella.
-Explica't -li va dir en Corran.
-Aquesta nau existeix en la Força -va explicar la Tahiri-. Tu la sents, oi, Corran? I, com més ens acostem a Sekot...
-Més forta es torna la connexió -va assentir ell-. Sí, ho he notat.
Era com si la nau estigués tornant a reunir-se amb una família que havia perdut feia molt de temps.
-De manera que, pot ser que aquesta nau estigui rebutjant els motors perquè aquests no existeixen en la Força, i que com més ens aproximem a Zonama Sekot, més fort es torna el rebuig.
-Això sembla improbable -va dir la Nen Yim-. La Força, sigui el que sigui, no ha de regir les reaccions biològiques senzilles. Els vincles entre la nau sekotana i els nostres motors haurien de funcionar.
-Però no funcionen, i tu no saps per què -va dir la Tahiri. A Corran li va semblar que parlava amb una mica d'excés de confiança; però, el seu raonament el va impressionar.
-Així és -va reconèixer la Nen Yim a contracor.
La Tahiri es va recolzar en la mampara i es va creuar de braços.
-Mira, tu mateixa ho has dit: necessites una hipòtesi de partida. T'has estat preguntant per què són tan semblants les tecnologies yuuzhan vong i sekotana. Dóna la volta a la pregunta: en quin sentit són diferents? Perquè, si les formes de vida sekotanes existeixen en la Força, i les formes de vida yuuzhan vong no, llavors ha d'existir d'alguna manera, en algun lloc, una diferència gran.
Els tentacles de la Nen Yim es van contraure, es van agitar breument i es van assentar sobre el seu cap.
-És un punt de partida -va reconèixer.
-Això encara no ens serveix de res -va assenyalar en Corran-. Si ens quedem avariats a l'espai, sense cap mitjà de comunicació, la qüestió quedarà en mera especulació. Ah, i una cosa més -va afegir, creuant-se de braços-. Ens morirem.
-Els motors poden suportar un altre salt, potser dos o tres si els donem de seguida -va anunciar la Nen Yim.
En Corran va sospirar, mirant les seves cartes de navegació, que possiblement eren tan merament especulatives com el tema que estaven debatent. Tot d'una, trobava molt a faltar la Mírax, en Valin i la Jysella, i fins i tot al seu antipàtic sogre. De fet, podia ser fins i tot útil tenir un sogre que podria aparèixer amb el seu gran Destructor Estel·lar vermell per salvar la situació.
Però aquella vegada no era probable que passés.
-És arriscat -va dir, tornant al moment present-; però crec que aconseguiria arribar al sistema amb un salt més, suposant que no hi hagi en el nostre camí un forat negre que no aparegui a les cartes. Però, si la Tahiri té raó, els motors fallaran quan hi arribem, si és que no fallen durant el salt.
-Però haurem arribat -va dir la Tahiri-. I, encara que no puguem aterrar, podran ajudar-nos el mestre Skywalker, Jacen i Mara.
-L'única alternativa és quedar-nos aquí, esperant que es morin els dovin basal... o intentar arribar a un altre destí -va dir la Nen Yim.
-Bé... Potser, si viatgem allunyant-nos de Zonama Sekot... -va començar a dir en Corran.
La Nen Yim va negar amb el cap, amb un gest molt propi dels humans. Corran es va preguntar si hi hauria après aquell gest negatiu de la Tahiri i d'ell.
-Encara que acceptéssim la idea de la Jeedai jove com a hipòtesi de treball -va dir la Nen Yim-, l'única conclusió seria que la taxa de deteriorament seria menor si ens dirigim a una altra banda. Els danys ja soferts no es curaran.
-Llavors, tres salts, en el millor cas?
-No entenc l'expressió, però jo diria que no hi ha més de tres salts. Si són menys, millor.
-Bé -va dir en Corran-. Anem endavant, doncs. Tothom als seients antixoc. Això es pot posar dur.

* * *

I es va posar dur.
Quelcom va fallar, fins i tot abans de la reversió, i en el moment en què van arribar a l'espai normal, les estrelles van tornar a apagar-se, ja que la nau, per algun motiu, va realitzar un microsalt més pel seu compte. Els salts van fer pensar a Corran en una pedra plana que rebota a la superfície de l'aigua, i va confiar que es tractés d'una mala metàfora i que no seguissin fent salts.
L'existència real va tornar a aparèixer, però no hi havia estrelles; en comptes d'aquestes, unes immenses franges vermelles i grogues omplien el seu camp de visió, que donava voltes.
Corran va comprendre que donaven voltes... i queien per un pou gravitacional. Estaven atrapats en l'arrossegament d'un planeta titànic, de la mida de Yavin IV com a mínim, més gran que aquest probablement. Els comandaments, i les sensacions que transmetia la nau, li deien que un dels dovin basal de la nau estava completament apagat... o desmaiat, o mort, com fos; el que volia dir era que ja no anaven a fer més salts estel·lars en un futur immediat. Els altres dos funcionaven, encara que un s'anava perdent ràpidament.
-Vinga, nena -va grunyir en Corran, intentant controlar la rotació desenfrenada de la nau i establir una òrbita estable. Però hi havia alguna cosa que ho desviava tot, i l'estirada era massa forta. I també existia un altre estirada. La nau ho sentia; sentia la presència de Zonama Sekot, i volia tornar a casa.
Corran va aconseguir aturar la rotació de la nau sobre si mateixa, el que li va permetre, almenys, calcular la seva situació. Els sensors mostraven un altre planeta, que tenia aproximadament la mida de Corèllia, a uns cent mil kliks de distància. I també hi havia una altra cosa, una cosa en òrbita al seu voltant. Una lluna? Estaven massa lluny per saber-ho.
-Tenim una possibilitat -va dir-. Si podem apropar-nos prou a Zonama Sekot, el seu pou de gravetat exercirà sobre nosaltres una tirada més forta que el del planeta gran. Si els motors fallen ara... bé, tots guanyarem una mica de pes.
Va tirar cap enrere de les palanques de comandament dels motors, i la nau va tremolar, protestant. L'aire va començar a fer pudor de sobte, com a pèl cremat i a oli de peix.
-Falta molt poc -va murmurar a la nau-. Però falta una mica.
El segon dovin basal es va despertar de sobte amb un brunzit... El sentia com un cor a punt de trencar-se, que omplia tota la resta d'impulsos de dolor; però la nau va avançar de sobte. Llavors, el cor va acabar per trencar-se, i els indicadors van quedar a les fosques. Ja només quedava un motor.
-I ara, què? -va murmurar la Tahiri-. Ho hem aconseguit?
-No ho sé encara. Estem en el punt intermedi mateix.
-Potser haguéssim de posar-nos tots a la banda de la nau més proper a Zonama Sekot -va dir la Tahiri.
-Què graciós -va dir en Corran; i, sense pensar-s'ho si més no, va estendre la mà i li va regirar el cabell.
Ella es va apartar d'un bot com si en Corran l'hagués atacat.
-Perdona -va dir ell.
-No; ha estat culpa meva -va dir la Tahiri, envermellint-. És només que...
No va ser capaç d'acabar la frase.
-El cap -va explicar la Nen Yim-. En el Domini Kwaad no toquem el cap.
En Corran va observar les espirals que tenia la Nen Yim al cap, a manera de serps.
-No, suposo que no -va dir.
«He d'afluixar va pensar. No sé el que és la Tahiri ara, però ja no és la nena amigueta de l'Ànakin».
És clar que allò hauria passat encara que no haguessin intervingut els yuuzhan vong. Corran no sabia si més no quin tipus de música li agradava a Valin en aquells temps, però segurament no seria la que recordava ell. Sí; quan sortís d'allò, pensava tornar a casa i passar-hi una llarga temporada.
O, millor dit, si sortia d'allò.
Va consultar els indicadors.
-Ep, sí -va dir-. Ho hem aconseguit -va assenyalar cap a Zonama Sekot-. Ara caiem cap allà.
-Ho has aconseguit tu -va dir la Tahiri.
-Ho va aconseguir la nau -va replicar en Corran-. És clar que...
-Què?
En Corran li va dedicar un somriure.
-És clar que, seguim caient, i si bé el cop final no serà tan fort com abans, encara farà mal.
-Sempre has de posar alguna pega, oi? -va dir la Tahiri-. Et queda un dovin basal.
-Durant quant de temps? Si no trobem al Luke...
-Ho estic intentant -li va fer saber la Tahiri-. Ho porto intentant des que vam arribar aquí. Però no sento més que aquest planeta. És tan fort en la Força, que ofega tota la resta.
-Ho intentaré jo també -va dir en Corran-. Potser sigui la nostra única oportunitat. Cuidadora, si pots fer alguna cosa per aquest últim dovin basal...
-L'atendré -va respondre la Nen Yim.

* * *

Van veure com anava augmentant de grandària la lluna. Els dos Jedi seguien buscant amb la Força; però, si Jacen i els altres hi eren, la Tahiri no els percebia, per descomptat. Era com intentar captar una veu entre una tempesta de sorra.
-Potser no sigui el planeta correcte -va suggerir en Harrar.
-Sí que és el planeta -va asseverar el profeta-. El planeta de la profecia. No ho sents?
En Harrar va arrufar les celles.
-Em sap greu... no, no sento res -va dir, movent el cap.
-Aquest ha de ser el lloc -va respondre en Corran-. Almenys, la nau sembla convençuda que ho és.
Va comprovar de nou els indicadors de llarga distància. El que estava en òrbita al voltant del planeta s'havia perdut de vista darrere de l'horitzó. Encara que en Corran no estava segur d'això, en la seva última observació s'havia semblat notablement a una fragata imperial.
Luke portava d'escorta una fragata imperial, o això era el que li havia dit Kenth. Si fos capaç de seguir una òrbita una mica més baixa, més ràpida que l'altra nau, acabarien per assolir-la.
Però també podia passar que els desintegressin. Llevat que pogués posar algun tipus de rètol anunciant que venia en to de pau. Tot i així, els imperials eren capaços de disparar-li només per gust. Va observar la seva trajectòria, i va comprendre de sobte que ni tan sols li quedava la possibilitat d'escollir.
-Ai, Baves de Sith -va grunyir.
-Què passa? -va preguntar la Tahiri.
-Recorda'm que no torni a pilotar mai una nau amb ment pròpia, i menys si té nostàlgia de casa -va dir en Corran-. Ens ha posat en un vector d'aterratge.
-Però això és el que volem, no? -va preguntar el Profeta.
-Sí; però estaria bé aterrar a prop dels nostres amics -va replicar en Corran-; tenint en compte, sobretot, que no anem a tornar a enlairar-nos; almenys, no en aquesta nau.
-Jo diria que la nostra primera prioritat és sobreviure -va observar en Yu'shaa.
-És cert. Bé, amics, anem a saludar Zonama Sekot molt de prop. Us suggereixo que us assegureu tots bé. La part lenta del viatge ha conclòs.
Va xocar amb l'atmosfera en un angle massa tancat, i va haver de donar una forta empenta amb el dovin basal per corregir-ho. La nau va fer un gest de dolor, però va obeir, i va baixar xiulant per l'atmosfera superior. Corran va sentir l'augment de la temperatura de la pell, i va tornar a activar el motor, intentant mantenir-se per sota de la velocitat terminal. Cremar-se seria tan dolent com estavellar-se.
Passaven veloçment per sota d'ells extensions d'aigua i de selva, i Corran va haver d'estar d'acord amb Harrar: aquell podia ser un món més entre cent. Però li produïa una sensació diferent. La Tahiri tenia raó: allà hi havia la Força, i produïa una mena de soroll blanc a través del qual no era capaç de percebre cap altra cosa.
De tant en tant tenia la impressió que podia sentir al Luke, però mai era més que un indici o que una espurna.
Tenia altres coses més urgents de les que preocupar-se. S'aproximaven ràpidament a les copes dels arbres. Havia arribat el moment de frenar seriosament. Va activar el dovin basal, i va sentir que fallava gairebé immediatament però que tornava a funcionar. La velocitat a què es desplaçaven es va reduir, però no prou ni de bon tros. No obstant això, Corran no podia forçar més el motor encara que volgués. Va anul·lar tot l'efecte de cancel·lació de la inèrcia a la cabina per dedicar-lo a controlar el vol, i l'acceleració ja estava aconseguint el grau màxim que era capaç de tolerar ell mateix, i que era força elevat. Va reduir més l'angle, aproximant-se cada vegada més a una trajectòria horitzontal respecte del sòl i desitjant que la nau sekotana tingués ales, perquè, si fallava completament el dovin basal, almenys li quedés la possibilitat de planejar.
A cent metres de terra encara no estava en horitzontal... A cinquanta, gairebé...
Van obrir un ampli solc entre les copes dels arbres, i el dovin basal es va apagar per complet de sobte. La nau, sense energia, queia com una pedra gegant que hagués llançat un gegant; i, sense compensador d'inèrcia, anaven a quedar esclafats contra les parets interiors.
«Aquesta és la unitat que buscàvem -va pensar en Corran, lúgubrement-. Els yuuzhan vong i els humans, barrejats junts en un sol embull...».
Van xocar amb gran força contra alguna cosa; i ell, desesperadament, va buscar amb la Força, va sentir que la Tahiri el buscava també; i, llavors...
Llavors va sentir a Sekot; immens, poderós i indiferent. Però va passar una cosa, una connexió... i, de sobte, queien com una ploma.
Només durant un segon. Després, van tornar a la caiguda lliure, i als pocs instants van aterrar amb força.

* * *

-Un aterratge interessant, Jeedai Horn -va comentar en Harrar.
-Com esteu tots? -va dir en Horn, tornant-se dolorosament en el seu seient per veure l'estat dels seus companys.
El cor de respostes li va assegurar que tots havien sobreviscut.
Tots, menys la nau. Estava perdent la brillantor, i la veueta que sonava en el seu cap era com un murmuri que s'apagava.
«Ho sento», li va transmetre ell per mitjà de la Força. Però ens has portat fins aquí. Gràcies.
Llavors, va sentir que marxava.
Va mirar per la pantalla de visualització i va veure un paisatge de bosc.
-Bé, sembla ser que hem arribat -va dir als altres-. Proposo que vegem si s'obre l'escotilla i que ens assabentem de per què hem vingut fins aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada