diumenge, 24 de juliol del 2016

La Marca de la Corona (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

La Reina no havia exagerat les dificultats que tenia el viatge per trobar a la gent de les muntanyes. Al començament, les carreteres estaven ben delimitades. Qui-Gon havia trobat el conductor d'un lliscant que l'havia portat en el seu vehicle als afores de la ciutat. Un amable granger li havia portat bastant tros en un turbocarro i un adolescent en la seva motojet. Però segons el camí es tornava pitjor i el paisatge més desolat, ja no quedaven vehicles que poguessin transportar-lo. Les muntanyes es van alçar davant seu el tercer dia. Eren altes i escarpades, travessades per densos boscos. Ocasionalment arribava a una clariana on podia veure una misteriosa vista d'un grup d'enormes roques. La dura bellesa del paisatge augmentava segons pujava més alt. Els dies eren curts i acabaven amb postes de sol que feien que el cel es cobrís de multitud de colors. Després, les tres llunes apareixien, cobrint d'un mantell platejat les roques i els retorçats arbres.
El seu comunicador no va trigar a fallar. Qui-Gon ha confiat que Obi-Wan no es fiqués en problemes en el palau. Estava desitjós de trobar a l'Elan i tornar a Galu.
Va aconseguir arribar al cim de la primera cadena de muntanyes. La neu cobria el punt més alt. L'única manera de continuar era a través d'uns estrets congostos. Qui-Gon es va sentir en perill i vulnerable segons enfilava els estrets barrancs.
Mentre caminava, el cel s'estava enfosquint. La temperatura havia baixat, així que va treure la seva capa termal del seu pack de supervivència. Podia olorar la neu en l'aire. Una tempesta rondava el seu cap. Havia de buscar aixopluc aviat.
Pot ser que fos perquè els seus ulls es movien constantment a la recerca d'un refugi. O perquè l'estrany silenci el pressionava, amb el cel fosc sobre el seu cap com una cortina a punt de caure-li a sobre. Si no hagués tingut tots els seus sentits alerta no hauria pogut percebre el lleuger moviment que es va produir a la seva esquerra. Podria haver estat només una ombra en una roca o l'espetec d'una fulla. Però els seus ulls havien captat un moviment i li van preparar just uns segons abans que l'ataquessin.
Els bandits van arribar brunzint en lliscants que venien armats amb canons d'ions tant a la part davantera com posterior. Qui-Gon va deixar el seu equipatge de supervivència a terra.
Va activar el seu sabre làser just a temps de trobar-se amb el primer lliscant. El va esquivar en l'últim moment enviant al conductor als arbres. Girà cap a l'esquerra per atacar a l'ocupant del segon vehicle. El cop li va encertar, i el lliscant virà cap a l'esquerra, i el conductor gairebé s'estavella en un terraplè. En l'últim moment va poder girar cap a la dreta i redreçar el vehicle per tornar a atacar des d'aquest costat.
Qui-Gon va buscar una estratègia. Podia utilitzar l'avantatge d'estar en un lloc tan estret que havien d'anar a per ell d'un en un. Mentre els lliscants maniobraven per tornar-lo a atacar, va trobar un camp de pedres prop d'un grup d'immenses roques. Tenia les roques a l'esquerra i el terraplè darrere. Els bandits només podien arribar per la dreta.
Hi havia deu lliscants... no, dotze, i dos més van baixar brunzint des del cel. Un va anar dret cap a ell disparant. Trossos de pedra saltaven al seu voltant mentre ell s'ajupia, retorçava i tornava a posar-se dret quan l'atacant va passar per sobre del seu cap. Va aprofitar aquest moment per atacar el conductor per darrere. Va caure fora de l'aparell, que va volar uns instants sense control i després es va estavellar. El conductor era a terra sense poder aixecar-se.
El segon lliscant ja es trobava avall, i un altre més venia per la dreta disparant. El seu conductor semblava més destre que els altres. Zigzaguejava d'un costat a un altre, gairebé encartant a Qui-Gon amb els trets del seu canó que queien a escassos centímetres, mentre el Jedi es cobria passant de roca en roca. Qui-Gon va intentar connectar amb la Força. La necessitava.
La va sentir vibrant al seu voltant, cada vegada més forta. Es va introduir en ella.
Es va moure ràpidament sorprenent al conductor. Es va tirar a terra mentre el pilot seguia disparant per sobre del seu cos, amb els canons apuntant ara al congost. Va anar comptant el temps que trigava el pilot a fer la volta i dirigir-se cap a ell de nou. Qui-Gon va sortir de darrere de les roques i va romandre dret amb el sabre làser a la mà. Aquesta vegada va anar contra el tauler de control del vehicle. Va donar un fort cop i va sentir com rebotava tot el seu braç fins a l'espatlla.
El dolor es va apoderar de la seva extremitat. El cop li havia fet efecte, però hi havia destrossat el lliscant. El motor va començar a treure fum i el vehicle va començar a vibrar sense control. Va xocar amb un altre que baixava cap a Qui-Gon. Els dos van caure terraplè avall.
Després Qui-Gon va veure el que venia cap a ell des de l'esquerra. El conductor era o un inconscient o molt hàbil, i feia tot el possible per ser vist. Arribava a gran velocitat, dret cap a les roques. L'espai entre ells era mínim, gairebé el just perquè cabés un lliscant. Venien separats a intervals irregulars de manera que gairebé no podien maniobrar bé entre ells.
Gairebé és la paraula clau, es va adonar massa tard Qui-Gon.
El desafiant conductor va girar a l'esquerra, bolcant a un costat el lliscant. Va passar brunzint a través de la petita obertura. Es va donar la volta, va surar en l'aire i després va fer un ràpid viratge cap a la dreta. Va enfilar la següent obertura. Ara tenia un segon preciós per fer un tret precís sobre Qui-Gon.
La Força va ajudar a Qui-Gon a moure's, enviant-lo d'un salt al cim del camp de pedres que havia utilitzat al principi com a refugi. Un altre lliscant estava girant per anar cap a ell. El conductor es va sorprendre del seu ràpid moviment i va fer un viratge brusc per evitar a Qui-Gon, fins i tot sense deixar que els seus canons disparessin. Alhora, el vehicle que estava a mig camí de les roques va començar també a disparar. Les ràfegues es van unir en l'aire, creant una càrrega explosiva que va arribar a les pedres. L'impacte va convertir les roques en una bomba que es va desfer en multitud de petits trossos de metralla que semblaven volar cap a Qui-Gon a càmera lenta.
Qui-Gon va rebre el cop al pit. Un cop molt fort. L'impacte el va tirar a terra cap enrere i el sabre làser va sortir disparat de la seva agafada diversos metres, tombant-lo cap per amunt ferit. Podia sentir com rugien dos motors dels lliscants mentre que els conductors maniobraven per tornar a atacar.
El seu cap es va enterbolir després de la caiguda. Va buscar el seu sabre làser. Sabia una cosa: estava atrapat enmig de les línies de foc, sense possibilitat de cobrir-se. Va cridar a la Força i la seva arma va tornar a la seva mà.
Un brunzit que creixia en intensitat provinent d'un motor va arribar fins les seves orelles. Mentre el seu sabre làser arribava a la seva mà, Qui-Gon va veure un altre lliscant que s'introduïa entre els estrets espais de les roques. El va reconèixer. Era una motojet molt ràpida amb un motor molt potent. Els comandaments se situaven al manillar i al seient. Només els més agosarats conductors eren capaços de pilotar-la. Un moviment lleuger podia fer-los perdre el control del vehicle.
Havia pensat que el primer conductor era arriscat. Però el que portava la motojet fregava la imprudència. Però Qui-Gon va veure que hi havia seguretat en la manera en què es movia el vehicle, tan ràpid que gairebé es feia borrós, derrapant a esquerra i dreta, aixecant-se en l'aire i donant la volta, pujant i baixant per maniobrar entre els lliscants.
Qui-Gon es va posar dempeus. El dolor li colpejava, sec i ardent, i es va adonar que també li havien ferit en una cama. Va cridar a la Força perquè ajudés al seu cos a respondre i a la seva ment a aclarir-se. Els lliscants enfilaven cap a ell una altra vegada. Va saltar per evitar el foc d'un canó i va fer un salt mortal sobre el vehicle que volava més baix, colpejant el seu panell de control. Va sentir com el motor explotava i deixava de funcionar, estavellant el vehicle.
Qui-Gon va caure a terra i va evitar el foc d'un pilot que va arribar immediatament per ajudar al seu company que estava a les roques. Però aquest no era tan hàbil. Va intentar girar dins de l'estret buit i va fallar, colpejant-se amb la roca i desplaçant la nau mentre intentava redreçar el seu rumb.
Qui-Gon va poder veure perfectament al conductor de la motojet. Portava posat un mocador negre sobre el pèl lligat al voltant de la cara. Només se li veien els ulls. Les seves mans enguantades s'agafaven al manillar mentre girava i maniobrava expertament entre les roques, mentre dirigia els moviments dels vehicles amb fermesa. Qui-Gon podria afirmar que el pilot era curós perquè els vehicles tinguessin la suficient maniobrabilitat i no xoquessin contra les roques.
Qui-Gon es preguntava què passaria amb ell una vegada que el conductor de la motojet veiés el que havia passat amb els pilots dels lliscants. Probablement seria un bandit també. Qui-Gon tindria una altra vegada molta feina a fer.
Els vehicles que quedaven van començar a sobrevolar-lo una altra vegada, sense ajudar al seu company que estava estès al mig de les roques, distrets per un moment de la presència d'en Qui-Gon. El Cavaller Jedi es va posar dempeus, amb el seu sabre làser activat. Estava a punt.
Al final els lliscants van passar entre les roques, amb la motojet tan proper que gairebé podia tocar els vehicles. Tot d'una, la motojet va girar, passant al costat d'un lliscant, dirigint-se cap a Qui-Gon.
Qui-Gon es va sorprendre de la maniobra però no li va agafar desprevingut. Va saltar cap a un costat quan els canons van començar a disparar. La ferida de la cama dificultava els seus moviments. Va ensopegar lleugerament, després es girà per mantenir els lliscants a la vista.
El conductor de la motojet va mantenir una mà en els controls i va treure una ballesta làser amb l'altra. Sense esforç, i sense variar el seu rumb, va apuntar al lliscant i va disparar al conductor. El làser li va encertar al canell. Qui-Gon va veure que la seva boca s'obria i que després llançava un grunyit.
Distracció era tot el que necessitava. Qui-Gon va convocar la Força. Necessitava un últim impuls. Amb un moviment, la Força el va enviar pels aires al capdamunt d'una de les roques. Va descarregar un contundent cop sobre el sorprès pilot de la nau que passava al costat d'ell en aquell moment. El vehicle es va estavellar contra el terra del precipici.
Qui-Gon va baixar d'aquesta posició que era massa visible. Va sentir el creixent rugir d'altres motojets. Va mirar cap amunt i les va veure com insectes negres sobre el cel gris dirigint-se cap a ell. Eren almenys vint, i més començaven a aparèixer pel costat contrari.
No anava a poder lluitar contra tants enemics. Qui-Gon va veure com els vehicles dels bandits s'allunyaven.
Algunes de les motojets els van perseguir. Hi havia aterrat enmig d'una guerra de bandits?
La motojet va volar cap a ell. Els seus motors de propulsió la mantenien en l'aire uns centímetres per sobre de la terra mentre el conductor baixava d'un salt, amb la seva ballesta làser apuntant directament cap a Qui-Gon.
No tenia sentit lluitar. Qui-Gon va apagar el seu sabre làser i va esperar.
- Qui ets? -el seu to de veu era tallant.
Qui-Gon es va sorprendre perquè la veu del bandit era d'una persona jove.
-Qui-Gon Jinn. Sóc un Cavaller Jedi enviat per trobar algú.
La ballesta làser apuntava directament al seu cor.
- A qui? -va preguntar el bandit.
Qui-Gon va pensar que no podia perjudicar que els bandits sabessin la seva missió. Potser podria negociar amb ells.
-Al líder de la gent de les muntanyes -va dir-. A Elan.
Lentament, el bandit es va treure el mocador negre que cobria el seu cap. Una cascada de cabells platejats va caure sobre les seves espatlles. Tenia davant seu a una dona jove. Els seus ulls eren foscos, del color d'un cel nocturn, inusuals en els galacians. La seva mirada impacient el va observar, fixant-se en cada detall i deixant clar que no estava impressionada per la seva presència.
-Bé, al final alguna cosa t'ha sortit bé -va dir-. M'has trobat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada