dijous, 21 de juliol del 2016

El Passat Ocult (XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19

Van sentir un crit darrere d'ells. Qui-Gon es va girar per veure la Duenna al llindar, amb la mà al cor.
-La meva estimada mare -va dir en Guerra, amb els ulls ataronjats plens de llàgrimes-. La nostra Terra ha mort.
La dona es va agenollar al costat de la seva filla. Guerra va posar la Terra en els seus braços.
Qui-Gon va tocar l'espatlla del seu company phindià.
-Hem d'anar-nos, el meu bon amic. Obi-Wan correrà un gran perill si comença la batalla. El teu poble pensarà que s'emporta tot el bacta.
La Duenna mirà el seu fill mentre bressolava a Terra.
-Sí, així és, fill meu -va dir amb mirada clara-. Has d'anar. La teva germana no ha de morir en va.

* * *

El Cavaller Jedi només es va aturar per agafar el sabre làser del seu deixeble del moble d'armes que hi havia al costat de la porta. Van tirar a córrer pels carrers en direcció als magatzems.
Van sentir el tumult a diverses illes de distància. Trets làser i crits realçats pel que semblava un xiscle de ràbia continuat. Els dos van accelerar el pas.
A mesura que s'anaven acostant es creuaven amb més i més phindians portant queviures a mans plenes. Qui-Gon coneixia els plans de la Kaadi d'encarregar a alguns homes que repartissin menjar i medicines als malalts, a més d'avituallar els hospitals amb subministraments mèdics.
Van girar l'última cantonada que conduïa als magatzems i el Jedi va veure amb un ràpid cop d'ull que tant Paxxi com Kaadi havien fet bé la seva feina. Havien lliurat armes als rebels, establint una línia de resistència contra els guàrdies del Sindicat. A l'altre costat d'aquesta línia, els phindians es passaven de mà en mà les vitualles que acabaven en poder dels homes encarregats de sortir corrent amb elles.
Va veure a Paxxi llançar una granada de protons a un mar d'homes del Sindicat. La Kaadi va córrer amb un electropunxó per atacar un guàrdia que intentava disparar a un corredor carregat d'equips mèdics.
Qui-Gon es va obrir pas fins a Paxxi.
- Has vist a l'Obi-Wan?
-Potser està al costat de la nau -va contestar negant amb el cap.
Va ser en aquest moment quan Qui-Gon el va veure envoltat de guàrdies. Baftu estava al seu costat, observant la batalla. El Mestre Jedi es va fixar en què el seu padawan agafava un làser de la cartutxera d'un guàrdia sense que aquest ho notés. Va enviar la Força al seu padawan que el va mirar directament per sobre de la multitud, assentint.
El Cavaller Jedi va connectar els dos sabres làser. Es van estendre verds i blaus, brillant en l'aire gris. El jove Kenobi va saltar sobre els homes del Sindicat i Qui-Gon va llançar a l'aire el sabre làser del seu padawan, el qual va girar lentament en l'aire, traçant un elegant arc. Obi-Wan va allargar el braç i el pom de l'arma va caure al palmell de la mà. En aterrar, va traçar un cercle tallant contra la primera fila de guàrdies. Baftu es va quedar mirant l'escena, congelat per la sorpresa de veure atacar així els seus al noi que creia el príncep Beju.
- Mateu-lo! -va cridar.
Qui-Gon avançava ja per reforçar l'atac del seu aprenent amb la seva pròpia ofensiva frontal. Coneixien els punts febles dels guàrdies i no van perdre el temps dirigint els seus cops cap a les túniques. En comptes d'això van atacar colls i turmells, aconseguint a més voltejar-los els visors blindats per aconseguir un blanc més clar que els permetés inutilitzar.
La Força els envoltava, guiant-los, i Obi-Wan va sentir el seu poder mentre combatia el Costat Fosc dels cruels guàrdies del Sindicat. Sentia darrere seu l'energia bona dels phindians, donant-li suport. S'hi va aferrar i va deixar que li guiés. Els seus cops queien allà on pretenia que caiguessin, mentre evadia el foc làser amb ajuda de la Força, que li deia quan havia d'ajupir-se, moure, saltar o bloquejar.
L'èxit en el combat dels Jedi va donar forces als phindians que es van llançar a l'atac llançant crits de ràbia. Qui-Gon va veure empal·lidir a Baftu quan els seus guàrdies van trencar files. Guerra va ser el primer a arribar, amb un làser en una mà i una ballesta de llum en l'altra. Va tirar de la ballesta i d'ella va sorgir el raig làser, directe cap a Baftu.
Aquest va proferir un crit i va agafar a un dels seus homes per fer-lo servir d'escut contra la descàrrega. A continuació va fer mitja volta i va arrencar a córrer, perseguit per Guerra.
Obi-Wan va saltar sobre un munt d'homes del Sindicat i va sortir darrere d'en Baftu i Guerra. El Mestre Jedi va esquivar fàcilment l'envestida d'una pica de força i va girar sobre els talons, buscant a Paxxi amb la mirada.
Estava a la seva dreta, al costat de la Kaadi, envoltats tots dos per enemics armats amb electropunxons. Va decidir acudir en la seva ajuda i després d'acabar amb un guàrdia que li atacava, va saltar per sobre de qui pogués interposar-se en el seu camí. En tocar terra, va emprar el seu impuls per saltar a un mur mig derruït.
Però ja era tard. Un guàrdia havia ferit a Paxxi, inutilitzant-li el braç i forçant-li a deixar anar el làser. Kaadi va anar a ajudar just quan un altre guàrdia la disparava.
La descàrrega la va encertar, enderrocant-la. Paxxi va emprar el braç sa per tirar al guàrdia l'aparell antiregistrador que encara portava a sobre. El tret làser arribà a l'aparell, fent-lo rebotar i donant al guàrdia. Qui-Gon va entrar llavors en el conflicte, sabre làser en mà, rematant al guàrdia abans d'enfrontar-se al següent. Entre Paxxi i ell van acabar amb la resta dels contrincants.
Paxxi es va agenollar al costat de la Kaadi.
-No posis aquesta cara tan trista -va respondre ella dèbilment-. Encara estic viva.
El Cavaller Jedi li va llançar dues pistoles làser a Paxxi.
-Queda't amb ella -va dir.
A continuació va fer mitja volta i va arrencar a córrer. Va trobar un metge que estava distribuint medicines i el va enviar amb Paxxi i la Kaadi, abans d'encaminar-se cap a l'espaiport.
Quan va arribar allà, Baftu estava envoltat de guàrdies i d'androides assassins. La nau del príncep Beju també seguia allà, amb el bacta a mig carregar. Els guàrdies protegien Baftu mentre els phindians descarregaven el bacta del celler de la nau enmig dels trets. Cada vegada apareixien més i més rebels per unir-se a la cadena d'homes que el descarregaven. Guerra i Obi-Wan estaven enmig del conflicte. El Mestre Jedi podia veure la brillantor blava del sabre làser del seu deixeble tallant i colpejant a mesura que el noi es movia evitant els trets làser.
Qui-Gon va córrer per ajudar-lo, però abans que pogués donar un sol cop, Baftu va arrencar a córrer de sobte cap a la rampa de la nau.
- Intenta escapar! -va cridar Guerra, dirigint-se a continuació als guàrdies-. Ja veieu on és la lleialtat del vostre cap... només la sent per ell mateix!
Baftu va donar una ensopegada a la rampa. Els guàrdies es van tornar cap a ell i el que estava més a prop el va agafar, enderrocant-lo a terra. Els dos van rodar rampa avall.
Guerra va córrer cap a ells i va posar la pistola làser contra el cap d'en Baftu.
-T'arresto en nom del poble phindià -va cridar.
- Mateu al rebel! -va cridar Baftu als guàrdies.
Els guàrdies del Sindicat van intercanviar mirades i van deixar anar les armes.
- Mateu-lo! -va tornar a cridar Baftu, però aquesta vegada als androides assassins.
Però els dos Jedi van saltar com un sol home des dels dos extrems. Els sabres làser brillar, tallant als androides com si fossin branquetes.
Tot d'una, uns motors iònics van rugir cobrant vida. La nau va començar a moure's.
-El Príncep Beju -va dir l'Obi-Wan-. Hi ha d'haver escapat del celler.
La nau es va elevar en l'aire lentament i feixugament.
-Deixeu que se'n vagi -va dir en Qui-Gon-. El seu destí l'espera en un altre lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada