dilluns, 25 de juliol del 2016

La Marca de la Corona (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

El comunicador de l'Obi-Wan s'havia activat quan es va aixecar al dia següent. Per fi, Qui-Gon havia contactat amb ell. Temorós d'usar-lo a la seva habitació, perquè encara estava sota vigilància, se'n va anar a una cantonada dels jardins que estava plantada amb espècies tropicals salvatges. Cobert per les gruixudes fulles dels arbres, va obrir la línia de comunicació.
-Hola, Obi-Wan.
La veu d'en Qui-Gon sonava forçada. Obi-Wan va pressentir que passava alguna cosa.
-Estàs ferit, Mestre -va contestar preocupat.
-Ja m'estic curant. Em vaig topar amb uns bandits -va explicar en Qui-Gon-. Però també vaig trobar a la gent de les muntanyes.
- I Elan?
-La vaig trobar -va dir en Qui-Gon-. El meu salvador emmascarat va resultar ser la persona que buscava. Però no he tingut molt èxit. Ella pensa que la Reina menteix per amagar un pla en el seu benefici.
-Podria ser veritat -va dir l'Obi-Wan.
- I tu? -va preguntar Qui-Gon-. Has descobert alguna cosa?
-Crec que la Reina està sent enverinada -contestà l'Obi-Wan.
Ràpidament li va explicar les seves sospites i la visita al laboratori d'anàlisi de substàncies.
La cara d'en Qui-Gon va reflectir la preocupació.
-Són molt males notícies -va dir.
- Qui podria ser l'enverinador? -va preguntar Obi-Wan.
-Pregunta't a tu mateix qui es podria beneficiar de la seva mort -va dir Qui-Gon-. Si ella mor, el seu successor podria aturar el procés electoral.
- Beju! -va cridar Obi-Wan-. Seria capaç d'enverinar la seva mare?
-Pot ser -va dir en Qui-Gon-. No obstant això, crec que no. Crec que per sota del seu enuig hi ha amor filial.
-No estic tan segur -va murmurar l'Obi-Wan. No tenia una bona opinió del Príncep.
-O podria ser algú que volgués que la línia de successió continués -va seguir dient Qui-Gon-. Com Giba. O podria ser algú els motius del qual no són tan obvis. Has d'anar amb compte, padawan. Tens la prova. Potser quan l'analitzador de substàncies et doni el nom del verí tu siguis capaç de descobrir el culpable. No m'has dit que Jono és l'encarregat cada nit de servir el te?
-No pot ser ell -va dir l'Obi-Wan-. Només el recull a la cuina i el serveix.
-Sembles molt segur del teu nou amic -va replicar amb veu neutral Qui-Gon-. Però de vegades el que és obvi és la resposta.
-Estic segur d'ell -va dir l'Obi-Wan.
Es va enfadar davant el suggeriment d'en Qui-Gon. El seu Mestre havia decidit deixar-li a càrrec del que ocorregués a palau. Per què no es fiava ara de les seves conclusions?
-Mentrestant, has d'advertir la Reina -comentà en Qui-Gon-. No veig una altra solució. Ha de menjar només allò que li portin persones de la seva confiança. O millor encara, el que es prepari ella mateixa.
- Tornaràs aviat?
Obi-Wan esperava que la resposta fos un si.
-En uns dies. Les meves ferides m'impedeixen viatjar.
- Però m'havies dit que ja t'estaves curant! -va protestar Obi-Wan.
-Sí, però ells no ho saben. A l'Elan no li agradarà saber que els seus remeis triguen a fer efecte. Està molt orgullosa de les seves habilitats de remeiera.
- Elan és remeiera? -va preguntar l'Obi-Wan. Li va venir al cap un pensament-. Però això vol dir que podria saber moltes coses de verins.
El to de veu d'en Qui-Gon es va tornar sever.
-Això és fer un salt en un raonament lògic, padawan. Estàs suggerint que l'Elan podria tenir alguna cosa a veure amb la malaltia de la Reina? Ella mai va a Galu.
-Això no ho sabem -va discutir-li -. M'has dit que es va enfadar en trobar-te. I si ella ja sabia això del seu dret d'herència? M'has preguntat qui es beneficiaria de la mort de la Reina. No és Elan la més beneficiada?
-Ella no coneixia els seus orígens -va contestar Qui-Gon.
-Va poder fingir -va dir amb obcecació Obi-Wan.
Si Qui-Gon podia acusar Jono, per què no podia ampliar el cercle de sospitosos amb Elan?
-Concentra't en el que passa a palau -va dir Qui-Gon. Obi-Wan va notar la desaprovació en el seu to de veu-. Jo m'ocuparé de l'Elan.
La comunicació es va tallar. Obi-Wan va guardar l'aparell de comunicació a la butxaca, decebut amb el seu funcionament. A vegades sentia com si Qui-Gon i ell mai anessin a aconseguir la perfecta comunicació mental que és el senyal principal de la bona relació entre Mestre i aprenent.
Òbviament, Qui-Gon no havia convençut a l'Elan que ella era l'hereva de la corona. Llavors, per què estava malbaratant el seu temps amb la gent de les muntanyes?
Obi-Wan va començar a caminar per un camí en direcció als jardins de la cuina. Quan va girar una cantonada, gairebé xoca amb Jono.
- Obi-Wan! Aquí estàs -va dir en Jono-. T'he deixat una safata amb maduixes fresques juna per esmorzar. Molt dolces.
Obi-Wan va fer que sí i es va encaminar cap a palau. S'havia trobat a Jono massa a prop seu. Hauria sentit la seva conversa amb Qui-Gon? Era Jono un espia d'en Giba i Beju després de tot?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada