dissabte, 9 de juliol del 2016

La profecia final (XXX)

Anterior



CAPÍTOL 30

Semblava com si retrunyien trons al Mon Mothma mentre la nau virava pesadament per dirigir el seu costat i el camp de tir dels seus canons cap a l'anàleg a destructor principal dels yuuzhan vong. El destructor, que ja estava en posició de foc, no es va moure, i hi va descarregar la seva artilleria, assotant sense pietat els deflectors. Wedge gairebé podia sentir les exclamacions de triomf del comandant yuuzhan vong. Per quan les bateries principals del Mothma estiguessin en posició per bombardejar-lo a ell, els seus escuts ja s'haurien col·lapsat. I precisament per això era bo que el que tenia pensat en Wedge era una altra cosa, en realitat.
-Ja -va dir amb veu tranquil·la-. Llanceu el raig de tracció.
Tota la nau es va agitar i brunzí mentre la seva estructura intentava compensar el fet de trobar-se unida de sobte a una altra massa, encara més gran que la seva pròpia. Les dues naus van començar a girar de sobte una al voltant de l'altra, amb un moviment lent i pesat.
-Han trencat la unió, senyor -li va informar la Cel.
-Amb això ha estat suficient -va respondre en Wedge, contenint un somriure. Havien aconseguit fer girar el destructor enemic fins deixar-lo en la derrota d'un dreadnought yuuzhan vong, de manera que impedien que aquest fes foc sobre el Mothma i sobre el pesat creuer Mon Cal Vent del Vòrtex, que arribava per darrere d'aquest. La nau yuuzhan vong no només els hi servia d'escut, sinó que quedava exposada al foc de les dues naus de l'Aliança. Wedge va contemplar amb satisfacció com es posaven blanques grans zones de la nau, per després anar-se tornant successivament blaves, vermelles i negres. Una sèrie d'explosions internes van recórrer el destructor en tota la seva longitud, fent-lo miques.
La tripulació del pont de comandament va irrompre en aclamacions.
Així quedaven al capdavant pel que fa a superioritat numèrica.
-Seguim endavant segons allò planejat -va dir en Wedge.
El Vent del Vòrtex va apuntar darrere el casc moribund del destructor, virant per posar-se de costat, i va encertar a la nau següent amb totes les seves bateries quan va haver superat la zona morta. Wedge va dirigir el Mon Mothma a estribord i cap avall respecte del Vent del Vòrtex, unint-se al Memòria d'Ithor en el bombardeig d'una nau menor, mida fragata. Hi havia anat sortejant la formació dels yuuzhan vong amb una sèrie de maniobres de gir com l'anterior, servint-se d'una nau per portar els atacants cap a la derrota d'una altra. Gairebé era massa senzill; però estava clar que els enemics havien esperat que realitzés un avanç directe i ferm cap a l'interdictor. En comptes d'allò, s'anava obrint camí al voltant del flanc més allunyat de l'enorme navili dovin basal, destrossant-lo amb força eficàcia. Els yuuzhan vong havien acabat per fer-se càrrec del seu pla, i dirigien cap a ell a la nau més gran del centre de la seva formació; però era lenta, i ell ja havia aconseguit acabar amb tres navilis capitals enemics sense perdre cap propi, tot i que l'artiller classe Ranger estava en molt males condicions.
Ja dominaven el flanc d'estribord. Va fer que les seves naus formessin en línia, i va començar a obrir un passadís de foc cap al dreadnought que s'aproximava, un con monstruós, d'un quilòmetre de blanc, de corall Yorik de color blanc os. En els primers segons furiosos van cremar prop de cent coralites, i els caces de combat de l'Aliança van córrer a ocupar el buit que deixaven, dirigint-se en massa cap a les grans naus yuuzhan vong.
-Veniu a per nosaltres -va dir en Wedge-. Vinga, vong estimats, no em falleu ara.
Perquè el que quedava ja de la flotilla yuuzhan vong estava en clar desavantatge. Per seguir la batalla, haurien de fer front a la potència de foc combinada de sis navilis capitals de l'Aliança.
I, com era d'esperar, va ser allò que van començar a fer.
Seria llavors quan començaria la batalla d'artilleria en tota regla.
-Senyor, percebem certa activitat en la Golan II. Ha obert foc contra els coris que perseguien als Sols Bessons.
-De veritat?
Era una bona notícia. En realitat, no hi havia esperat que la plataforma de combat funcionés després de tant de temps. Com hauria aconseguit la Jaina apoderar-se'n en tan poc temps?
-Sí, senyor.
-Intenta posar-te en contacte amb la coronel Solo.
Els dreadnoughts s'acostaven i començaven a disparar a llarga distància. Wedge va veure que ja rebien, al seu torn, impactes dels caces.
-Apunteu als dovin basal fins que estiguin a distància profunda -va dir-. Només làsers, foc a discreció.
El Mothma i els seus companys van començar a fer foc.
-Senyor? -va dir la Cel, que semblava inquieta.
-Sí? -va respondre ell amb suavitat.
-No podem comunicar-nos amb la coronel Solo. I passa una altra cosa.
-I bé?
-La Golan II ha desaparegut.
-Que ha desaparegut? Ha estat destruïda?
-És difícil de determinar en aquesta distància, senyor, amb tantes interferències; però no hi ha cap indici clar d'explosions ni de restes. És més aviat com si hagués desaparegut sense més.
«Desapareix, torna a aparèixer, desapareix...».
-Thrawn, ens vas deixar un regalet? -va murmurar.
-Senyor?
-Està encoberta, tinent. No perdis de vista aquest sector, i avisa'm quant algú tingui notícies de la coronel Solo.
Va tornar a dirigir la seva atenció a la batalla propera. La Golan no deixava de ser una possibilitat remota. Hauria de sortir-se'n amb el que tenia.
El dreadnought al capdavant estava patint danys terribles, però devien estar limitats principalment al casc a les seccions de proa, perquè seguia avançant. Wedge es va acostar a la pantalla de visualització.
-Mor-te ja, bèstia lletja -va murmurar. Però el navili enemic seguia avançant cap al Nebulitzador de Gràfics, un creuer de mida mitjana.
Arribat aquell punt, encara que aconseguissin matar el dovin basal impulsor, la nau enemiga tindria l'impuls suficient per seguir avançant fins destrossar al creuer, obrint bretxa en la seva línia de combat. Si el dreadnought yuuzhan vong conservava alguna potència de foc, es trobaria llavors darrere de la línia d'en Wedge, obligant-lo a lliurar batalla en dos fronts.
-Nebulitzador de Gràfics, deixa'l passar. Vent del Vòrtex, Justícia, executar maniobra d'estrèpit.
Els tres navilis van fer el senyal de rebut. Wedge va veure passar al dreadnought a tota velocitat. Tenia massa impuls per aturar-se mentre el Nebulitzador de Gràfics es feia a un costat i el Vent del Vòrtex i el Justícia viraven cap amunt i cap avall respectivament. Quan el dreadnought va entrar a l'espai lliure, el van bombardejar per tots els seus flancs. El dreadnought travessà la línia de combat, sense motor i havent sofert grans danys en totes les seves àrees. I, mancat de motor, va seguir endavant amb l'últim rumb que tenia, cap als límits exteriors del sistema. Però altres naus enemigues es dirigien al buit obert. Wedge va fer maniobrar la seva línia de combat, disgregant-la i formant a banda i banda dels navilis que ja estaven molt malmesos.
-Senyor!
El to frenètic de la Cel li va donar a entendre que la notícia seria dolenta.
En les proximitats de l'interdictor anaven apareixent naus. Naus yuuzhan vong. Un lleu calfred li va estarrufar el pèl del coll.
-Han entès que no érem un parany -va dir en Wedge-. Han tornat.
Allò volia dir que tenia tota una nova batalla per davant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada