dimecres, 27 de juliol del 2016

La Marca de la Corona (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

Ajudar al Príncep Beju? Ni tan sols li queia bé. Fins feia només uns instants, Beju li hauria travessat alegrement el cor amb una espasa.
Però en Viso tenia raó. Beju havia perdut tot en el que creia saber, sobretot en el que confiava. El seu pare era el seu heroi. Giba l'havia reemplaçat. I ara no tenia res en què creure.
Obi-Wan es va arraulir a curta distància d'en Beju.
-El teu pare va actuar honorablement al final de la seva vida, Príncep Beju -va dir tranquil·lament-. Va revelar el que havia fet. I la teva mare li va perdonar perquè el va veure penedir-se. De vegades el penediment és l'únic que podem oferir a aquells que hem ferit.
Beju va envoltar els seus genolls amb els braços. Mantenia el cap cot.
-El meu Mestre Jedi em diu sempre que assumir un cop és començar a recobrar-te d'ell -va continuar Obi-Wan pacientment-. Ara has de decidir què és el millor que es pot fer. Vols ser el Príncep de Gala?
No esperava que el Príncep li contestés. Però Beju va aixecar el cap. Va fixar els seus ulls en l'Obi-Wan. Encara tenia la marca de les llàgrimes vessades a la cara.
-No sé el que vull ara -xiuxiuejà-. Ara no sé res.
-Encara ets el Príncep -va assenyalar l'Obi-Wan-. Elan no vol ser-ho. Fins a les eleccions, tu ets el legítim hereu de la Reina. Així que tens una oportunitat. Pots exercir de Príncep: rescata a la teva mare i empresona Giba. Si la gent no et vota, deixaràs un govern que funciona i que encara és fort.
-Giba em va dir que la gent em votaria al final -va dir el Príncep Beju amb dificultat-. Em deia que la gent em tenia afecte. Però quan caminava per la ciutat vaig poder veure que no era així en els ulls de la gent, però no m'atrevia a enfrontar-m'hi. Què puc fer ara? Avui és el dia de les eleccions.
-Pots detenir-lo -va dir Obi-Wan fermament-. Ell només vol mantenir-se al poder. Ho farà utilitzant qualsevol mitjà que tingui al seu abast. Si la gent s'assabenta que les eleccions no són legals, es declararà una guerra civil. Has d'assegurar-te que les eleccions tenen lloc sense incidents.
El Príncep Beju va arrufar les celles.
-Giba és massa llest per a dependre de mi.
- Què vols dir? -va preguntar l'Obi-Wan.
Va arronsar les espatlles.
-Ha de tenir un pla de servei. Potser ja s'hagi assegurat una altra manera de guanyar...
Obi-Wan es va sentir descoratjat. Els assumptes de palau sempre acabaven complicant-se. Les intrigues eren massa abundants. Va desitjar que en Qui-Gon hi fos.
Just en aquest moment, va sentir crits als carrers exteriors del palau. Obi-Wan es va aixecar i es va dirigir a la Cambra del Consell. Beju el va seguir corrent.
Van anar ràpidament cap a la finestra. Centenars de persones, potser milers, enfilaven des de dalt de les muntanyes cap a Galu. Alguns d'ells anaven amb motojets. Escortaven un batalló de la guàrdia reial, que marxava entre ells.
Comandava el cap del grup una dona, amb el seu pèl platejat onejant al vent darrere d'ella. A prop estava Qui-Gon. Els galacians havien sortit al carrer per veure el que passava.
-Tingués el pla que tingués Giba, ha fracassat -li va dir Obi-Wan a Beju-. La gent de les muntanyes ve a votar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada