diumenge, 31 de juliol del 2016

La redempció del syrox (i IV)

Anterior



IV
Tot això va ocórrer fa molt de temps, diversos anys almenys, encara que el temps té una curiosa manera de transcórrer de forma diferent aquí dins. A vegades, quan estic estirat a la meva cel·la esperant adormir-me, em pregunto per què Nagma em va fer cridar aquella nit. Potser va ser perquè jo era l'única persona a la qual havia parlat sobre el Cuc, o potser jo era el més semblant a un amic que tenia en aquest lloc... o simplement volia assegurar-se que hi hagués algú a prop per acabar amb aquesta cosa. Algú que no dubtés en aquell moment, quan realment importava.
Dues setmanes després d'aquests horribles escassos minuts en el Costat Nocturn, el seu nombre va ser aparellat per l'algoritme, i va haver d'enfrontar-se a un altre reclús. La lluita no va ser gran cosa. L’oponent d’en Nagma el va matar en qüestió de minuts. Mai vaig tenir una altra oportunitat de descobrir què havia passat amb el Cuc, si hi havia quedat una mica dins.
Però de vegades, a la nit, quan les hores s'allarguen i no puc agafar el son, penso en això.
Penso en l’holovídeo de la lluita d’en Nagma, l’he vist diverses vegades, i en el que passava just al final, quan el seu rostre flàccid colpeja el terra. Penso en la cosa que apuntava per la comissura dels llavis inerts, que bé podria no ser la seva llengua. El detall i la resolució de l’holovídeo no són molt bons, i no importa quantes vegades torni a veure-ho, no puc estar segur del tot.
Però em fa pensar en aquesta cosa, el Cuc que va arribar des de Monsolar dins del seu budell, i com va arribar aquí i va descobrir una cosa en el que la resta de nosaltres només pensem en abstracte, una cosa que donades les circumstàncies podria no ser bo en absolut per la resta de nosaltres.
I de vegades penso en l'últim comentari que em va fer, abans de tornar a la seva cel·la aquella nit. No una afirmació, sinó una pregunta, una que jo no podia contestar... encara que ell tampoc semblés esperar resposta.
Em pregunto... I si no m'ho he tret tot? I si part d'ell s'ha quedat en el meu interior?
I llavors és quan penso en el Cuc dins dels foscos racons del Rusc, els murs i les canonades, movent-se en silenci i engreixant-se amb la sang dels convictes que moren en les baralles.
En el que podria trobar aquí, a la foscor.
I penso de nou en aquesta paraula. Aquesta terrible paraula.
Llibertat.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada