dimarts, 1 de juliol del 2014

Crèdit denegat (V)

Anterior



V
La Rendra estava asseguda a la cabina del Zoda, activant els sistemes de la nau per poder-se enlairar tan aviat com en Nopul i els altres arribessin... si és que hi arribaven. No li quedava gaire marge de maniobra, però ella no anava a deixar-los enrere.
Uns cops buits van ressonar des de la resclosa. Va agafar el seu blàster, que havia deixat davant seu sobre l'ordinador de navegació, i es va dirigir a la resclosa.
-Sóc jo... entrar - va dir una veu en el sistema de comunicacions entre esclats d'estàtica -. De pressa, no... aguantar més.
La Rendra va prémer el mecanisme d'obertura, i la resclosa es va obrir amb un xiuxiueig. En Nopul va saltar a l'interior abans que s'hagués obert completament.
- Tanca-la! -Va ser la primera paraula que va sortir de la seva boca.
- Què passa amb els altres?
En Nopul la va mirar de forma més penetrant del que a ella li hagués agradat, i llavors va arronsar les espatlles.
Ella va colpejar amb el puny els controls de la resclosa, i els servomotors van deixar anar el seu murmuri hidràulic d'acord la comporta es tancava. La Rendra es va dirigir de tornada a la cabina.
Les seves mans van estar ballant sobre la consola abans fins i tot de prendre seient. Després de fer diversos ajustaments, es va encaixar sobre les orelles els auriculars de comunicacions.
-Bé, ens has ficat en un bon embolic, però he d'admetre -va dir en Nopul mentre ocupava el seient del copilot -que vas prendre la decisió correcta.
Ella va continuar preparant l'enlairament durant un instant abans de tornar-se cap a ell.
- No siguis massa orgullós. Mai vaig tenir l'oportunitat real de prendre cap decisió.
- Què?
- No vaig disparar... però no perquè tingués una epifania moral. Tot l'assumpte era un muntatge. No vaig disparar perquè em vaig adonar que estàvem sent manipulats.
En Nopul no va dir res i la seva expressió no va trair en absolut els seus pensaments. De tota manera, la Rendra no tenia temps per enfrontar-se als seus pensaments sobre això, així que va tornar a les seves rutines d'inici.
- No aniràs a deixar-los aquí, no? -Va dir ell finalment.
- Què vols que faci? Que m'acosti als agents de seguretat i els hi digui "Aquests són els meus mercenaris. Si us plau, deixeu-los anar. Només estaven seguint les meves ordres?". Això ens enviaria a tots al centre de detenció.
En Nopul se la va quedar mirant com si l'estigués observant per primera vegada. Ella va sentir la seva mirada sobre ella com si fos gas Tibanna carregat, devorant-li l'ànima. Mai li havia vist llançar una mirada acusadora semblant... a ningú.
I la primera anava dirigida precisament a ella. Com s'atrevia...?
Una cosa en l'expressió d’en Nopul va fer que aturés la seva frase de silenciós desafiament. No era acusació el que li apuntava a la cara. Era sorpresa. Completa sorpresa.
La mateixa expressió que el seu pare havia tingut quan li va anunciar que anava a abandonar la seva llar, i, encara més important, a ell. Només més tard es va adonar que les seves paraules l’havien deixat devastat, incapaç de parlar. El que havia interpretat com a silenciosa acceptació era en realitat completa commoció.
Les seves mans van lliscar de la consola a la falda. Quan estava abandonant el Coliseu, no volia altra cosa que rescatar els seus companys i fer que l’Svale pagués per la seva traïció. Però una vegada que va arribar al Zoda, la part més lògica de la seva ment havia pres el control. Només ara s'adonava que estava actuant exactament igual que havia fet l’Svale, traint a aquells que havien confiat en ella.
Lentament es va girar cap en Nopul, que es trobava ara mirant pel parabrisa davanter. Tenia molt que dir-li, però els seus pensaments s'amuntegaven de manera que no podia formar ni una sola paraula. Sentia que les emocions nedaven al seu pit, amenaçant amb pujar per la gola i explotar al seu cap. Només mitjançant força de voluntat va ser capaç de mantenir-los a ratlla. Sense mirar, va teclejar a l'ordinador, apagant els motors.
En Nopul se la va quedar mirant, amb una mica d'esperança sortint a través del dolor i la ràbia.
Ella el va mirar als ulls.
- No anem a anar-nos sense en Vakir i l’Or.
La cara d’en Nopul va mostrar un ampli somriure, des del front a la barbeta. Si la Rendra no ho hagués vist, no ho hagués cregut possible.
- Com? -Va ser tot el que ell va poder dir.
- Encara no he arribat a pensar en això.
En aquell instant, un breu brunzit va precedir l'aparició del droide d'espionatge a l'entrada de la cabina.
- Però se m'està començant a ocórrer una idea...

***

L’Or va tocar suaument els barrots de la seva cel·la, obtenint una sacsejada de descàrregues elèctriques que van saltar des del duracer als seus dits cremats.
- Aah!
En Vakir va moure el cap.
- Què estàs fent, cap de nerf?
- Tractar d'alliberar-me. Què fas tu per ajudar?
- Bé, no malbarato el temps comprovant cada cinc minuts si els barrots segueixen electrificats.
- Podrien apagar-se.
En Vakir va deixar anar una rialleta sarcàstica.
- Si et fa sentir millor, pots seguir pensant això. Però és gairebé tan probable com que aparegui la Maex a rescatar-te.
Un soroll metàl·lic al passadís va atreure la seva atenció. Però l'origen del soroll estava més enllà de l'abast de la seva vista. Un moment després va escoltar el suau so d'uns passos apropant-se a ells.
I de sobte la Rendra va aparèixer davant la seva vista, sorprenent-los a tots dos.
Es va dur un dit enguantat als llavis, i després va extreure un rossinyol de la seva butxaca. Mentre inseria la fina vareta a l'estret pany de la porta de la cel·la, una altra figura va surar rere d'ella.
En Vakir la va reconèixer com el droide d'espionatge que s'havia colat de polissó a bord del Zoda... llevat que ara estava equipat amb raspalls de totes les formes i mides. El droide va flotar cap al fons del bloc de cel·les, quedant-se finalment immòbil en una cantonada fosca.
- Però què...?
La Rendra li va fer callar i després va tornar a la seva tasca. Per al Vakir, tot el procés semblava estar prenent una quantitat desorbitada de temps, però potser, va decidir, potser només fossin els seus nervis alterats. Va tornar la mirada per veure l’Or somrient com un idiota, i va necessitar tota la seva força de voluntat per evitar donar-li una bufetada a la cara.
I llavors tots es van quedar immòbils. Veus. Al fons del passadís.
La Rendra va sacsejar el seu rossinyol, es negava a sortir del pany. Mirà pel passadís, més enllà d'on Vakir podia veure, i després va tirar del rossinyol amb totes les seves forces, alliberant-lo amb un fort so grinyolant.
- Maex -va dir una veu, el propietari va romandre fora de la vista d’en Vakir. Seguint la mirada de la Rendra, va poder suposar que, fos qui fos, estava apropant-se a ella.
El ministre Pon Svale va aparèixer davant la seva vista.
-Gràcies per lliurar-te. Vaig pensar que podries intentar alguna cosa així d'estúpida. Després de tot, vas caure completament en el meu petit joc.
La Rendra va assumir una postura despreocupada.
- He d’admetre-ho, Svale. M’has enxampat. Vas jugar amb les meves pors i la meva ètica, sabent des del principi que estaria massa preocupada amb les dues coses per adonar-me’n del que estaves fent.
L’Svale va deixar anar una rialleta complaguda.
- No sóc brillant, però sóc conscienciós.
-El que no comprenc és per què et vas prendre tantes molèsties.
- Si us plau, Maex, t'he estudiat el temps suficient per saber que no ets tan incompetent.
-Bé, francament, estic començant a creure que estàs boig.
El comentari no li va bé a l’Svale. El seu fi somriure es va convertir ràpidament en una ganyota.
- No sé el que estàs intentant fer, però si creus que podràs sortir d'aquesta, ets tu qui està boja. Estàs a una dotzena de metres sota la superfície, envoltada per tot arreu per milers de soldats que em són lleials. No sé com has entrat aquí, però sí que sé com vas a sortir.
La Rendra no va dir res. Tampoc en Vakir ni l’Or. Però l’Svale va continuar.
- Ara que heu completat la vostra missió, he estat nomenat Primer Ministre de Defensa, responent només davant el propi Uli. Vaig ser jo qui li va recomanar que portés un escut personal, tot i que ell pensava que era una cosa políticament incorrecta. Però gràcies a aquest atemptat contra la seva vida, cortesia d'un servidor, he pogut demostrar que s'equivocava.
Va extreure un petit dispositiu de la seva butxaca davantera i va prémer una de les seves protuberàncies. La cel·la davant de la d’en Vakir i l’Or es va obrir, i l’Svale va indicar a la Rendra que entrés.
Ella no es va moure del seu lloc.
- Si us plau, no ho compliquis encara més del que ja està. - I dient això va extreure un blàster de la cintura.
Ella finalment va obeir, entrant a la cel·la amb una expressió de derrota a la cara.
- Feu les paus amb els vostres creadors. Sereu executats el matí després del vostre judici. – L’Svale va llançar una última mirada als alienígenes i després va marxar pel passadís.
El droide d'espionatge va sortir flotant del seu amagatall.
- Ha funcionat -va xiuxiuejar la Rendra -. Ara torna a la nau. D'ara endavant és en Nopul qui ha d'encarregar-s’hi.
En Vakir i l’Or es van mirar l'un a l' altre, però cap d'ells semblava comprendre res del que acabava d'ocórrer davant d'ells.
- No us preocupeu -va dir la Rendra des de l'altre costat mentre el droide marxava surant fora de la seva vista -. Us ho explicaré després. Si les habilitats de pirateig d’en Nopul són tan bones com diu, hauríem de tenir almenys una lleugera oportunitat de sortir d'aquesta.
En Vakir no sabia com estava rebent l’Or la notícia, però per a ell això no sonava tan prometedor com li hagués agradat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada