dijous, 24 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XL)

Anterior



CAPÍTOL 40
DESPERTAR
En Kale va caure en absolut silenci.
En Trig va observar com queia, com es feia cada vegada més petit fins a no ser res més que una llàgrima a l'espai. Mentre la penombra l’engolia, les tènues llums que envoltaven la turbina il·luminaven parcialment la seva silueta. Llavors en Trig va veure allà baix una cosa que no havia vist abans.
Cares que miraven cap amunt.
Milers de cares.
Estaven -com devien haver estat tot el temps- apinyades en el fons, a banda i banda de la turbina, com si els hagués arrossegat el fantasma del seu ara absent murmuri. Tot i la impressió, de la reacció retardada al que acabava d'ocórrer, en Trig va saber què estava veient.
Era la tripulació original del destructor.
Li cridaven a ell com si fossin un únic ésser.
En aquell precís instant, el cos d’en Kale va impactar contra la turbina i va rebotar, va caure de costat i va desaparèixer entre la voràgine de cossos. El so resultant va ser un crit encara més intens, com una única entitat que despertava amb una consciència animal massiva, una consciència que poques vegades anava més enllà de les necessitats físiques immediates. La seva respiració arribava fins a ell en glopades invisibles d'una humida calidesa i la seva fam impregnava l'aire com la temperatura que puja abans de la tempesta.
«Em veuen.»
Ja havien començat a estirar els braços cap a ell i els seus gemecs eren cada vegada més agressius, augmentaven de volum i intensitat fins a trobar una ona constant que ara ja li resultava familiar.
Avançaven trontollant i alguns d'ells fins i tot intentaven enfilar-se pels laterals de la turbina en un esforç per apropar-se més a ell. Alguns semblaven subjectar coses, però al principi en Trig no va veure de quins objectes es tractava.
Quan va començar a retrocedir pel conducte de ventilació, pensant que almenys podia posar-se a cobert per avaluar les seves opcions, van començar a disparar.
Li disparaven a ell i la seva punteria era mortalment precisa. Abans de poder arrossegar-se dins, en Trig va notar que el conducte es movia i es deixava anar davant seu, desprenent-se de l'estructura i llançant-lo a l'exterior. Va lliscar per la boca del conducte sense poder agafar-se a res, i durant un moment va caure al buit com si fos el ressò de la trajectòria que havia seguit el seu germà.
Va impactar amb força sobre la passarel·la i el cop el va obligar a encongir-se pel dolor que li pujava pels turmells i les cames. En Trig es va agafar a ella amb força i els seus dits es van aferrar al fred enreixat, al qual es va pegar amb tot el seu cos. Ara sentia i escoltava els trets dels blàsters, que ressonaven a l'espai que l'envoltava. Un d'ells va estar a punt de donar-li, i només va desitjar que el tret el matés abans de caure sobre aquella llunyana massa de mans esteses i boques que grinyolaven.
Volia morir abans que allò passés.
Al seu voltant la passarel·la tremolava amb els impactes dels blàsters. Les estelles de duracer li donaven a la cara com diminutes i fredes partícules de velocitat pura. Ja no era capaç de pensar amb claredat, i allò potser podia explicar per què no va reaccionar immediatament quan va veure al Han i a Chewie mirant-lo des de l'altre extrem de la passarel·la.
«Han hagut de baixar ara del pont de comandament -va pensar la ment atordida d’en Trig -. Suposo que les coses tampoc han anat molt bé allà dalt.»
Definitivament, en Han l'havia vist. En Trig ho sabia perquè gesticulava frenèticament, encara que no entenia si volia dir-li que seguís endavant o que es quedés quiet. Mentrestant, quin era el pla exactament? Tant en Han com Chewie tenien blàsters, però dues armes gairebé no significaven res contra el bombardeig a què estaven sent sotmesos -si haguessin estat tan desarmats com en Trig hauria estat el mateix -. I cap d'ells semblava voler aventurar-se de nou a la passarel·la enmig de tot allò, i en Trig tampoc els culpava.
En Trig va aclucar els ulls. En Han gesticulava amb més desesperació encara, cridant amb tota la força dels seus pulmons. Assenyalava amunt, amunt, que en Trig va tornar el cap va veure que l'última secció del conducte de ventilació estava solta i que es balancejava cap endavant i cap enrere.
Del seu interior sortien unes mans.
En Trig va pensar en la muntanya de cadàvers a l'altre costat del conducte i de com havien començat a reviure quan s’hi havia enfilat per ella.
«M'han seguit fins aquí.»
Va observar amb terror mut i sufocat com el propietari d'aquelles mans lliscava pel conducte. Era un soldat imperial. La seva cara morta estava encesa per l'ànsia. Li va cridar directament a Trig, es va moure cap endavant i cap enrere en l'interior del conducte desprès, va perdre l'equilibri i va caure al buit, movent les mans amb fúria mentre passava al costat d'ell de camí a la foscor. Després d'ell van caure tres soldats imperials, retorçant-se, precipitant-se com l'horrible i crescuda prole d'un ovipositor increïblement fèrtil.
La secció del conducte va tornar a balancejar-se, i aquella vegada en Trig es va adonar que el que fos que estigués dins estava esperant que el conducte s’arquegés cap endavant abans de saltar, per poder usar-lo com a trampolí per propulsar-se i arribar-hi. El cos es va abalançar sobre ell, massa ràpid com perquè en Trig li veiés la cara, el va empènyer contra la paret i en Trig va notar uns dits com urpes que li esgarrapaven el tors.
La cosa va tancar el puny al voltant de la cama.
I aquella vegada es va agafar bé.
En Trig va mirar cap avall. Durant un instant l'únic que va veure va ser aquell sac de carn moradenca i sense vida que una vegada havia estat la seva cara; el va mirar fixament i va veure marques d’arracades arrencades, forats al voltant de la seva boca. Quan la va obrir, en Trig encara va poder veure la brillantor de l'acer que li travessava la gola, l'espasa que en Kale li havia clavat feia mil anys, o això li semblava.
Era l’Aur Myss.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada