diumenge, 20 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XXXI)

Anterior



CAPÍTOL 31
GENETS DE TAÜTS
Quan Jareth Sartoris va obrir els ulls, seguia atrapat en la càpsula de salvament. Li feia mal el cap com si l'haguessin partit per la meitat amb un bastó gaffi, i tenia la cama dreta retorçada i parcialment atrapada sota el panell frontal, que s'havia desprès.
Amb cura i gran esforç va aconseguir treure-la, lliscant el genoll i rotant el turmell lentament, obviant l'agut dolor que sentia.
«Res trencat.»
Va inspirar, espirà amb alleujament i va anar recobrant els sentits a poc a poc. Estava a l'espai? Quant de temps havia estat inconscient?
Va mirar la pantalla de navegació de la càpsula i va veure que el comptador seguia marcant els minuts i segons després de l'enlairament de la llançadora. Segons la lectura s'havia ejectat feia gairebé quatre hores, la qual cosa significava que portava inconscient...
Va tornar el cap i va mirar a través del finestral trencat.
Llavors ho va recordar.

***
La llançadora havia sortit del Purga segons el previst, deixant als germans Longo amb idèntica expressió d'angoixa estampada en els seus rostres. La lleugera punxada que Sartoris havia sentit en aquell moment l'havia agafat per sorpresa. Realment esperaven que els anés a portar amb ell?
No, clar que no. Entre els Imperials de presons hi havia una dita: «Aquí no hi ha nens». Hi havia interns, convictes, només enemics de l'Imperi, i el que els hi havia passat a ells i al seu pare, en Sartoris ja havia començat a pensar en la mort d’en Longo amb extrema vaguetat, no tenia res a veure amb el que els hi estava passant ara.
Així i tot, aquella veu li parlava en el seu interior, gairebé imperceptible però implacable: «Vas matar al seu pare i ara els abandones a la seva sort».
D'acord. I què? La galàxia era un lloc hostil per als nens. El mateix pare d’en Sartoris, lladre d'estar per casa i addicte als palets de mort, l'havia colpejat salvatgement durant tota la seva infància, i de vegades només parava quan temia haver matat el noi. Una nit, quan Jareth tenia setze anys, el seu pare va anar darrere d'ell per pegar-li amb una porra de torsió rovellada; per primera vegada el noi es va quedar quiet, li va prendre l'arma de les mans i va colpejar al seu pare al cap. Mai oblidaria la seva cara en morir, amb una expressió de desconcert absolut, com si no entengués per què el seu fill s'havia tornat contra ell. A continuació, en Jareth va arrossegar el cos fora de la barraca que compartien i el va abandonar en un carreró. Les autoritats locals donarien per fet que el vell havia estat víctima de l'última de les seves incomptables males decisions. L'endemà, en Jareth va mentir sobre la seva edat, es va unir a l'Imperi i no va tornar a mirar enrere.
Fins a la data, en Sartoris no havia tingut fills, cap que ell sabés, és clar, i allò era una benedicció. Durant la seva vida adulta a penes havia pensat en la criatura caòtica i estrepitosa a què una vegada havia anomenat pare, molt menys en la idea de la seva pròpia paternitat. Però mentre la càpsula s'allunyava de la barcassa presó deixant enrere a Trig i a Kale Longo, Sartoris es va adonar que havia recordat al seu pare de forma més viscuda que mai. Encara que «recordar» era un terme massa sentimental per descriure-ho. Era gairebé com si en Gilles Sartoris estigués assegut al seu costat, contemplant amb aprovació la forma en què el seu fill, després d'una vida de malifetes, havia aconseguit complir el seu destí. Que Jareth Sartoris no tingués descendència no hi havia evitat que relegués als fills d'un altre home a la foscor més absoluta.
Havia pensat en tot això quatre hores abans, quan havia caigut en el compte que alguna cosa anava malament, abans que les alarmes de la càpsula de salvament comencessin a sonar. Es tractava d'una fallada molt greu en el sistema d'orientació. Més que donar voltes en l'espai, havia notat que la trajectòria es corbava cap enrere i cap amunt, i després recorria la barcassa al llarg. Mirà a través del finestral...
I llavors va veure davant seu la gola oberta de l'hangar del destructor estel·lar mentre la càpsula descendia.
«Un raig tractor- va pensar mentre l’engolia les ombres de l'hangar -. Per això no vam poder reprendre la marxa després de reparar els propulsors: el raig tractor estava activat.» Va recordar haver pensat allò a uns dos-cents metres d'altura: la barcassa presó era massa gran per entrar a l’hangar, però el destructor va poder atrapar-la quan es va acoblar, subjectant-la per la torre que els connectava. Per quan els enginyers descobrissin el que passava, probablement ja seria massa tard.
Mentre la càpsula recorria l'hangar, va sentir que una força l'obligava a girar-se i després un cop sec i aparatós. La càpsula es va enfonsar una mica i el metall grinyolà contra el metall, com si hagués quedat atrapada entre dos objectes més grans. A continuació els laterals es van abonyegar. La cama d’en Sartoris havia quedat atrapada sota el panell de navegació. Per segona vegada tot va tornar a sacsejar-se. Va caure de cap i es va colpejar contra alguna cosa.
L'últim que havia vist abans de desmaiar-se havia estat la imatge del seu pare, que somreia al seu costat.

***
Ara que havia recuperat la consciència, en Sartoris es va deixar anar les corretges de les espatlles i va inspirar profundament per sortir de dubtes. Estava viu i això era l'únic que importava. Va canviar el sistema de tancament intern a manera manual, va flexionar la cama i li va donar una puntada a la porta per obrir-la. La porta va sortir disparada i va desaparèixer. Un moment després la va sentir repicar a terra, al lluny.
Va treure el cap i va donar un cop d'ull. La càpsula havia aterrat entre dues naus, un vell ala-X de combat i un caça TIE bolcat que se sostenia sobre un dels panells solars. Per sort, la seva càpsula havia aterrat amb l'escotilla cap amunt, d'una altra manera hauria quedat tancat allà per sempre, atrapat entre dues icones de la lluita pel poder de la galàxia. La idea de morir de fam a la llançadora colpejant l'escotilla fins que estigués massa dèbil per moure’s no li va permetre apreciar la ironia de semblant mort.
Va sortir, va posar un peu sobre l'ala-X i es va parar un moment a fer una ullada a l'hangar abans de saltar a terra.
Seguia just com ho recordava: majoritàriament desert, amb un grapat de naus capturades escampades per la seva superfície aquí i allà. En Sartoris va avançar, pendent del dolor del turmell, prenent-se el seu temps per no relliscar i empitjorar les coses. L'última vegada que havia estat allà havia ordenat a la resta de la partida de reconeixement que es posés en marxa sense parar-se a realitzar una inspecció detallada, però ara rondava entre les naus amb l'aguda mirada d'un home que avalua els seus recursos. En els seus bons temps feien bromes sobre els pilots d'aquells caces TIE per l'alta mortalitat de les seves missions i els anomenaven genets de taüts. En Sartoris va mirar cap amunt i va veure que algú havia arrencat les portes i les cobertes, de vegades amb tanta força que havien quedat penjades per les frontisses. Es va preguntar si haurien estat els genets intentant sortir o algun depredador de l'exterior intentant entrar.
«Quina mena de depredador? Això està desert, recordes?»
Com si d'una resposta es tractés, un cor de crits frenètics va ressonar a l'hangar trepant el silenci. Va ser tan inesperat que en Sartoris es va sobresaltar i va sentir com se li estarrufava la pell de l'esquena i dels braços. Tot d'una va notar una forta pressió al cap. Durant un instant es va quedar completament quiet, amb la plomissa sensació d'un profund terror irracional acumulant-se-li a la boca de l'estómac. Va mirar per tot l'hangar, però no va veure res.
Els crits van tornar a sonar, aquesta vegada més fort.
Directament de la seva infància, una altra visió del seu pare li va creuar la ment, i no era ni de bon tros agradable: el vell llepant-se els llavis, els palets de mort sempre li deixaven la boca seca. En Sartoris mai havia oblidat aquell soroll suau i humit que feia el seu pare quan es mullava els llavis quan entrava a la seva habitació per donar-li la pallissa de la nit.
- Controla't -va murmurar. El cor li rebotava contra les costelles, no era conscient d'estar parlant en veu alta -. Ara mateix. He de...
Llavors va tornar a sentir els crits i aquella vegada li va semblar que provenien d'arreu alhora. Pujaven i baixaven, rebotaven a les parets de l'hangar com un animal a la recerca de menjar.
En Sartoris es va tornar i a punt va estar de cridar també. No veia res. Els crits, eren cada vegada més i conformaven un crit iracund i ciclònic, van seguir augmentant, omplint l'hangar buit amb un estrèpit ensordidor. Va desitjar poder convèncer-se que era una mena d'alarma a causa d'alguna esquerda en els conductes de l'aire o qualsevol altra cosa que no fos el que en realitat semblava: una cacofonia de veus humanes.
Va obrir els ulls encara més, desitjant veure alguna cosa en va. El gris crepuscular del sòl de l'hangar s'estenia fins a l'infinit, una equació per a la qual no hi havia cap resultat. Va recordar que no havien esbrinat què li havia passat a l'altra partida de reconeixement, als que havien desaparegut allà dalt. Els crits que sonaven ara eren diferents de qualsevol altra cosa que hagués sentit, excepte potser en les pitjors malsons de la seva infància. Era la cridòria dels morts, va balbucejar la seva ment, cadàvers que no van voler quedar enterrats.
I semblaven enfadats.
Tot d'una va voler arrencar a córrer.
«On?»
Llavors va ser quan van començar els trets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada