dilluns, 14 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19
CÀPSULA
Quan van trobar la càpsula de salvament, en Trig estava segur que els seguien.
Sentia algú respirar darrere d'ells i, ocasionalment, el soroll dels passos maldestres d'alguna cosa que els seguia pel passadís central de l'ala administrativa sense preocupar-se gens ni mica per ser silenciós. De vegades se sentien petites esgarrapades. Altres vegades només era una respiració.
Ni tan sols va haver de dir-li res a Kale. Ell també ho sabia. I més que reconfortar-lo, aquella certesa comuna i tàcita tenia el paradoxal efecte d'accelerar el pànic que començava a apoderar-se del sistema nerviós d’en Trig; era com si no només hagués d’enfrontar-se a la seva pròpia aprensió, sinó també a la del seu germà.
Per fi van veure la càpsula de salvament, just davant d'ells, a la paret exterior.
- Aquí està. -En Kale no es va molestar a dissimular el seu alleujament aixecant l'escotilla de la càpsula -. Vinga, endins.
En Trig va obeir.
- No hi ha molt espai.
- Per a nosaltres hi ha de sobres. -En Kale va entrar darrere seu i va mirar els controls -. Ara hem d’esbrinar com sortir d'aquí.
- Pots activar-la?
-És clar.
- No tens ni idea del que estàs fent, oi?
- Pots deixar-me pensar un segon? -En Kale va tancar el puny i es va mossegar els artells mentre observava el panell de controls -. Creia que aquestes coses eren automàtiques, però...
- Què tenim aquí? - Va dir una veu darrere d'ells.

***
Era en Sartoris.
Estava allà, dempeus, amb un blàster a cada mà i mirant-los amb la mateixa cara de desgrat que havia posat en Trig veient-lo. Per la seva postura, en Trig va comprendre intuïtivament que hi havia alguna cosa entre ells i aquell home, quelcom que en Sartoris sabia sobre ells i el seu pare i que ell encara desconeixia. No obstant això, va percebre una inquietud profundament personal que aflorava a la cara del guàrdia i que s'esvaïa igual de ràpid, com un alè exhalat contra un vidre.
- Fora -va dir en Sartoris amb sequedat.
- Què? -En Kale va arrufar les celles i va negar amb el cap en senyal d'incredulitat.
- Ja m'has sentit. Caminant. -En Sartoris girà el canó d'un dels blàsters cap a Trig -. Tu també.
-Hi ha lloc de sobres per als tres.
-És clar. -En Sartoris va esbossar un somriure sense rastre d'humor algun que no va millorar la rudesa de la seva expressió -. I estic segur que estaríem molt còmodes els tres juntets. Però aquest no és el pla. Així que fora d'aquí. - Seguia apuntant-los amb els blàsters -. A què esteu esperant?
- Vas a deixar-nos morir aquí? -Va preguntar en Kale.
- Mira, xaval, pel que a mi respecta pots córrer nu pel menjador. L'única raó per la qual no us he disparat és perquè hauria de carregar els vostres cadàvers per treure'ls de la càpsula de salvament, així que per què no m’estalvieu aquest treball?
- No ho entens -va insistir en Trig -. Hi ha alguna cosa dins de la barcassa i encara és viva. Ens ha estat seguint. Si ens deixes aquí...
- Fill, ja estic més que avorrit de sentir-te parlar.
En Sartoris li va apuntar a la cara. La boca del canó es veia enorme, negra i interminable, i en Trig es va sentir com si tot el seu cos fos a desaparèixer. Després del que van semblar anys llum, va notar com el seu germà li posava una mà a l'espatlla i l'arrossegava amb ell.
- Vinga -va dir la veu d’en Kale.
En Trig encara se sentia ingràvid i es va deixar portar cap a l'exterior de la càpsula. Mentre sortia donant tombs, va veure que en Sartoris es treia un objecte negre de la butxaca i el lliscava en el sistema de navegació de la càpsula. Ja s'havia oblidat d'ells. Eren un problema que ja no li concernia.
L'escotilla es va segellar amb una xiulada pràcticament imperceptible. Després es van sentir els cops sords dels perns deixant-se anar i la càpsula va desaparèixer, ejectada, deixant a Trig i a Kale observant el buit que hi havia ara en el seu lloc.
En Kale es va escurar el coll. Després d'una llarga pausa va semblar recordar que en Trig estava al seu costat.
- Ei, tot sortirà bé -va intentar animar-lo.
En Trig el va mirar. No només se sentia ingràvid, sinó transparent, com si tot just estigués allà. Era com si algú li hagués aspirat l'ànima i li hagués absorbit tota l'esperança.
- Vinga -va dir en Kale -. Tinc una idea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada