diumenge, 13 de juliol del 2014

“Sense desintegracions, si us plau…”(i II)

Anterior



II

La nit havia caigut a Vryssa.
En Fett estava ajupit en els arbustos, a vint metres del perímetre exterior de la base. La paret de deu metres d'alt que envoltava el complex semblava estar viva, espetarregant amb arcs blaus d'electricitat. Les ones ballaven sobre la superfície com serps retorçant-se.
El punt que havia escollit estava a una bona distància de la garita més propera, encara que les tropes d'assalt patrullaven constantment al llarg de les passarel·les fortificades fixades darrere de la tanca. Les torres d'observació estaven espaiades uns cent metres al llarg del passadís, i la seguretat es mantenia amb una combinació de reflectors, sensors de detecció, i droides. La posició actual d’en Fett el posava a uns cinquanta metres de les dues torres laterals Era una bona distància, però no creia que fos suficient per evitar la detecció.
En Fett va activar el seu comunicador intern. Era hora per una petita distracció...
L'Esclau I va rugir per sobre la línia d'arbres, udolant cap a la base de la guarnició a màxima velocitat. La seva sofisticada antena de bloqueig de sensors funcionava al seu màxim poder i el mateix casc estava polaritzat magnèticament per a embrollar i confondre les lectures enemigues. I així, la base va ser presa per sorpresa.
En la seva primera passada, la nau va llançar una andanada espantosament potent de míssils d'impacte, torpedes protó, trets de blàster, i ràfegues iòniques. L'atac va ser tan ferotge que els poderosos escuts deflectors de la base van fluctuar i l'estructura sencera es va estremir amb l'impacte.
- Veuen? -Va cridar en Xarran des del centre del comandament -. L'home s'està desesperant! Sap que no hi ha manera d'entrar així que recorre a un atac suïcida. -Va enfocar la seva mirada en Rivo -. Tots s'equivoquen, tard o d'hora. I jo m'asseguraré que aquest sigui el seu últim error.
Dempeus al costat d'una de les estacions tàctiques, en Tyrix es va tornar cap al seu oficial en cap.
-Totes les torretes de turbolàser preparades i llestes, senyor.
En Xarran va tancar la seva mà enguantada en un puny tancat.
- Foc a voluntat! Esborrin-lo del cel!
Mentre l’Esclau I girava per altra passada, sis torretes làser pesades bessones muntades al voltant de l'edifici van obrir foc, seguides pel rugit eixordador de les tres torretes turbolàser pesades bessones del nivell superior de la base. Desafortunadament, les armes pesades eren lentes per disparar i fins i tot més lentes per seguir un blanc tan ràpid.
La nau d’en Fett va executar una sèrie de maniobres sorprenents que li van permetre continuar el seu bombardeig mentre dansava al voltant de l'eixam verd de furiosos trets làser. Girant, regirant i rodant. L'Esclau I va impartir un contraatac viciós rematat amb un desplegament complet de torpedes protó que va obrir un forat enorme en els deflectors de la base. A canvi, la nau d’en Fett va patir algun dany menor, però va eludir fàcilment qualsevol cop crític.
L'Esclau I va executar un ràpid Ris de Segnor i es va col·locar en posició per a un altre assalt.
-No està funcionant -va dir en Tyrix, colpejant la seva consola amb la mà -. Aquesta nau és massa ràpida perquè les nostres torretes puguin seguir-la. Tot just l’estem tocant i ell ja ha desactivat tres quarts dels nostres generadors d'escut. -La pantalla del control de danys centellejava les males notícies -. Una altra passada com aquesta i ens deixarà indefensos!
-Ningú és tan bo,-va tronar en Xarran. El general s'estava sacsejant amb ràbia -. Llanci l'esquadró sencer. Vull a cada TIE que tenim a l'aire ara.
Assentint, en Tyrix va accionar el panell de comunicacions, trucant a tots els pilots a pujar a les seves naus. Es va tornar cap a Xarran.
- Hauríem de donar l'alarma codificada, senyor?
-No -va dir en Xarran, mentre el seu rostre es posava lleument vermell -. He servit a l'Exèrcit Imperial la majoria de la meva vida i no seré forçat a sonar l'alarma completa per un home, sense importar com de poderós que pugui semblar. A més, en Fett no trencarà el perímetre... els TIEs s'ocuparan d'això.
En Tyrix va fer una pausa abans de respondre, un senyal de desaprovació que mai s'atreviria a expressar.
-Com vulgui, senyor.
En Rivo va sacsejar el cap.
- Per què no prens totes les precaucions? No faria mal...
En Xarran el va interrompre.
-No hi ha molt que puguis fer aquí, germà. Potser hauries de tornar a la teva cambra.
-Però, jo... està bé –En Rivo va veure la mirada a la cara d'en Xarran i va caminar silenciosament cap al turboascensor.
L'Esclau I es va elevar a través dels cels, disparant contra els quaranta caces TIE que el perseguien. En Fett odiava veure una lluita tan injusta, però no hi havia res que pogués fer al respecte. La seva nau era més ràpida, més maniobrable, i eriçada amb dues vegades més armament que tots els caces junts. I a diferència dels TIE, l'Esclau tenia escuts. Els caces imperials estaven desesperadament en desavantatge, fins i tot amb les simples rutines de combat que havia preprogramat a la nau. Els atacs contra la guarnició eren els típics bombardejos rebels que donaven tants problemes a l'Imperi, mentre que les maniobres evasives contra els TIE eren seleccionades a l'atzar segons la informació del sensor. En Fett va evitar que l’Esclau I fos massa agressiu amb els combatents. La preprogramació no era oponent per un pilot viu.
Considerant les coses, era una bona distracció, però acabaria relativament aviat. Hauria d’afanyar-se.
La majoria de les patrulles de soldats d'assalt havien buidat les passarel·les, els que quedaven tenien la seva atenció fixa dalt al cel.
En Fett va córrer cap a la tanca del perímetre. Quan hi havia cobert la meitat de la distància, va encendre la seva motxilla propulsora i es va alçar en l'aire amb una explosió de flames. Elevant-se ràpidament, el caçador va superar fàcilment el prop de deu metres d'alt, va continuar sobre el camp minat d'energia entre la tanca i la base, i va executar un aterratge perfecte sobre la passarel·la.
Va comprovar el seu rifle blàster i es va moure ràpidament cap a la plataforma d'observació a la seva esquerra. El primer soldat que li va sortir al pas va rebre un tret al casc i va caure. Sense aturar-se, en Fett va llançar una granada d'atordiment formant un arc a través de l'aire dins de la garita. La seva placa frontal es va tornar opaca mentre que l'explosió esclatava, i el caçador no va perdre un instant, capbussant-se dins de la porta blindada sobre el seu estómac. Salvatges trets de blàster van esclatar sobre el seu cap mentre en Fett disposava tranquil·lament dels cinc soldats d'assalt que servien a la torre.
Va segellar l'entrada darrere seu i va caminar cap a la terminal. En Fett va introduir els codis de xifrat que havia comprat a un desagradable bothan i es va posar a treballar. El primer que va extreure va ser un diagrama esquemàtic tridimensional de la guarnició.


- Estat?
En Tyrix va fer una ullada al general i gairebé va somriure.
-Patim grans pèrdues, però els TIE l’estan conduint. Feu un cop d'ull.
El comandant es va allunyar de la pantalla tàctica. En Xarran va estudiar les imatges per alguns moments, mirant mentre que l’Esclau I conduïa lentament els caces TIE lluny de la base.
-És un parany.
- Què?
-En Fett no està en aquesta nau.
En Tyrix estava confós.
- Llavors on està?
-Aquí -al general li va fer mal dir-ho -. Dins del perímetre ara, m'aventuraria. Que soni l'alarma codificada; informi amb una alarma d'intrús. Ordeni que tots vagin als seus llocs de combat i intensifiqui les patrulles interiors.
En Xarran va caminar en silenci de nou cap a la seva cadira i es va deixar caure com si el pes d'un AT-AT es recolzés sobre les seves espatlles.


En Fett romania al costat de la consola de comandament del sub-nivell 3. Més d'una dotzena de tècnics atordits o morts s'escampaven al voltant de la sala. El caçador va estudiar els panells il·luminats que controlaven el poder principal de la base, els generadors de reserva, els raigs tractors, i els generadors dels escuts deflectors. Es va posar a treballar...


En Tyrix gairebé va caure de la cadira.
- Senyor... el tenim!
- Què? -El general estava al seu costat en qüestió de segons.
-Algú està accedint a les unitats de control principal en el sub-nivell tres -va mostrar la informació -. Ho veu? Està utilitzant un codi del mes passat, i l'ordinador el va detectar.
-Ha de ser en Fett. Està intentant desactivar-nos –En Xarran va contemplar la seva resposta -. Envieu tres esquadres a baix a... no, esperi. Aïlleu aquest lloc immediatament. L’inundarem amb el gas Chemtrox i aquest serà el final del nostre petit caçador de recompenses.
La veu d’en Tyrix va baixar.
- Però si no és ell...? Fins i tot si hi és, podria tenir alguns tècnics...
En Xarran va empènyer al comandant fora del seu camí. Els seus dits van volar sobre la consola i un somriure va aparèixer lentament a la cara. En Fett estava desactivant tots els sistemes i no hi havia temps per discutir sobre moral. La cursa continuava i aquesta vegada en Xarran guanyaria.


En Fett va girar quan les pesades portes blindades es van segellar i es van travar. Estava atrapat. Així doncs, finalment havien descobert el seu truc i ara sabien on era. Certament els havia pres força temps. Per descomptat era massa tard. En Fett estava a punt de tallar l'energia.
Estava tan absort en el seu treball que gairebé no ho va notar... afortunadament, els seus sensors de so van captar els respiradors buits obrint-se amb un espetec i el xiulet lent, i constant del gas que era bombat a la sala.
Un ràpid examen va revelar que la substància era Chemtrox -un agent extremadament mortal. En Fett havia sentit que causava una mort particularment dolorosa. No es proposava descobrir si els rumors eren veritables.
En Fett va activar el segell del filtre ambiental de la seva armadura. El protegia de l'atmosfera nociva o mortal i tenia una font de dues hores d'aire.
Mentre el gas Chemtrox s'arremolinava al seu voltant, en Fett es va preparar per desactivar l'ordinador principal.


- Llest... –En Xarran es va netejar la suor del front i es va asseure a la cadira d’en Tyrix -. Això s’ha acabat. Ningú pot sobreviure a això.
Tot es va apagar. Fins a l'últim bit d'energia a la base sencera. Només hi havia foscor.
- Vostè deia, senyor? -Va sonar la veu del comandant.
Un tret de blàster va llançar un flaix de llum carmesí a través de la sala de comandament i el cos d’en Tyrix va colpejar el pis. El general Xarran va activar una barra lluminosa i va aixecar la seva pistola blàster.
Els seus ulls van dansar violentament en la suau llum, després es van enfocar en el cadàver del seu comandant.
Les cares aterrides l'equip de comandament el miraven fixament com si s'hagués transformat sobtadament en un mynock. En Xarran va fer tres trets a sostre.
-Tots fora. Ara!
L'equip va obeir ràpidament, ensopegant entre ells per arribar a les escales d'emergència. El general va entrar a la seva oficina i es va asseure davant la seva consola. Hi havia un sistema que no seria afectat per la pèrdua d'energia principal o de reserva. S'alimentava d'un generador especial que només ell coneixia -bo, ell i en Tyrix, però el comandant no en parlaria.
En Xarran va activar el panell i va somriure mentre el sistema d'autodestrucció de la base s'encenia amb lletres carmesines. El general va baixar el cap per acomodar l'explorador de retina i va començar a recitar el codi per activar el compte enrere.


En Fett es va moure a través dels passadissos obscurits i abandonats de la base. A excepció dels ferms soldats d'assalt, gairebé tots havien fugit de la un cop poderosa guarnició. Amb els seus sensors de so, moviment, infraroig, i de blanc activats, encertar als oponents en armadures d'ivori era ridículament fàcil
Per descomptat, l'única persona que importava també era present... en algun lloc en les entranyes de la guarnició.
En Fett havia pagat una petita fortuna per aconseguir que el ximple fora involuntàriament marcat amb un dels seus rastrejadors especials subdermals microscòpics especials abans a Inat Prime. Va ser una sàvia inversió.
En Jabba no havia ofert una recompensa oberta per Rivo Xarran, en comptes d'això, la seva Grandiositat havia ofert la feina només a Fett... cinquanta mil crèdits. Mort o viu.
En Fett sospitava que el hutt volia veure com de bo que n’era en Fett en realitat. En Jabba sabia que en Rivo correria amb el seu germà gran a la recerca d'ajuda i una guarnició imperial sencera s'interposaria entre el caçador i la seva presa.
A Fett no li agradava el hutt, però pagava bé i a temps. Això era més del que podia dir sobre la majoria. A més, un dia en Jabba obtindria el que es mereixia. Després de tot, la justícia era un caçador pacient.
En Fett coneixia el valor d'aquesta virtut particular molt bé, així que va continuar el seu acurat ascens a través de la torre principal de la guarnició. No hi havia necessitat d'afanyar-se. El final arribaria aviat. I sense importar com de nova hagués estat la caça, la conclusió era sempre la mateixa.


Amb una rialleta aguda, el general Gaege Xarran, oficial executiu de la base de la guarnició imperial a Vryssa, va baixar l'escala. Hi havia enfundat el seu blàster en favor d'una carrabina més gran. Una luma reflectora estava muntada sobre l'arma, i el gruix barril d'un llançador del microgranades penjava sota.
-Surt, surt d’allà on estiguis...


En Fett va emergir de l'escala al nivell 5. La seva unitat rastrejadora va informar que en Rivo estava a menys de cinquanta metres de distància, a les casernes que confinaven amb les instal·lacions de la recreació de la base. El caçador es va moure pel passadís en ombres, detenint-se davant l'última porta. En Fett va imaginar que l'expert en ordinadors s'estaria amagant sota el llit, probablement aferrant el seu blàster estès i prometent que si sobrevivia aquesta situació mai faria res dolent altra vegada.
En Fett va pressionar amb el seu palmell una petita càrrega explosiva a l'entrada i va retrocedir. Va activar el detonador i va mirar mentre la porta s'evaporava en una boira fina. El caçador es va aturar per un moment, a mitges esperant que en Rivo fes alguns trets desesperats a través del llindar.
Sostenint el seu rifle preparat, en Fett es va acostar amb cura. Quan l'alarma del seu sensor de moviment es va activar, el caçador es va congelar i va apuntar, imaginant que en Rivo intentava escapar a través de la porta.
En Fett estava tan enfocat en la situació que li va prendre una fracció de segon més del normal adonar-se que l'alarma de moviment no havia vingut de davant d'ell. Va girar sobre els seus peus, tot i que encara mentre ho feia, sabia que era massa tard. Es va preparar per a l'impacte.
El pesat tret de blàster va colpejar al caçador en el seu costat esquerre amb tanta força que el va llançar a terra. Va aterrar durament, amb força suficient per deixar sense alè a qualsevol home ordinari. Però en Fett no era cap home ordinari.
Ell estava disparant el seu rifle en el moment en què es va recuperar de l'impacte. La furiosa andanada va obligar al seu atacant a escórrer una altra vegada al vestíbul per cobrir-se. Dagues de dolor van començar a lacerar el seu costat, però la ferida no era seriosa i hauria de ser ignorada de moment. En Fett tenia coses més importants de què preocupar-se.
El seu atacant va treure el cap sobtadament i va començar a disparar. Mentre en Fett tornava el foc, va reconèixer els trets d’en Gaege Xarran. L'intercanvi es va cobrar el seu preu en els dos homes... Xarran va rebre un tret a la cama esquerra que el va enviar trontollant a la recerca de refugi; Fett va ser fregat al braç dret i la sensació al membre va desaparèixer ràpidament, entumint-se. El rifle li va caure de les mans i va haver de fer una elecció. Ràpid.
El caçador es va llançar a l’habitació just quan un tret de blàster socarrimava el pis on havia estat microsegons abans. En Fett va rodar dins de la gran oficina i es va incorporar, el seu làser restant de canell preparat, però, la unitat de rastreig li va dir que en Rivo havia d'estar al cubicle sanitari. Aquesta porta estava tancada, així que en Fett va mantenir la seva atenció majorment centrada a l'entrada de la cambra. Sobtadament va lamentar haver vaporitzat la porta davantera.
En Fett es va arrossegar cap a la paret, empenyent la seva esquena contra ella. El seu braç dret tot penjava inútil al seu costat. Afortunadament el seu braç esquerre estava il·lès, permetent-li mantenir el làser del seu canell apuntat al llindar.
El caçador de recompenses no tenia temps per reprotxar-se pel descuit. El temps era massa preciós ara. Decisions ràpides i racionals podrien significar la diferència entre la vida i la mort, èxit i fracàs. Podia sentir que el cor bategant precipitadament en el seu pit. El resultat estava en dubte per primera vegada. I per estrany que semblés, l’estava gaudint.
En Fett va començar amb una valoració ràpida de la seva situació. En Rivo hauria de ser ignorat pel moment. Fins i tot si sortia disparant, l'home no estava entrenat en combat. Gaege Xarran estava entrenat, almenys... En Fett sabia que el general havia servit una vegada com a membre de la Guàrdia Reial Imperial. I mentre que el general podria no estar en el seu millor moment, estava molt ben armat.
D'altra banda, l'armadura d’en Fett havia perdut molts dels seus sistemes secundaris. Mentre que el vestit bàsic fins i tot funcionava, els seus sensors estaven fora de línia i no podria desviar energia a la majoria de les armes. Les unitats de comunicació estaven indemnes, però eren relativament inútils de moment. L'únic article intacte que podria resultar profitós era la seva motxilla propulsora.
Les coses no lluïen bé...
Sense els seus sensors, no tenia manera de saber si o quan el general vindria pel marc de porta. Pitjor encara, en Fett no podria defensar-se, amb excepció del combat mà a mà. I en aquest moment a ell li calia una mà.
En Fett va buscar en una de les seves butxaques i va retirar el seu últim detonador termal. No permetria ser capturat. S’emportaria els seus enemics amb ell.
Llavors el va veure...
El blàster d’en Xarran havia estat equipat amb una luma reflectora. En el seu estat de frenesí, el general no s'hauria d'haver adonat que això traïa el seu cautelós acostament.
Mirant l'halo de llum incrementar en intensitat, en Fett podria estimar exactament com de lluny estava Xarran en aquell moment. En Fett va realitzar ràpidament una altra anàlisi de la cambra i va formular un nou pla. El caçador de recompenses tot just va resistir l'impuls de somriure mentre fixava ràpidament el temporitzador del detonador termal.
Va alçar la vista un cop més cap a la llum cada vegada més brillant fora de la porta i va baixar la seva mà esquerra, rodant suaument l'esfera de plata cap al llindar.
Un moment després, el general Gaege Xarran va girar la cantonada explorant expertament l’habitació amb el seu blàster.
- Això s’ha acabat! -Va cridar triomfant, just mentre alguna cosa li va petar contra la bota.
En Xarran va abaixar la vista cap al detonador termal amb horror.
-Sí -va dir en Fett-. Ha acabat... -I una explosió d'un microsegon de la seva motxilla repulsora va enviar al caçador com un llamp a través de l’habitació.
Abans que en Xarran pogués tan sols pensar a reaccionar, en Fett era a l'altre extrem de l'oficina, ocult i segur darrere d'un gran escriptori.
L'explosió que va seguir va sacsejar el pis sencer.
La coberta triada per Fett era de típic disseny imperial, gran, voluminós, i absolutament resistent. Just com havia esperat, la monstruositat de duracer va absorbir el gruix de l'impacte mentre que la seva armadura va desviar qualsevol despulla ardent.
Sacsejant-se la pols, es va acostar a la porta del cubicle sanitari. Prenent impuls, la va obrir d'una puntada i es va preparar per colpejar Rivo i deixar-lo inconscient amb una sola mà si calia. Però va resultar que no va haver de fer-ho...
On hauria d'haver estat Rivo, en Fett va veure només un petit holopad. Existia la possibilitat que el dispositiu estigués espatllat, però el caçador va pensar que no era el cas. Va girar la pantalla cap endavant i va ser saludat per la cara hologràfica somrient d’en Rivo Xarran.
-Hola, Fett. Et preguntaria com t'està anant, però la resposta és bastant òbvia. Una trobada amb el meu germà, potser? –En Rivo va fer una pausa -. Bé, diràs alguna cosa o només et quedaràs aturat aquí?
En Fett estava una mica sorprès que el missatge fos en viu... havia assumit equivocadament que era un missatge gravat.
- Què vols?
-Ah, si. Ho vaig oblidar. Ets home de poques paraules, oi? Bé, com segurament ja has descobert, vaig descobrir el teu meravellós petit rastrejador. Aposto a què t'agradaria saber com. Desafortunadament, no puc desvetllar tots els meus secrets... He de dir-te que estic impressionat. Mai vaig pensar que realment burlaries una guarnició imperial sencera,-va dir en Rivo amb menyspreu -, fins i tot una comandada per l'idiota del meu germà. Per descomptat, tampoc tenia sentit córrer cap risc. És per això que m’he transportat fora de perill, fora del teu abast.
-De moment -va dir en Fett, estudiant la imatge d’en Rivo -. No ets en absolut el covard plorós que sembles ser.
-No, no ho sóc. Però tampoc sóc un individu veritablement malvat. Les meves úniques armes són el meu ordinador i la meva boca. Desafortunadament, són el meu do i la meva perdició de vegades -va agitar una mà -. Però ja n'hi ha prou sobre mi. Anem als negocis. No puc tornar a la meva vida normal amb tu perseguint-me al voltant de la galàxia, i sé que no descansaràs fins que m’arrosseguis a mi o al meu cadàver davant la seva Grandiositat. Correcte?
En Fett no va contestar.
-Llavors, proposo un compromís... i per demostrar la meva bona fe, fins i tot et diré un petit secret. El meu germà va accionar el sistema d'autodestrucció de la base. Relaxa't, tens deu minuts abans que exploti, però, faré això ràpid. Pots dir-li a Jabba que vaig morir en l'explosió, recollir els teus honoraris, i seguir amb els teus assumptes. Assumiré una identitat falsa, desapareixeré, i mai, mai revelaré el que va succeir dins d'aquest edifici mentre visqui. Tots dos guanyem -la mirada confiada d'en Rivo va vacil·lar lleument -. Què dius, caçador de recompenses? És un tracte?
Després d'un moment, el caçador de recompenses va assentir.
-Molt bé. Però un dia et trobaré, Rivo. I aquest dia, acabaré aquest treball.
En Rivo va somriure.
-Ah, sí. Et prendrà més temps de l'usual, però Boba Fett sempre guanya. Molt bé, llavors. Fins en aquest dia... -La seva imatge va parpellejar i va desaparèixer en la foscor.
El caçador va comprovar el seu cronòmetre. Almenys això encara funcionava. Millor si es posava en marxa. En Fett tenia la sensació que el petit monstre de Sith podia haver sobreestimat "accidentalment" el compte regressiu de la detonació. Mentre es dirigia cap al terrat, en Fett va activar el comandament a distància de l'Esclau I...


El Narrador es va aturar, gaudint de les mirades impacients dels nens.
- Com acaba? -Va preguntar una nena petita sense alè.
La seva pregunta va ser repetida pels altres nens mentre exigien una resolució al conte.
El Narrador va somriure apreciativament i va continuar.
-Bé, després de molts, molts anys en Boba Fett va aconseguir rastrejar a Rivo a un planeta remot als territoris de la Vora Exterior, a la mateixa cantina on l'expert en ordinadors s'estava amagant... -Es va aturar breument per efecte i llavors va dir -i llavors el major caça-recompenses de tots els temps finalment va acabar la seva tasca. Com veuran, Boba Fett mai perd -va observar el seu cronòmetre -. Ara, ja haurien d'estar al llit. Aneu a dormir, tots vostès. I res de somnis lletjos o no hi haurà més històries abans d'anar a dormir.
Satisfets, els nens van pujar les escales a les seves habitacions, comentant la història. Tots a excepció de la nena petita. Ella es va aturar breument al cim de l'escala amb una mirada interrogant a la cara.
- Boba Fett és bo o dolent?
Ell ho va considerar per un moment.
-Aquesta és una pregunta que només tu pots contestar -va dir finalment.
La nena va arronsar les espatlles i va pujar saltant les escales, deixant al Narrador sol amb els seus pensaments.
Bé, no completament sol.
- Quant de temps has estat assegut allà? -Va preguntar el Narrador.
-Digues-m'ho tu -va ser la resposta plana i filtrada.
El Narrador es va tornar cap al reservat ombrívol del qual va emergir una figura vestida de gris i verd. En Boba Fett va romandre dret davant el Narrador, amb els braços creuats sobre el seu pit escudat.
-Després de tots aquests anys realment vas aconseguir trobar-me -el narrador es va posar dret somrient -. Almenys, el nostre petit conte serà autèntic ara.
El caça-recompenses va buscar lentament en una de les seves butxaques i el Narrador va prendre una profunda inspiració. En Fett va extreure quelcom platejat i brillant i el Narrador va tenir sobtades visions de detonadors termals.
En Fett va llançar casualment l'objecte cap a l'home, que el va atallar per reflex.
El Narrador es va preparar per al seu final, però quan aquest no va arribar, va mirar l'objecte en el seu palmell. Era un val de crèdit.
En Fett ja estava caminant cap a la sortida.
El Narrador el va sostenir, confós.
- Què és això?
El caçador de recompenses no es va tornar.
-Moltes coses, Rivo. Un final, un nou principi... i potser fins i tot una resposta a la pregunta d'una nena petita –En Fett va fer una ullada cap enrere, després va desaparèixer a través de les portes.
El Narrador (ell ja no pensava en si mateix com en Rivo) va examinar el val. Contenia cinquanta mil crèdits. La recompensa exacta posada sobre el seu cap pel Jabba. Sobtadament, tot va estar clar. Va somriure i va córrer cap a fora.
En Boba Fett se n'havia anat... esvaït en els erms de Ladarra.
El Narrador va romandre allà en silenci. I es va adonar que alguna cosa estava malament. Per un breu moment, no va poder determinar que era i després va caure en el compte sobtadament.
No hi havia cap grinyol.
El Narrador va mirar avall... i es va trobar mirant fixament les restes desintegrades del cartell de replifusta del bar. Va tirar el cap enrere i va començar a riure.



FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada