divendres, 11 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13
MOLÈCULES
La Zahara estava ajustant el flux d'aire de la seva màscara d'aïllament quan es va adonar que el 2-1B se li acostava per darrere.
- Doctora Cody?
- Ara no.
-És important.
Tot just el va sentir. La tarda havia estat com una taca fosca i sagnant. Al seu voltant, la infermeria, normalment sedada, estava plena de presos i guàrdies malalts que ocupaven tots els llits i molts més que jeien a terra. La sala estava inundada de tos, respiracions entretallades, monitors que xiulaven i constants crits demanant ajuda.
El que fos que hagués portat la partida de reconeixement del destructor s'havia estès tan ràpid pel Purga que tant ella com Escombraries ja havien perdut el compte de les noves admissions.
El capità Sartoris havia arribat custodiat pels seus propis guàrdies i el droide metge l’havia posat immediatament en quarantena. Saber que en Sartoris l'esperava perquè l’examinés era la dosi de pressió addicional que menys necessitava en aquell moment.
L'alcaid l'havia estat trucant constantment des del seu despatx per mantenir-se informat. No entenia per què no podia diagnosticar el mal, encara que no pogués trobar la cura. Fins ara havia estat massa ocupada intentant ocupar-se dels presos, classificant-los i tractant els símptomes que, depenent de l'espècie, anaven de problemes respiratoris a febres i símptomes d'atacs, al·lucinacions, hemorràgies i coma. I ara el 2-1B estava al seu costat esperant rebre la seva atenció.
- Mira -va dir la Zahara -, sigui el que sigui, haurà de...
-És en Gat -la va interrompre el droide -. Ha mort.
- Què? -La Zahara es va girar amb cara de sorpresa.
- Ha patit un atac i una parada respiratòria. Sento interrompre-la. Vaig creure que voldria saber-ho.
La Zahara va inspirar lentament i profundament i va assentir abans d’expirar. Va seguir al droide a través de la infermeria fins al llit d’en Gat. El devaronià jeia de costat, la pell pàl·lida, els ulls oberts i vidriosos. Va mirar el rostre buit, la banya trencada i la mandíbula desencaixada. Tot el bo que havia en ell -la seva estranya decència i l'humor que l'havia fet destacar entre els seus pacients- havia desaparegut del tot. Es va inclinar i li va tancar els ulls.
- I l'alcaid està esperant per parlar amb vostè una altra vegada -va dir Escombraries, intentant que la seva veu sonés pesarosa.
La Zahara sabia què li anava a preguntar en Kloth.
- Com anem? - Li va preguntar al droide.
- Dotze morts fins al moment.
- Inclosa tota la partida de reconeixement?
- Menys el capità Sartoris i l'OCI Vesek -va respondre el droide metge -, si.
- I segueixen a la bombolla?
- Correcte. En cas contrari, l'agent patogen s'hauria estès per tot el Purga. Estic realitzant el seguiment de diversos informes de símptomes per tota la zona de presos comuns: reclusos, guàrdies, personal de suport... La taxa d'infecció és gairebé de l'u per cent. La medicació i els subministraments ens duraran un altre parell de setmanes si tot segueix igual. No obstant això...- el droide va fer una pausa i la seva veu va adoptar un to més confiat -, no he estat capaç d'aïllar l'estructura molecular d'aquest cep en concret. Doctora Cody?
- Sí?
- Com ja sap, la meva programació pel que fa a malalties infeccioses és bastant àmplia, però tot i així aquest contagi no s'assembla a res que hagi vist abans. -El droide va baixar més la veu i va emetre l'equivalent sintetitzat d'un murmuri -: Sembla que els organismes individuals fan servir l'autoinducció per comunicar-se amb els altres en l'interior de l'hoste.
- I això vol dir que...?
- Que les cèl·lules individuals no aconsegueixen la seva màxima virulència fins que es reprodueixen i arriben a un nombre que l'hoste ja no pot combatre.
- En altres paraules -va dir la Zahara -, fins que és massa tard.
- Correcte. En aquests moments, ni tan sols estic convençut que els vestits d'aïllament siguin una barrera eficaç.
La Zahara va observar el mico taronja que s'havia posat tot just va enviar a l'equip de reconeixement a quarantena. No li agradava portar-lo, no li agradava el missatge que enviava als presos que ja s'havien exposat, però no tenia elecció. No podria ajudar a ningú si es posava malalta o moria. I el droide tenia raó, és clar. En aquell moment era impossible saber si els vestits i les màscares servien d'alguna cosa. Alguns guàrdies que se'ls havien posat immediatament ja havien emmalaltit, però ella no mostrava símptomes d'infecció.
«Almenys per ara», va apuntar una ombrívola veu al seu interior.
A l'altre costat de la infermeria es va disparar l'alarma, un xiulet agut indicava que un dels pacients patia una parada respiratòria. La Zahara anava corrent cap allà quan va saltar una altra alarma i després una altra. «Ha de tractar-se d'alguna fallada en l'equip», va pensar enmig de la confusió, però es va adonar que no era així. Els seus pacients morien ràpid al seu voltant i l'únic que podia fer era signar la paperassa després.
- Jo m'encarrego d'això -va dir Escombraries -. Ha de parlar amb l'alcaid.
-L’alcaid pot esperar.
No obstant això, quan va arribar al llit ja era massa tard. El pres havia patit un col·lapse, els monitors emetien un udol constant i impotent. Semblava venir d'arreu alhora. El pacient de la seva dreta patia un atac i la seva alarma també es va activar. Per enèsima vegada aquell dia, la Zahara va tornar a preguntar-se amb què s'hauria trobat la partida del capità Sartoris a bord del destructor.
I només coneixia una persona a qui pogués preguntar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada