dijous, 17 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XXVI)

Anterior



CAPÍTOL 26
L'EXÈRCIT DE LES ÚLTIMES COSES
En Kale va saltar a l'interior de la torre d'acoblament amb Trig encara en braços, seguit de la doctora Cody. Va mirar enrere i va veure a Han Solo i Chewbacca, que encara no havia sortit del lloc de comandament. El wookiee li disparava a tot el que es posava en el seu camí. En Kale no va veure què era, i tampoc li venia de gust. Encara que ho sentia, i allò era més que suficient.
- Ràpid! - Els hi va cridar la doctora Cody a Han i Chewie -. He de tancar el pou!
En Kale estava ajupit amb el seu germà petit en braços i des d'allà només veia la doctora estirant-se per segellar les portes de l'ascensor, i llavors en Solo i el wookiee es van colar dins. Chewbacca seguia disparant i les descàrregues del blàster li xiulaven a les orelles.
Tot d'una, en Trig es va incorporar amb els ulls completament oberts.
- Pare?
En Kale el va mirar fixament.
- Trig, què...?
«És ell.» El noi s'havia deixat anar dels seus braços, s'havia colat entre en Han i Chewbacca i avançava pel turboascensor cap al lloc de comandament.
- El pare està allà fora! -Va cridar -. L’he vist! Està...
En Kale va saltar darrere seu. Va estirar un braç tot el que va poder per agafar-lo pel camal dels pantalons i va tancar els dits amb força. En Trig va caure a terra amb un soroll sord, i en Kale el va agafar per la cintura amb la mà que tenia lliure i va començar a arrossegar-lo a l'interior del pou d'acoblament.
Llavors va alçar la vista.
I va veure el seu pare.

***
Von Longo trontollava cap a ells arrossegant els peus en un mig trot, com si li haguessin desmuntat els malucs i les espatlles. Estava envoltat d'un grup de presos i de guàrdies.
Encara que, per al seu horror, en Kale va comprendre que ja no eren presos ni guàrdies, no exactament, i aquell tampoc era el seu pare. La seva pell somorta i groguenca estava vetada amb la podridura de dues setmanes en el dipòsit de cadàvers, el crani se li havia inflat de forma grotesca i estava parcialment descarnat en un costat, així que en Kale veia perfectament com se li movia l'os de la mandíbula.
No era capaç de moure’s. Durant el que va semblar una eternitat, va observar com el seu pare trontollava cap a ell amb aquell caminar tan horrible i la cara encesa amb una impaciència que li va resultar familiar.
Al final en Kale va sortir de la seva paràlisi i va cridar. Es va posar dret i va arrencar a córrer cap enrere en direcció al pou. Va veure a Solo i al wookiee ajudant a Trig a entrar, però miraven darrere d'ell, cap al passadís del qual procedia el soroll. Com si estigués somiant, va veure la cara de la doctora empal·lidir de por. En Kale va veure com li tapava els ulls a Trig.
Llavors va notar que alguna cosa li agafava una cama.
Ni tan sols va poder sentir el seu propi crit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada