diumenge, 20 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XXXII)

Anterior



CAPÍTOL 32
VIATGE CAP A L’ODI
La primera vegada que va sentir els blàsters, la Zahara es va apartar del pou d'un salt, en un moviment reflex. Quan va tornar a pensar amb claredat, va tornar i va agafar a Kale per les aixelles per arrossegar-lo i allunyar-lo també d'allà. Mentre tirava d'ell pel terra de l'hangar, el pes del seu cos ferit queia mort a les seves mans i el cap li penjava, però va veure que tenia els ulls parcialment oberts i va percebre un indici de lucidesa soterrada en algun lloc del seu interior.
- Disparen... -va balbucejar en Kale -. Per què dis...?
Va aixecar una mica les parpelles. La consciència del que passava es va reflectir en els seus trets i va arrufar les celles. Obria i tancava la boca intentant dir alguna cosa, una pregunta que ella no va poder sentir amb el soroll.
El va arrossegar més ràpid, corrent cap enrere per no perdre de vista el pou. En aquell moment el primer tret de blàster va travessar la porta del pou d'acoblament. Alhora, va sentir i va escoltar un cruixit espeternegant que retrocedia pel terra de duracer i que va deixar un tall negre a la paret de la torre, com un somriure babau i tort. Llavors es va produir una altra explosió, i una altra, i l'olor de metall calent ho va inundar tot, l'olor d’ozó i a fum acre que la Zahara associava amb la maquinària espatllada. Hi va haver una altra ràfega de trets encara més gran, amb artilleria més pesada, seguida d'una pluja de metralla que va creuar l'aire al costat de la seva cara.
Va seguir avançant cap a enrere, sense mirar.
El forat del pou ja era bastant gran i els veia pel darrere, llançant-li mirades lascives mentre s'agafaven al duracer retorçat i calent i intentaven arrencar-lo. Havien omplert el pou amb els seus cossos, presos que encara portaven l'uniforme, humans i altres races, guàrdies, administratius, ja no estaven segregats, sinó que es mantenien units amb una ànsia i una urgència que no havien tingut en vida. Ja gairebé els hi veia la cara. Llavis fendits. Nassos arrugats. Ulls morts i grocs il·luminats per la malícia d'un animal estúpid. Un braç verd i escamós va aixecar un rifle blàster i va començar a disparar a cegues cap a l’hangar; els raigs vermells es perdien en la distància i impactaven en alguna cosa massa llunyana com per distingir-la. A l'interior del tub van disparar més blàsters i el forat va anar creixent, eixamplant-se al llarg i ample.
«Vés amb compte, no veus per on vas, si vas massa ràpid...»
Malgrat pensar-ho, els seus peus van ensopegar, va caure a terra i el cos d’en Kale va quedar sobre ella.
«Vinga, vinga, a munt, ara!»
Va saltar cap enrere, buscant a Kale a les palpentes, esforçant-se per aixecar-lo del terra, i va cometre l'error de mirar un cop més.
Havien començat a sortir.
El forat irregular que havien obert amb els blàsters estava ple d'arestes i s’hi tallaven mentre passaven. Aquelles agulles de duracer s'esquinçaven els uniformes i es clavaven profundament en els sacs de carn podrida que tenien per cos. Un d'ells, un guàrdia de qui la cara va reconèixer vagament de les seves visites a la infermeria, va quedar instantàniament empalat amb els braços penjant mentre els altres passaven per sobre d’ell.
En els seus braços, en Kale va grunyir, va intentar estirar el cos, es va retorçar de dolor per mirar-la i va tornar a convertir-se en un pes mort. Es va adonar que intentava parlar amb ella; malgrat les seves ferides havia reunit forces per cridar, però seguia sense poder sentir-lo amb els trets dels blàsters.
Va tirar d'ell més ràpidament, movent-se a cegues, donant passos més curts i ràpids. El seu pes l’alentia i ara les primeres coses començaven a acostar-s'hi. Una d'elles era en Gat. La que havia estat una cara familiar es va tòrcer fins a esbossar un espantós somriure famèlic. «Et vaig a devorar, deia el somriure, i la teva carn em sabrà molt bé.»
Es va produir un breu moment de silenci, una calma incidental, i encara que a la Zahara li xiulaven les orelles, es va adonar que en Kale estava cridant.
- Deixi’m anar!
- No -va dir ella sense preocupar-se que ell la sentís. L'important era que ho havia dit per a si mateixa: no anava a deixar-lo allà. Davant seu, potser a sis metres, tres guàrdies morts i uns dotze presos es van parar com per aclimatar-se a l’ambient. A continuació van arrencar a córrer directament cap a ella desmanegadament i amb la boca oberta, remenant els braços, tentinejant les cames, disparant sense parar. I estaven afinant la punteria. Els trets els hi passaven cada vegada més a prop.
- Deixi’m! -Va cridar en Kale -. Vagi-se'n! Corri!
«Calla», va pensar. Tenia l'adrenalina desfermada, esclatant-li a la base del crani, i la seva carrera marxa enrere es va accelerar més encara. Ja ni tan sols sentia les cames com una part del seu cos i corria a una velocitat encegadora. Les coses s'allunyaven, intentaven córrer, però no aconseguien igualar la seva velocitat. Podia deixar-los a tots enrere, fins i tot arrossegant a Kale i...
Es va sentir un altre cop metàl·lic i en Kale es va sacsejar violentament en els seus braços i després es va quedar immòbil.
La Zahara va deixar de córrer sentint una calor humida que se li s'estenia pel tors i les cames. De cintura cap avall estava completament xopa de sang.
Va mirar cap avall.
La meitat dreta de la cara d’en Kale havia desaparegut i ara era com una mitja lluna carnosa. El crani rebentat sobresortia a través del cuir cabellut com terracota esquerdada; l'os de la mandíbula penjava tort d'un sol costat. Hi havia rebut el tret que podia haver travessat l'abdomen de la Zahara. L'ull que li quedava va mirar cap amunt i es va entelar. Ja pudia la terrible i dolça aroma del cabell i la pell cauteritzats.
Quan el cap va caure a un costat, la Zahara va veure que la part esquerra de la seva cara estava gairebé completament intacta, a excepció d'una única mota escarlata que tenia sota l'ull.
Es va sentir un grunyit apagat i la Zahara va tornar a aixecar la mirada.
Davant seu, les coses avançaven ràpidament, motivades per la sang fresca.
La Zahara el va deixar allà i va arrencar a córrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada