divendres, 25 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XLII)

Anterior



CAPÍTOL 42
RIU
El noi no tenia cap possibilitat.
Fins i tot des d'allà, en Han sabia el que anava a passar, i si ell i Chewie es pujaven a la passarel·la per intentar ajudar-lo, els tres acabarien morint junts. Comprendre allò resultava desagradable, encara que era una veritat com un temple.
En Chewie va emetre un udol llarg i gemegós.
-Sí, ho sé –En Han va tornar els trets, odiant-se a si mateix fins i tot més per haver de dir-ho en veu alta -. Tens alguna idea millor?
El noi estava relliscant de la passarel·la i aquella cosa se ​​li s'aferrava al turmell, arrossegant-lo amb ella. Potser podria aguantar cinc segons, però estava clar que ni un més. En un acte de pura desesperació, en Han va apuntar amb el blàster, sabent que no tenia possibilitats de donar-li a aquella cosa. Podria donar-li perfectament a Trig des d'aquella distància, o fallar. Però què més podia fer?
«Et quedaràs quiet sense fer res? Vas a rendir-te sense lluitar?»
Chewbacca el mirava, esperant que prengués una decisió. A la fi, en Han va assentir i va baixar el blàster.
-Bé -va murmurar -, al meu senyal anem cap a ell i intentem agafar-lo...
Chewie va tornar a udolar, aquella vegada més sorprès, i en Han va mirar al noi.
Ja era massa tard.
El noi s'havia deixat anar.
I queia al buit.

***
Des del moment en què per fi es van deixar anar els dits, una part d’en Trig no va sentir res més que pur alleujament ingràvid: després de tot el que havia passat, abandonava i es rendia a la gravetat i al buit. Mentre queia, amb Myss encara penjat de les seves cames, va mirar cap avall, a les cares que cridaven i que estaven cada vegada més a prop, i va sentir que li engolia tota la intensitat de la seva còlera. Va recordar que havia desitjat morir abans d'arribar a terra, i va suposar que allò tampoc passaria. A no ser...
Alguna cosa es va ficar sota d'ell i en Trig va xocar amb alguna cosa sòlida, es va colpejar el maluc i l'espatlla dreta i va donar voltes cap enrere. Els braços i les cames van rodar amb força amb l'impuls de l'impacte. Un batec després i el seu front va impactar contra la suavitat de la freda resina prefabricada. Es va recolzar i va sentir que la velocitat se li acumulava a la cara, empenyent-lo cap endavant. Ja no estava caient...
Però s'estava movent.
Va comprendre que havia aterrat a l'interior d'una espècie de lliscant, un elevador de càrrega que solcava l'espai buit que envoltava la turbina del motor principal, a uns vint metres del sinistre paisatge de rostres que xisclaven.
En Trig va tornar el cap i va mirar cap endavant. Hi havia una figura asseguda al volant. No podia veure de qui es tractava...
Excepte que aquell home semblava portar un uniforme de guàrdia de presó imperial.

***
L'elevador es va inclinar traçant un arc sobre l'abisme, i quan el pilot va mirar cap enrere, en Trig li va veure la cara. No tenia sentit, però després de passar dos mesos i mig a bord de la barcassa presó, hauria reconegut a Jareth Sartoris en qualsevol lloc.
En Sartoris va portar l'elevador cap a l'extrem més allunyat de la passarel·la, on en Han i Chewie el miraven amb una incredulitat semblant a la d'en Trig. La veu del guàrdia va sonar ronca i aspra per sobre dels crits i els trets.
- Veniu?
En Han i en Chewie van pujar sense dir res. L'elevador va perdre altura amb el pes i en Sartoris va empènyer la palanca cap endavant i cap amunt. Adonant-se de l'esforç que li suposava, en Trig va veure la profunda mossegada que tenia al braç, la forma en què el teixit inferior ja havia començat a engrossir-se i a arrugar-se amb una necrosi grisenca que es retorçava al seu interior.
Va comprendre que en Sartoris lluitava contra alguna cosa més que contra l'accelerador.
L'elevador s'anava cap als costats i ell intentava mantenir-lo per sobre de la torba que tenien a sota mentre les seves cares s'il·luminaven amb la resplendor dels trets constants. En Han i en Chewie ja havien pres posicions en els flancs i tornaven el foc.
-Ets pilot, oi? -Va cridar en Sartoris sense mirar enrere -. Pots portar això?
En Han va pestanyejar.
- Vas a deixar-me...?
- Veus això? -En Sartoris li va ensenyar la mossegada del braç, el teixit exposat que ara es movia visiblement, com si tingués una sèrie de petites serps elèctriques retorçant-se de dolor sota la carn, intentant trobar una sortida -. No em queda gaire temps.
- Sí, bé... –En Han es va posar a una banda i va disparar una altra ràfega a la massa de cadàvers -. Chewie i jo estem una mica ocupats ara mateix.
En Sartoris va mirar per sobre de l'altre espatlla.
- I tu?
- Jo? -Va cridar en Trig.
- Portem sobrecàrrega.
En Sartoris va gesticular sobre les agudes alarmes que havien començat a parpellejar cada vegada més ràpid a la consola principal, i en Trig va comprendre per al seu horror que seguien baixant, baixant lentament però constantment cap a la voràgine de crits. En qüestió de segons sentirien aquelles mans aferrant-se a l'elevador per tirar d'ells.
-El lliscant no aguantarà el pes.
- No crec que pugui...
- Hora de què aprenguis. -En Sartoris va agafar el braç del noi, va estirar des d'on era i el va plantar davant de la consola -. Ho tens?
- On anem?
-Hi ha una llançadora imperial amb alguns soldats a bord a l'hangar. Busca un noi que es diu White. -En Trig es va adonar que el capità dels guàrdies l'agafava per l'espatlla i el mirava fixament; els ulls li cremaven clars i brillants -. Entens el que et dic?
-Però...
En Sartoris va aclucar els ulls; les arrugues verticals que li envoltaven la boca se li van accentuar; eren com solcs en els quals es podia caure si no es tenia cura.
- Vull que sàpigues una cosa sobre el teu pare.
- El coneixies?
- Era un bon home -va dir en Sartoris -. No com jo.
En Trig el va mirar fixament.
- Hauria estat orgullós de tu. Has de saber-ho.
- Com...? -En Trig va començar la frase. Seguia parlant quan Sartoris va treure les cames fora de la barana i va saltar.

***
- Xaval! -Va cridar en Han-. Estàs pilotant aquesta cosa o què?
En Trig es va inclinar cap endavant, va agafar l’accelerador amb les dues mans i va aconseguir evitar pels pèls que xoquessin contra la paret. La turbina i l'abisme que l'envoltava estaven ara sota ells traçant un angle impossible. Tot el que tenia davant venia cap a ell massa ràpid, com una taca de velocitat temerària.
Vint metres més avall, al passadís que conduïa cap a l’hangar, els habitants originals del destructor seguien disparant i grimpant per les parets per intentar atrapar-los. Estaven apinyats, milers d'ells, com un riu sòlid de carn pudenta i deteriorada. Com si fossin un, van tirar el cap cap enrere i van deixar anar un altre crit conjunt que va obtenir la resposta d'un altre crit llunyà.
- Saps on anem? -Va cridar en Han.
En Trig va mirar la pantalla de navegació de l'elevador i la llum que assenyalava on es trobaven en aquell laberint de passadissos del nivell mitjà. Va notar que la suor li queia per les aixelles i sobre les costelles.
«Pots fer-ho.»
L'elevador es va decantar. Alguna cosa s'havia enganxat per baix. Va notar que l'elevador bolcava. En Han es va inclinar per intentar veure de què es tractava i va negar amb el cap.
- No el tinc a l'abast!
En Trig va tornar a mirar cap endavant. Va reduir la velocitat tot el que es va atrevir fins que va veure que el col·lector s'elevava del terra corrugat. Aguantant la respiració, va empènyer la palanca cap endavant i el va deixar anar una altra fracció de mil·límetre. Era especulació pura i dura, el tipus de coses en què havien destacat el seu pare i el seu germà, només que aquella vegada li tocava fer-ho a ell.
- Trig, què...!
Bam!
El cadàver que penjava sota l'elevador es va estampar contra el col·lector i va acabar donant voltes escapçat sobre la massa de la qual havia sortit. En Han li va dedicar una mirada d'agraïment.
-Això ha estat millor.
En Trig va agafar un revolt a tota velocitat i els va conduir per un passadís lleugerament més ample il·luminat per llums tènues i grogues que parpellejaven com els seus pensaments. No deixava de pensar en el que li havia dit Sartoris just abans de saltar l'elevador.
«Era un bon home. No com jo.»
Havia estat una generalitat en boca d'un home que sabia que anava a morir, però per què havia sonat com si estigués confessant que havia matat a Von Longo?
Una explosió d'estàtica va sortir del comunicador de l'elevador i es va sentir una veu.
- Hola, hi ha algú?
El braç d'en Han li va passar per davant de la cara per agafar el comunicador, que parpellejava.
- Qui és?
- Cody... - La veu s'entretallava -. Control de l'hangar...
- Anem cap allà -va dir en Han.
- No... manteniu-vos allunyats...
- Repeteix.
-... Atac...
La comunicació es va entretallar i la veu de la Zahara es va reduir a un refilet. En Trig va creure sentir blàsters de fons, els cops i les vibracions d'una catàstrofe. Va observar al Han canviant les freqüències, intentant recuperar el senyal.
- Et perdo, doctora -va dir en Han -. Aguanta aquí, d'acord?
-... Són massa... - La veu de la Zahara anava a la deriva i es perdia entre núvols de pesada estàtica. En Trig va creure sentir les paraules «canó làser», i llavors el comunicador va callar del tot. En Han el va deixar anar i va comprovar l'esquema digitalitzat de l'elevador.
- Ja està, gairebé hem arribat, oi? -Va dir -. Això d'aquí davant és l'entrada.
En Trig va deixar anar una mica la palanca i la va deixar anar cap endavant. Per fi s'havia fet amb ella, encara que el viatge encara no havia acabat. L'elevador va accelerar fins al fons del passadís, cap a la porta que assenyalava en Han. Tot i que ja gairebé havien arribat, en Trig va sentir una estranya preocupació, com si s'hagués equivocat feia temps i ara no pogués fer res per posar-hi remei.
En Chewie va rugir i en Han va eixamplar les fosses nasals. Semblava preocupat.
-Sí -va dir -, jo també sento l’olor.
En Trig els va mirar.
- El què?
- Fum.

***
La paret de l'hangar estava cremant.
A través del fum, en Trig va veure que l'exèrcit de cadàvers es dirigia cap a l'extrem de l'hangar. L'ala-X que òbviament havia disparat contra la paret encara apuntava cap a ella, amb els canons làser inclinats cap amunt. En Trig va tornar a mirar les flames que havien engolit l'ala oest de l'hangar, enfosquint la paret amb un fum dens i oliós que feia olor com de cables de coure cremats i duracer calcinat.
- On va dir la doctora Cody que estava? -Va cridar.
- En el control principal de l'hangar -va dir en Han.
- Què...?
En Han va assenyalar directament a les flames. En Trig va tirar la palanca cap enrere, inclinant l'elevador cap a la paret negra. Al moment van començar a coure-li els ulls, el nas i la gola i les llàgrimes li queien per la cara. Va sentir que en Han li cridava i Chewbacca va deixar escapar un rugit intens i furiós, que va acabar convertint-se en un esclat de tos.
- Què estàs fent? -Va dir en Han-. Vols matar-nos?
- No penso deixar-la.
- Si segueix aquí dalt ja estarà morta!
En Trig va pujar l'elevador fins que va poder veure a través de les flames el que quedava del control principal de l'hangar. Ordinadors i consoles foses que bombollejaven sobre els panells de duracer del sòl i que conformaven un malson surrealista de tecnologia imperial.
«No hi és -va pensar -. Hi haurà aconseguit sortir. Potser...»
Va abandonar aquella idea al moment.
Era una forma petita, minvada pel bloc allargat de components que li havien caigut a sobre fins aixafar-la. En Trig va mirar aquella mà prima que sortia per sota la pila i la va recordar posada sobre l'espatlla del seu pare a la infermeria. Va sentir que el seu últim alè s'evaporava en els seus pulmons deixant absolutament immòbil.
- Xaval. - La veu d'en Han sonava llunyana, i per com sonava, en Trig sabia que també l'havia vist -. Hem de marxar.
En Trig va obrir la boca, però no va ser capaç de dir res. Li va donar la volta a l'elevador i va baixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada