diumenge, 27 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (i Ep)

Anterior



EPÍLEG
A Hanna, tothom va donar per fet que l'adolescent i la dona eren germans. Encara que ella era bastant gran, tots dos caminaven amb la mateixa gracilitat, la qual confereix una victòria guanyada amb molt d'esforç, com si tots dos haguessin travessat junts el mateix foc. Hi havia alguna cosa en la seva actitud que resultava humil, gairebé comú, i mentre viatjaven, cosa que ara feien incansablement, trobaven pocs problemes per evitar dificultats amb l'Imperi.
El matí que van arribar a Chandrilà van passar hores passejant pels turons del planeta, a la vora del llac Sah'ot. Allà l'aire era fresc i gairebé sobrenaturalment clar i vigoritzant, tant que fins i tot es podia olorar l'exuberant vegetació en la distància. Era el tipus de lloc en què en Trig Longo podia imaginar establint-se algun dia, i quan li ho va dir a la Zahara Cody, aquesta simplement va somriure.
A la vora est es van creuar amb una petita comunitat de pescadors i grangers. Coneixien la família per la qual els havia preguntat la Zahara i no els va resultar difícil trobar el petit ranxo a uns quilòmetres, situat a la vora d'un prat que dominava el llac. Quan van arribar, la Zahara es va acostar a la porta i va trucar.
La dona que va sortir a rebre'ls tenia una bellesa fosca, embruixada i embruixadora al mateix temps, amb ulls més profunds que l'espai. Als seus peus, tres nens petits li tiraven de la vora del vestit, observant amb por a aquells dos estranys apostats a la porta.
- Sí? -Va preguntar -. Puc ajudar-los?
- Kai? -Va preguntar la Zahara.
-Sí.
- Em dic Zahara Cody. Vaig treballar amb el seu marit al Purga, la barcassa presó.
- Ho sento, no entenc. - La dona els va mirar nerviosa -. Ja he parlat amb l'Imperi d'això.
- No venim en nom del Imperi -va dir en Trig.
La dona no va dir res, però la cautela es va intensificar en la seva mirada.
- El seu marit tenia alguna cosa que pretenia enviar-li -va dir la Zahara -. Només volia assegurar-me que arribava a les seves mans. - Va buscar a la butxaca i li va lliurar a la dona una làmina de flimsiplast feta esquinçalls.
Els nens es van acostar més i van estirar el coll per mirar mentre la Kai l'obria.
- Què és, mami?
La dona va trigar una bona estona a contestar. Els seus ulls recorrien la pàgina d'un costat a un altre i en Trig va veure com les llàgrimes li inundaven la cara. Llavors va tornar a mirar la Zahara.
-Gràcies.
La Zahara i en Trig van esperar que la llegís en silenci per si mateixa per segona vegada. Quan va acabar, les llàgrimes li recorrien les galtes. No es va molestar a eixugar-se-les i el seu fill gran la va envoltar amb un braç, com si d'alguna manera pogués protegir-la de la seva tristesa.
- Moltes gràcies -va dir -. Volen...? Volen passar? Estava fent te.
- Sona bé -va assentir la Zahara, i en Trig i ella van entrar en aquella casa inundada per l'algaravia dels nens i l'olor de te.


FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada