dimarts, 15 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XXI)

Anterior



CAPÍTOL 21
DESPERTAR
En Han i en Chewie van seguir a la Zahara pel passadís sense dir res. Al Han no li feia cap gràcia que la Zahara els mirés contínuament de dalt a baix. Era molt guapa, ho reconeixia, però la por no li anava gens bé. I ocultava alguna cosa. En la seva experiència, les dones i els secrets es barrejaven per donar lloc a alguna cosa d'una volatilitat només lleugerament inferior a la d'un reactor de fusió inestable.
- Està molt lluny? -Va preguntar.
No va respondre i ni tan sols el va mirar; només va aixecar la mà per donar-li a entendre que callés, que s'aturessin, o potser totes dues coses. En Han va tornar cap a Chewie preguntant-se quant de temps se suposava que anaven a seguir amb allò.
Ja portaven molt temps tancats -mesos, suposava- des que els soldats imperials havien abordat el Falcó Mil·lenari per confiscar la nau i la seva càrrega. Una llançadora els havia transportat fins a la barcassa: un altre parell de contrabandistes anònims que no podien importar menys a la galàxia.
I allò hauria acabat allà si en Han no s'hagués impacientat i no hagués intentat escapar una setmana abans durant una revolta al menjador perfectament coreografiada. Hi havia colpejat a un guàrdia de la presó, Chewie havia llançat a un soldat imperial sobre una taula i el següent que recordava era que tot era fosc.
Molt fosc.
S'havia passat la major part del temps en el forat especulant amb el que passaria després, si algú aniria a rescatar-los. Els contrabandistes eren gent de pocs amics i estava clar que els que podrien donar la cara per tipus com en Han no existien. Per primera vegada havia començat a preguntar-se si Chewie i ell estaven destinats a passar el que els hi quedés de vida a les estretes i fosques masmorres d'una presó.
Enfront d'ell, la doctora es va parar una altra vegada, es va girar i va mirar a través d'una porta oberta. Encara que mai havia estat allà dalt, en Han va suposar que seria la infermeria. Va entrar amb ella, va recórrer l'interior amb la mirada i després va tornar la vista a la doctora. Per l'expressió de la cara de la Zahara, en Han es va adonar que les coses no eren com les havia deixat.
Tots els llits estaven buits.
Tot l'equip mèdic, els monitors i les bombes de medicació seguien actius, parpellejant per a si mateixos, però els degotadors, els tubs i els cables penjaven, i alguns gotejaven i formaven bassals de medicaments líquids de la mida de petits llacs. Els llençols i les mantes estaven revoltades sobre els llits, tacades de suor i sang, o tirades per terra. En Han es va adonar que aquell silenci li garrotava les espatlles i que la seva mà dreta se sentia especialment buida sense el blàster que solia empunyar.
- No cap ni una agulla -va ironitzar.
La Zahara va negar amb el cap.
- Estava plena quan vaig marxar.
-No t'ofenguis, doctora, però potser la malaltia també t'estigui afectant a tu.
- No ho entens -va replicar -. Estaven tots morts. Eren vint o trenta, entre guàrdies i presos i els que estaven per terra. No els hauria deixat aquí si encara hagués pogut fer alguna cosa per ajudar-los.
- On és el droide?
- No ho sé. - Va aixecar la veu -: Escombraries?
El 2-1B no va contestar. En Han i en Chewie la flanquejar i van observar les files de llits buits. Chewie va grunyir i en Han murmurà:
- Sí, jo també -Va trepitjar una bata d'hospital plena de sang que semblava trencada per la meitat i va mirar a la Zahara -. Suposem que tens raó i que no queda ningú amb vida. Com sortirem d'aquí?
-Hi ha un destructor estel·lar.
En Han estava convençut que havia sentit malament.
- Com dius?
-El tenim a sobre. Segons sembla està abandonat. La barcassa es va acoblar a ell per a buscar peces per reparar els propulsors i a partir d'aquí tot va començar a anar malament. Ni tan sols sé si van aconseguir arreglar els motors abans que morís l'equip de manteniment. Si no...
- Llavors, aquesta malaltia contagiosa procedeix del destructor?
Va assentir.
- Doncs serà millor que no ens acostem a ell.
La Zahara no li va contestar. S'havia ajupit per examinar una estranya taca de sang de sota d'un dels llits. Ajupint-se va tocar alguna cosa –En Han no sabia què era - i el va treure a la llum lentament.
- Què és això? -Va preguntar en Han, i de sobte es va adonar.
La mà era humana, l'havien arrencat de soca-rel, els ossos de l'avantbraç estaven trencats i semblava que els haguessin tallat amb un objecte rom. Li faltaven dos dits, arrencats també pels artells. La Zahara la va observar sense mostrar cap emoció concreta.
-Era d'un guàrdia -va dir la Zahara.
- Com ho saps?
Va assenyalar un segell que portava en un dit, «ACADÈMIA OCI». La va deixar anar i va caure a terra amb un soroll sord.
A la seva esquena, a l'altre costat d'aquella fila, en Han va sentir el rugit d’en Chewbacca.
- Doctora? -Va dir en Han -. Crec que hem trobat al teu droide.

***
La Zahara va dirigir la vista cap on estava el wookiee, i quan ho va fer es va adonar que una lúgubre i petita part de si mateixa havia esperat aquest desenllaç des del moment en què havia baixat a la zona d'aïllament i no havia trobat a Escombraries allà.
El 2-1B era a terra fet a trossos darrere dels últims llits. Els braços, les cames i el cap havien estat desmuntats i aixafats sistemàticament. Li havien colpejat el tors i el panell d'instrumentació parpellejava, lànguid i erràtic, sota la cogulla. Encara intentava parlar i emetia sons incomprensibles a través del vocalitzador.
- Doctora Cody? -Va dir.
- Escombraries, què ha passat?
- Ho sento. Aquest model de prova escrit en la paret mussol. Era meravellós. Li agradaria tornar a provar-ho?
- Escombraries, escolta’m -va dir ajupint-se al costat d'ell -. Els pacients, els cossos, on són?
- Escolta -va intervenir en Han des del darrere -, serà millor que fotem el camp, no? Aquest lloc...
- Shh... -va xiuxiuejar la Zahara sense mirar-lo i centrant la seva atenció en el droide -. Els cadàvers, Escombraries -li va urgir -, se'ls ha emportat algú?
- Ho sento. Ja no queda. No camina sense tres i dos llocs. Ho sento. S'ha fet el que s'ha pogut. - El 2-1B va petar i a l'interior dels seus processadors inferiors va saltar una espurna i es va deixar anar una peça -. Hem de guardar el sagrat jurament de... - va callar, li va donar una mena de singlot i va semblar recordar el sentit del que li havien preguntat -. Una cosa sorprenent. Un miracle, en realitat. Meravellós. - I llavors va brillar amb més intensitat i va dir -: despertar! - Es va sentir un últim espetec intern encara que aquest va sonar més discordant, trencat, i quan va tornar a parlar la seva veu sonava densa i lenta -. Només... menjaven.
- Què?
Els components del tors del droide van parpellejar de nou, però no va dir res més.
- Eh -va dir la Zahara girant-se cap a Han i Chewbacca -, algú de vosaltres sap alguna cosa de droides?
Però en Han i en Chewie havien desaparegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada