dijous, 17 de juliol del 2014

Les Tropes de la Mort (XXV)

Anterior



CAPÍTOL 25
LLUMS MORTES
-Els propulsors estan fets pols -va dir en Han mentre sortia de darrera d'un panell del sòl situat al centre del lloc de comandament, netejant-se les mans de la pols i el greix del reactor -. Fos el que fos el que intentaven fer els enginyers allà baix, no van arribar molt lluny. Amb aquest munt de ferralla no anirem enlloc.
- He obert la càpsula de salvament -el va posar al corrent la Zahara -. Els codis de llançament són...
- Doctora Cody? -Va ressonar la veu de la Tisa -. Rebut noves lectures de formes de vida en els sensors.
- Noves lectures? –En Han mirà la Zahara arrufant les celles -. Creia que havies dit que estaven tots morts.
- I ho estan. - La Zahara va mirar el panell electrònic -. Tisa, mostra totes les lectures positives.
-Sí, doctora.
Enfront d'ells va començar a centellejar una sèrie de línies fines per traçar un cop més un plànol de la barcassa en miniatura.
- Però què...? -Va dir en Han.
El traçat tridimensional dels nivells de la nau, prèviament una elegant intersecció de línies i espais nets i digitalitzats, estava ara ple de puntets de llum vermells com la sang. Es movien junts, formant grups i avançant com eixams des dels mòduls de detenció més baixos cap a la zona administrativa. En l'holograma, almenys, semblaven moure’s a una velocitat desproporcionada, més pròpia dels insectes.
- Espera un segon -va dir en Han-. Què són aquestes coses?
La Zahara va negar amb el cap estupefacta.
- Formes de vida.
-Gràcies, doctora -va replicar amb sorna -. Pot ser més específica o se suposa que hem d'omplir els buits?
La Zahara va observar els grups de llums diminutes. Cadascuna d'elles era un organisme independent. Es movien més ràpid del que un pogués imaginar, pujaven pel forat de les escales, pels conductes de ventilació i pels de manteniment.
-És impossible. Abans no hi eren. Tisa, per què no les vas detectar abans?
- Abans no hi havia lectures positives, doctora Cody.
- D'on han sortit?
Mentre observava, van començar a aparèixer més llums vermelles en els nivells inferiors. Semblaven sorgir del no-res de manera espontània. Va recordar el que havia dit Escombraries sobre el comportament molecular del virus, que es reproduïa i emmascarava la seva letalitat fins que arribava a un punt en què l'hoste ja no el podia combatre. «Autoinducció» l'havia anomenat. Tot d'una es va sentir com si dues barres de ferro l’immobilitzessin, una bloquejant-li la gola i una altra estrenyent-li el pit, congelant-li l'alè.
- Quantes vies de sortida tenim? -Va preguntar en Han, i la Zahara es va adonar que l'estava sacsejant -. Ei, doctora, t'estic parlant.
- Només...- Va assenyalar la porta i el buit de l'escala per la qual havien pujat des del nivell administratiu -. Només la que hem fet servir per venir fins aquí.
- Hi ha més càpsules de salvament?
- Només la que hem vist.
La Zahara va estirar una mà i va assenyalar el nivell inferior, en l'ala administrativa oest, que ja estava colonitzada per les llums vermelles. Era l'últim lloc en el qual havia vist a Trig i a Kale. No volia imaginar on estarien ara.
El diagrama de la barcassa va mostrar una àmplia escala que conduïa al pont des del mòdul administratiu. I ara els llums vermells, «llums morts», balbucejava la ment de la Zahara frenèticament, es movien en aquesta direcció.
- Fantàstic -va murmurar en Han alhora que aixecava el blàster i es tornava cap a la porta -. Sembla que haurem d’obrir-nos pas disparant. Un altre cop.
En Chewbacca va rugir, va assentir amb el seu gran cap i va brandar el rifle amb una mirada que reflectia la seva inquietud respecte a les seves possibilitats.
- Espera -va dir la Zahara assenyalant la torre que sobresortia a la part superior de l'holograma -. A uns vint metres a la nostra esquena, a l'altra punta de la coberta de vol, hi ha un pou d'acoblament que condueix directament a dalt.
- Què? Al destructor estel·lar? –En Han la va mirar incrèdul.
- És la nostra única possibilitat.
- Sí, bé, en el meu món hi ha una dita: «Sortir del cau del nexu per caure en les seves gargamelles».
- Siguin el que siguin aquestes coses, n'hi ha a centenars. Quant creus que aguantaran els carregadors?
Llavors la Zahara els va sentir apropar-se.
Emetien un crit eixordador i amenaçador carregat d'ira i fam i condensat en una paret massissa de sons inhumans. La sang se li va glaçar a les venes. Pujaven des del nivell administratiu amb pas ferm. La Zahara va mirar en la direcció que portava al pou d'acoblament. Donant-se la volta per cridar al Han i Chewbacca, que havien de sortir d'allà, va veure a Kale Longo entrant de cop a través de la porta entreoberta portant el cos del seu germà en els braços.
- Correu! -Va cridar en Kale, i ell mateix corria a tanta velocitat, d'una forma tan frenètica, que semblava que els seus peus gairebé no toquessin el terra. Girava el cap per mirar en totes direccions a la vegada i el terror feia que els seus ulls semblen completament rodons. En Trig donava tombs als seus braços. La Zahara va pensar que mai havia vist ningú tan aterrit.
- On és l'altre blàster, xaval? -Va cridar en Han.
- Vaig haver de deixar-lo per agafar al meu germà...
- Doncs tanca la porta! -Va ordenar en Han, però en Kale ja estava lluny d'ella, al mig el pont. En Han es va dirigir a tancar ell mateix la porta corredissa -. Chewie, Dóna'm un cop de mà, vols?
El wookiee es va acostar a ajudar al Han i tots dos van empènyer per tornar a tancar el panell.
- Per aquí! -Va cridar la Zahara, i va arrencar a córrer amb Kale pel pont en direcció al pou d'acoblament. Els bancs de panells d'instruments no li permetien veure res del que tenia davant, excepte una escotilla oberta.
«Més ens val que estigui aquí -va pensar -. Si us plau, que sigui on diu la Tisa.»
Mirant enrere, va veure al Han i Chewbacca apressant-se per assolir-los. Travessant l'escotilla, la Zahara va veure l'entrada de torre d'acoblament enfront d'ells, amb el turboascensor obert i preparat.
«Anem a aconseguir-ho», va pensar.
I en aquest moment la porta corredissa que acabaven de tancar en Han i en Chewbacca es va obrir de sobte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada