diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (74)


74
Han obre un canal de transmissió.
―Donin-se pressa, Duana Imperial. Estan esperant-nos en un altre lloc.
―Romangui on està, transport. Aquesta inspecció només prendrà uns minuts.
Han observa diversos triangles que se separen de l'Executor i s'aproximen al Falcó. Quan estan a menys de cinc quilòmetres, reconeix la forma de quatre caces TIE i una llançadora armada de soldats espacials. La llançadora atraca amb el Falcó dos minuts després.
Un oficial imperial és el primer a entrar-hi. Li segueix una dotzena de soldats amb armadures espacials. És una patrulla de duanes inusual. Els tres soldats espacials porten rifles blàster. Els seus vestits tenen muntades una àmplia varietat d'armes: llançagranades, llançatorpedes de protons en miniatura, canons blàster, i talladors làser.
―El seu primer oficial li mostrarà els cellers als meus homes ―ordena l'oficial―. Vostè em mostrarà el seu registre en la computadora de la nau.
Han assenteix i Chewbacca porta a vuit soldats espacials als cellers buits. Han considera breument activar el programa de falsificació del registre, però rebutja la idea. És clar que els imperials estan buscant alguna cosa específica; Han pressent que només s'arrisca al fet que ho examinin més detingudament. Una vegada que estiguin satisfets que el Falcó no és la nau que volen, la partida s'anirà.
―El Falcó Mil·lenari ―reflexiona l'oficial―. Aquest nom em resulta familiar.
―Crec que vostè ja ens ha abordat abans. Habitualment volem des de Tatooine.
L'oficial agita el cap.
―Mai vaig treballar en aquest sector. Quin és el seu punt d'origen?
―Ord Mantell ―diu Han amb un gran somriure―. Unes petites vacances.
―Han trobat algun altre tràfic imperial?
―Com què?
L'oficial estudia a Han.
―Específicament, el Destructor Estel·lar Erradicador ―Han agita el cap―. També estem buscant una corbeta de correu imperial.
―Ho sento ―diu Han.
Chewbacca torna amb els soldats espacials. Informen que només van trobar una antiga càpsula d'hibernació criogènica en el celler.
―Per a què tenen la càpsula? ―demanda l'oficial.
―En cas d'emergències ―respon Han―. No tenim un tanc biològic.
En realitat, és per transportar carregaments vivents desagradables, com a assassins shadorians o herbes dels somnis togorianes.
L'oficial sembla dubtós, però Han sap que no pot objectar l'explicació.
―Per què estan buits?
Han comença a transpirar. L'imperial no sembla satisfet amb el resultat de la cerca.
―Són temps difícils. Ara anem en camí a recollir una càrrega.
Els ulls de l'oficial centellegen.
―Té dificultats per aconseguir contractes, però té diners per gastar en Ord Mantell? Si us plau expliqui la discrepància.
Han sospira. L'home sona com si estigués buscant un suborn. És l'últim que Han espera sota aquestes circumstàncies; les comandes de suborns solen venir d'oficials solitaris lluny de les seves fragates. Es pregunta si s'atreveix a denunciar la mala conducta de l'oficial; es podria estalviar 100 crèdits, però s'arrisca al fet que el detinguin com a testimoni.

     Si Han ofereix 100 crèdits a l'oficial perquè se’n vagi, passa a la secció 78.
     Si Han denúncia l'oficial, passa a la secció 93.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada