diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (73)


73  

Han i Chewbacca només han estat mirant una diàfana foscor durant les últimes deu hores. És un exercici d'avorriment i terror al mateix temps. És avorrit perquè el viatge requereix una atenció constant i no hi ha res a fer... ni tan sols un puntet de llum que mirar. Fa molt que el cor de la nebulosa s'ha esvaït darrere d'ells, i els seus febles rajos no fan res per il·luminar la negror al capdavant.
És aterridor perquè les propietats electromagnètiques de la nebulosa tornen inútil la computadora de vol; Han està literalment volant a cegues gairebé a la velocitat de la llum. Si una estrelal apareix sobtadament, podria o no ser capaç d'evitar-la. Però si un planeta o un asteroide perdut es creua en el seu camí fosc, el Falcó simplement s'estavellarà. Probablement, cap dels tripulants arribarà a adonar-se que ha mort. Simplement s'esvairan en unes deixalles sense forma.
―No puc comprendre a la Leia ―diu Han. Vol conversar, i Leia és l'únic tema que creu que pot discutir―. Just quan crec que és un ésser humà comú i corrent, es posa perversa i comença a actuar com una princesa. Li caiem bé o no?
Chewbacca gruny una resposta.
―No importa? ―diu Han―. És fàcil dir-ho per a tu. Tu no entens als humans ―cinc minuts després, agrega―. Potser és només que no li agraden els wookiees.
Indignat, Chewie gruny una pregunta.
―A molta gent no li agraden els wookiees. No t’ho has de prendre com alguna cosa personal.
―Ooouuugh!
―Què et fa pensar que jo sóc qui li cau malament? Probablement es va fer segrestar només perquè jo la rescatés!
Chewbacca gruny, llavors es queda en silenci.
Alguna cosa fa clic en la ment del corellià. Té la mirada fixa en el finestral, amb prou feines conscient del buit que li observa. Una hora després, diu:
―Ja sé qui és Alfreda Goot! És la Leia!
Chewbacca mira a Han com si s'hagués tornat boig.
―Pensa-ho. Qui ha sentit parlar de l’Alfreda Goot? Fins i tot si existeix, com sabria una estranya que estàvem a Ord Mantell? I qui em desafiaria a una carrera, excepte la Leia? Et dic que aquesta bogeria és la forma de la Leia de demostrar-me que ella és tan bona com jo! Aposto al fet que s'ha enamorat de mi!
A pesar que no diu cap objecció, el gran wookiee sembla dubtar-ho.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada