diumenge, 19 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (75)


75

El Falcó surt disparat cap a la salva del destructor que s'esvaeix, ondant lleugerament amb la turbulència. Si pot apartar-se fora de rang abans de la següent onada d'energia, podran saltar a l’hiperespai i el Falcó quedarà lliure.
―Mes potència, Chewie! ―demana.
Chewbacca assenyala cap al monitor de potència dels motors sublumínics. L'indicador marca cent vint-i-u per cent.
―No em mostris les sobrecàrregues ―diu Han―. Dóna'm més potència!
Un tret turbolàser floreix damunt del vaixell, llavors un altre esclata a la seva dreta. El destructor deslliga una altra salva. Chewie ajusta la sortida dels repulsors i el Falcó accelera imperceptiblement, sortint per un pèl del rang de l’Erradicador!
En Han activa d'una palmada l’hiperimpulsor, i les estrelles assumeixen una tonalitat vermellosa. Un moment després, el Falcó salta a velocitat supralumínica i es perd en una cascada de llum d'estrelles acolorida per l'efecte doppler.
Per fi, els contrabandistes poden relaxar-se. L’Erradicador no tornarà a molestar-los. Ni tan sols l'Imperi pot rastrejar naus a través de l’hiperespai. Per seguir assetjant als contrabandistes, l’Erradicador hauria de saber (o endevinar) les seves coordenades de sortida de l’hiperespai. Han sospita que el capità estarà més preocupat per la corbeta imperial que per un vaixell de càrrega corellià atrotinat.

Durant la setmana estàndard següent, Han i Chewbacca fan treballs de manteniment en el Falcó i reparen els danys incidentals que els caces TIE les hi van enginyar per infligir. També s'ocupen d'un assumpte molt més seriós, el canal de transmissió descompost.
Finalment, tot el que pot reparar-se a bord del Falcó ho ha estat i no tenen res més a fer excepte mirar les ratlles interminables que formen els sistemes estel·lars. Malgrat la seva bellesa, només pot ocupar la ment per un temps.
―No puc comprendre a la Leia ―diu Han. Vol conversar, i la Leia és l'únic tema que se li ocorre per discutir―. Just quan crec que és un ésser humà, canvia i torna a actuar com una princesa. Li caiem bé o no?
Chewbacca gruny una resposta.
―No importa? ―diu Han―. És fàcil dir-ho per a tu ―cinc minuts després, agrega―. Potser és només que no li agraden els wookiees.
―Eeerrogh?
―A molta gent no li agraden els wookiees ―diu Han informant al seu copilot―. No t’ho has de prendre com alguna cosa personal.
―Ooouuuugh!
―Què et fa pensar que jo sóc qui li cau malament? Probablement es va fer segrestar només perquè jo la tornés a rescatar!
Chewbacca gruny, llavors es queda en silenci.
Alguna cosa fa clic en la ment del corellià. Té la mirada fixa en el finestral, amb prou feines conscient de l'esplendor que li observa.
Una hora després, diu:
―Ja sé qui és Alfreda Goot! És la Leia!
Chewie mira a Han com si s'hagués tornat boig.
―Pensa-ho. Qui ha sentit parlar de l’Alfreda Goot? Fins i tot si existeix, com sabria una estranya que anàvem a Ord Mantell? I qui em desafiaria a una carrera, excepte la Leia? Et dic que aquest és algun pla boig que la Leia va idear per demostrar-me que ella és tan bona com jo!
Chewbacca mira dubtós al pilot, però no el contradiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada