dilluns, 20 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (89)


89

Chewbacca torna de l'estació d'enginyeria i explica al Han on ha ocultat la bomba. El pilot somriu breument i torna a agafar el seu cronòmetre.
Ara ve la part complicada.
Surt de l’hiperespai, llavors comença a reprogramar la computadora de navegació. Birdloe es queda sobre la seva espatlla, vigilant. En Han comet diversos errors seguits, maleint en veu alta en cada ocasió.
―Em permet? ―pregunta finalment el tinent.
―Només si t'agraden els sectors sense cartografiar ―diu Han―. La Microaxial HyD és una mica temperamental, especialment quan la càrregues amb programes de seguretat. No estic acostumat al fet que algú vigili cada cosa que faig.
―Ho sento ―diu el Tinent Birdloe. Es mou una mica cap a la part de darrere de la cabina.
Han no pot evitar somriure dintre seu. Aquest va ser el pas un. Acaba de programar la computadora de navegació, llavors enfila la nau cap a Shador. L’hiperimpulsor s'activa, i les estrelles es converteixen en llum acolorida per l'efecte doppler.
Sis minuts després, s'activa el sistema de tall i el Falcó surt violentament de l’hiperespai. En Han arrufa les celles. Havia programat l'error per a vuit minuts.
En qualsevol cas, el truc sembla haver funcionat. Els homes de Sodarra cauen escampats. Han surt de la seva cadira d'un salt cridant:
―Prengui el timó! Anem, Chewbacca, ha de ser l'actuador una altra vegada.
―Esperi! ―diu Birdloe, apuntant el seu rifle blàster cap al pit d’en Han.
Impacient, el corellià aparta l'arma d'un cop de mà.
―Si vostè no em deixa passar, això no farà cap diferència! Vigili el timó i activi l’hiperimpulsor quan jo l'hi demani!
Birdloe s'aparta reticent, i Han emet un secret sospir d'alleujament.
Ell i Chewbacca corren cap a l'estació d'enginyeria. Chewie lleva un panell d'accés i comença a treballar sorollosament. El pilot treu la bomba del seu amagatall i obre l’escotilla del celler. Fa una pausa per un moment i apila el seu coratge. La caixa de Vader roman oberta. El guàrdia assignat al celler està en l'altra escotilla vigilant el passadís d'accés principal. Està interrogant a algú prop de l’escotilla de la cabina. Han no tem al guàrdia tant com està aterrit de tornar a entrar a la caixa. No comprèn com simplement acostar-se a un home li pot fer sentir-se malament, però sap que és cert.
Forçant-se a ignorar la sensació de formigueig, s'escapoleix al celler i penetra en la caixa. Adossa la bomba a la part posterior de la cabina, llavors torna a mirar fora de la caixa.
El guàrdia s'ha tornat a girar cap al celler. Han no creu que el soldat pugui veure-ho, perquè les ombres ho oculten bé. No obstant això, programa el seu rellotge per a una detonació de 10 segons i manté el polze llest per activar-la. Si el guàrdia el descobreix, Han activarà la bomba.
―CV-481! ―ressona la veu de Sodarra des del passadís d'accés principal.
El soldat de l'espai surt del celler. Han sospira d'alleujament i torna a escapolir-se per la escotilla d'enginyeria.
―Revisi acuradament la cabina de Lord Vader. Això podria ser un truc!
El pilot tira per tancar la porta mentre CV-481 torna a entrar al celler. Assenteix en direcció a Chewbacca, llavors crida a Birdloe per l'intercomunicador.
―Ara, tinent!
―Sí senyor! ―respon Birdloe. Un moment després, el Falcó accelera a velocitat d’hiperespai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada