dilluns, 19 de gener del 2015

Dos per un (II)

Anterior



II

- Allà va -va dir en Cavv en veu baixa.
L’Sconn va alçar la vista per veure un herglic amb un caríssim vestit de seda finament confeccionat que avançava feixugament cap als turboascensors.
- Sembla que en Burgo ja s'escora una mica -va advertir en Cavv -. Això és bo.
L’Sconn va torçar el gest.
- Com pots saber-ho amb totes aquestes sacsejades? En realitat està en bona forma.
- Només si la teva definició d'exercici inclou fortes flexions de colze per aixecar la gerra als seus llavis, o equivalent herglic dels llavis.
En Cavv i l’Sconn van observar a Teage entrar al turboascensor, ocupant gairebé tot l'espai disponible en el procés. L'únic altre passatger, un desafortunat ithorià, es va trobar intimant amb la paret lateral de la cabina.
En Cavv va mirar l’Sconn.
- Tinc una idea.
- Òbviament, és el costat fosc de la Força en funcionament.
- Vaig a mostrar-me amigable amb Burgo, deixar que guanyi una o dues mans de sàbacc, el deixaré inconscient a base de Cremades Solars de Tatooine, i m’asseguraré que quedi ben tancat en alguna zona d'emmagatzematge poc transitada.
- Estàs segur que aquests IMPES no saben que en Burgo no és humà? Fins i tot amb les capes de seda, no crec que puguis fer-te passar per un herglic -va dir l’Sconn -. Bé, no sense afegir almenys uns quants quilos.
- Encara que estic gairebé segur que trobaré a faltar el teu enginy esmolat com un sabre de llum, per què no fas alguna cosa útil i vas a comprovar la preuada càrrega d’en Burgo? - En Cavv es va posar dret, ajustant-se les robes -. Creus que seràs capaç de fer això?
- Una petita violació bàsica? - La veu de l’Sconn va prendre un to sarcàstic -. Oooh, no sé, és bastant difícil. - L’Sconn es va acabar la resta del seu vi d'un sol glop -. Estic segur que me les apanyaré bastant bé, amo Burgo. Però gràcies per preguntar.

***

L’Sconn va quedar sorprès per la facilitat amb què es va obrir la porta. Just quan la pregunta va treure el cap a la seva ment, la resposta li va assaltar.
Més exactament, dos grans punys musculosos van sortir acomiadats cap a ell i li van agafar de les espatlles. A l'instant següent, sortia llançat per la suite i es va trobar volant, passant sobre el luxós mobiliari fins a xocar contra la paret oposada.
La ment de l’Sconn s'esforçava a centrar-se en el que estava passant, però seguia encallada amb l’Ai. Ai. Ai. Ai.
A l'altra banda de l'habitació, un corpulent reigat va tancar la porta del passadís. Va desenganxar una vibrodestral d'aspecte extremadament desagradable de l'arnès que creuava la seva ampla esquena mentre es tornava cap a l’Sconn i començava a creuar la sala. Els reigats eren una espècie bastant gran, però eren realment imponents quan un es trobava mirant des d'una posició estirada a terra.
- Deus ser en Gronk - va endevinar l’Sconn.
El reigat va somriure de manera afirmativa, mostrant una filera de dents i llargs ullals esmolats.
- I tu deus tenir ganes de morir, petit humanoide. Ballaré sobre el teu cadàver.
L’Sconn es va posar maldestrament dret i lentament va agafar al mànec platejat subjecte en el seu cinturó.
- Vols ballar, ganàpia?
L'empunyadura va lliscar en el palmell del lladre amb la familiaritat d'una vella amant. Un ràpid gir la va estendre en totes dues direccions, completant la sobtada transformació en una vara d'un metre de llarg. L’Sconn va fer un ràpid moviment amb el seu dit, i els extrems van crepitar amb energia atordidora blava.
-D'acord, segueix-me el pas.

***

-... i llavors el hutt s’ho pensa per un microsegon i -En Burgo va deixar anar un esgarrifós rot - dient: "No sé si m'agrada, però m’emportaré dos més de tota manera!”
En Cavv va fer tirar el cap i va deixar anar una tremenda riallada davant l'acudit d’en Burgo, deixant caure bona part de la seva beguda per terra.
L’herglic vibrava divertit pel seu propi acudit. En Burgo va prendre un glop de la seva Cremada Sòlar de Tatooine i amb cert esforç va aconseguir no caure del seu tamboret.
-Aquest és bo -va dir en Cavv assecant-se els ulls.
L’herglic va acabar la seva Cremada Solar amb un poderós glop i va donar un copet al Cavv a l'esquena amb una aleta tremolosa.
- Em caus bé... no només empestes jugant al sàbacc, també gaudeixes dels bons acudits herglic.
En realitat, a Cavv se li escapava la gràcia del tot, però no era el moment de discutir per aquest assumpte. Hi havia una vella dita Quarren: “Quan tens el peix-brillantor a l'ham, no el matis amb xerrameca. Simplement colpeja’l al cap amb un bon garrot.”
En Cavv va fer un gest al droide cambrer darrere de la barra, demanant-li una altra ronda de Cremades Solars. Estava sorprès que en Burgo encara pogués parlar després de mitja dotzena de copes de la potent beguda. Amb petits jocs de mans, en Cavv havia aconseguit abocar dissimuladament el contingut de les seves copes en plantes properes. De totes maneres, un herglic borratxo no era el públic més difícil d'enganyar de la galàxia.
En Burgo va envoltar la copa amb una aleta i va comprovar el seu cronòmetre aclucant els ulls i movent el cap com si tractés d'aclarir la seva visió.
- Tens una cita? -Va preguntar en Cavv amb aire innocent.
- No ho recordo molt bé -va dir en Burgo, i llavors va irrompre en una riallada -. Espero que ella sí que ho recordi!
En Cavv es va unir al riure de bona gana, i després va fer gest de trontollar mentre es posava dret.
- Anem, m'asseguraré que tornis a la teva cabina amb tots els meus diners intactes. - Va abaixar la veu fins que es va convertir en un xiuxiueig conspirador -. Tinc entès que molts lladres fan aquests viatges només per caure sobre pobres tipus innocents.
En Burgo es va posar dret i va tractar de respondre-li fent-li l’ullet amb un gest de complicitat, però només va aconseguir tancar dos ulls i gairebé cau. En Cavv va envoltar amb un braç al gran herglic, i la parella va avançar trontollant cap als turboascensors.
Mentre entraven maldestrament, en Cavv va somriure per a si mateix. Fins ara, aquesta missió era bufar i fer ampolles. I era ell qui tenia la tasca difícil.
L’Sconn probablement estaria còmodament allotjat a la suite d’en Burgo. Típic. Darrerament, el seu nebot bo per a res sempre estava dormint a la feina.

***

L’Sconn es trobava efectivament en posició horitzontal, però no per elecció pròpia, quan el seu cos va colpejar contra la paret. De sobte el món del lladre es va tornar vertical de nou i el seu cap va colpejar el sòl encatifat del vagó de passatgers. Abans de poder adonar-se'n, ja estava una altra vegada orientat horitzontalment. El seu cos les estava passant de tots colors per seguir els ràpids canvis de posició, ocupat com estava per l'excés d'informació procedent de diversos receptors de dolor.

Mentre l’Sconn s'aixecava sobre les seves mans i genolls, en Gronk es va acostar per acabar la feina. La vibrodestral va traçar un arc sobre el seu cap, deixant anar una espurna quan la fatídica fulla va començar el seu descens.
Des de la seva posició estirada a terra, l’Sconn va rodar cap endavant, just entre els gruixuts troncs que conformaven les cames del reigat. Hi havia espai de sobres perquè passés el lladre amagat, però la seva vara atordidora estesa va colpejar contra l'engonal i l'entrecuix de l'alienígena.
En Gronk va rugir de dolor. La destral va mossegar el terra i es va quedar allà encaixada quan els dits del reigat van deixar anar l'empunyadura.
L’Sconn va acabar la seva tombarella i es va aixecar en postura preparada per a la lluita.
- Vinga! - Va rugir desafiant el lladre. Va prémer el petit interruptor, canviant la càrrega completa de la vara a una única punta palpitant.
El pinxo reigat es va tornar, amb els ulls injectats en sang com turbolàsers sobrecarregats a punt d'explotar. En Gronk va deixar la destral on era i simplement va dirigir les seves poderoses cames en una furiosa càrrega.
El lladre estava preparat, balancejant la vara atordidora amb les dues mans. La punta crepitant de l'arma va colpejar en el dur cap del reigat. Una força irresistible es va trobar amb un objecte inamovible.
Un llampec guspirejant va precedir a una encegadora pluja d'energia emmagatzemada alliberant-se, i la vara de l’Sconn es va trencar en dues meitats irregulars. El confós lladre va mirar les restes de la seva adorada arma a terra i després una altra vegada al reigat.
Un ampli somriure va dividir en dos el lleig rostre d’en Gronk. Va donar un amenaçador pas endavant... i es va ensorrar a terra. Gemegà una vegada i va quedar completament immòbil.
L’Sconn va deixar escapar un sonor sospir d'alleujament i es va ensorrar contra la paret adjacent a la suite d’en Burgo. Els ulls se li van tancar.
Quan finalment va tornar a obrir-los, en Cavv estava dret al costat del seu nebot, amb els braços en gerres.
- Ho sabia -va murmurar -. Bé, no et quedis aquí assegut, nebot. No estem de vacances, recordes? - L’Sconn va continuar amb la mirada perduda -. Fica el teu amiguet a l'armari perquè puguem ordenar aquest lloc i preparar-lo per a la nostra reunió.
L’Sconn lentament va alçar la meitat trencada de la seva vara atordidora i va començar a fer alguns capritxosos càlculs d'amplada, longitud i profunditat.

***

- Atenció, senyors passatgers. Estem a punt d'arribar a l'Estació de l’Unirail de Sensyno. Ens aturarem breument a proveir-nos. Es suggereix als passatgers que aprofitin aquesta oportunitat per estirar les extremitats entumides. Sentin-se lliures d'explorar la botiga de records i altres meravelles de la recentment reformada...

- Oh, tanca aquesta bocassa - va grunyir l’Sconn a la unitat de comunicacions. El lladre es va estirar al sofà i mirà el seu cronòmetre -. Arriben tard, oncle. No m'agrada.
En Cavv va acabar de comprovar les tres grans caixes apilades contra la paret oposada i va prendre seient a la robusta taula de replifusta. Va passar la mà per la superfície amb aire absent, com si apartés imaginàries motes de pols.
- Necessites calmar-te, Sconn. En aquest ritme no viuràs per complir cent anys.
L’Sconn es va fregar les espatlles, encara adolorit per la seva trobada amb el reigat, i rigué sense ganes.
- Ja! En aquest ritme no viuré per veure com es curen aquests cardenals.
Abans que en Cavv pogués respondre, van trucar fortament a la porta. Dos cops. Molt secs. Molt imperials.
Els dos lladres van intercanviar una mirada còmplice.
- Comença l'espectacle -van dir a l'uníson.

***

En Burgo estava recobrant la consciencia. Estava cansat, confós, i sobretot tenia molt, molt fred. Amb una empenta del seu terrible pes, el pany de la nevera de marisc va cedir i la porta es va obrir de bat a bat. L’herlic es va posar dret, fent que no pocs cuiners terroritzats sortissin fugint de la cuina del vagó menjador.
En Burgo no recordava gaire de les últimes hores. Ara mateix sentia que el seu cap era el lloc de pas preferit en l'itinerari de viatge d'un ramat de banthes salvatges. De fet, tot el que sabia era que necessitava tornar a la seva suite i dormir durant una bona estona. (O almenys fins que el ramat de banthes acabés el seu passeig pel seu crani.) Si tan sols pogués recordar on era la seva habitació...
Rebuscà a les butxaques amb una aleta i va sentir un petit fragment rectangular de plàstic. En Burgo va extreure la targeta clau, que tenia imprès el nombre de la seva suite. L’herglic va somriure i va sortir de la unitat d’emmagatzematge.

***

El primer imperial, un espècimen humà amb ulls malèvols, va lliscar la nota de crèdit sobre la taula. En Cavv va advertir que els dits de l'home van tremolar lleugerament, després de tot, eren molts diners.
En Cavv comprovà en silenci la quantitat i va assentir satisfet. Va fer un gest de dalt a baix, i l’Sconn va obrir servicialment la primera caixa per a la inspecció. El segon imperial va ficar el seu ample nas, que mostrava senyals obvis d'haver estat trencat en més d'una ocasió, al contenidor per examinar el contingut.
Després d'uns tensos instants, el segon imperial va quedar satisfet i va assentir secament al seu company.
En Cavv amb prou feines es podia resistir mentre portava la mà cap a la pistola atordidora de la seva butxaca. Això sembla massa fàcil, va pensar.
La porta de la suite es va obrir de cop i, per un brevíssim instant, el temps es va congelar.
En Burgo es trobava allà dempeus, amb un aspecte quelcom confós, amb la targeta clau encara en la seva aleta.
En Cavv va maleir la maleïda fortalesa dels herglic.
Els imperials es van quedar bocabadats.
L’Sconn es va preguntar per què el seu oncle no li havia robat simplement la targeta clau a Burgo, per començar.
Llavors, amb un dramàtic gemec, l'armari on havien introduït en Gronk es va bolcar pel pes mort i el perdonavides reigat es va desplomar a terra.
- Burgo! -Va cridar en Cavv sense adonar-se'n.
- Gronk! -Va dir l’herglic.
- Burgo? -Van exclamar els imperials l'uníson.
- Urrr - va grunyir Gronk.
I llavors tothom va començar a disparar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada