dimarts, 20 de gener del 2015

Dos per un (III)

Anterior



III

-Bé -va dir en Cavv mentre es netejava la suor del front -, no hi ha dubte que podia haver-nos anat millor.
-Això és una forma de dir-ho.- L’Sconn va donar un cop d'ull a la carnisseria que s'havia format a la sala i va moure el cap -. És genial! Sense els IMPES, no tenim ningú que ens porti fins el Guardià.
En Cavv es va aclarir la gola i va creuar els braços.
- Soc un pilot bastant bo, saps?
- Tal com ens estan sortint les coses, el més probable és que ens duguis directes a un forat negre. - L’Sconn va posar el seu blàster de canell esgotat en mode de recàrrega i es va recolzar pesadament sobre una de les caixes, que es trobava ara completament coberta de marques de blàster -. Voto per abandonar aquesta missió estúpida, tornar a casa i emborratxar-nos amb whisky corellià.
-Sempre ens queda la “Estratègia d'Endor”, nebot.
- No, gràcies, sóc al·lèrgic al pèl d’ewok.
-No anirem realment a Endor (de vegades em pregunto en quin abocador làser vas obtenir teu cervell), seguirem els passos d'alguns dels majors Herois de la Rebel·lió i...
- Morir de forma horrible?
- No. Colar-nos en el cau del vornskr disfressant de vornskr.
L’Sconn va creuar els braços sobre el pit.
-Em nego a ser els quarters posteriors de nou.
-Escolta, si fessis cas a les meves indicacions en lloc de ser tan tossut, mai t'hauries caigut a aquesta piscina de Lady Jalaka.
-No podia sentir res amb aquella ridícula disfressa. Sinó haguessis estat tan amarat en brandi savareen per donar-me indicacions coherents, mai hauria passat. I no importa com de bona que sigui la festa, no és divertit passar tota la vetllada mirant-te el...
-Concentra't en la tasca actual- li va interrompre en Cavv.- El fet és que tenim una feina important a fer i que la farem. Sense importar el que costi.
- Parlant de costos, encara no m'has dit quant ens pagaran per aquesta empresa absurda.
- Quant?
-Sí. Em refereixo a “crèdits”. Com a “més val que sigui gaire”. Com a “més del que em pugui imaginar”.
En Cavv va quedar uns segons en silenci. Després va dir:
- Res.
- Per què serà que no em sorprèn?
-Bé, hi ha el salari habitual com a membre de l'UAE. Més el plus de perillositat.
- Què? No formo part de cap grup d'operacions de la Nova República!
-Tècnicament...
-No va dir l’Sconn secament.- Ja m'han donat abans el discurs de reclutament, així que estalvia't la saliva.
-Llavors no rebràs cap compensació en absolut -va dir en Cavv arronsant les espatlles-. Pensa-hi, nebot. Si això ens surt bé podries ser un oficial de rang.
- No m'importa el rang ni els diners. No vull una cosa i ja tinc més del que necessito de l'altra. Sóc un lladre que ha excedit la seva vida útil. La galàxia li ha fet una broma irònica a Sienn Sconn. He robat prou per ser feliç en aquesta vida, però la meva vida encara no és feliç.
- És per això que ara quan faig un robatori ho faig amb un propòsit. Adquirir coses per a una causa. Una bona causa.
-Continua sent un mitjà per un fi. He malgastat la vida buscant una cosa que ara me n'adono que mai he volgut si més no. M'he convertit en el pudent ric desocupat a qui solia robar.
- És això el que realment penses? Què tot allò ha estat per a res?
- Per a res realment valuós.
-És curiós que pensis així. El valor és una mesura subjectiva. Pot ser que la Comissió de Regulació Galàctica estableixi el tipus de canvi per als crèdits, però el que realment és important per a nosaltres només ho podem decidir nosaltres. - En Cavv va somriure lleugerament -. Per això pretenc acabar aquesta missió.
- Llavors moriràs.
- Potser mori. Però almenys hauré mort intentant-ho.
- No hi ha res pel que valgui la pena morir.
La mirada d'en Cavv es va perdre en la distància.
- Potser no t'hauria d'haver portat amb mi.
- Un home sol no pot marcar la diferència.
- Potser no, però sense aquest primer home que planti cara, mai hi hauria un segon, un tercer o un quart. Tothom comença sol.
-Alguns de nosaltres vam acabar sols.
- Només estem atrapats en les presons de les nostres pròpies ments.
- I quin llegendari filòsof va il·luminar aquest sense sentit?- Va preguntar l’Sconn amb sarcasme.
- Jo. - En Cavv va sospirar.- Vés a casa, nebot. Creia que aquesta missió et vindria bé, però veig que estava equivocat. Et desitjo la millor de les sorts en qualsevol camí que decideixis seguir.
En Cavv va obtenir el codi de control de la llançadora de l'imperial mort i va abandonar lentament la suite.
- Que la Força t'acompanyi, Sienn.
L’Sconn es va quedar allà, dret entre els silenciosos morts.

***

En Cavv va fer una pausa per veure com l’Unirail partia de l'Estació Sensyno i després va avançar cap a la llançadora espacial classe Lambda. El vell lladre es va aturar a l'ombra de la gran aleta dorsal. Va usar el codi de control per fer baixar la rampa d'accés i va entrar a la nau. Els seus passos eren pesats i tenia les espatlles caigudes.
Va saber que alguna cosa anava malament tan aviat com va entrar a la cabina. Fins i tot abans que la figura asseguda a la cadira del copilot, una taca de gris imperial, es tornés cap a ell.
En Cavv va tractar de treure el seu blàster de mà, encara que probablement ja fos massa tard. Se suposava que només hi havia d'haver dos d'ells, va divagar la seva ment.
- Ningú hauria de morir sol- va dir l’Sconn, mirant-lo des de la cadira de comandament. El seu nebot vestia un uniforme imperial i, per variar, semblava mitjanament respectable.- Ni tan sols un vell bantha tossut com tu.
En Cavv encara somreia quan l’Sconn va donar la volta a la seva cadira i murmurà:
- En lloc de quedar-te aquí com un gotal amb la mandíbula fluixa, per què no fas quelcom útil i accedeixes a l'ordinador de navegació? Així quan saltem a la velocitat llum potser realment acabem aquest viatge al costat de cert Súper Destructor Estel·lar en lloc d’enmig d'algun sol. Encara que, pensant-ho bé, no estic molt segur de quina de les dues coses seria pitjor.

***

El Guardià aguaitava gegantí a l'altre costat del parabrisa principal de la llançadora. Fins i tot en la seva ruïnosa condició actual, el Súper Destructor Estel·lar era una vista impressionant. De fet, la superestructura marcada per la batalla semblava encara més amenaçadora per la seva capacitat de sobreviure a semblants ferides.
La poderosa nau de guerra imperial avançava en una maldestra òrbita al voltant d'un gran món verd blavós.
- On estem? -Va preguntar en Cavv.
- En el més remot de la Vora Exterior. Què apropiat -va dir l’Sconn assenyalant la pantalla -. Aquest d'aquí és el planeta Soullex.- Va comprovar les lectures de sensors-. I hi ha tres guarnicions prefabricades a la superfície. Bé, això hauria de limitar un xic la dotació de la nau... amb 10.000 a baix, només quedarien uns 100.000.
El comunicador va brunzir, ressonant per la cabina.
- Crec que és per a tu -va dir l’Sconn-. Saps, reconeixeran als seus camarades. I nosaltres no som ells.
- Envia'ls un missatge de text. Estem tenint un problema amb el nostre sistema de comunicacions.
La resposta va arribar ràpidament.
-Diuen que no hi ha cap error -va informar l’Sconn.
En Cavv va disparar un parell de vegades amb el seu blàster a la unitat de comunicacions de la llançadora.
- Ara sí.
L’Sconn va llegir la pantalla.
- Rebut. Volen que ens mantinguem a l'espera i ells ens remolcaran a la llançadora l'interior.
- Estem dins, nebot.
- Per desgràcia, -va respondre l’Sconn. La llançadora es va sacsejar lleugerament amb ells quan va quedar atrapada en l'adherència del raig tractor del Guardià -. I ara què?

***

- La llançadora ha arribat, almirall -va informar l'oficial de pont pel comunicador -. Però hi ha hagut un petit problema.
En Gaen Drommel aixecà la mirada de la seva novel·la i va obsequiar al comandant –en Drommel no podia recordar el seu nom en aquell moment -amb una gèlida mirada.
L'almirall va deixar calmadament al llibre antic sobre el seu escriptori, i el pesat volum enquadernat en cuir va cruixir posant-se sobre el brillant plastiacer.
- Em falla la memòria, comandant, o vaig donar ordres específiques que no em molestés?
La imatge de l’embadalit comandant va parpellejar per un instant a la pantalla i després va desaparèixer per complet. L'almirall va passar un dit enguantat pel panell de control i va abandonar en silenci les seves estances.

***

La coberta de comandament del Guardià estava en silenci, tota una gesta tenint en compte la quantitat de gent que ocupava l’ampli espai. En Drommel va creuar la coberta amb les seves calculades i llargues gambades habituals fins trobar-se cara a cara amb l'oficial inferior.
- Ha desobeït la meva ordre.
-Les meves disculpes, almirall. Simplement vaig suposar que vostè voldria...
- Mai suposi, comandant. Sap què passa amb aquells que suposen, oi?
-Sí, senyor -va respondre ràpidament el comandant, però no semblava segur que aquesta fos la resposta correcta.
Es va escoltar una crepitant detonació. El comandant va caure al polit terra. Mort.
- Ho veu? Ha tornat a suposar. I li acabava de dir que no ho fes. – En Drommel lliscà el blàster fumejant de tornada a la seva funda i va escombrar amb la mirada a la resta de la tripulació del pont congregada -. Tothom ha après la lliçó d’avui?
Ningú va parlar.
- Bé -va assentir en Drommel, passant com si res per damunt del cadàver-. Ara, ocupem-nos d'aquesta llançadora.

***


En Cavv va grunyir mentre intentava introduir-se en l'armadura de soldat d'assalt.
L’Sconn va alçar una cella. El lladre més jove ja s'havia vestit, excepte pel casc que es va quedar fermament encaixat tan aviat el va lliscar al seu lloc. L’Sconn quasi s'havia arrencat el seu propi cap tractant de treure’s aquest trasto, i no tenia massa ganes de repetir el claustrofòbic incident.
- És normal que el vestit corporal sobresurti així entre les plaques d'armadura?
- Nebot?
- Sí, oncle?
- Calla.
Després d'un reguitzell de malediccions corellianes i una mica d'ajuda per part de l’Sconn, en Cavv va aconseguir entrar a l'armadura.
En Cavv es va mirar a si mateix i va moure el cap.
- Com aconsegueixen utilitzar aquests paios la unitat sanitària?
- Potser no ho facin. Això explicaria per què estan sempre de tan mal humor.
L’Sconn va agafar una de les carrabines blàster.
En Cavv va comprovar la càrrega del paquet d'energia de l'arma i va indicar al seu nebot que continués. Els dos homes van agafar els seus cascos...
Just quan la pesada porta blindada es va obrir de sobte i un brillant droide platejat es va quedar mirant la sala de subministraments.
Hi va haver un moment de silenci, i llavors el droide va cridar alarmat:
- Intrusos! Espies! Impostors! Dissident...!
La resta va quedar esmorteït quan l’Sconn tapà amb una mà el cridaner vocalitzador i va tirar de l’atònit droide cap a l'interior.

***

En Drommel observava mentre l'equip de tècnics estava inclinat sobre la llançadora. La seva expressió romania neutral però després del que havia passat amb el comandant ningú volia acostar-se massa a ell.
L'almirall va concentrar la seva atenció en un dels tècnics inferiors que s'esforçava en un compartiment ventral. L’eixut oficial estava tractant d'obrir a la força l'escotilla d'accés. Després d'una sèrie de fortes empentes, l'obstinat compartiment es va obrir, deixant caure dos cossos sobre el desafortunat tècnic. Tots dos individus portaven únicament la seva roba interior gris. Un joc de robes civils i un uniforme imperial rebutjat formaven un poti-poti al seu voltant.
El personal mèdic, que esperava diligentment fins a ser necessitats, s'hi va acostar ràpidament per a fer un diagnòstic.
-Estan vius, però seriosament atordits.
En Drommel va assentir i llavors va dirigir la seva atenció al tècnic en cap. L'home va assenyalar els tres contenidors que estaven sent carregats en un trineu repulsor.
-Sembla que tota la càrrega és aquí, senyor.
L'almirall el va mirar fixament.
-Però ho tornaré a comprovar per estar absolutament segur -va afegir precipitadament el tècnic en cap.
En Drommel no va poder reprimir un lleuger somriure. La por era extremadament efectiva per mantenir l'ordre, era una lliçó que havia après d’en Tarkin. L'almirall es considerava a si mateix alguna cosa més que un simple estudiant de la naturalesa humana. Era cert que havia après de grans homes, però, encara més important, en Drommel havia après dels errors que aquests havien comès. I certament no repetiria aquests errors tan estúpids.
En Niovi, el coronel de tropa, va començar a bordar ordres a l’esquadró de soldats de marina allà reunits.
- Els intrusos han de ser trobats. Alertin totes les estacions per començar una recerca a totes les cobertes. Tenim molta nau de cobrir...
- Cancel·li aquesta ordre. – En Drommel es va dirigir cap a l'home excessivament entusiasta -. Només estem buscant els dos primers soldats d’assalt que van tenir contacte amb aquesta llançadora. Ells seran els nostres impostors, així que trobi’ls i detingui’ls.
- Soldats d'assalt, senyor? -Va preguntar el coronel.
L'almirall va alçar una única cella.
- A menys que algú vegi a dues persones nues corrent per la nau. En aquest cas, detinguin-les també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada